Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Kefírové zákusky raz dva

Kefírové zákusky raz dva

Potřebujete: Odměřovat budeme pomoci čtvrtlitrových hrnků - 2 vrchovaté hrnky polohrubé mouky, 1 a 1/2 hrnku cukru, 2 vejce, 2 dl oleje. 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa, 0,5 litru kefíru, čokoládovou polevu a strouhaný kokos

Postup: V mouce rozmíchejte prášek do pečiva, přidejte žloutky a další suroviny - olej, kakao, cukr, kefír. Vymíchejte těsto a na závěr do něj přidejte tuhý sníh z bílků. Pečte na vymazaném, nebo pečicím papírem vyloženém plechu a po vychladnutí polijte čokoládovou polevou a posypejte kokosem.

 

 

Lenka Moučková


7.2.2012   Rubrika: Moučníky   |   Komentářů 36   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Kefírové zákusky raz dva

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-37
manka
manka - 7.2.2012 11:19

jo a normálně jeden kelímek malý zakysanky

 
manka
manka - 7.2.2012 11:19

a to já bych to klidně zákuskem nazvala, dá se to i hezky nazdobit, dát ozdobičku z čokolády, želé kokino, kousek ovoce

holky no, moc to neztuhne, není to jako poleva tuhá, je to takový, no měkký a mňamkový

 
HelenaPa
HelenaPa - 7.2.2012 10:41

Lissie: Manžel si na každou kostičku kydne lžičku zakysané smetany, posype grankem a náhle z toho má zákusek. Ale musí jíst rychle, protože tahle buchta fakt dlouho nevydrží. Kdo zaváhá, než..e.

 
sharon
sharon - 7.2.2012 10:14

Lissie: ale tak když se upeče v tom srnčím hřbetu, nakrájí na plátky přidá se šlehačka a třeba jahůdky....bomba zákusek...smajlik - 68smajlik - 47

 
sharon
sharon - 7.2.2012 10:13

denda04: i teď a leju ji na velký plech s okrajem a dodnes jsme jí ničím nepolívala
taky peču často podobnou ale bez kefíru...to těsto jak se uvaří celá Hera s vodou cukrem a kakem, trocha směsi se pak odleje do sklenice a do zbytku se zašlehjí vejce a mouka, upečené se pak poleje tou trochou kam přidám i rum a posype se kokosem.....ta je taky dobrá a vlhká.....

 
Lissie
Lissie - 7.2.2012 9:42

Určitě dobrá kefirovka, ale nenazvala bych ji zákuskem. To jen tak okraj poznámka, jinak jistě ok.

 
denda04
denda04 - 7.2.2012 9:31

sharon: a pečeš ji i teď z toho kefíru??? nebo ji vylepšuješ něčím ???

 
denda04
denda04 - 7.2.2012 9:29

manka: kolik té zak. smetany ?, sharon: asi jo možná manka: napiše dik smajlik - 61

 
sharon
sharon - 7.2.2012 8:58

manka: a ztuhne to trošku i s tou smetanou ?....asi ten menší kelímek...smajlik - 26

 
manka
manka - 7.2.2012 8:49

Lisa: rozehřej čokoládu na vaření ve vodní lázni a lehce do ní vmíchej zakysanou smetanu, je to výborný

 
sharon
sharon - 7.2.2012 8:41

kefírku peču už roky , je výborná..jenže dřív byl kefír kefír, dnes je to voda.........můžou se do ní přidat i rozinky, ořechy a je opravdu vláčná a moc dobrá...smajlik - 47HelenaPa: to nevadí když ho bude víc...

 
dadka
dadka - 7.2.2012 8:33

Lisa:
Mně byla ta játrová polévka odporná už při čtení toho receptu.

 
Lisa
Lisa - 7.2.2012 7:53

manka: jak se dělá ta poleva?

 
Lisa
Lisa - 7.2.2012 7:52

A když se rozřízne a namaže meruňkovou zavařeninou...... Ježiš já mám hlad! Tu hnusnou játrovou polévku, kterou jsem podle zdejšího receptu uvařila, sežrala pesina s kocourem. Buchtu jim nedám!

 
Doudice
Doudice - 7.2.2012 7:43

hmmm, to vypadá jedle..za chvíli jedu na nákup, tak myslím pořídím i kefírsmajlik - 68smajlik - 47smajlik - 47

 
manka
manka - 7.2.2012 7:19

mám ráda kefírovou buchtu podle receptu mé babičky. mňam. a nahoru dávám polevu ze zakysané smetany a čokolády, jééééé budu ji muset udělat.

 
HelenaPa
HelenaPa - 7.2.2012 7:04

čtvrtlitrovým hrnkem se dvě deci oleje odměřují poněkud blbě.

Mám podobný recept, jen nahoru dělám polevu z cukru, másla a kakaa, která se dává na ještě horkou buchtu a je mnohem lepší než kupovaná "čokoláda". Buchta je výborná, vláčná, žádná dusivka.

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-37
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77205.
    Archiv anket.