Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Guláš bez míchání

Guláš bez míchání

Potřebujete: 1 kg vepřového masa, 3 cibule, 5 stroužků česneku, 2 lžičky gulášového koření, 3 lžičky sladké mleté papriky, 3 polévkové lžíce solamylu, sůl, pepř, 2 masoxy, 1 l vody

Postup: Nakrájíme maso a cibuli a přimícháme ostatní suroviny. Masoxy rozmícháme v malém množství vody a dolijeme do 1 litru. Přilijeme k masu. Vše dáme do pekáče, přikryjeme alobalem a pečeme asi 1,5 hodiny při 250 stupních Celsia. Nemícháme, nedolíváme vodu a nesundaváme alobal.

 

Za originální recept děkujeme čtenářce jménem Zita.

Lenka Moučková


9.11.2007   Rubrika:   |   Komentářů 40   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Guláš bez míchání

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-40
Ota
Ota - 9.11.2007 12:42

Vikina: moje ségra si dávala párek s hořčicí a kečupem a zapíjela to mlíkem..... pozorovali sme ji a nic...

 
Elen
Elen - 9.11.2007 12:13

Vikina: a co do kafe?smajlik - 34

 
Vikina
Vikina - 9.11.2007 12:08

Náš mladej, ať jí, co chce, tak si k tomu vezme kečup, nedává si ho snad jen k buchtičkám se šódósmajlik - 42

 
mam-ča
mam-ča - 9.11.2007 11:53

Proti gustu...smajlik - 26 ale tohle není guláš. To je jen jakási směs gulášových surovin uvařená v pekáči. Guláš se má dusit v co nejmenším množství vody a věnovat mu trochu času.
Takže zůstanu u tradiční verze : dusit-míchat-podlévat.
Sice strávím hodinku u sporáku, ale chutnat to bude jako pravý hospodský guláš, a ne jako paprikové UHO.

 
Ota
Ota - 9.11.2007 11:06

jinak slavnostně prohlašuju tohle bude o vikendu k obedu ... bez kostky

 
Ota
Ota - 9.11.2007 11:04

Janka1: taky jsem tak ze začátku vařil ale pak prostě tak nějak nemám rád univerzální chutě .

Vem si , že se matláš s čínou nebo indií, uděláš k tomu basmati nebo jasmínovou rýži a pak se ti manželka zvedne od stolu dojde si pro kečup .
Uděláš tikku masala, jako blb se děláš s čatní a pak si do toho někdo prdne maggi a vegetu .....

 
Ota
Ota - 9.11.2007 11:00

Vikina: smajlik - 76smajlik - 98smajlik - 76smajlik - 36

smajlik - 34

když dělám fazolej tak ho tam dávám taky já se smajlik - 36smajlik - 36

 
Ota
Ota - 9.11.2007 10:38

r1911: tomu rozumím, nerozumím proč obohacovat štávu z masa o štávu z masa

 
Elen
Elen - 9.11.2007 10:37

Ota: souhlasím s univerzálností, což dělá ten proklatej glutamát, proto vyhledávám koření bez něj.smajlik - 58

Teď přišli výrobci polévek v sáčku s bezglutamátovou verzí, tak jsem zvědavá - ještě jsem pořádně nestudovala složení.

 
Janka1
Janka1 - 9.11.2007 10:29

Ota: hodně záleží na množství.Já třeba dám trošku i do svíčkové omáčky (co by se za nehet vešlosmajlik - 68),i když jsem pekla 1,5 kg masa.Zdá se mi,že podtrhne chuť.Teď jsme dospělí,ale dětem jsem vařila bez těchto záležitostí,ani s vegetou.

 
Janka1
Janka1 - 9.11.2007 10:26

LenkaT.: tak ten můj,aniž by ochutnal,si všechno osolí a opepří silným nánosem černého pepře.

 
Vikina
Vikina - 9.11.2007 10:25

Dávám masox do gulášesmajlik - 76smajlik - 68

 
LenkaT
LenkaT - 9.11.2007 10:24

Ota: můj mužskej, i kdyby to jídlo bylo sebechutnější a dobře ochucený, tak si do toho prdne magi. Cpe si to skoro do všeho. Dřív jsem brblala, ale už jsem rezignovala. Když mu to chutná smajlik - 26

 
r1911
r1911 - 9.11.2007 10:05

Ota: každý máme jiné chutě smajlik - 26 já zas do většiny jídel cpu mexické grilovací koření

 
Ota
Ota - 9.11.2007 9:26

Elen: v podstatě mě přijde divný do guláše kde je kilo vepřového dávat masox, možná do nějakého ze sojového masa nebo z fazolí.

Nejde mě ani tak o ten glutamát ale o jakousi "univerzální všehochuť-pachuť", která mecímormou zamořuje kuchyně v česku.

Přijde mi, že atutoři uvažují asi takjhle : "Tady mám výborný recept, je tam všechno ale nejsem si jistý jestli to bude lidem chutnat tak tam pros jistotu fláknu ještě kostku, prdnu trochu kečupu a vegety a na stůl dám láhev s magi"

 
Elen
Elen - 9.11.2007 9:21

Ota: nebuď tak naštítěnej - když někde napíšou např. koření typu vegeta, tak prostě TYPU vegeta. Když někdo nechce směs koření s glutamátem sodným, tak hledá ve zdravé výživě, kde už jsou dochucovací směsi bez této přísady.
Kdo chce, najde.

 
Ota
Ota - 9.11.2007 9:06

vypadá to moc dobře, jednoduše ale zásadně odmítám ten masox .... proč sakra do poloviny receptů lidí strkaj masox, vegetu nebo magi ?

 
r1911
r1911 - 9.11.2007 8:45

orinka: já v papiňáku nikdy nic nezkousila, mám z něj respekt smajlik - 68

 
orinka
orinka - 9.11.2007 7:54

já ale z úsporných důvodů zůstanu u guláše v papiňáku na plynusmajlik - 68

 
r1911
r1911 - 9.11.2007 7:11

Recept mám doma už asi dva týdny, téměř všude ho vychvalují, tak teď už zbývá jen vyzkoušet ho. smajlik - 54

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-40
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77200.
    Archiv anket.