Reklama: Moderní tapety na zeď a povlečeníModerní vliesové tapety IMPOL TRADE 
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-30 | 31-60 | 61-90 | 91-120 | 121-150 | 151-180 | 181-210 | 211-240 | 241-270 | 271-300 | Další strana
YXH
YXH - 26.4.2017 15:16

manka: My studene brambory smajlik - 65
Linda: Jo holka i jogurt muze prekvapit smajlik - 68smajlik - 68
Nekdy je lepsi se na slozeni nekoukat. Koupila jsem pro nas na zub velikonocniho kralika z bile "cokolady", to slozeni by se spis hodilo na ten plastikovy obyal nez na obsah. Byl to humus.

 
sharon
sharon - 26.4.2017 12:37

Linda: to máš pravdu, i já mu to závidím......smajlik - 68

 
Ivi
Ivi - 26.4.2017 10:27

Linda: Do normálního jogurtu pro normální lidi patří.

 
Linda
Linda - 26.4.2017 10:03

sharon: tomu tvymu muzeme leda tak zavidet zazivani smajlik - 47

 
Linda
Linda - 26.4.2017 10:03

jsem zmatena..... prave jsem zblajzla jogurt a jak otacim kelimkem abych ho vyskrabala tak z druhy strany bylo napsano: pozor obsahuje mleko.....ono mleko nepatri do jogurtu?????

 
sharon
sharon - 26.4.2017 9:06

Linda: to by tomu mému nevadilo, ten si klidně dá pečený bůček a zapije ho kefírem....i ve svém věku............smajlik - 26smajlik - 68

 
manka
manka - 26.4.2017 7:02

YXH: jo jo, taky jsme to měli v NDR a k tomu rýži.smajlik - 76smajlik - 76

 
Linda
Linda - 26.4.2017 6:54

Nahodou nejlepsi byl exsvagrik z australie...v dansku se hodne provozuje "obed" coz je v podstate spousta veci na stole, studena kuchyne a vlazna kuchyne obvykle se k tomu podava nekolik druhu chleba a kazdy si namaze co chce a kolik chce ...a svagrik byl schopen vyrobit na svem taliri pyramidu od vseho trochu a vsechno najednou smajlik - 34

 
YXH
YXH - 26.4.2017 0:34

Ivi: Jo to mne malem kleplo v NDR, kdyz nam prinesli krasny rizek a pred nami tu nadheru ta servirka polila nejakou rajskou majdou. Ja neverila vlastnim ocim. Nez jsme stacili zakrocit, tak bylo hotovo. smajlik - 76

 
sharon
sharon - 25.4.2017 19:27

Ivi: s tím souhlasím.......to vím že to také někde baští....řízek,zelí,knedlík.....smajlik - 66

 
Ivi
Ivi - 25.4.2017 18:20

Guláš s brkaší má ráda spousta lidí. Dokonce ho mají občas i v hospodách na jídelním lístku. Už jsem to tak jedla a je to dobré. Koneckonců, brkaše jsou vařené brambory s máslem, které už někdo "předžvejkal". smajlik - 68 Ovšem hovězí polévka s tvarohovým koláčem je pro mě stejná příšernost jako Pavlišovský řízek (řízek s knedlíkem a zelím = podle mě svatokrádež). smajlik - 76smajlik - 80

 
YXH
YXH - 25.4.2017 16:37

Ivi: Ohrivam v mikrovlnce hodne veci a jsem za ni vynalezcum mooooc vdecna

 
YXH
YXH - 25.4.2017 16:36

Linda: Teda holka ty jsi chudak. smajlik - 25 Nemas to lehky.
Je zajimave, ze maslo nejedi ale slaninu si na kasi prsknou smajlik - 68smajlik - 68
Ale vis co, asi bych byla potvora a vyuzivala toho, ze vari, a nejmin 2x tydne varila co mu nechutna smajlik - 42smajlik - 42 mela bych aspon chvilku pro sebe smajlik - 68
smajlik - 68

 
sharon
sharon - 25.4.2017 15:45

Linda: díky za info........já teda nevím jestli by mi ten můj miláček jedl guláš s brkaší......ale to je fakt zvyk....

můj tchán - dej mu pánbůh lehkou zem - ten přikusoval k hovězí polévce tvarohový koláč.......tomu jsem ale já říkala rozežranost..smajlik - 68

Ivi: z ohřívané kaše na sporáku bylo nejlepčí to přichycené na dně....a čím víc tím líp.....mňam......ale pak to drhnout...smajlik - 26

 
Ivi
Ivi - 25.4.2017 14:01

Linda: Kaši a knedlíky ohřívám v mikrovlnce v misce, kterou zastrčím do mikrotenového sáčku. Nikdo nekomentuje. Do kaše přidávám mléko a máslo už když ji dělám čerstvou a do ohřívané přidávám po vyndání z mikrovlnky pláteček másla a zamíchám. Doma jsme ohřívali normálně na sporáku, ale to se člověk mohl umíchat. Jenže kdysi taková vymoženost jako mikrovlnka nebyla. smajlik - 68

 
Haninka
Haninka - 25.4.2017 13:37

Linda: kaši ohřívám v mikrovlnce, v plastové dóze, přidám tam trochu mléka a po ohřátí zamíchám, zatím nikdo neremcal smajlik - 66smajlik - 64smajlik - 68

 
denda04
denda04 - 25.4.2017 11:28

Linda: smajlik - 58smajlik - 47smajlik - 58smajlik - 61

 
Linda
Linda - 25.4.2017 10:37

denda04: nemam, ja varim podle sebe , obcas se povede a obcas ne a obcas viking prska a pokud se mu to moc nelibi tak druhy den uvari sam a ja mam volno smajlik - 47

 
denda04
denda04 - 25.4.2017 10:16

Linda: máš to fakt těžký s nim ,ale zvyk je zvyk možná by to nepoznal smajlik - 98smajlik - 99

taky ohřivám knedle ,těstoviny ,rýži v MT v mikr.sáčkusmajlik - 58smajlik - 67

 
Linda
Linda - 25.4.2017 8:37

sharon: maslo se pouziva, ale trosku jinak......kase se dela s mlekem (ja davam studeny protoze jsem lina ho ohrivat) a s maslem a vyslehat, ale uz se nedava maslo navrch. Ja miluju kasi a udelat do ni dulky a navrch nechat rozpustit kousek masla. Danove poliji kasi nejakou mackou.
A nebo omacky - podle staryho danskyho receptare se pouzije hodne masla a udela se jiska, v soucasnosti se pouzije bud margarin na vareni a nebo jenom trosku masla na jisku. Zahustit omacku rozmichanou moukou se pouziva minimalne (v podstate snad jenon na tu hnusnou hnedou majdu, kterou davaji ke vsemu) a do hotove omacky se nakonec rozhodne uz nic nepridava a uz vubec ne kousek masla. A nebo se smicha maslo s hladkou moukou a udelaji se kulicky a ty se pak hazi do omacky a jak se maslo rozpousti tak mouka zahustuje.....kdyz to shrnu : na vareni pokladaji maslo za nezdrave, ale pouziji ho do klasicke kuchyne. Ale nikdy nepouziji maslo do hotoveho jidla na ochuceni. Maslo je do studene kuchyne
Viking toleruje brkasi k 2 jidlum - hovezimu gulasi a poleje ji omackou, ale druhy den uz nechce ohrate zbytky, max pokud ma hodne dobrou naladu tak mu udelam cerstvou kasi a ohreje si gulas. A nebo mistni klasika "spalena laska" coz je brkase posypana opecenou cibulkou a osmazenou slaninou a podava se k tomu cervena repa nebo kysela okurka. A kdyby tusil, ze mu do ni propasovavam maslo, tak by ho trefilo smajlik - 34
A muj exsvagr z australie daval do br kase mleko, olivovy olej a citronovou stavu - zni to podivne,ale bylo to dobry smajlik - 57

 
sharon
sharon - 25.4.2017 8:20

Linda: to se v dánsku nepapá ?smajlik - 26......informuj, to nevím....já kaši s máslem miluju a nejen já , dělám jí tak roky - máslo a horké mléko a vyšlehat šlehačem.......

 
Linda
Linda - 25.4.2017 7:38

YXH: holka moje mila, ty jsi se totalne zblaznila smajlik - 76...maslo do tepleho danskeho jidla smajlik - 34

 
YXH
YXH - 25.4.2017 1:48

Linda: Delam normalne v mikrovlnce a je dobra. Hele zkus mu do ni soupnout navic kousek masla smajlik - 64

 
sharon
sharon - 24.4.2017 15:09

Linda: zkus ji na talíři přikrýt mikrotenem ....já v mikrotenu ohřívám když tak rýži i těstoviny......

 
sharon
sharon - 24.4.2017 15:09

Linda: zkus ji na talíři přikrýt mikrotenem ....já v mikrotenu ohřívám když tak rýži i těstoviny......

 
sharon
sharon - 24.4.2017 15:08

Linda: na sporáku , na plotýnce.....ale víš co, já dělám každý den čerstvou.....mám určitý kastrulek a ten když naloupu brambor tak vím že se ta dávka sní......a druhý den znovu....taky co by baba v důchodu dělala , ne ?............smajlik - 68

 
Linda
Linda - 24.4.2017 14:04

sharon: jak ohrivas brkasi? Ja ji normalne strcim do mikrovlnky a prijde mi to ok, ale viking brbla, ze to neni ono smajlik - 26

 
sharon
sharon - 24.4.2017 13:27

u nás v sobotu bramborové šulany s mákem , neděle a dnes řízky s brkaší, večer jsem upekla buchtu se strouhanýma jablíčkama v těstě - mmch výborná a před chvílí donesla sousedka 8 tvarohových čerstvých koláčů , pekla ráno , včera se jí nechtělo a tvaroh se musí zkonzumovat.....smajlik - 92smajlik - 33smajlik - 34

 
Haninka
Haninka - 24.4.2017 8:32

Sobota bramborový salát, přírodní vepřový plátek, včera vepřové na houbách a dneska ho dojedeme smajlik - 64. Zákusek prošívaná deka, která zmizela rychlostí blesku smajlik - 76

 
Linda
Linda - 24.4.2017 7:42

V sobotu pecene veprove s bramborem a cervenym zelim, vcera plnene papriky s rajskou a pro manzela s ryzi a pro me s kolinkamasmajlik - 57, dneska budou zbytky

 

-- Kompletní archiv diskuse --


Zvolte stranu: 1-30 | 31-60 | 61-90 | 91-120 | 121-150 | 151-180 | 181-210 | 211-240 | 241-270 | 271-300 | Další strana
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 79698.
Archiv anket.