Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Rekonstrukce opravy úpravy domu a bytu

Rýžové lívance

Rýžové lívance

Potřebujete: 250 g vařené rýže, 150 g hrubé mouky, 50 g krupice, 1 vejce, špetku drceného badyánu, olej na smažení, povidla, 10 ml zakysané smetany, skořicový cukr, sůl

Postup: Uvařenou rýži rozmixujte, přidejte hrubou mouku, krupici, badyán, vejce, vypracujte vláčné těsto a nechte ho 6 hodin na teplém místě. Pak smažte na rozpáleném oleji lívanečky, potřete je povidly ušlehanými se smetanou a posypte skořicovým cukrem.

Lenka Moučková


17.6.2010   Rubrika:   |   Komentářů 40   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Rýžové lívance

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-15 | 16-30 | 31-40
Linda
Linda - 17.6.2010 9:54

Badyán není to totéz co anýz?

 
sharon
sharon - 17.6.2010 9:43

Bridgetj: no nevím, nevím, krupice a prdopeč je nebe a dudy.....si kup balíček krupice, vymej a vysuš láhev od mlíka, krupici do ní nasyp a zašrubuj a vydrží ti věčnost.......

 
Bridgetj
Bridgetj - 17.6.2010 9:23

anitech: A když tu krupici doma nevedu, musím ji tam dát?? Že bych tam třeba dala místo toho trošku sody nebo prdopeč. Já jsem nikdy v receptu krupici ještě neměla, takže nevím.

 
Kadla
Kadla - 17.6.2010 9:22

sharon: Taky tak smajlik - 34

 
štoudev
štoudev - 17.6.2010 9:17

batum: badyán jsou takové ty hvězdičky smajlik - 64

 
sharon
sharon - 17.6.2010 8:34

dobrý to být může proč ne , ale dělat to nebudu....mixovat rejži a pak 6 hodin čekat , to bych nevydržela a sežrala to syrový...smajlik - 76

 
anitech
anitech - 17.6.2010 8:16

Bridgetj: těch 6 hoidin předpokládám kvůli té krupici,aby napuchla a ty lívance nakypřila

 
anitech
anitech - 17.6.2010 8:15

batum: badyján je perníkové koření, má takovou krásně nasládlou vůni něco mezi skořicí a lékořicí. Dává se opravdu jenom trošičku, bo je silně aromatický,asi tam bude proto, že rýže jako taková je mdlá. Navíc ten badyján se dává í do švestkových povidel
Určitě to zkusím, občas mi rýže zbyde a dávám ji do plévky

 
batum
batum - 17.6.2010 7:44

Z rýže je dobrá chuť,ale ten badyán neznám,voní?Já přidávám,když mi zbyde rýže do sekaný.

 
Bridgetj
Bridgetj - 17.6.2010 6:47

Vypadá to zajímavě. Jen by mě zajímalo, jaká je chuť z té rýže. A těch 6 hodin, musí to být proč??

 

Zvolte stranu: 1-15 | 16-30 | 31-40
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77230.
    Archiv anket.