Rýžové lívance
Potřebujete: 250 g vařené rýže, 150 g hrubé mouky, 50 g krupice, 1 vejce, špetku drceného badyánu, olej na smažení, povidla, 10 ml zakysané smetany, skořicový cukr, sůl
Postup: Uvařenou rýži rozmixujte, přidejte hrubou mouku, krupici, badyán, vejce, vypracujte vláčné těsto a nechte ho 6 hodin na teplém místě. Pak smažte na rozpáleném oleji lívanečky, potřete je povidly ušlehanými se smetanou a posypte skořicovým cukrem.
17.6.2010 Rubrika: | Komentářů 40 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Rýžové lívance
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Badyán není to totéz co anýz?
Bridgetj: no nevím, nevím, krupice a prdopeč je nebe a dudy.....si kup balíček krupice, vymej a vysuš láhev od mlíka, krupici do ní nasyp a zašrubuj a vydrží ti věčnost.......
anitech: A když tu krupici doma nevedu, musím ji tam dát?? Že bych tam třeba dala místo toho trošku sody nebo prdopeč. Já jsem nikdy v receptu krupici ještě neměla, takže nevím.
sharon: Taky tak
batum: badyán jsou takové ty hvězdičky
dobrý to být může proč ne , ale dělat to nebudu....mixovat rejži a pak 6 hodin čekat , to bych nevydržela a sežrala to syrový...
Bridgetj: těch 6 hoidin předpokládám kvůli té krupici,aby napuchla a ty lívance nakypřila
batum: badyján je perníkové koření, má takovou krásně nasládlou vůni něco mezi skořicí a lékořicí. Dává se opravdu jenom trošičku, bo je silně aromatický,asi tam bude proto, že rýže jako taková je mdlá. Navíc ten badyján se dává í do švestkových povidel
Určitě to zkusím, občas mi rýže zbyde a dávám ji do plévky
Z rýže je dobrá chuť,ale ten badyán neznám,voní?Já přidávám,když mi zbyde rýže do sekaný.
Vypadá to zajímavě. Jen by mě zajímalo, jaká je chuť z té rýže. A těch 6 hodin, musí to být proč??