Eskymo řezy
Potřebujete:
Těsto: 20 dkg polohrubé mouky, 7 dkg cukru krystal nebo krupice, 1 prášek do pečiva, 2 vejce, 1,5 dl mléka, 75 ml oleje, 1 lžíci kakaa, máslo a hrubá mouka na vymazaání a vysypání plechu
Krém: 1/2 l mléka, 2 kokosové pudinkové prášky, 15 dkg másla, moučkový cukr podle chuti, 20 dkg zakysané smetany (krémovité), 15 dkg čokolády na polití
Postup: Ze všech surovin vymíchejte těsto, a rozetřete ho na vymazaný a vysypaný plech (velikost 30 x 40 cm). Těsto bude hodně nízké. Pečte v předehřáté troubě na 200 °C asi 15 – 18 minut.
Uvařte si hustý pudink a do studeného zašlehejte máslo, smetanu a podle chuti cukr. Natřete na vychladlé těsto a polijte čokoládou.
2.2.2011 Rubrika: Zákusky | Komentářů 36 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,6/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Související odkazy:
Diskuse ke článku - Eskymo řezy
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.TULI: nevím jak u vás na sicilské dědině ale u nás existuje...a dokonce i barevnej kokos...zrovna mám doma modrej a symu jím poháry....
- EXISTUJE KOKOSOVY PUDINK ???? ja si teda v obchode nevsimla ..ale KOKOS MILUJU ...
Okopírováno a uloženo.
Meryl: maminka dělávala čokoládovej pudink hustě proloženej piškotama ( cukrářskýma) a politýma kávou s rumem, zatížila to a dala do lednice, krájelo se to na řezy na to kopec šlehajdy....tak to byla dobrota...
sharon: tak to já taky ne... to jsem jednou zkoušela a nebylo to dobrý. Použít jako krém jenom puding ne e
Meryl: tady se do něj aspoň zašlehá máslo, ale teď kterýsi den jsem koukala na Prostřeno a slepovala tam ten metrový řez jenom pudinkem......tak to nemusím...
mno, tak tohle bych si docela dala, vypadá to snadně a dobře.
sharon: tady tomu dá právě ten kokosovej puding tu správnou chuť.
To muze být dobrý , ochutnala bych kousek. Ale delat se s tím nebudu, co kdyby mi to zachutnalo a sezeru pekác, zádný takový.
Lisa: dělám přesně to co ty, Míša řezy.......ale tohle může být taky dobrý, jen mi začíná vadit , že se všude cpe pudink i na slepování metro řezů
upeču v sobotu, ať je změna
Meryl: taky tam kokos nedávám a chutná nám to.
evropka: já jsem ho dělala v sobotu a taky jsem váhala, jestli tam mám přidat ještě kokos. Nakonec jsem to neudělala s tím, že když tak ho přidám příště, kdyby to bylo chuťově málo výrazný. A bylo to moc dobrý i tak. Ten kokosovej puding je v tom hodně znát a chuťově je to fakt jako ta zmrzlina Eskymo. Polila jsem to rozpuštěnou mléčnou čokoládou naředěnou trochou ztuženého tuku a nemělo to chybu.
A když se místo toho krému dá tvaroh+máslo+cukr+smetana, tak jsou to míša řezy a jsou taky moc dobré.
Jen u toho tvarohu je potřeba vzít nějaký méně "naředěný" takže spíš v alobalu než ve vaničce, u těch vaničkových nejde přidat smetanu, moc tečou - a bez smetany to není tak dobré.
Evíííííí, kde seš, tohle je dezert pro tebe
to zní výborně,asi bych tam nasypala ještě kokos