Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Vločkové karbanátky s Nivou

Vločkové karbanátky s Nivou


Potřebujete: 1/2 pytlíku obyčejných ovesných vloček, 1 klínek sýru Niva, 2 celá vejce, 1 pokrájená syrová velká cibule, utřený česnek dle chuti, sůl (opatrně, Niva je slaná), pepř, strouhanka


Postup: Vločky zalijeme horkou vodou a necháme nabobtnat nejmíň 1 hodinu - vody jen tolik, aby byla ve vločkách vidět, musí vzniknout hustá hmota, nikoliv polévka.
Pak do toho nastrouháme Nivu, přidáme ostatní ingredience, obalíme ve strouhance a do zlatova smažíme v dobrém oleji. Podáváme horké a čerstvé, tak se udrží křehkost, studené to jde taky, ale už je to trošku vláčnější.
Je to nejlepší s bramborami, máslem anebo tatarkou. A samozřejmě nějaký dobrý salát a pivečko či vínko.

 

Za recept děkujeme čtenářce Orince.

Lenka Moučková


13.2.2012   Rubrika: Sýry   |   Komentářů 38   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Vločkové karbanátky s Nivou

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-39
Zvědavka
Zvědavka - 13.2.2012 11:35

orinka: Abych pravdu řekla, tak si myslím, že mungo jsou fazole, tedy, tak je používám. O sóje mungo jsem neslyšela???

A já třeba do masové sekané vůbec strouhanku nedávám, jen vločky, je to takové vzušnější, nám se zdá lepší.

Do těch ovesných karbanátků dávám täky kde co, dobré to je s nastrouhanou mrkvičkou.

 
evropka
evropka - 13.2.2012 10:57

orinka: já to dělám roky,snad 15 let a víš jak,orestuji lehce porek na oliváči a do toho zamíchám naklíčené výhonky,ochutím a dávám to jako přílohu...za studena jako salátek,ani nevím kde jsem to vzala

 
orinka
orinka - 13.2.2012 10:41

evropka: jojo, to je ono! To je, o čem píšusmajlik - 32 A že je to dobrý???

 
evropka
evropka - 13.2.2012 10:33

orinka: já dávám klíčit mungo

 
orinka
orinka - 13.2.2012 10:16

evropka: však jo, teď obzvlášť, začnou pomalu scházet vitamíny a třeba z té soji s klíčkama jich jenom z hrstky pokryješ celodenní potřebu. Je to lepší, jak z lékárny anebo drahé zeleniny, která beztak nechutná jaksepatří. Dala bych si klidně rajče - ale ty hydroponické mi nelezou.smajlik - 66

 
evropka
evropka - 13.2.2012 10:09

orinka: čoveče já ti už taky po té zimě mám chut na zdravé jídlosmajlik - 47

 
lee
lee - 13.2.2012 10:06

jéé,konečně něco bez masasmajlik - 68my jsme býložravci...už jsem zkoušela karbanátky z kdečeho...pohankové, květákové, dokonce i chlebové...tak ty vločkové taky určitě vyzkoušímsmajlik - 47

 
orinka
orinka - 13.2.2012 10:06

evropka: zdraví potřebujem všichni, jednou za čas se to dá...my moc masoví nejsme, tak nám přijde normální mít jeden den tohle, druhý třeba čočku s vajíčkem...teď jsem začla nakličovat sóju mungo, líbí se mi, že je to už třetí den hotové a bezpracné, chutná to jako mladý hrášek, jí se syrové a hodí se ke každému slanému jídlu, nebo na svačinku s pečivem a pomazánkou.

 
orinka
orinka - 13.2.2012 10:03

Holky, tohle je tak tolerantní recept, že tam můžete nacpat všecko!! I sekané uzené, i jiný tvrdý sýr, možná i tavený (to jsem teda nezkoušela), do normální sekané zas opačně narvat namočené vločky - opravdu to chutná dobře, ještě jsem zapomněla na majoránku.

 
Linda
Linda - 13.2.2012 9:01

evropka: smajlik - 34 to más svatou pravdusmajlik - 34, ale po tomhle by mi rodina spis vykartácovala lednicku

 
evropka
evropka - 13.2.2012 8:57

Linda: možná by to lindo chtělo vykartáčovat trochu střeva,taky nejíte zrovna zdravěsmajlik - 33

 
evropka
evropka - 13.2.2012 8:56

sharon: jooooo,klído ale nastav ho vločkama

 
sharon
sharon - 13.2.2012 8:55

evropka: a což takhle pomletej bůčínek ???.........může být ?

 
Linda
Linda - 13.2.2012 8:52

Do tohodle se nepoustim smajlik - 66, my jsme masozravci

 
evropka
evropka - 13.2.2012 8:30

jaru,já dělám vše od oka tak přesný poměr ti neřeknu...ale aby to dostalo trochu šmak nakrájím do toho trochu na drobno slaninku,cibule,česnek(já málo aby to zase nebyly česnekové karbanátky,vejce,nabobtnalé vločky v mléce a pohanku spařenou,pepř,sůl,někdo dává i majoránku já ne,strouhanka...asi to dnes taky udělámsmajlik - 68

 
Jarča*
Jarča* - 13.2.2012 8:11

evropka: a co tam tedy dáváš ty? Mně by to lákalo, ale naše malá nivu nejí, tak bych musela zkusit nějakou jinou variantu. Jinak se mi sbíhají slinysmajlik - 47

 
evropka
evropka - 13.2.2012 8:09

dadka: nenasají,dávám ještě pohanku...ale nivu né,nechci jí všude cpát...jinak mnam

 
dadka
dadka - 13.2.2012 8:01

A nenasají ty vločky moc tuku?

 
sharon
sharon - 13.2.2012 7:52

a maso žádný ? ach jo .......smajlik - 68

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-39
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77195.
    Archiv anket.