Hermelínové tyčinky od orinky
V ledničce byl prošlý hermelín. Napadlo mě udělat z něj slané tyčinky. Teda, ty jsou tak křehké a pikantní, že to musím hned poslat dál. Nic to není, je to za chvilku hotové.
Zapneme troubu na maximum a nastrouháme nahrubo 1 hermelín.
Dále potřebujeme: 1/2 hery, 1 celé vajíčko, 1 čajovou lžičku prášku do pečiva (přidat s moukou), 1 rovnou lžíci sypkého koření do polévky, např. vegeta, polohrubou mouku podle potřeby, dokud se nám nepodaří zpracovat nelepkavou kouli
Postup: Zpracované těsto rozdělte na dvě poloviny, rozválejte do tvaru obdélníku a celé je natřete rozšlehaným vajíčkem. Rádýlkem vykrájejte co nejtenčí tyčinky a na plechu vyloženým pečícím papírem je v horké troubě upečte, dokud nezískají červenou barvu. Z uvdeného množství upečete dva velké plechy tyčinek.
Dobrou pohodu u tyčinek přeje Orinka.
1.12.2011 Rubrika: Pečivo | Komentářů 33 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Hermelínové tyčinky od orinky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.To zkusím já dělám podobně, jen tam mrsknu všechny možné zbytky sýrů, protože naši miláčci jsou schopni nechat v lednici jedno kolečko cihly a druhý den si rozdělat nový balíček
orinka: Do patnácti to jo, to by šlo. Ale na tak levný jsem nenatrefila Pokud ho mají v Globusu tak mám smůlu, tam bych jela víc jak hodinu a cesta by mě stála kolem 60. korun. Tak na to bych se mohla. Tady kolem mě se prodává tak kolem 30.
orinka: chudááák......
orinka:
Sonne: nic se neděje, klidně répé, já mám totiž úzkostlivého manžela, který by to prošlé do pusy nevzal ani kdyby měl hlady umřít a zas je škoda to vyhodit. A je fakt, že teď, co má ty nové zuby, mi překvapivě v ledničce zůstává jídlo, to dřív nebylo.
orinka: Aha, tak den dva se dá, já se omlouvám za malé "rýpnutí"
Jinak sýry všeobecně se lépe strouhají, když se tak na půl hoďky před strouháním šoupnou do mrazáku.
Zvědavka: neblázni, do patnácti korun je ti moc? Nemusí to být přece ten nejdražší, koupím s Globuse akční
Holky, on zas tolik prošlý nebylale jak je den po záruce, už ho nikdo nechce. Přepečením se to jistí Strouhat šel nahrubo i tak, měkký, chce to dobré a ostré struhadlo, asi. No, a jestli byly kousky, tak se to promačkalo s těstem. Tyčky budu dělat na sešlost v neděli a doufám, že budou stejně dobré - po manželovi jsem je v úterý poslala kamarádům k pivu a sežrali to okamžitě, div se o ně nepobili
Tyčky můžou být dobré, ale u nás Hermelín určitě nikdy nebude zbývat, natož aby prošel. A jelikož jej považuji za dražší potravinu, asi ho takhle nepoužiju. Ale třeba jednou, až na tom budu finančně jinak
hermelín jím u nás jen já a ještě se mi nestalo, že by prošel.....koupím a sežeru ale ty tyčky , ty musí být dobré...
Vypadá to dobře, díky za recept. Ale neodpustím si poznámku - PROŠLÝ hermelín se pečením stane čerstvým?
to může být moc dobré, hermelín miluju, takže určitě zkusím. Akorát prošlej hermelín musel být už hodně zralý a asi se špatně strouhal, ne?
Holky, a kdybyste to chtěly zkusit, tak ještě radu, co jsem tam zapomněla přidat - to těsto nevyvalujte příliš tenké, jen asi na 1/2 cm. Spíš pak radši krájejte hodně tenké tyčinky, ale plát raději vyšší.