Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Magazín pro Šťastné ženy

 

Pečená kolena

Pečená kolena

Potřebujete: vepřová kolena (větší, zadní), pivo, dobrou francouzskou hořčici, sůl, nové koření, bobkový list, celý pepř, česnek, cibuli (červenou, bílou, žlutou).

Postup: Den předem uvaříme vepřová kolena. Těsně před vařením je nařízneme ke kosti, kam až to půjde. Vepřová kolena uvaříme v osolené vodě s kořením a bobkovým listem, vaříme je přibližně hodinu a půl. Vyjmeme je a necháme vychladnout. Mezitím si z hořčice, piva a česneku uděláme kašičku. Kolena do ní naložíme a necháme odpočívat do druhého dne. Cibuli nakrájíme na větší kolečka, naskládáme do pekáčku. Na tuto vrstvu cibule položíme kolena, přijkryjeme alobalem a pečeme při 220 °C za občasného otáčení a polévání pivem doměkka. Podáváme s chlebem a strouhaným křenem s jablky.

Spolu se čtenářkou mankou přejeme dobrou chuť!

Lenka Moučková


28.5.2010   Rubrika:   |   Komentářů 39   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Pečená kolena

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-15 | 16-30 | 31-38
talenka
talenka - 28.5.2010 7:40

evropka: a proč to píšeš pod recept?smajlik - 6 jako ne že by mi tě nebylo líto, ale umísťovat to sem je podle mě krajně nevhodné smajlik - 65

 
evropka
evropka - 28.5.2010 7:37

holky to bylo jinam strašně se omlouvámsmajlik - 72

 
LenkaT
LenkaT - 28.5.2010 7:29

včera jsem četla podobný recept, koleno se vykostí, rozloží, potře kašičkou z hořčice, česneku, piva, osolí, zavine jako roláda, dá na vrstvu cibule a pak upeče stejně za podlévání pivem.

 
Holinka
Holinka - 28.5.2010 7:17

manka: tak to je opravdu mňamka, je to dobré i z uzeného kolena

 
Jarča*
Jarča* - 28.5.2010 7:11

Tak tímhle si u smajlik - 43 určitě šplhnu smajlik - 47

 
manka
manka - 28.5.2010 7:02

orinka: stačí, jen se povaří a zbytek zvládne trouba

 
orinka
orinka - 28.5.2010 6:56

dadka: kolena považuju za dietní a zdravotní jídlo, protože obsahují tolik potřebný kolagen. Ne nadarmo lékaři tvrdí: na kolena jsou kolena /přeloženo, bolavá kolena kvůli špatným chrupavkám napravíte pojídáním vepřových/. Jen si myslím, že aby bylo koleno dobře uvařené, tahle doba v normálním hrnci stačit nebude, to chce papiňák. Anebo se to možná dopeče v troubě, to je fakt.

 
dadka
dadka - 28.5.2010 1:27

Mňam, to může být dobrota! Ale už vidím, jak se mně zvedá cholesterol.

 

Zvolte stranu: 1-15 | 16-30 | 31-38
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77204.
    Archiv anket.