Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Eskymo řezy

Eskymo řezy

Potřebujete:

Těsto: 20 dkg polohrubé mouky, 7 dkg cukru krystal nebo krupice, 1 prášek do pečiva, 2 vejce, 1,5 dl mléka, 75 ml oleje, 1 lžíci kakaa, máslo a hrubá mouka na vymazaání a vysypání plechu

Krém: 1/2 l mléka, 2 kokosové pudinkové prášky, 15 dkg másla, moučkový cukr podle chuti, 20 dkg zakysané smetany (krémovité), 15 dkg čokolády na polití

Postup: Ze všech surovin vymíchejte těsto, a rozetřete ho na vymazaný a vysypaný plech (velikost 30 x 40 cm). Těsto bude hodně nízké. Pečte v předehřáté troubě na 200 °C asi 15 – 18 minut.

Uvařte si hustý pudink a do studeného zašlehejte máslo, smetanu a podle chuti cukr. Natřete na vychladlé těsto a polijte čokoládou.

Lenka Moučková


2.2.2011   Rubrika: Zákusky   |   Komentářů 36   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,6/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

Související odkazy:

 

Diskuse ke článku - Eskymo řezy

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-36
sharon
sharon - 2.2.2011 12:04

TULI: nevím jak u vás na sicilské dědiněsmajlik - 68 ale u nás existuje...a dokonce i barevnej kokos...zrovna mám doma modrej a symu jím poháry....smajlik - 68

 
TULI
TULI - 2.2.2011 12:01

- EXISTUJE KOKOSOVY PUDINK ???? smajlik - 72smajlik - 72smajlik - 72 ja si teda v obchode nevsimla ..ale KOKOS MILUJU ...smajlik - 47

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 2.2.2011 11:44

Okopírováno a uloženo.

 
sharon
sharon - 2.2.2011 11:43

Meryl: maminka dělávala čokoládovej pudink hustě proloženej piškotama ( cukrářskýma) a politýma kávou s rumem, zatížila to a dala do lednice, krájelo se to na řezy na to kopec šlehajdy....tak to byla dobrota...smajlik - 57smajlik - 47

 
Meryl
Meryl - 2.2.2011 11:41

sharon: tak to já taky ne... to jsem jednou zkoušela a nebylo to dobrý. Použít jako krém jenom puding ne esmajlik - 66smajlik - 68

 
sharon
sharon - 2.2.2011 11:14

Meryl: tady se do něj aspoň zašlehá máslo, ale teď kterýsi den jsem koukala na Prostřeno a slepovala tam ten metrový řez jenom pudinkem......tak to nemusím...smajlik - 68

 
orinka
orinka - 2.2.2011 11:07

mno, tak tohle bych si docela dala, vypadá to snadně a dobře.

 
Meryl
Meryl - 2.2.2011 11:02

sharon: tady tomu dá právě ten kokosovej puding tu správnou chuť.smajlik - 47

 
Linda
Linda - 2.2.2011 10:49

To muze být dobrý smajlik - 57, ochutnala bych kousek. Ale delat se s tím nebudu, co kdyby mi to zachutnalo a sezeru pekácsmajlik - 16, zádný takový.

 
sharon
sharon - 2.2.2011 10:43

Lisa: dělám přesně to co ty, Míša řezy.......ale tohle může být taky dobrý, jen mi začíná vadit , že se všude cpe pudinksmajlik - 68 i na slepování metro řezůsmajlik - 66

 
r1911
r1911 - 2.2.2011 10:39

upeču v sobotu, ať je změna smajlik - 47

 
manka
manka - 2.2.2011 9:57

Meryl: taky tam kokos nedávám a chutná nám to.

 
Meryl
Meryl - 2.2.2011 9:54

evropka: já jsem ho dělala v sobotu a taky jsem váhala, jestli tam mám přidat ještě kokos. Nakonec jsem to neudělala s tím, že když tak ho přidám příště, kdyby to bylo chuťově málo výrazný. A bylo to moc dobrý i tak. Ten kokosovej puding je v tom hodně znát a chuťově je to fakt jako ta zmrzlina Eskymo. Polila jsem to rozpuštěnou mléčnou čokoládou naředěnou trochou ztuženého tuku a nemělo to chybu.smajlik - 57smajlik - 47

 
Lisa
Lisa - 2.2.2011 7:57

A když se místo toho krému dá tvaroh+máslo+cukr+smetana, tak jsou to míša řezy a jsou taky moc dobré.
Jen u toho tvarohu je potřeba vzít nějaký méně "naředěný" takže spíš v alobalu než ve vaničce, u těch vaničkových nejde přidat smetanu, moc tečou - a bez smetany to není tak dobré.

 
manka
manka - 2.2.2011 7:22

Evíííííí, kde seš, tohle je dezert pro tebesmajlik - 5

 
evropka
evropka - 2.2.2011 6:50

to zní výborně,asi bych tam nasypala ještě kokos

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-36
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77195.
    Archiv anket.