Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Koprová polévka

Koprová polévka

Potřebujete: 4 cibule, 2 brambory, 5 lžic hladké mouky, mléko, ocet, smetana, kopr, natvrdo uvařená vejce. 

Postup: Cibule uvaříme spolu se stonky od kopru, brambory nakrájené na kostičky uvaříme zvlášť. Poté vodu z brambor (ne všechnu – cca do poloviny hrnce) přilijeme k cibuli. Cibuli a stonky vyndáme, do připravené vody nalijeme smetanu smíchanou s 5 lžícemi hladké mouky. Zbytek hrnce dolijeme mlékem. Poté vhodíme nadrobno nakrájený kopr, uvařené brambory a posléze po malých dávkách a za stálého míchaní přiléváme ocet, velmi opatrně, aby se polévka nesrazila. Nakonec polévkou zalijeme rozpůlené vajíčko. Polévku samozřejmě zahustíme podle sebe, jak to máme rádi.

Meryl


13.3.2013   Rubrika: Polévky   |   Komentářů 39   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Koprová polévka

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-40
Ploduska
Ploduska - 13.3.2013 10:30

orinka:
já už čerstvý včera koupila, koprovka je jedno z mála jídel které u nás jedí rádi fakt všichni (2+4) a to už je co říct smajlik - 68

 
Ploduska
Ploduska - 13.3.2013 10:28

Kawa:
protože je to dobrý ?smajlik - 57

 
dadka
dadka - 13.3.2013 10:24

Miluju koprovou polévku i omáčku. Dělám ji ale bez cibule, do mléka dám smetanu, kousek másla, osolím, osladím, zahustím, nasekám kopr a dám trochu octu. Do ní na malinké kostičky uvařené brambory. Na talíř nakrájím na čtv rtky 3 vajíčka a zaiju polévkou.

 
Světlonoska
Světlonoska - 13.3.2013 8:50

smajlik - 64Vše s mírou,osvědčená to věcsmajlik - 58smajlik - 47smajlik - 26

 
Sonne
Sonne - 13.3.2013 8:49

Koprovku můžu a ještě raději mám kulajdu. smajlik - 57 Já osobně jsem taky pro smetanu. smajlik - 47

 
PEGG
PEGG - 13.3.2013 8:43

loupák - 13.3.2013 7:29 teď jsem četla článek o cholesterolu, podle posledních studií se zase vědci mýlili, jaký div, žesmajlik - 76 nejhorší je jíst odtučněné potraviny, cituji". Nízkotučná dieta, kterou nám po léta doporučovala zdravotní věda, způsobuje poranění a záněty tepen, čili usazování cholesterolu, který by jinak prošel volně tělem. Toto opakované poškozování vede ke vzniku chronických zánětů směřujících k onemocnění srdce, mrtvicím, cukrovce a obezitě. " odkaz http://true-lies.blog.cz/1006/velka-cholesterolova-lez
A pak si vyber, je furt dokolasmajlik - 105

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 13.3.2013 7:50

tak já nedělám polévku, ale omáčku a brambory vařím ve slupce. Kopr dávám také až nakonec, včera jsem ji dojedla a bylo mi špatně jak byla dobrá.smajlik - 76

 
Světlonoska
Světlonoska - 13.3.2013 7:48

Omáčka..polévku by mi můj nejedl,jsem ráda,že majda mu přijde k chutismajlik - 58

smajlik - 76do polévky rvát smetanu,takhle teda nevařímsmajlik - 66zcela vyjímečně,jako včera do mrkvového krému,a jen trošičkusmajlik - 64

 
Světlonoska
Světlonoska - 13.3.2013 7:46

Loni jsme si kopr zavařila,tak ji máme,kdykoliv je chut´smajlik - 57smajlik - 94

 
orinka
orinka - 13.3.2013 7:41

loupák: když uděláš máslovou zásmažku, tak to máslo s mlékem je vlastně taky smetanasmajlik - 98

 
loupák
loupák - 13.3.2013 7:29

PEGG: smajlik - 75mám ráda smetanu,bohužel kvůli dietě jí do jídel nahrazuju taky mlíkem,ale co si budem povídat,není to onosmajlik - 26smajlik - 58

 
PEGG
PEGG - 13.3.2013 7:23

loupák - 13.3.2013 7:01 smajlik - 105 koukám, že už jsi to napsalasmajlik - 68

 
PEGG
PEGG - 13.3.2013 7:22

Kawa - 13.3.2013 6:28 protože je dobrá, jídlo zjemní a je zdravásmajlik - 68

 
orinka
orinka - 13.3.2013 7:21

Kawa: můžeš nahradit mlékem. Já to ale vařím tak, že rozpustím máslo, přidám hladkou mouku a usmažím jíšku. Pak přileju trochu vody, umíchám, přidám mléko a vařím s koprem a dalším...

 
orinka
orinka - 13.3.2013 7:19

jídla s koprem miluju, ale musím si počkat na čerstvý.

 
loupák
loupák - 13.3.2013 7:08

Dělám jí podobně,jenom ještě přidávám kmín a bobkový listsmajlik - 58smajlik - 57

 
loupák
loupák - 13.3.2013 7:01

Kawa: protože je se smetanou jídlo víc krémovější,chutnější a hutnějšísmajlik - 42smajlik - 68

 
monja
monja - 13.3.2013 6:55

tahle koprovka je bezva ... a je úplně jedno, jak ji nazvem, jestli polévka nebo omáčka smajlik - 68, hlavně, když chutná smajlik - 47

 
Kawa
Kawa - 13.3.2013 6:28

proboha proč se všude rve smetana..? smajlik - 76

 
Jagea
Jagea - 13.3.2013 4:03

Polévka? Se stejnými ingrediencemi dělám hlavní jídlo.smajlik - 42

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-40
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77198.
    Archiv anket.