Bramborové karbanátky
Potřebujeme:
1 kg brambor
Sůl
2 párky nebo 100g salámu
100g slaniny
2 vejce
Strouhanka
Majoránka
Česnek dle chuti
Olej na smažení
Postup:
Brambory uvaříme ve slupce, vystydlé oloupeme, nastrouháme, osolíme, přidáme na kostičky nakrájené párky nebo salám a slaninu. Zaděláme vejci a zahustíme podle potřeby strouhankou. Přidáme trochu majoránky, prolisovaného česneku a prohněteme.
Tvoříme malé karbenátky, které smažíme v oleji.
Podáváme se zeleninovým salátem.
No a zřejmě si to hned na večer udělám. Zkuste sami, dobrou chuť přeje celina.
8.4.2014 Rubrika: Brambory | Komentářů 34 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Bramborové karbanátky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Jídla z brambor jsou vždycky dobrá.
hola hola recepty pro chudé ty miluju,brzy je budeme potřebovat všichnidělám něco podobného a je to fajn
Tak tohle bych si dala Podle těch ingrediencí tipuju, že to bude chutnat podobně jako bramborák. Určitě zkusím
orinka: takovéhle krokety dělá mami třebas k mrkvi, ale jen z bramborového těsta, bez česneku, majoránky a uzeniny. Ale i tak jsou výborné, obzvlášť děti se po nich vždycky mohly utlouct
tohle znám, ale pod jiným názvem - dělávám to občas ke špenátu s říkám tomu bramborové krokety. Zahušťuju krupicí a potvrzuju, že je to překvapivě dobré. Dá se přidat i třeba strouhaný sýr.