Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Rýžové lívance

Rýžové lívance

Potřebujete: 250 g vařené rýže, 150 g hrubé mouky, 50 g krupice, 1 vejce, špetku drceného badyánu, olej na smažení, povidla, 10 ml zakysané smetany, skořicový cukr, sůl

Postup: Uvařenou rýži rozmixujte, přidejte hrubou mouku, krupici, badyán, vejce, vypracujte vláčné těsto a nechte ho 6 hodin na teplém místě. Pak smažte na rozpáleném oleji lívanečky, potřete je povidly ušlehanými se smetanou a posypte skořicovým cukrem.

Lenka Moučková


17.6.2010   Rubrika:   |   Komentářů 40   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Rýžové lívance

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-40
štoudev
štoudev - 17.6.2010 10:56

Bridgetj: pozor, ona je krupice a dětská krupička. V zásadě totéž, ale krupice je mletá na hrubo a ta dětská je jemnej prášek. Ale jestli je dětská kašička totéž, co dětská krupička potažmo krupice, to ví čert. Jednou jsem si něco takového v krabici koupila, že to budu jíst v práci, a složení to mělo všelijaký, jen ta krupice tam nebyla smajlik - 34

 
manka
manka - 17.6.2010 10:54

to může být ale hodně velká dobrota. určitě to vyzkouším.

badyán dávám do svařeného vína

 
martus
martus - 17.6.2010 10:44

smajlik - 61lívanecky já ráda (jsou dobré i z ovesných vlocek ty v sácku),ale kdyz tady máme jen hladkou mouku a polohrubou docílím pridáním krupice halb+halb, cím bych asi docílila hrubé mouky + krupici k tomusmajlik - 26To uz je nad mé IQ zlomeného klasu.A za kilo mouky v balíku dát sto korun postovného se mi nechcesmajlik - 66smajlik - 66

 
Kadla
Kadla - 17.6.2010 10:37

Bridgetj: Krupice se nedává do jíšky. Zavařuje se do polévky jen tak (jakože ji tam nasypeš a povaříš). Říká se to mu "miliónová p olévka", ale mně osobně moc nechutná. Zato dělám z krupice noky do polévky a to je super.

 
Bridgetj
Bridgetj - 17.6.2010 10:33

anitech: Dík, to potěší smajlik - 42
sharon: Aha, no to co mám doma se totiž jmenuje dětská kašička. Takže jsem myslela, že krupice je něco jiného než dětská krupice na krupičnou kašičku. A do té polévky, kolik jí tam tak dáváš?? Je potřeba nějak dýl povařit třeba jak mouka?? Já normálně jíšku nedělám. Většinou mi to zahustí hodně zeleniny a brambory.

 
sharon
sharon - 17.6.2010 10:28

obrázek - badyan__c190xc190.jpgbadyán
obrázek - images(101).jpganýz

 
sharon
sharon - 17.6.2010 10:23

Linda: není, badyán jsou hvězdičky , anýz =tvarově jako kmín, a každé voní i chutná jinak......si myslím já smajlik - 26

 
sharon
sharon - 17.6.2010 10:22

Bridgetj: tak třeba dětská krupička ....na kašičku tzv.pohádku mládí s kakaem , skořicí, máslem...smajlik - 57, nebo jí sypu do zeleninové polévky jako závar.......pak je i hrubá krupice, z té maminka pekla buchtu s rozinkama smajlik - 57 kynutou, místo mouky dala tuto krupici, s krupicí se dělají i nastavovaná smažená vejce na cibulce.......krupicové nočky do polévek.....

 
anitech
anitech - 17.6.2010 10:07

Bridgetj: je vidět, že jsi bezdětnásmajlik - 68

 
Bridgetj
Bridgetj - 17.6.2010 9:58

sharon: A blbá otázka, ta krupice je na co. Nebo na co se používá jináč??

 
Linda
Linda - 17.6.2010 9:54

Badyán není to totéz co anýz?

 
sharon
sharon - 17.6.2010 9:43

Bridgetj: no nevím, nevím, krupice a prdopeč je nebe a dudy.....si kup balíček krupice, vymej a vysuš láhev od mlíka, krupici do ní nasyp a zašrubuj a vydrží ti věčnost.......

 
Bridgetj
Bridgetj - 17.6.2010 9:23

anitech: A když tu krupici doma nevedu, musím ji tam dát?? Že bych tam třeba dala místo toho trošku sody nebo prdopeč. Já jsem nikdy v receptu krupici ještě neměla, takže nevím.

 
Kadla
Kadla - 17.6.2010 9:22

sharon: Taky tak smajlik - 34

 
štoudev
štoudev - 17.6.2010 9:17

batum: badyán jsou takové ty hvězdičky smajlik - 64

 
sharon
sharon - 17.6.2010 8:34

dobrý to být může proč ne , ale dělat to nebudu....mixovat rejži a pak 6 hodin čekat , to bych nevydržela a sežrala to syrový...smajlik - 76

 
anitech
anitech - 17.6.2010 8:16

Bridgetj: těch 6 hoidin předpokládám kvůli té krupici,aby napuchla a ty lívance nakypřila

 
anitech
anitech - 17.6.2010 8:15

batum: badyján je perníkové koření, má takovou krásně nasládlou vůni něco mezi skořicí a lékořicí. Dává se opravdu jenom trošičku, bo je silně aromatický,asi tam bude proto, že rýže jako taková je mdlá. Navíc ten badyján se dává í do švestkových povidel
Určitě to zkusím, občas mi rýže zbyde a dávám ji do plévky

 
batum
batum - 17.6.2010 7:44

Z rýže je dobrá chuť,ale ten badyán neznám,voní?Já přidávám,když mi zbyde rýže do sekaný.

 
Bridgetj
Bridgetj - 17.6.2010 6:47

Vypadá to zajímavě. Jen by mě zajímalo, jaká je chuť z té rýže. A těch 6 hodin, musí to být proč??

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-40
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77204.
    Archiv anket.