Pangasius po provensálsku
Potřebujete: filety z pangasia, rajčata, bílou papriku, česnek, bazalku, olivový olej, bílé víno, bylinky bouquet garni, sůl a pepř
Postup: Rajčata spaříme, oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jader a dužinu nakrájíme na malé kousky. Bílou papriku zbavíme žebroví a semeníku, nakrájíme na kousky. Česnek nakrájíme na plátky. Na pánev vlijeme olivový olej, po chvíli přidáme cibuli, česnek, papriku a zastříkneme bílým vínem. Chvíli dusíme a pak přidáme rajčata, dochutíme bylinkami, solí a pepřem. Na to vložíme rybí filety, přikryjeme pokličkou a dusíme. Podáváme s rýží, širokými nudlemi nebo vařeným bramborem.
30.11.2010 Rubrika: Pokrmy z ryb | Komentářů 38 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Související odkazy:
Diskuse ke článku - Pangasius po provensálsku
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.sharon: nevím možná smůla, mě se asi 2x docela ošklivě rozpadl, tak jsme toho nechal a spíš to jednou za čas dusím v mikrovlnce nebo bez obracení griluju v troubě.....
Jinak to není náš častý host, řekl bych tak 1x za dva měsíce, většinou to mám v záloze, když není čas na vaření nebo jako dietka když jsme měli jídelně bohaté dny.
manka: pangase už nikdy více
manka: mě zase vyhovuje že nesmrdí a nemá kosti.....
sharon: nemám. Sumce jako takovýho ano, to je výborné, ale pangas mi nesmí do kuchyně ani na talíř
Ota: absolutně se nic nerozdrobí, nemáš tentokrát pravdu, chceš-li zavolej, manžel ti to potvrdí....., obracečkou na palačinky podeberu celý ten plát a dám na talíř......
sharon: každý má své metody, mě zas nebaví honit rozdrobené kousky pangase po pánvi
manka: nemáš ráda ?
tak upravovat zmrzlého pangase je proti přírodě.....zásadně rozmrazit, vodu doslova vyždímat, potom teprve obalit na smažení, nebo okořenit , (jsou směsi koření na ryby) kápnout na pánev olivový olej a rybu orestovat z obou stran....pak přidat máslo, a dodělat...já přidám i na tenká kolečka cibuli, ale až do toho másla na chvíli......a je to výborné.....
evropka: co by člověk čekal od sladkovodní sumcovité ryby, že ?
S omega3 je to jako s dalšími potravními "léky", za čas vyjde studie, že omega 3 buď nemá žádný účinek nebo dokonce pomáhá nějaké ošklivácké nemoci ....
pangase ne, ani náhodou
Jarča*: jaru podlévané pokrmy vínem je báječná věc...musíš tomu přijít na chut
Ota: díky za info,ale dala jsem mu navždy sbohemznám jiné libůstky s omega3
Ota: díky za info, asi je vynechám jako to víno
Ještě malou poznámku : bouquet garni nejsou žádný přesně definovaný bylinky. V rámci gastronomie je bouquet garmi zhruba stejný informační šum jako slovo bowle v nápojích.
Zde by se hodilo spíš "bylinky co dům dal" nebo ono proslulé " když nemáte bylinky tak dejte co máte "
Jarča*: to jsou totiž recepty pro kuchaře aby byl veselej .
Přidej 2 decky vína a zbytek při míchání vypij
Ota: přesně tak, moje holky, které ryby nemusí, tak pangase berou na milost. Jinak ale recepty, kde se přidává víno, nemusím - snad by to šlo i bez něj.
evropka: asi tak, pangas je taková cuketa mezi rybama, vlastní rybí chuť to nemá a mít nebude..... na druhou stranu to může být výhoda, dost lidí echt rybinu nesnese.......
Mě se osvědčilo skoro zmrzlé pláty doslova ho obalit v provensálském koření, posolit,rozložit na plech a na povrch poklást tenké plátky másla a navrch dát anglickou slaninu nebo nějaký výraznější sýr. K tomu dětem kaši.
Nebo v podstatě to samé dělané v mikrovlnce ( tam výhoda, že toho človk může udělat jenom jednu dvě porce, dle potřeby) na dno simax misky zeleninu dlě chuti nebo brambory nebo dohromady - lepší je nechat nějakou tu minutu samotné a pak navrch dát zmrzlé pangase v provensálu plus sýr nebo anglickou atd ... nakonec to přejedu v mikrovlnce grillem a jídlo za pár minut je na světě....
kdo umí chutně udělat pangase,ať se přihlásí,já ne!!!vzhledem k tomu,že její cena na trhu klesá a klesá,začínám o ni pochybovat