Pečená kolena
Potřebujete: vepřová kolena (větší, zadní), pivo, dobrou francouzskou hořčici, sůl, nové koření, bobkový list, celý pepř, česnek, cibuli (červenou, bílou, žlutou).
Postup: Den předem uvaříme vepřová kolena. Těsně před vařením je nařízneme ke kosti, kam až to půjde. Vepřová kolena uvaříme v osolené vodě s kořením a bobkovým listem, vaříme je přibližně hodinu a půl. Vyjmeme je a necháme vychladnout. Mezitím si z hořčice, piva a česneku uděláme kašičku. Kolena do ní naložíme a necháme odpočívat do druhého dne. Cibuli nakrájíme na větší kolečka, naskládáme do pekáčku. Na tuto vrstvu cibule položíme kolena, přijkryjeme alobalem a pečeme při 220 °C za občasného otáčení a polévání pivem doměkka. Podáváme s chlebem a strouhaným křenem s jablky.
Spolu se čtenářkou mankou přejeme dobrou chuť!
28.5.2010 Rubrika: | Komentářů 39 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Pečená kolena
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.evropka: a proč to píšeš pod recept? jako ne že by mi tě nebylo líto, ale umísťovat to sem je podle mě krajně nevhodné
holky to bylo jinam strašně se omlouvám
včera jsem četla podobný recept, koleno se vykostí, rozloží, potře kašičkou z hořčice, česneku, piva, osolí, zavine jako roláda, dá na vrstvu cibule a pak upeče stejně za podlévání pivem.
manka: tak to je opravdu mňamka, je to dobré i z uzeného kolena
Tak tímhle si u určitě šplhnu
orinka: stačí, jen se povaří a zbytek zvládne trouba
dadka: kolena považuju za dietní a zdravotní jídlo, protože obsahují tolik potřebný kolagen. Ne nadarmo lékaři tvrdí: na kolena jsou kolena /přeloženo, bolavá kolena kvůli špatným chrupavkám napravíte pojídáním vepřových/. Jen si myslím, že aby bylo koleno dobře uvařené, tahle doba v normálním hrnci stačit nebude, to chce papiňák. Anebo se to možná dopeče v troubě, to je fakt.
Mňam, to může být dobrota! Ale už vidím, jak se mně zvedá cholesterol.