Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Piškotový dort nastavovaný

Piškotový dort nastavovaný

Potřebujete (na dva tenčí korpusy): 4 vejce, 4 lžíce horké vody, 200 g pískového cukru, 200 g polohrubé mouky

Postup: Vejce vyšleháme s horkou vodou do husté pěny, potom zašleháme po částech cukr a nakonec přimícháme mouku (lze i šlehačem na nízký stupeň otaček). Nalejeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy. Pečeme na 160 °C cca 45 minut (zkoušíme špejlí, a pokud by vrch byl upečený a vnitřek ne, přikryjeme alobalem).

Krém tvarohovo-jogurtový
250 g polotučného tvarohu, 1 bílý jogurt, cukr dle chuti, 1 vanilkový cukr, 1 balíček Želatinového ztužovače dr.Oetkera
Vyšleháme tvaroh s jogurtem a cukry do hladka. Podle návodu připravíme Ztužovač a do něj vešleháme ochucený tvaroh.

Šlehačkovo-jogurtový krém
Suroviny a postup jsou stejné, jen místo tvarohu dáme ušlehanou šlehačku.

 

Dva z jednoho podle Ivi
Korpus by měl upečením "vyběhnout" na výšku cca 4 - 5 cm, takže já ho řežu a mám dva dorty. Rozkrojenou stranu potřu velmi slabě marmeládou, na marmeládu dám krém a celé to dám na hodinu do lednice ztuhnout. (Jeden dort dělám v dortové formě, na druhý vždy vyrobím sešívačkou z pečícího papíru "límec" - pečící papír drží líp než alobal, pokud ho dáš dvojitě.) Po ztuhnutí dámpiškotový dort nastavovaný ovoce jaké mám, a dám zase na chvíli vychladit.
Dortové želé červené od firmy Stilla dolce, které se dělá do 1/4 l tekutiny a na tak velký dort to množství úplně stačí (pokud nejste milovníci zvlášt velkého množství želatiny). S tím dortovým želé se líp pracuje a tuhne rychleji než kuchyňská čirá želatina."

 

Tento recept pochází původně od čtenářky Ivi, fotografii dodala talenka. S velkým úspěchem už dort vyzkoušela i Meryl. Takže neváhejte a pusťte se do něj také. Je skutečně vynikající.

Lenka Moučková


9.6.2010   Rubrika:   |   Komentářů 39   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Piškotový dort nastavovaný

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-39
Sofffie
Sofffie - 9.6.2010 10:32

Vypadá to dobře smajlik - 47, já dělám dvakrát do měsíce něco podobnýho (jsme velká rodina a furt někdo něco slaví), jen to proříznu zakysanou smetanou, namažu domácím džemem a prdnu navrch ovoce se želatinou.

Moc se mi osvědčilo nešlehat ty vejce dohromady, ale rozdělit na bílky a žloutky, ušlehat sníh a to toho pak po jednom ty žloutky přišlehat, líp to vyběhne a míň se to drobí při prořezávání. Ale samozřejmě jsem nesežrala Šalamounovo splachovadlo, to je jenom můj tip. smajlik - 68

 
Linda
Linda - 9.6.2010 10:16

Uz je zkopírovaný smajlik - 57, péct se s tím nebudu to bych zas musela experimentovat s hladkou, zádný takový, koupím hotový korpus a kaslu na dietu. Ztuzovac teda nemám, tak to holt trosku potece, ale hodnoty v tom zustanou.
PS. jdu pripsat ztuzovac na ceský nákupní list (lístek se tomu uz ríkat rozhodne nedá)smajlik - 16

 
Meryl
Meryl - 9.6.2010 9:48

Křeček: a jedlej fakt je. Dělala jsem ho v sobotu jen z poloviční dávky, páč jsme jen dva... a bylo to málosmajlik - 34smajlik - 34smajlik - 34

 
Elen
Elen - 9.6.2010 9:45

talenka: smajlik - 57

 
martus
martus - 9.6.2010 9:44

majucha: ale to je v prd... - za tu dobu ho u talenky zbodnou a v tom case bych si udelala novy (keby sa mi chcelosmajlik - 76)smajlik - 31
Snad by byl dobry i se zakoupenym korpusem, tady je ten privod plynu z bomby nejaky liknavy, jiste by se mi to zdrclo. Korpus uz koupeny mam a dokonce s 30%ni slevousmajlik - 34smajlik - 31

 
manka
manka - 9.6.2010 9:35

evropka: četlas návod???smajlik - 64

 
Křeček
Křeček - 9.6.2010 9:34

jééééé, to je ten, co vypadá prudce jedle smajlik - 57

 
evropka
evropka - 9.6.2010 9:31

teda myslím s tím tvarohem

 
evropka
evropka - 9.6.2010 9:29

talenka: smajlik - 76smajlik - 76to je šílená fotkasmajlik - 57smajlik - 57,holky sorry,já jsem na pečení debil,ale ted jsem dělala dort-cheesecake a tam se ta náplň se želatinou pekla,tady taky?

 
štoudev
štoudev - 9.6.2010 9:22

martus: pět a půl hodiny smajlik - 16

 
martus
martus - 9.6.2010 9:13

manka: sem s tim krutim - ale gambrinus tu nesezenu (piju cerveza con limo), je to stejne jeno a la. To bude basta i pro mne a smajlik - 40.
talenka: kdyby ten posledni kousek vydrzel jeste par hodin? Hodina do Valencie, chvilka letadlem a pak k tobe z Ruzyne - kolik casu potrebujismajlik - 26

 
manka
manka - 9.6.2010 8:58

talenka: a to ještě neznáš krůtí ala gambrinus

 
talenka
talenka - 9.6.2010 8:56

manka: s tebou budu měnit smajlik - 16 koleno, krkovičku, tu grilovanou panenku... jéje, u tebe by se vybíralo smajlik - 16

 
manka
manka - 9.6.2010 8:51

talenka: smajlik - 57smajlik - 57už zvoníš na zvonek a neseš kousek???

 
štoudev
štoudev - 9.6.2010 8:25

talenka: já ho chci chci chci chci okamžitě teď!!!! smajlik - 60smajlik - 60smajlik - 60smajlik - 59

 
evča.
evča. - 9.6.2010 8:23

talenka: tedasmajlik - 5smajlik - 57smajlik - 57hned po ránu,taková dobrotasmajlik - 47

 
talenka
talenka - 9.6.2010 8:22

eště mám i nakrojenej smajlik - 64 ale s vysokým piškotem, my to rádi, tak jsem nerozkrajovala
obrázek - dort2(9).jpg

 
evča.
evča. - 9.6.2010 8:12

Dneska se mi líbí nejvíc,že je tu fotka,smajlik - 5.smajlik - 47
Moc lákavé.smajlik - 57

 
manka
manka - 9.6.2010 7:27

určitě vyzkouším, ale nejraději bych si ukrojila teď hnedsmajlik - 57

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-39
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77195.
    Archiv anket.