Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Sádlové koláčky vánoční

Sádlové koláčky vánoční

Potřebujete: 15 dkg sádla,18 dkg cukru moučka,18 dkg hladké mouky, 5 dkg mletých ořechů, lžíci kakaa.

Postup: Zpracujte těsto ze všech surovin a utvořte kuličky o velikosti vlašského ořechu, uprostřed vytvořte důlek (třeba obráceným koncem vařečky), naskládejte na nevymazaný plech a pečte ve vlažné troubě.

"Toto cukroví dělávám i ze čtyř dávek," píše čtenářka Věra z Oloumouce. Věříme, že jsou výborné a mizí kosmickou rychlostí. Děkujeme za recept.

Lenka Moučková


7.11.2008   Rubrika:   |   Komentářů 37   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Sádlové koláčky vánoční

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-37
evča.
evča. - 7.11.2008 11:21

Šťastná Baronka: jenom chvilku,fakt na slabo.Já zkouším prstem,až se mi nelepí na prst,tak už to je.Dojdou i na plechu.

 
evča.
evča. - 7.11.2008 11:19

iljanka: lepší je tu marmeládu dát až potom,protože,když se peče,tak je potom taková tvrdá,Bridgetj: možná,že je to víc,jak 50,já jen vím,že se to suší.Já je peču až naposledy,peču jiné cukroví,pak to stáhnu na těch asi 50dám do trouby.

 
sweet
sweet - 7.11.2008 10:42

utulka: jo, dávám je do formičky...neznáš výraz pracny? smajlik - 68 já jsem teda taky zvyklá používat spíš pracky, ale setkala jsem se tím, že pár lidí nevědělo o co jde, tak nevím smajlik - 26...a nebo taky říkám medvědí tlapinky smajlik - 63

 
Šťastná Baronka
Šťastná Baronka - 7.11.2008 10:40

evica: smajlik - 60vypadá to parádně, já podle názvu sádlové koláčky nejprv myslela, že půjde o recept na pagáče...Prosím tě, jak dlouho se to "peče"? Mám plynovou troubu... Díky

 
utulka
utulka - 7.11.2008 10:23

sweet: pracky či pro mě nepochopitelný výraz pracny dáváš asi do formičky, ne?, tak proto můžeš mít troubu na vyšší teplotu, sádlové koláčky na volno na plechu by se ti rozjely

 
anitech
anitech - 7.11.2008 9:26

Aja: ten důlek je tam jen tak pro okosmajlik - 42

 
iljanka
iljanka - 7.11.2008 9:16

dělám bez ořechů a mnohem víc kakaa, asi 30g, jsou potom hodně tmavé. Ještě dotaz, tu marmošku dáváte před pečením nebo až na upečené koláčky? (viz obrázek) Já dávám až po vychladnutí, nebo než je dám na stůl.
S těmi ořechy vyzkouším.

 
Bridgetj
Bridgetj - 7.11.2008 9:02

evica: No, tak tohle znám jako sádlové kuličky. A dáváme to s mandlí nebo lískáčem. Pokud receptářka myslí zrovinka tohle. Budu muset doma juknout do svých starých receptíků. A mám pocit, že to dělám víc jak na 50 stupňů

 
evča.
evča. - 7.11.2008 8:58

to jsou onyobrázek - 215278.jpg

 
evča.
evča. - 7.11.2008 8:54

Tyto sádlové koláčky dělávám,a opravdu se jenom suší v troubě,klidně na 50 stupňů,a dávám do důlku marmeládu.

 
Bridgetj
Bridgetj - 7.11.2008 7:58

sweet: No, mě právě ta vlažná trouba taky zarazila. Kdyby byla vlažná, tak nemůže péct. smajlik - 68

 
sweet
sweet - 7.11.2008 7:35

Bridgetj: jestli to můžu nějak srovnávat s těma pracnama, tak já je peču normálně ve vyhřátý troubě na max a za chvíli jsou hotový.....vlažná trouba mi příjde nelogická smajlik - 26

 
Bridgetj
Bridgetj - 7.11.2008 7:29

No, na důlek se už nebudu ptát, ale zajímá mě ta vlažná trouba. Na kolik stupňů a jak dlouho se to peče?

 
sweet
sweet - 7.11.2008 7:25

dělám sádlový pracny a jsou vynikající smajlik - 57, akorát poměr surovin bude asi jiný a nedávno jsem u jedné paní na návštěvě dostala malilinkatý koláčky a chutnaly podobně jako moje pracny - po sádle smajlik - 68 a taky měly uprostřed ne přímo ďůleček, ale něco vytlačenýho tam bylo...tak už vím proč smajlik - 68

 
Aja
Aja - 7.11.2008 7:21

Důlek bych taky něčím zaplnila, aby se každý neptal PROČ tam je!smajlik - 34

 
r1911
r1911 - 7.11.2008 6:56

Já znám něco podobného pod názvem brněnské koláčky - zkoušela jsem je dvakrát. Do důlku se dává marmeláda. Ale třeba je tohle jen na ozdobu.

 
Bridgetj
Bridgetj - 7.11.2008 6:36

A ten ďůlek je tam na co?? Na náplň nebo to má nějaký svůj efektivní smysl. Jináč to vypadá mooooc dobře. Jo a co znamená vlažná trouba?? Kolik hruba stupňů a jak dlouho??

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-37
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77206.
    Archiv anket.