Rýžové lívance
Potřebujete: 250 g vařené rýže, 150 g hrubé mouky, 50 g krupice, 1 vejce, špetku drceného badyánu, olej na smažení, povidla, 10 ml zakysané smetany, skořicový cukr, sůl
Postup: Uvařenou rýži rozmixujte, přidejte hrubou mouku, krupici, badyán, vejce, vypracujte vláčné těsto a nechte ho 6 hodin na teplém místě. Pak smažte na rozpáleném oleji lívanečky, potřete je povidly ušlehanými se smetanou a posypte skořicovým cukrem.
17.6.2010 Rubrika: | Komentářů 40 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Rýžové lívance
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Bridgetj: pozor, ona je krupice a dětská krupička. V zásadě totéž, ale krupice je mletá na hrubo a ta dětská je jemnej prášek. Ale jestli je dětská kašička totéž, co dětská krupička potažmo krupice, to ví čert. Jednou jsem si něco takového v krabici koupila, že to budu jíst v práci, a složení to mělo všelijaký, jen ta krupice tam nebyla
to může být ale hodně velká dobrota. určitě to vyzkouším.
badyán dávám do svařeného vína
lívanecky já ráda (jsou dobré i z ovesných vlocek ty v sácku),ale kdyz tady máme jen hladkou mouku a polohrubou docílím pridáním krupice halb+halb, cím bych asi docílila hrubé mouky + krupici k tomuTo uz je nad mé IQ zlomeného klasu.A za kilo mouky v balíku dát sto korun postovného se mi nechce
Bridgetj: Krupice se nedává do jíšky. Zavařuje se do polévky jen tak (jakože ji tam nasypeš a povaříš). Říká se to mu "miliónová p olévka", ale mně osobně moc nechutná. Zato dělám z krupice noky do polévky a to je super.
anitech: Dík, to potěší
sharon: Aha, no to co mám doma se totiž jmenuje dětská kašička. Takže jsem myslela, že krupice je něco jiného než dětská krupice na krupičnou kašičku. A do té polévky, kolik jí tam tak dáváš?? Je potřeba nějak dýl povařit třeba jak mouka?? Já normálně jíšku nedělám. Většinou mi to zahustí hodně zeleniny a brambory.
badyán
anýz
Linda: není, badyán jsou hvězdičky , anýz =tvarově jako kmín, a každé voní i chutná jinak......si myslím já
Bridgetj: tak třeba dětská krupička ....na kašičku tzv.pohádku mládí s kakaem , skořicí, máslem..., nebo jí sypu do zeleninové polévky jako závar.......pak je i hrubá krupice, z té maminka pekla buchtu s rozinkama kynutou, místo mouky dala tuto krupici, s krupicí se dělají i nastavovaná smažená vejce na cibulce.......krupicové nočky do polévek.....
Bridgetj: je vidět, že jsi bezdětná
sharon: A blbá otázka, ta krupice je na co. Nebo na co se používá jináč??
Badyán není to totéz co anýz?
Bridgetj: no nevím, nevím, krupice a prdopeč je nebe a dudy.....si kup balíček krupice, vymej a vysuš láhev od mlíka, krupici do ní nasyp a zašrubuj a vydrží ti věčnost.......
anitech: A když tu krupici doma nevedu, musím ji tam dát?? Že bych tam třeba dala místo toho trošku sody nebo prdopeč. Já jsem nikdy v receptu krupici ještě neměla, takže nevím.
sharon: Taky tak
batum: badyán jsou takové ty hvězdičky
dobrý to být může proč ne , ale dělat to nebudu....mixovat rejži a pak 6 hodin čekat , to bych nevydržela a sežrala to syrový...
Bridgetj: těch 6 hoidin předpokládám kvůli té krupici,aby napuchla a ty lívance nakypřila
batum: badyján je perníkové koření, má takovou krásně nasládlou vůni něco mezi skořicí a lékořicí. Dává se opravdu jenom trošičku, bo je silně aromatický,asi tam bude proto, že rýže jako taková je mdlá. Navíc ten badyján se dává í do švestkových povidel
Určitě to zkusím, občas mi rýže zbyde a dávám ji do plévky
Z rýže je dobrá chuť,ale ten badyán neznám,voní?Já přidávám,když mi zbyde rýže do sekaný.
Vypadá to zajímavě. Jen by mě zajímalo, jaká je chuť z té rýže. A těch 6 hodin, musí to být proč??