Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Pangasius po provensálsku

Pangasius po provensálsku

Potřebujete: filety z pangasia, rajčata, bílou papriku, česnek, bazalku, olivový olej, bílé víno, bylinky bouquet garni, sůl a pepř

Postup: Rajčata spaříme, oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jader a dužinu nakrájíme na malé kousky. Bílou papriku zbavíme žebroví a semeníku, nakrájíme na kousky. Česnek nakrájíme na plátky. Na pánev vlijeme olivový olej, po chvíli přidáme cibuli, česnek, papriku a zastříkneme bílým vínem. Chvíli dusíme a pak přidáme rajčata, dochutíme bylinkami, solí a pepřem. Na to vložíme rybí filety, přikryjeme pokličkou a dusíme. Podáváme s rýží, širokými nudlemi nebo vařeným bramborem.

Lenka Moučková


30.11.2010   Rubrika: Pokrmy z ryb   |   Komentářů 38   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

Související odkazy:

 

Diskuse ke článku - Pangasius po provensálsku

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-38
Ota
Ota - 30.11.2010 10:15

sharon: nevím možná smůla, mě se asi 2x docela ošklivě rozpadl, tak jsme toho nechal a spíš to jednou za čas dusím v mikrovlnce nebo bez obracení griluju v troubě.....

Jinak to není náš častý host, řekl bych tak 1x za dva měsíce, většinou to mám v záloze, když není čas na vaření nebo jako dietka když jsme měli jídelně bohaté dny.

 
máša h.
máša h. - 30.11.2010 9:52

manka: smajlik - 75pangase už nikdy více

 
sharon
sharon - 30.11.2010 9:43

manka: mě zase vyhovuje že nesmrdí a nemá kosti.....smajlik - 57

 
manka
manka - 30.11.2010 9:40

sharon: nemám. Sumce jako takovýho ano, to je výborné, ale pangas mi nesmí do kuchyně ani na talíř

 
sharon
sharon - 30.11.2010 9:39

Ota: absolutně se nic nerozdrobí, nemáš tentokrát pravdu, chceš-li zavolej, manžel ti to potvrdí.....smajlik - 42smajlik - 42smajlik - 42, obracečkou na palačinky podeberu celý ten plát a dám na talíř......

 
Ota
Ota - 30.11.2010 9:36

sharon: každý má své metody, mě zas nebaví honit rozdrobené kousky pangase po pánvi smajlik - 42

 
sharon
sharon - 30.11.2010 9:29

manka: nemáš ráda ?

 
sharon
sharon - 30.11.2010 9:29

tak upravovat zmrzlého pangase je proti přírodě.....zásadně rozmrazit, vodu doslova vyždímat, potom teprve obalit na smažení, nebo okořenit , (jsou směsi koření na ryby) kápnout na pánev olivový olej a rybu orestovat z obou stran....pak přidat máslo, a dodělat...já přidám i na tenká kolečka cibuli, ale až do toho másla na chvíli......a je to výborné.....

 
Ota
Ota - 30.11.2010 9:23

evropka: co by člověk čekal od sladkovodní sumcovité ryby, že ?

S omega3 je to jako s dalšími potravními "léky", za čas vyjde studie, že omega 3 buď nemá žádný účinek nebo dokonce pomáhá nějaké ošklivácké nemoci ....

 
manka
manka - 30.11.2010 9:17

pangase ne, ani náhodou

 
evropka
evropka - 30.11.2010 9:00

Jarča*: jaru podlévané pokrmy vínem je báječná věc...musíš tomu přijít na chut smajlik - 47

 
evropka
evropka - 30.11.2010 8:59

Ota: díky za info,ale dala jsem mu navždy sbohemsmajlik - 31smajlik - 31smajlik - 31smajlik - 31znám jiné libůstky s omega3smajlik - 58

 
Jarča*
Jarča* - 30.11.2010 8:49

Ota: díky za info, asi je vynechám jako to vínosmajlik - 68

 
Ota
Ota - 30.11.2010 8:28

Ještě malou poznámku : bouquet garni nejsou žádný přesně definovaný bylinky. V rámci gastronomie je bouquet garmi zhruba stejný informační šum jako slovo bowle v nápojích.

Zde by se hodilo spíš "bylinky co dům dal" nebo ono proslulé " když nemáte bylinky tak dejte co máte "

 
Ota
Ota - 30.11.2010 8:22

Jarča*: to jsou totiž recepty pro kuchaře aby byl veselej .
Přidej 2 decky vína a zbytek při míchání vypij smajlik - 42

 
Jarča*
Jarča* - 30.11.2010 8:10

Ota: přesně tak, moje holky, které ryby nemusí, tak pangase berou na milost. Jinak ale recepty, kde se přidává víno, nemusím - snad by to šlo i bez něj.

 
Ota
Ota - 30.11.2010 7:58

evropka: asi tak, pangas je taková cuketa mezi rybama, vlastní rybí chuť to nemá a mít nebude..... na druhou stranu to může být výhoda, dost lidí echt rybinu nesnese.......
Mě se osvědčilo skoro zmrzlé pláty doslova ho obalit v provensálském koření, posolit,rozložit na plech a na povrch poklást tenké plátky másla a navrch dát anglickou slaninu nebo nějaký výraznější sýr. K tomu dětem kaši.
Nebo v podstatě to samé dělané v mikrovlnce ( tam výhoda, že toho človk může udělat jenom jednu dvě porce, dle potřeby) na dno simax misky zeleninu dlě chuti nebo brambory nebo dohromady - lepší je nechat nějakou tu minutu samotné a pak navrch dát zmrzlé pangase v provensálu plus sýr nebo anglickou atd ... nakonec to přejedu v mikrovlnce grillem a jídlo za pár minut je na světě.... smajlik - 105


 
evropka
evropka - 30.11.2010 6:14

kdo umí chutně udělat pangase,ať se přihlásí,já ne!!!vzhledem k tomu,že její cena na trhu klesá a klesá,začínám o ni pochybovatsmajlik - 26

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-38
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77200.
    Archiv anket.