Letní zelenina s parmazánem
Potřebujete: 1 lilek, 2 středně velké cukety, 2 středně velké cibule, 4 rajčata, stroužek česneku, anglická slanina (šunka), olej, zakysanou smetanu, hořčici, parmazán, strouhanku, bazalku
Postup: Lilek nakrájejte na kolečka, posolte a nechte "pustit" vodu. Cibuli nakrájejte na větší kostičky. Česnek nakrájejte na plátky. Asi po půl hodině plátky lilku omyjte a nakrájejte na kostičky. Cukety nakrájejte na kostičky. Rajčata nakrájejte asi na osminky. Slaninu nakrájejte na kostičky. Do pánvičky s vyšším okrajem a rukojetí, kterou můžete vložit do trouby, dejte trochu oleje a chvíli nejprve restujte slaninu, cibuli, lilek a česnek. Pak přidejte cuketu, rajčata a nadrobno nakrájené lístky bazalky. Až je zelenina měkká, vmíchejte 6 lžic hořčice smíchaných se 3 lžicemi zakysané smetany. Strouhanku, v takovém množství, aby pokryla zeleninu, smíchejte se strouhaným parmazánem a posypte jí zeleninovou směs. Dejte zapéct do předehřáté trouby asi na 20 minut.
Tip: Smetanu a hořčici (případně rajským protlakem) smíchejte v poměru, který vám vyhovuje. Smetanu můžete případně i vynechat, ale zjemňuje chuť.
29.7.2011 Rubrika: Zelenina | Komentářů 37 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Letní zelenina s parmazánem
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.sharon: protože seš urejpaná. to máš za to
majucha: já mám....název receptu...ten napíši.....a další okénko mám Ingredience a pracovní postup a tam se nedostanu.....nejde mi nic napsat ...u názvu ano ..
sharon: v čem je problém? Jsou tam dvě textová okna, do prvního napíšeš název, do druhého suroviny a pracovní postup - toto dohromady do jednoho okna, oddělíš to v textu například enterem. A pak to jen odešleš. Teď jsem to zkoušela a funguje to
manka: bingo......
sharon: tak se zeptej merylky. nebo že by to poouštělo jen recepty s kečupem?
manka: takže, když chci poslat recept, tak mě to pustí jen po ingredience a dál ne....postup už mi vložit nejde a nevím proč....
manka: bomby nebrat, stačí kečup...
Já bych i poslala, jenže to bych vykrádala Apetit, podle ničeho jinýho nevařim.
holky, tak posílejte nějaký recepty vaše oblíbený, Lenka už taky asi nemá v zásobě žádný bomby
evropka: veselá kopa být může, ale člověk se nenají...
Markýza: ach jo ja se tesila, ze tu bude normalni recept a ono zase nic...tedy pecenou zeleninu na itaslky zpusob mam rada a pres leto ji delam celkem casto.. ale toto? ach jo... nechtela by redakce uz zverejnit recepty ve kterych nebude protlak a horcice ( mam pocit, ze hned po protlaku je to jeji druha nejoblibenejsi surovina)?
sharon: náhodou,lenka je veselá kopa
šmáárjá a kde je kečup ???......evropka: k těm receptům už ani nemá smysl se vyjadřovat...
To by mohlo být docela dobroučký
Markýza: já myslím že lenka chtěla být ftipná...
cha - já věděla, že tam bude protlak!