Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Piškotová roláda se zavařeninou

Piškotová roláda se zavařeninou

Potřebujete: 160 g polohrubé mouky, 200 g moučkového cukru, 6 vajec, máslo, pečicí papír, nízký plech

Postup: Oddělíme žloutky od bílků a žloutky dáme do mísy spolu s moučkovým cukrem. Hmotu šleháme, až nabyde a zbělá. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. Postupně ke žloutkové hmotě přidáme mouku a sníh, jemně a zlehka zapracováváme. Troubu předehřejeme na 200 °C, plech vyložíme pečicím papírem, potřeme máslem a těsto rovnoměrně rozprostřeme. Vložíme do trouby a pečeme asi 10 minut. Připravíme si vlhkou (ne mokrou) utěrku, na kterou překlopíme piškot, papír odstraníme a piškot zarolujeme. Necháme odpočívat v chladu asi hodinu, pak opatrně rozbalíme a potřeme zavařeninou.

 

Tip: Místo zavařeniny je možné dát šlehačku, lísko-oříškový krém, máslový krém, pudink, apod.

Lenka Moučková


23.11.2010   Rubrika: Moučníky   |   Komentářů 37   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

Související odkazy:

 

Diskuse ke článku - Piškotová roláda se zavařeninou

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-38
TULI
TULI - 23.11.2010 13:45

evča.: jooo , ja zase bklbe cetla .. KOLIK VAJEC - TOLIK LZIC CUKRU smajlik - 76smajlik - 72 PROMIN smajlik - 81

 
TULI
TULI - 23.11.2010 13:43

evča.: TEDA TO VYPADA NEJJEDNODUSSI RECEPT ... JA SE PRIZNAM .. NIKDY JSEM NEPEKLA ROLADU smajlik - 72

- a ty vajicka svazis i se skorapkou ??? smajlik - 72- asi blby dotaz , ze ???smajlik - 72

 
evča.
evča. - 23.11.2010 13:43

obrázek - rolady(1).jpg
obrázek - hezky_den(4).jpg

 
evča.
evča. - 23.11.2010 13:07

Já teda žádný sníh,žádný žloutky zvlášť.
Kolik vajec tolik lžic cukru,vyšlehám do pěny ručním šlehačem,a pak pomalu přimíchávám o jednu lžíci míň mouky hladké.Peču na papíře,nechám vychladnout uplně,otočím plech piškotem dolů,a papír pěkně svléknu.smajlik - 68.Ale musí to být studený,jinak se piškot přilepí na linku.Sroluji až potřu.
Vždy se povede.

 
sharon
sharon - 23.11.2010 11:42

na roládu plech vymastím a vysypu, smotám vlhkou utěrkou a jde to krásně......maminka napekla stovky rolád, a pečící papír se tehdy nepoužíval....

 
sharon
sharon - 23.11.2010 11:41

já dávám krupicovej cukr......a když jí dělám jen tak na obyčejné spapaání tak je krásná, ale když jí chci mít výstavní tak mi praskne...smajlik - 36

 
manka
manka - 23.11.2010 11:20

Jarča*: prášek do pečiva dávat nemusíš, když dáváš sníh, já ted prášek nedávám. našlehám bílky s cukrem, pak po jednom zašlehám žloutky a pak lehce vmíchám mouku. a je to.

 
manka
manka - 23.11.2010 11:19

evropka: jistě, nejlepší je papír pomastit olejem, jde pak krásně dolů.

 
jase
jase - 23.11.2010 11:11

Já to taky roluju i s papírem, jen nikdy nevím, kterou stranou to má jít dovnitř, mám pocit, že pokaždé to mám špatně, vždycky mi to praskne - většinou při rozbalování

 
Jarča*
Jarča* - 23.11.2010 10:38

evropka: už jsem to dlouho nedělala, nějak jsem začala mít radši jednodušší věcismajlik - 68, ale řekla bych, že ten papír se musí sundat ještě za vlažna.

 
Linda
Linda - 23.11.2010 10:34

Taky jsem tím zacínala mé kucharské dny, zkusila jsem ruzné recepty, v kosi a na balkóne pro ptactvo skoncilo prkných pár kilo mouky, az mi doslo, ze tohle fakt není nic pro me a budeme muset prezít bez piskotu a bez rolád smajlik - 34

 
evropka
evropka - 23.11.2010 9:57

Jarča*: přesně tak,první pokusy rolády,která nejde odlepit z plechu,namazaná marmeládou a kotel čaje,aby to dusící cosi šlo vůbec spolknout,já tedy z pečícího papíru to odlepím,ale nemohu říct že velmi snadno...máte nějakej fígl?

 
orinka
orinka - 23.11.2010 9:26

Jarča*: né, ani není potřeba, ze 6 vajec je spousta sněhu a ten to zlehčí. Já si ale nikdy netroufla dělat piškot z celých vajec, tam by byl asi tuhoš taky.

 
Jarča*
Jarča* - 23.11.2010 9:13

anitech: smajlik - 34smajlik - 34 A co moje tuhé nízké cosi, protože jsem do toho zapomněla dát prášek do pečiva. Ještě že všichni byli tak hodní a tvářili se, jako že se to dá jístsmajlik - 68
Lisa: já jsem taky vždycky rolovala s papírem, ale trvalo mi, než jsem přišla na to, že se to nesmí moc usušit - tvrdou placku nesroluješsmajlik - 68

 
orinka
orinka - 23.11.2010 9:06

Lisa: přesně tohle jsem chtěla napsat. A před rolováním pocukrovat.

 
Lisa
Lisa - 23.11.2010 8:58

Já ji roluji s papírem, protože ten jde sundat až po rozrolování. Dokud jsem ho sundávala, stalo se mi často, že se mi roláda slepila a při rozrolování potrhala.

 
anitech
anitech - 23.11.2010 8:53

Jarča*: viď? Každá snad začíná piškotem. Tenkrát nebyl pečící papír, tak jsem pekla na zbytcích papírové tapety. Abych předešla dotazům, tak obrázkem dolů ,ano?smajlik - 34
Vzpomínám i na svůj první kynutý meruňkový táč.. Jíst se z toho daly pouze ty meruňky. Nějak jsem vynechala kynutí a po upečení buchta držela stabilní tvrdý tvar a dala se pouze násilím ulamovat. Chudáci vrabci si pěkně obrousili zobáčkysmajlik - 68smajlik - 68

 
Jarča*
Jarča* - 23.11.2010 8:45

Tak jsem si s nostalgií vzpomněla, že tohle byl jeden z prvních receptů, které jsem se učila jako mladá novomanželka, a kolik těch placek jsem zkazila, než jsem se naučila ji upéct tak, aby šla zarolovatsmajlik - 68

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-38
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77198.
    Archiv anket.