Třešňový koláč
Potřebujete: konzervované třešně či višně, 15 dkg hladké mouky, 20 dkg cukru, 3 celá vejce, 1/2 l mléka, špetku soli
Postup: Nejprve smíchejte sypké suroviny (mouku, cukr, sůl) a přidejte tři celá vejce. Přilijte mléko. Těsto má mít takovou hustotu jako těsto palačinkové. Třešně (nejlépe odpeckované) smíchejte s těstem a vlijte do formy vymazané máslem a vysypané strouhankou. Nejpozději za půl hodiny bude koláč hotov, pečte na 180 °C.
11.4.2017 Rubrika: Moučníky | Komentářů 35 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Třešňový koláč
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.tak kvetou třešně...tak už za chvíli bude recept aktuální
omlouvám se...netušila jsem, že skoro budete aktuální
nechcete sem dát nový recept?
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
PRYČ S TÍM....................................................................................................................................................................................................................................................................................................
TA BLBÁ REKLAMA S AUTEM TU ŘVE CELÉ DNY............A TOHLE TU VICÍ A VISÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ
NECHCETE SEM KONEČNĚ DÁT NĚCO JINÉHO?
OD DUBNA TO TADY VISÍ.........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
NO NEVÍM,ALE ASI BYCH SE DO TOHO ANI NEPOUŠTĚLA.150 GR MOUKY NA PŮL LITRU MLÍKA
krasaka: Kdepak holka, na tohle se snad ani plisen chytit nemuze. Ta bakterie prileze, vidi to, odplivne si a maze dal
tak nevím - dle mne ten TŘEŠŇOVÝ KOLÁČ musí nutně mít za měsíc a půl zeleno-fialovou vrstvu penicilinu
BRbrBRbrBRbrBRbrBRbrBRbrBRbrBRbrBRbrBRbrBRbrBRbrBRbrBRbrBRbr
Kozoroh18: Tak to jo, ja myslela, ze se ti libil ten muj "zazrak" Kolac z rebarbory bych si dala taky.
YXH - 4.5.2017 23:44
to já se tu kochala pohledem na to množství posvícenských. Ten třešňový nechci. Mám již pěknou rebarboru tak budu péct.
Kozoroh18: Kdepak, tresnova nadhera sla rovnou do kose Na posvicenecke kolace si budes holka muset pockat do Vaclava Ale vim, ze nektere pekarny v Plzni a okoli je delaji taky, sice takove obycejnejsi, ale moc dobre
YXH - 11.4.2017 23:42
to je nálož, ale asi již nezbylo. Tak si namažu chleba
krasaka: Jo jo ale ne Quasimodo ale kvasimodo, nejak to tema vajickama naquasilo uprostred Mela jsem si ty vajicka utrit s cukrem a zblajznout jenom tak
YXH: vypadá to jako Quasimodo, poďobaný od neštovic a ležící na břiše - čili máš alergii na TŘEŠŇOVÝ KOLÁČ QUASIMODO od ŠŽ
Ivi:
YXH: Tak to je bomba koláč!
Jarča*: krasaka: Linda: Dekuju za uznani, takovy vytvor se mi pokazde nepovede umim jinak jenom normalni pecivo (kolace, atd...)
Holky co bych pro partu kamaradu neudelala
Mela jsem mlsnou hubu, ale tohle vazne nevyslo...
At boule nebo placka, vsechno to bylo mazlave, dat to znova do trouby, tak by z toho bylo prkynko. Ochutnala jsem a ziju, ale rodine jsem nenabizela, ackoliv hrde ukazala svuj vytvor. Jak manzel tak dcera nemeli chut se stat dalsi obeti, takze to slo do kose.
Delam na panvici neco podobneho s jablky, a to je jedle, tak jsem nemyslela, ze to bude takova katastrofa. No co aspon jsme se pobavily
YXH: ale má to aspoň zajímavý tvar - rovinka+kopeček+nížina - já bych to asi zbodla i tak /příp.ještě na chvilku hodila do trouby?/ to nízké snad bylo jedlé???/
Ty valašské koláče - to je nádhera - já je jedla prvně kdysi na pouti v Domažlicích, pak je začali péct i v soukromé pekárně v Tachově,ale drahé jako sviňa !!!
Tolik krásných koláčů - to musela být fuška /odhaduji na tunu mouky/
U nás nejsou k mání povidla-jen hnědá švestková marmeláda-a ani nevím zda seženu mák???
Já včera pekla koláč kynutý, na něm 40 čtvrtek žlutých velkých slív /kyselé až hrůza/ a z pekárny na plech to těsto lehce vyteklo
Každý kousek ovoce jsem důkladně obalila v hnědém cukru,ale stejně vše kleslo dolů,ale po 15 + a pak ještě 30minutách je z toho lahůdka s kopečkem šlehačky = mňamka /nejdříve na 180° a pak na 160°/!!!
Taky děkuji, Soničko za pokus-omyl - mne by klepla pepka, muset to vyhodit - pro další kilo ovoce by to bylo "pouze" + 15euro za taxi