Salát z vodního melounu
Potřebujete: půlku vodního melounu, sýr feta, bazalku
Postup: Meloun vychlaďte, zbavte jader a speciální vykrajovací lžičkou z něj vykrájejte kuličky nebo nakrájejte na kostičky. Vložte do mísy a rozdrobte k němu sýr feta (pozor na jeho slanost), lístky bazalky nakrájejte na tenké proužky. Promíchejte a dejte vychladit.
"Tento recept vymyslel můj partner," píše čtenářka Janka. "Je sice absolutní antitalent v kuchyni, ale občas má dobré nápady." Děkujeme za osvěžující recept.
3.9.2009 Rubrika: | Komentářů 38 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Salát z vodního melounu
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.výbornej je chleba namazanej povidlama a na tom kolečko tlačenky.....
Elen: proč posílat recept ....řízek snad každej umí
monja: ten můj bys jedla....
sharon: brsalát moc nemusím jím ho povinně na vánoce, abych jako netrhala partu ale jinak podepisuju fšechno co píšeš
kominice: všechno je dobrý ale .... jsem mlsná huba
monja: řízeček jenom symbolicky na vánoce. Jinak ho nemusím. Můj jídelníček by vystačil s rizotkem, špagetama a karbanátkama.
kominice: monja: ....řízeček přes celej talíř a k tomu dvě půlky brambůrku....a mísu zeleniny, nebo brsalát..... a meloun potom jako moučníček s kopcem šlehačky
Ota: mám kámošku, která fakt božsky vaří - ta mi jednou uvařila krůtí kapsy plněné sušenýma švestkama a křížalama, to celé obtočené anglickou a dušené s šípkovo povidlovo vínovo mandlovou omajdou - k tomu nový brambůrky a málem jsem chcípla, jak to bylo dobrý
takže kombinace sladký a slaný jsou fajn ale musí se to umět.....
kominice: rizotko je fajn ale vyměnit ho za řízek ???nikdy
sharon: jasně řízek je řízek
sharon: pošli do redakce recept na řízek
Vašnosti, já s dovolením sežeru jen ten meloun.
Feta je pro mě nepoživatelný a míchat ho s melounem je zvěrstvo
sharon: já nejradši rizotko
když já nejradši ŘÍÍZEK......
monja: teď bych si ho dala
meloun mám nejraděj tak jak je - studenej a na kostky ňam
Florencie: ono to není špatný ...
jedla si někdy předkrm pršut s melounem ?
Nebo šunkové závitky se šlehačkou a křenem?
Výborné jsou i sušené švestky grilované v anglické slanině
Co kachna na medu ?
Elen: Ota: já nemám takovéhle exotické chutě, takže si myslím, že bych to nejdela
Florencie:
tohle je spíš řecký (kyperský) recept ... jen tam místo fety dávají halloumi sýr ( to je takový ten "gumový"). V česku jsem slyšel i o použití parenice ....
V řecku je tam ještě dávají citron i s kůrou ( našlehané v olivovém oleji) a ten sýr halumi ošlehnou na pánvi .....
K tomu se podává na sucho opečená bageta na plátky a můžou se přihodit pinie
Florencie: Naopak, mně se zdá, že se tam velmi dobře vyvažují obě chuti. Já to zkusím. JE fakt, že to je neobvyklé, ale což...
To nevypadá jedle Slanej sýr se sladkým melounem