Vánoční perníčky
Potřebujete: 50 dkg hladké mouky, 12 dkg moučkového cukru, 15 dkg medu,10 dkg másla, 1 prášek do pečiva, 2 lžičky perníkového koření, 2 celá vejce a 1 vejce na potření.
Postup: Do mouky přidáme koření, rozpuštěné máslo spolu s medem, vejce, cukr a prášek do pečiva. Vypracujeme těsto a na válu je rozválíme, vykrájíme tvary, které na pomaštěném plechu upečeme (předtím je ještě potřeme rozšlehaným vejcem). Hotové zdobíme bílkovou polevou.
"Těsto je vhodné vypracovat večer, nechat odležet a ráno péct," dělí se o radu čtenářka Věra z Olomouce. Děkujeme za recept.
21.11.2008 Rubrika: | Komentářů 39 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Vánoční perníčky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.pak mám ještě kakaové:
500 g hl. mouky, 120 g másla, 120 g cukru, 4 lžíce medu, 60 g čokolády na vaření - strouhané, 4 lžíce kakaa, 2 celá vejce, 1 prášek do perníku.
Vyválíme na sílu 1-2 cm, vykrajujeme a pečeme na peč. papíru zprudka, asi 5 minut. Ihned po vytažení potřít rozšlehaným vejcem.
opravdu ani jedny nejsou tvrdé, ale nesmí se upéct moc, nevysušit.
takže můj recept na perníčky
40 dkg hl.mouky, 1 prášek do perníku, 10 dkg cukru, 1 vejce, 1 žloutek, 15 dkg medu, kůra z 1 citronu, 3-4 lžíce mléka.
Necháme odležet několik hodin, pak vyválíme asi na sílu 1/2 cm, vykrajujeme a pečeme zprudka do bledě růžova na pomaštěném plechu nebo peč. papíru. Před pečením potřeme rozšlehaným vejcem.
sharon: v pondělí ho sem hodím
holky, tak svoje recepty zveřejněte......
sweet: já si z hlavy nevzpomínám, kolik v tom receptu je toho medu, ale slibuji, že to fakt večer, jen jak budu mít chvilku napíšu.
LenkaT: mám v receptu 1-2 lžíce medu, ale dávám jich tak 5, jinak to těsto prostě nesplácám dohromady .....mamka mě vyrovala, že se mi kvůli tomu v troubě rozjedou, ale nic takovýho se mi naštěstí nikdy nestalo, měkký jsou furt a hned od začátku
já mám taky jedny, které jsou měkké, když se nepřepečou, ale recept písnu až večer, z domu a pak porovnáme. Ono se to moc lišit nebude.
Myslím že na Pekárně jsem četla, že se nesmí dávat moc medu, že pak tím medem tvrdnou
Sirka: pokud můžu také bych prosila o receptík
sarmyn: Tak sem s tím reseptíkem a moc předem děkuji určitě budou rádi i ostatní čtenářky
Sirka: díky
sarmyn: prosím prosím o recept
Když se potřou po vytažení z trouby jsou krásně lesklé... mám jiný recept a dají se jíst ještě horké nebo klidně za půl roku.. a neztvrdnou ani nepotřebují měknout :-D
zavhan: jasně že jo, ale až v pondělí. O víkendu ten recept najdu a v pondělí ti ho napíšu, jo?
zavhan: perníčky se nesmí moct upéct, jen do bledě růžova, jinak ztvrdnou.
Sirka: prosím písneš mi ho do vzkazu, že by aspoň letos byly dobrý perníčky