Koprová polévka
Potřebujete: 4 cibule, 2 brambory, 5 lžic hladké mouky, mléko, ocet, smetana, kopr, natvrdo uvařená vejce.
Postup: Cibule uvaříme spolu se stonky od kopru, brambory nakrájené na kostičky uvaříme zvlášť. Poté vodu z brambor (ne všechnu – cca do poloviny hrnce) přilijeme k cibuli. Cibuli a stonky vyndáme, do připravené vody nalijeme smetanu smíchanou s 5 lžícemi hladké mouky. Zbytek hrnce dolijeme mlékem. Poté vhodíme nadrobno nakrájený kopr, uvařené brambory a posléze po malých dávkách a za stálého míchaní přiléváme ocet, velmi opatrně, aby se polévka nesrazila. Nakonec polévkou zalijeme rozpůlené vajíčko. Polévku samozřejmě zahustíme podle sebe, jak to máme rádi.
13.3.2013 Rubrika: Polévky | Komentářů 39 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Koprová polévka
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.orinka:
já už čerstvý včera koupila, koprovka je jedno z mála jídel které u nás jedí rádi fakt všichni (2+4) a to už je co říct
Kawa:
protože je to dobrý ?
Miluju koprovou polévku i omáčku. Dělám ji ale bez cibule, do mléka dám smetanu, kousek másla, osolím, osladím, zahustím, nasekám kopr a dám trochu octu. Do ní na malinké kostičky uvařené brambory. Na talíř nakrájím na čtv rtky 3 vajíčka a zaiju polévkou.
Vše s mírou,osvědčená to věc
Koprovku můžu a ještě raději mám kulajdu. Já osobně jsem taky pro smetanu.
loupák - 13.3.2013 7:29 teď jsem četla článek o cholesterolu, podle posledních studií se zase vědci mýlili, jaký div, že nejhorší je jíst odtučněné potraviny, cituji". Nízkotučná dieta, kterou nám po léta doporučovala zdravotní věda, způsobuje poranění a záněty tepen, čili usazování cholesterolu, který by jinak prošel volně tělem. Toto opakované poškozování vede ke vzniku chronických zánětů směřujících k onemocnění srdce, mrtvicím, cukrovce a obezitě. " odkaz http://true-lies.blog.cz/1006/velka-cholesterolova-lez
A pak si vyber, je furt dokola
tak já nedělám polévku, ale omáčku a brambory vařím ve slupce. Kopr dávám také až nakonec, včera jsem ji dojedla a bylo mi špatně jak byla dobrá.
Omáčka..polévku by mi můj nejedl,jsem ráda,že majda mu přijde k chuti
do polévky rvát smetanu,takhle teda nevařímzcela vyjímečně,jako včera do mrkvového krému,a jen trošičku
Loni jsme si kopr zavařila,tak ji máme,kdykoliv je chut´
loupák: když uděláš máslovou zásmažku, tak to máslo s mlékem je vlastně taky smetana
PEGG: mám ráda smetanu,bohužel kvůli dietě jí do jídel nahrazuju taky mlíkem,ale co si budem povídat,není to ono
loupák - 13.3.2013 7:01 koukám, že už jsi to napsala
Kawa - 13.3.2013 6:28 protože je dobrá, jídlo zjemní a je zdravá
Kawa: můžeš nahradit mlékem. Já to ale vařím tak, že rozpustím máslo, přidám hladkou mouku a usmažím jíšku. Pak přileju trochu vody, umíchám, přidám mléko a vařím s koprem a dalším...
jídla s koprem miluju, ale musím si počkat na čerstvý.
Dělám jí podobně,jenom ještě přidávám kmín a bobkový list
Kawa: protože je se smetanou jídlo víc krémovější,chutnější a hutnější
tahle koprovka je bezva ... a je úplně jedno, jak ji nazvem, jestli polévka nebo omáčka , hlavně, když chutná
proboha proč se všude rve smetana..?
Polévka? Se stejnými ingrediencemi dělám hlavní jídlo.