tak o víkendu budu dělat ryze české francouzské brambory a budu je jíst minimálně 3 dny
.jpg)
sharon: u nas je problem narodni preference - ja bych si klidne udelala kastrol segetinu anebo kurete na paprice, ale to nevezme do ust draha polovicka a ja zase nemusim mit slaninu na vsem a ve vsem , grilovani od A do Z atd.....takze timto je vyber zuzen na minimum a pokud nahodou existuje mezinarodni pokrm typu plneny papriky s rajskou tak bud to chutna moc cesky a nebo moc dansky ...mam pocit ze u nas by nebavilo vareni ani Rettigovou, natoz me
.gif)
včera jsem věděla že dojede dcera tak jsem upekla asi 25 honzovek s povidlama ....a vnuk mi na FB píše že lepší buchty nejedl , to má 12 let ......pro mě lepší než vyhrát ve sportce....
.gif)
Linda:
mě nevadí vařit ....ale vymýšlet pořád co ???....pořád dokola......
.jpg)
Linda:
.jpg)
sharon: catcat: tak ja co muzu to planovite varim na dva dny, nesnasim vareni a tak se snazim svindlovat.... ....kdyby bylo podle me tak si klidne udelam v pondeli mega kastrol neceho a budu to ujidat cely tyden
.gif)
catcat: ani mě to neva , já to proložím jeden den něčím jiným a další den pokračuju...... co jde v pohodě ohřát mi nevadí.......přece to nevyhodím......a nebo zamrazím....
sharon: nic si z toho nedělej, já taky jedla "čínu" tři dny. Ale mě to nevadí, uvařila jsem to výborně
.gif)
já mám na pár dnů kuřecí rizoto...........neumím vařit v malém.....
.jpg)
u nas byla 2 dny lasagne, vcera udelala chot mix z parku a zeleniny a testovin a vecer jsem upekla vafle . A dneska asi kureci salat , na vikend netusim

Livance a jahodova merenda, gulas s testovinou, uzene kure a brambory... Dneska nevim co

Rizky, br salat vcera, dneska steaky, asparagus a houby.
.jpg)
sharon:
.gif)
catcat: I já , vše zamrazit........nasekám natě a do mikropytlíku dám porci, zasukuju, dám další porci - zasukuju,,,,,a tak až je sáček plnej a pak jen ustřihnu u suku a dám třeba do polívky....

máša h.: Krasna nadivka a jidase

catcat: aha... já zas nedávám ten muškát
sharon: na mrazák za syrova jsem myslela taky. Já jsem ale přirozeně líná, tak bylinky mrazím vcelku a pak ulomím množství dle potřeby a zmrzlé rozdrolím na drobno
máša h.: ta nádivka vypadá krásně, ale moje musí vonět po muškátu ten by se mi s vůní česneku tloukl. A to jinak dávgám česnek taky kde všude
Linda: dík, mandle mě nenapadly. Ty mám v lednici. Budu tedy experimentovt a po velikonocích dám vědět

jidáše, pro úspěch tento týden už podruhý

catcat: byla výbornádala jsem i cibulovou a celerovou nať a mandle, máme to tak rádi...
.jpg)
catcat: pesto delam z mandli protoze mam alergii na vsechny orechy. Chce to jenom na mlynku / v sekacku na HODNE jemno..... jeste jsem nekde cetla ze nenadyma, takze i dcera by ho mohla
díky moc za rady, tyhle typy jsem měla taky, jen do nádivky mi přijde blbý dávat česnekovou chuť a na pesto mi chybí piniové oříšky a jiný recept jsem nenašla. Ale našla jsem recept na okurkový salát - jako tzatzaky s medvědím česnekem, tak to ozkouším.

catcat: dávám do velikonoční nádivky, do sekaný, pod pečený maso, do bramboračky, krůtích jater, jen tak na chleba... zamražuju...
.jpg)
catcat: davam vsude tam kam normalne davam cesnek (my hodne cesnekujeme), co nesdelas ted hned udelej z toho pesto, to vydrzi v lednicce v uzavrene sklenicce i nekolik tydnu a nebo nasekat a zamrazit, ale pak uz neni tolik cesnekovy
.gif)
catcat: nasekat , naporcovat do mikrosáčků , do mrazáku......
ženský, poraďte mi, prosím - koupila jsem medvědí česnek a teď nevím, co nejlépe a nejmíň pracně s ním. Všechny inspirace vždycky objevím, když je po sezoně
.jpg)
Byla jsem vcera na velkym nakupu (u nas zacina docela hnusne zdrazovat maso ) a prepadla me spousta napadu na vareni, takze dneska udelam na dva dny reckou sekanou s testovinama, a pak bude brkase se slaninou, zadelavany zeli s karbosema (mistni tradicni pokrm) a pro sebe si udelam segetin i kdyz jsem dostala chut i na svickovou, tak uvidim ktera ceska mnamka to vyhraje

sharon: Ve fritaku jsem delavala i vdolky a koblihy. Ted uz ho dlouho nemam, nepouzivali jsme ho moc, tak tusim skoncil nekde v dobre vuli Mam hlubokou medenou panev a funguje taky dobre. Zabira daleko min mista
Vcera pekacek se zbytky (kacena, veprove, knedliky a zeli).
Dneska cerstvy chleba a redkvicky. Zitra jeste nevim, ale neco s chrestem, musim ho spotrebovat....
.gif)
tak holky , konečně jsem dojedla guláš......dva dny a pak jsem ho proložila čínskýma nudlema se zeleninou no a dnes poslední porce guláše......ufff...
právě se cpu marcipánovou čokoládou MERCI ,tři kousky , dcera mi dovezla s nákupem...a zítra nevím,bud palačinky nebo z mrazáku borůvkové knedlíky.....v neděli si usmažím rybu a brkaši.......
-- Kompletní archiv diskuse --