.jpg)
sharon: pokud bys mela cas poslat mi recept na ty kokosovy koule a nebo salamek budu moc rada
.gif)
Linda: ořechové koule , kokosové koule , salámek......ale návody bych musela pohledat.....
.jpg)
nemate nekdo recept na nepeceny cukrovi - neco jednoduchyho, vyzkousenyho, dobryho co bych mohla mit v lednicce, kdyby nahodou se tu nekdo ukazal at mam neco vanocniho k pohosteni???? Na internetu je jich plno, ale to ze nekdo da receptu palec nahoru jeste neznamena ze je to chutove dobry ....obcas mam pocit ze lidi chvali jenom proto, aby vypadali pozitivne naladeni a je sumak, ze recept je nepozivatelny
.gif)
YXH:

sharon: Holka ani se ti nedivim...
.gif)
YXH: já ne já mám objednáno u odborníků.......letos na to nemám ale vůbec náladu.....

Tak co holky, zkusime to vanocni cukrovi co tu uz rok strasi Maji pravdu, vanoce jsou za dvermi
Linda: vidíš, jak sis poradila, vůbec mě to nepřekvapuje
.gif)
Linda: šikula....
.jpg)
sharon: Haninka: tak z pulky tvarohu jsme udelala pomazanku s lososem a koprem a druhou pulku jsme vcera soupla do lasagne se spenatem misto besamelu ...diky za rady
Linda: já si podusím nastrouhaná jablka s vanilkovým cukrem, dám do skleniček a na to tvaroh, tak půl na půl a mám zdravou svačinu. Tvaroh někdy smíchám třeba s bílým jogurtem nebo zakysanou smetanou, když mám načaté a potřebuji je spotřebovat. Nebo jen tvaroh a rozinky v rumu. Ovšem to nevím, jestli to splňuje požadavek na to, aby to bylo zdravé, ale jak je v tom tvaroh, tak určitě je
.gif)
Linda:
.jpg)
sharon: pomazanka - vida to me nenapadlo....diky
.gif)
Linda: pomazánku , bud s česnekem , pažitkou , ředkvičkama.......osolit, opepřit, vyšlehat s kouskem másla......atd
.jpg)
Co se da provezt s tvarohem aby to bylo zdravy? Tim myslim ne buchtu, ne kolac, ne knedliky
.gif)
YXH:

sharon: Dekuju za navod
.gif)
Linda: Haninka:
.jpg)
sharon: diky
sharon: mňam, na sladko s jablíčky, asi si ji udělám dobrý tip
.gif)
péct pod poklicí...
.gif)
Linda: ano Evi já...roky.....mám ráda BASMATI.....dva hrnky do kastrolu , osolit, vodu tak na dva prsty nad rýži , cca 2 lžíce oleje a pořádně promíchat, peču v plynové troubě ( celý život) cca 4O minut spíše pomalu , koukneš a vidíš jak nabyde a voda zmizí , kastrol s poklicí pak zakrýt třeba dekou a vydrží do večera teplá......nedávám ani hřebíček ani cibuli protože ta basmati krásně voní i bez.....jo a když zbyde dám na tefl.pánev crcnu trochu mléka , trochu cukru a na talíři na ni dám podušená jablíčka , skořici , máslo....a luxus rýže na sladko....
.jpg)
Nekdo tu psal (tusim ze to byla Sharon, ale hlavu bych na to nedala) ze dela ryzi v troube - muzu poprosit o blbuvzdorny navod jak????

sharon: Kurs je asi 17 korun, ale v pomeru k platu co jsem naposledy mela by to bylo asi 2.5 sklenicky za hodinu prace
.gif)
YXH: kolik že je to na naše ???.......dnes jsem obdržela 3 sklenice a dvě ještě mám....mám ráda chlebík s máslem a povidla a k tomu sklenici mléka.....

sharon: Tady prodavaji sklenicku asi tak 300 ml za $6.00 a nekdy i vic. Dovoz z Polska. Na kolace bych jich pouzila asi 5, tak bych prisla v pangrot

Linda: Ja je delam tak, jako Verus. Pecu v troube, az se odpari voda (pomalu na nizkou teplotu je skoro jako susim). Pak je rozmixuju aby nebyly hrudkate (slo to dobre trubickou na zdobeni). Potom jeste jednou prevarim s cukrem (trochu to zeridne tim cukrem). Dam do sklenic, asi na prst od vrsku, a zaliju rumem. Pak jeste nekdy zavaruju ve sklenicich, ale nemusi se (jenom aby chytla vicka, par minut).
.gif)
Linda: já je kdysi dělala v troubě , vaří se tak douho až mají povidlovou konzistenci........už je dávno nevařím,nevyplatí se mi , kupuji na německém eshopu , sklenice 450g za 40 kč a jsou výborný.....tak at se ti daří.....
.jpg)
Kdo delate domaci povidla - vari se stejne jako marmelada, jenom se nechaji delsi dobu probublavat aby se vyparilo vic tekutiny a nebo se s nimi dela jeste neco jineho? Diky

Linda: To je dobre, ze jste meli hezkou dovcu a uzily si knedliku. Budou asi zitra. Sice ma byt zase 34C ale kdyz se na ne vrhnu rano, tak to pujde (mlsna huba vitezi i nad horkem ) Mexiko je v planu u nas na dnesek (tacos), cevabcici bylo v nedeli, jenom s sopskym salatem, vcera veprove platky a okurkovy salat.
-- Kompletní archiv diskuse --