Kefírové zákusky raz dva
Potřebujete: Odměřovat budeme pomoci čtvrtlitrových hrnků - 2 vrchovaté hrnky polohrubé mouky, 1 a 1/2 hrnku cukru, 2 vejce, 2 dl oleje. 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa, 0,5 litru kefíru, čokoládovou polevu a strouhaný kokos
Postup: V mouce rozmíchejte prášek do pečiva, přidejte žloutky a další suroviny - olej, kakao, cukr, kefír. Vymíchejte těsto a na závěr do něj přidejte tuhý sníh z bílků. Pečte na vymazaném, nebo pečicím papírem vyloženém plechu a po vychladnutí polijte čokoládovou polevou a posypejte kokosem.
7.2.2012 Rubrika: Moučníky | Komentářů 36 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Kefírové zákusky raz dva
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.jo a normálně jeden kelímek malý zakysanky
a to já bych to klidně zákuskem nazvala, dá se to i hezky nazdobit, dát ozdobičku z čokolády, želé kokino, kousek ovoce
holky no, moc to neztuhne, není to jako poleva tuhá, je to takový, no měkký a mňamkový
Lissie: Manžel si na každou kostičku kydne lžičku zakysané smetany, posype grankem a náhle z toho má zákusek. Ale musí jíst rychle, protože tahle buchta fakt dlouho nevydrží. Kdo zaváhá, než..e.
Lissie: ale tak když se upeče v tom srnčím hřbetu, nakrájí na plátky přidá se šlehačka a třeba jahůdky....bomba zákusek...
denda04: i teď a leju ji na velký plech s okrajem a dodnes jsme jí ničím nepolívala
taky peču často podobnou ale bez kefíru...to těsto jak se uvaří celá Hera s vodou cukrem a kakem, trocha směsi se pak odleje do sklenice a do zbytku se zašlehjí vejce a mouka, upečené se pak poleje tou trochou kam přidám i rum a posype se kokosem.....ta je taky dobrá a vlhká.....
Určitě dobrá kefirovka, ale nenazvala bych ji zákuskem. To jen tak okraj poznámka, jinak jistě ok.
sharon: a pečeš ji i teď z toho kefíru??? nebo ji vylepšuješ něčím ???
manka: kolik té zak. smetany ?, sharon: asi jo možná manka: napiše dik
manka: a ztuhne to trošku i s tou smetanou ?....asi ten menší kelímek...
Lisa: rozehřej čokoládu na vaření ve vodní lázni a lehce do ní vmíchej zakysanou smetanu, je to výborný
kefírku peču už roky , je výborná..jenže dřív byl kefír kefír, dnes je to voda.........můžou se do ní přidat i rozinky, ořechy a je opravdu vláčná a moc dobrá...HelenaPa: to nevadí když ho bude víc...
Lisa:
Mně byla ta játrová polévka odporná už při čtení toho receptu.
manka: jak se dělá ta poleva?
A když se rozřízne a namaže meruňkovou zavařeninou...... Ježiš já mám hlad! Tu hnusnou játrovou polévku, kterou jsem podle zdejšího receptu uvařila, sežrala pesina s kocourem. Buchtu jim nedám!
hmmm, to vypadá jedle..za chvíli jedu na nákup, tak myslím pořídím i kefír
mám ráda kefírovou buchtu podle receptu mé babičky. mňam. a nahoru dávám polevu ze zakysané smetany a čokolády, jééééé budu ji muset udělat.
čtvrtlitrovým hrnkem se dvě deci oleje odměřují poněkud blbě.
Mám podobný recept, jen nahoru dělám polevu z cukru, másla a kakaa, která se dává na ještě horkou buchtu a je mnohem lepší než kupovaná "čokoláda". Buchta je výborná, vláčná, žádná dusivka.