Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Salát z vodního melounu

Salát z vodního melounu

Potřebujete: půlku vodního melounu, sýr feta, bazalku

Postup: Meloun vychlaďte, zbavte jader a speciální vykrajovací lžičkou z něj vykrájejte kuličky nebo nakrájejte na kostičky. Vložte do mísy a rozdrobte k němu sýr feta (pozor na jeho slanost), lístky bazalky nakrájejte na tenké proužky. Promíchejte a dejte vychladit.

"Tento recept vymyslel můj partner," píše čtenářka Janka. "Je sice absolutní antitalent v kuchyni, ale občas má dobré nápady." Děkujeme za osvěžující recept.

Elen Melicharová


3.9.2009   Rubrika:   |   Komentářů 38   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Salát z vodního melounu

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-38
sharon
sharon - 3.9.2009 11:09

výbornej je chleba namazanej povidlama a na tom kolečko tlačenky.....smajlik - 47

 
sharon
sharon - 3.9.2009 11:08

Elen: proč posílat recept ....řízek snad každej umísmajlik - 34smajlik - 34smajlik - 34

 
sharon
sharon - 3.9.2009 11:07

monja: ten můj bys jedla....smajlik - 57smajlik - 68

 
monja
monja - 3.9.2009 11:02

sharon: brsalát moc nemusím smajlik - 66jím ho povinně na vánoce, abych jako netrhala partu ale jinak podepisuju fšechno co píšešsmajlik - 47
kominice: všechno je dobrý ale .... jsem mlsná huba smajlik - 26

 
kominice
kominice - 3.9.2009 11:00

monja: řízeček jenom symbolicky na vánoce. Jinak ho nemusím. Můj jídelníček by vystačil s rizotkem, špagetama a karbanátkama.

 
sharon
sharon - 3.9.2009 10:56

kominice: monja: smajlik - 47....řízeček přes celej talíř a k tomu dvě půlky brambůrku....a mísu zeleninysmajlik - 57, nebo brsalát.....smajlik - 60smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47 a meloun potom jako moučníček s kopcem šlehačkysmajlik - 47

 
monja
monja - 3.9.2009 10:55

Ota: mám kámošku, která fakt božsky vaří - ta mi jednou uvařila krůtí kapsy plněné sušenýma švestkama a křížalama, to celé obtočené anglickou a dušené s šípkovo povidlovo vínovo mandlovou omajdou - k tomu nový brambůrky a málem jsem chcípla, jak to bylo dobrý smajlik - 57smajlik - 57smajlik - 57smajlik - 57smajlik - 57smajlik - 57
smajlik - 47takže kombinace sladký a slaný jsou fajn ale musí se to umět.....smajlik - 64

 
monja
monja - 3.9.2009 10:51

kominice: rizotko je fajn ale vyměnit ho za řízek ???smajlik - 80nikdy
smajlik - 37smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68
sharon: smajlik - 47 jasně řízek je řízek smajlik - 33

 
Elen
Elen - 3.9.2009 10:45

sharon: pošli do redakce recept na řízeksmajlik - 57

 
kominice
kominice - 3.9.2009 10:44

Vašnosti, já s dovolením sežeru jen ten meloun.
Feta je pro mě nepoživatelný a míchat ho s melounem je zvěrstvosmajlik - 80
sharon: já nejradši rizotkosmajlik - 60

 
sharon
sharon - 3.9.2009 10:40

když já nejradši ŘÍÍZEK......smajlik - 75

 
Elen
Elen - 3.9.2009 10:22

monja: teď bych si ho dala

 
monja
monja - 3.9.2009 10:00

meloun mám nejraděj tak jak je - studenej a na kostky ňamsmajlik - 57

 
Ota
Ota - 3.9.2009 9:57

Florencie: ono to není špatný ...
jedla si někdy předkrm pršut s melounem ?
Nebo šunkové závitky se šlehačkou a křenem?
Výborné jsou i sušené švestky grilované v anglické slanině
Co kachna na medu ?

 
Florencie
Florencie - 3.9.2009 9:15

Elen: Ota: já nemám takovéhle exotické chutě, takže si myslím, že bych to nejdela smajlik - 26

 
Ota
Ota - 3.9.2009 8:52

Florencie:
tohle je spíš řecký (kyperský) recept ... jen tam místo fety dávají halloumi sýr ( to je takový ten "gumový"). V česku jsem slyšel i o použití parenice ....
V řecku je tam ještě dávají citron i s kůrou ( našlehané v olivovém oleji) a ten sýr halumi ošlehnou na pánvi .....
K tomu se podává na sucho opečená bageta na plátky a můžou se přihodit pinie

 
Elen
Elen - 3.9.2009 8:50

Florencie: Naopak, mně se zdá, že se tam velmi dobře vyvažují obě chuti. Já to zkusím. JE fakt, že to je neobvyklé, ale což...

 
Florencie
Florencie - 3.9.2009 8:33

To nevypadá jedle smajlik - 20 Slanej sýr se sladkým melounem smajlik - 66

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-38
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77205.
    Archiv anket.