Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Hermelínové tyčinky od orinky

Hermelínové tyčinky od orinky

V ledničce byl prošlý hermelín. Napadlo mě udělat z něj slané tyčinky. Teda, ty jsou tak křehké a pikantní, že to musím hned poslat dál. Nic to není, je to za chvilku hotové.


Zapneme troubu na maximum a nastrouháme nahrubo 1 hermelín.

Dále potřebujeme: 1/2 hery, 1 celé vajíčko, 1 čajovou lžičku prášku do pečiva (přidat s moukou), 1 rovnou lžíci sypkého koření do polévky, např. vegeta, polohrubou mouku podle potřeby, dokud se nám nepodaří zpracovat nelepkavou kouli

Postup: Zpracované těsto rozdělte na dvě poloviny, rozválejte do tvaru obdélníku a celé je natřete rozšlehaným vajíčkem. Rádýlkem vykrájejte co nejtenčí tyčinky a na plechu vyloženým pečícím papírem je v horké troubě upečte, dokud nezískají červenou barvu. Z uvdeného množství upečete dva velké plechy tyčinek.
Dobrou pohodu u tyčinek přeje Orinka.

Lenka Moučková


1.12.2011   Rubrika: Pečivo   |   Komentářů 33   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Hermelínové tyčinky od orinky

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-33
PEGG
PEGG - 1.12.2011 11:26

To zkusímsmajlik - 47 já dělám podobně, jen tam mrsknu všechny možné zbytky sýrů, protože naši miláčci jsou schopni nechat v lednici jedno kolečko cihly a druhý den si rozdělat nový balíčeksmajlik - 37

 
Zvědavka
Zvědavka - 1.12.2011 11:08

orinka: Do patnácti to jo, to by šlo. Ale na tak levný jsem nenatrefila smajlik - 26 Pokud ho mají v Globusu tak mám smůlu, tam bych jela víc jak hodinu a cesta by mě stála kolem 60. korun. Tak na to bych se mohla. Tady kolem mě se prodává tak kolem 30.

 
sharon
sharon - 1.12.2011 10:41

orinka: chudááák......

 
Sonne
Sonne - 1.12.2011 9:51

orinka: smajlik - 68

 
orinka
orinka - 1.12.2011 9:31

Sonne: nic se neděje, klidně répé, já mám totiž úzkostlivého manžela, který by to prošlé do pusy nevzal ani kdyby měl hlady umřít a zas je škoda to vyhodit. A je fakt, že teď, co má ty nové zuby, mi překvapivě v ledničce zůstává jídlo, to dřív nebylo.

 
Sonne
Sonne - 1.12.2011 9:29

orinka: Aha, tak den dva se dá, já se omlouvám za malé "rýpnutí" smajlik - 25smajlik - 68
Jinak sýry všeobecně se lépe strouhají, když se tak na půl hoďky před strouháním šoupnou do mrazáku. smajlik - 58

 
orinka
orinka - 1.12.2011 9:22

Zvědavka: neblázni, do patnácti korun je ti moc? Nemusí to být přece ten nejdražší, koupím s Globuse akčnísmajlik - 58

 
orinka
orinka - 1.12.2011 9:21

Holky, on zas tolik prošlý nebylsmajlik - 72ale jak je den po záruce, už ho nikdo nechce. Přepečením se to jistísmajlik - 47 Strouhat šel nahrubo i tak, měkký, chce to dobré a ostré struhadlo, asi. No, a jestli byly kousky, tak se to promačkalo s těstem. Tyčky budu dělat na sešlost v neděli a doufám, že budou stejně dobré - po manželovi jsem je v úterý poslala kamarádům k pivu a sežrali to okamžitě, div se o ně nepobilismajlik - 68

 
Zvědavka
Zvědavka - 1.12.2011 9:21

Tyčky můžou být dobré, ale u nás Hermelín určitě nikdy nebude zbývat, natož aby prošel. A jelikož jej považuji za dražší potravinu, asi ho takhle nepoužiju. Ale třeba jednou, až na tom budu finančně jinak smajlik - 68

 
sharon
sharon - 1.12.2011 9:14

hermelín jím u nás jen já a ještě se mi nestalo, že by prošel.....koupím a sežerusmajlik - 68 ale ty tyčky , ty musí být dobré...smajlik - 57

 
Sonne
Sonne - 1.12.2011 8:49

Vypadá to dobře, díky za recept. smajlik - 57smajlik - 47 Ale neodpustím si poznámku - PROŠLÝ hermelín se pečením stane čerstvým? smajlik - 64

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 1.12.2011 8:15

to může být moc dobré, hermelín miluju, takže určitě zkusím. Akorát prošlej hermelín musel být už hodně zralý a asi se špatně strouhal, ne?

 
orinka
orinka - 1.12.2011 7:31

Holky, a kdybyste to chtěly zkusit, tak ještě radu, co jsem tam zapomněla přidat - to těsto nevyvalujte příliš tenké, jen asi na 1/2 cm. Spíš pak radši krájejte hodně tenké tyčinky, ale plát raději vyšší.

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-33
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77195.
    Archiv anket.