Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  
Linda
Linda - 22.11.2015 9:27

Prosim nemate nekdo VYZKOUSENY recept na nepeceny dort - jak sýrový tak tvarohovy, beru s ovocem i bez, ale hlavne at je dobry. Jsem vcera zkousela podle internetu a vysledek vice nez zalostny - asi jsem narocny spotrebitel ,ale to co popisovali jako vytecny a rychel sezrany mi doma nejedli ani psy, to co popisovali jako skvelou rychlovku pro navstevu bych predlozila leda tak tchyni smajlik - 42, proste des bes smajlik - 76

A u nas vcera reska sekana s testovinami a dneska bude domaci hamburger, zitra asi cina (nebo neco na ten zpusob)

 
Ivi
Ivi - 22.11.2015 8:55

U nás včera pečené vepřové maso na zelenině s bramborem, k večeři vaječná omeleta s květákem. Dneska smažený sýr se šunkou, vařené brambory a tatarská omáčka a k večeři uzená makrela s pečivem. A zítra budou těstoviny s masem a nějakou omáčkou ještě nevím jakou udělám.

 
Ivi
Ivi - 20.11.2015 19:25

catcat: Však nemusíš dělat jen vdolky, i když ty jsou mňam. Taky můžeš udělat povidlové buchty, medový perník mazaný povidly, taštičky s povidly sypané opraženou strouhankou, placky s povidly, tvarohovou buchtu s povidly, kynutý závin s povidly, perníkový závin s povidly, štrůdl s povidly, bramborový závin s povidly atd. smajlik - 68 Taky můžeš udělat povidlovou omáčku k masu. smajlik - 61

 
catcat
catcat - 20.11.2015 11:17

Ivi: to vím, ale ještě jsem za ten měsíc, co je mám, vdolky nedělalasmajlik - 16

 
sharon
sharon - 20.11.2015 10:04

orinka: smajlik - 31už to vím přesně....v uličce jak jsou mouky tak naproti jsou pudinky a vanilkové cukry a pod. a nahoře na regále je výstava sirupů..................smajlik - 47

 
Ivi
Ivi - 19.11.2015 20:40

catcat: Asi by to šlo použít podobně jako švestková povidla. smajlik - 64

 
catcat
catcat - 19.11.2015 11:48

já mám doma datlová povidla, ale zatím nenašla využití

 
sharon
sharon - 19.11.2015 9:20

orinka: dnes tam jedu .......batum: to najdeš na netu.....

 
batum
batum - 19.11.2015 8:42

sharon -hlásím... u mě taky datláček doma,budu zkoušetsmajlik - 34dokonce tam měli i ty ostatní,ale nevím kam je dát, na co???

 
YXH
YXH - 18.11.2015 15:56

Zelnacka a buchticky se zmakly vcera, dneska steak, fazole a salat.

 
orinka
orinka - 18.11.2015 13:21

Dnes rajská polévka s kapání, křenová omáčka, houskový domácí knedlík a vajíčko natvrdo. Baštasmajlik - 57

 
orinka
orinka - 18.11.2015 13:20

sharon: a datlový sirup už je doma!smajlik - 35

 
sharon
sharon - 18.11.2015 10:20

u nás včera maso s bramborem a polévka zeleninová krémová ta je i na dnes a jinak špagety s nějakou omajdou a sýrem , bez masa............

 
Linda
Linda - 18.11.2015 6:51

Vcera veprove v kari s ryzi a dneska udelam asi domaci pizzu.

 
batum
batum - 17.11.2015 23:51

u nás dneska byl bramborák smajlik - 47a zítra bude jitrnička+brambor+kys.zelí....jen dietkasmajlik - 34

 
YXH
YXH - 17.11.2015 16:28

batum: Jo nestezuje si nikdo, ani povidla ani rum a rodina jenom pomlaskava smajlik - 68smajlik - 68
Vcera rizky a okurkovy salat, (na rizkach je strouhanka, ani chleba nebyl zapotrebi) smajlik - 68smajlik - 68
Dneska buchticky s kremem, a zitra asi zelnacka a jeste nevim co k ni.

 
Ivi
Ivi - 17.11.2015 9:29

U nás včera čočka na kyselo s klobásou a vejcem, dneska kořeněné vepřové plátky opečené narychlo a k tomu brambory s pažitkou a okurkový salát a k večeři guláš s chlebem.

 
Ivi
Ivi - 17.11.2015 9:26

YXH: JJ, rum je dobrá volba! smajlik - 58smajlik - 5

 
batum
batum - 16.11.2015 23:41

YXH - kdo by si stěžovalsmajlik - 34rumsmajlik - 56smajlik - 34

 
YXH
YXH - 16.11.2015 16:22

Linda: Ivi ma pravdu, do mrazenych jahod bychh nedavala vodu. Jo a jestli to chces naredit ted, treba na palacinky atd, tak do marmosky zamichej trochu rumu. Delam to tak s povidly, a nikdo si nestezuje smajlik - 68

 
Ivi
Ivi - 16.11.2015 16:16

sharon: Jsem ráda, že vám chutnalo! smajlik - 47

 
sharon
sharon - 16.11.2015 15:44

Ivi: dnes jsem upekla tu anglickou slaninu podle tebe a je to super , pomalounku na sporo asi hodinku a taky mám tu kůži takovou tmavou ale to neva , to se stejně nejí.......jinak naprostá bomba , díky.....

 
Ivi
Ivi - 16.11.2015 9:53

Linda: Mohla bys zvážit ty mražené jahody. To by úplně stačilo. Jestli používáš gelfix, tak to je počítané na ovoce bez cukru, cukr si dáváš podle doporučení nebo chuti. Například Gelfix super je na 1000 g ovoce + 1 balíček gelfixu + 350 g cukru (můžeš dát i víc nebo míň). To se neváží rozvařené s cukrem. A tekutinu nepropočítáváš, tu dáš jen pokud má ovoce málo šťávy a ještě jen trochu. Do mražených jahod bych žádnou vodu nedávala, jahody jí mají dost a navíc v nich bude i trochu ledu.

 
Linda
Linda - 16.11.2015 9:27

Ivi: tohle byly mrazeny jahody - to se neda zvazit ani propocitat mnozstvi tekutiny, kdyz jsem to rozvarila s cukrem byly toho 2,5l, sacek je na 1,5kg i s tekutinou, tak jsem dala 1,5sacku smajlik - 26

 
Ivi
Ivi - 16.11.2015 8:24

Linda: Musela bys to ředit okamžitě buď dalším ovocem nebo vodou a stejně by to pak nebylo ono. Nech to jako želé, s tím se dá docela dobře pracovat a chuťově je to správně. Ale příště dej pozor a raději si ovoce odvaž a celou dávku si propočítej. Některé ovoce má pektinu hodně (jablka, rybíz) a tak je třeba s tím počítat (i když jahody to zrovna nejsou). Já všechno vážím a používám želírovací přípravky podle návodu, ale na horní hranici, protože mám raději méně hustou marmeládu (např. v návodu je 900 - 1000 g ovoce - dám 1000 - 1100 g). Ale řídím si to podle druhu ovoce. Zkus si o tom trochu přečíst tady:
http://www.milujizavarovani.cz/cs/temata/show/dzemy-a-marmelady/22-hustota-dzemu-a-marmelad/

 
Linda
Linda - 16.11.2015 7:55

Ivi: jo zelirovaci do marmelad od Dr.Oetgera (nebo jak se to pise)

 
Ivi
Ivi - 16.11.2015 7:44

Linda: Jakého prášku? Myslíš nějaký želírovací přípravek?

 
Linda
Linda - 16.11.2015 7:00

Tak hlasim vyzkousely jsme kolace - testo dobre ,tvaroh jedly ,ale podivny smajlik - 16, dohromady da se to jist, neznalec by si mozna pochutnal, my dosly k zaveru ze staci jednou a dost.

A dotaz - kdyz dam moc prasku do marmelady da se necim naredit (teda samozrejme nez ji naliju do sklenicek smajlik - 16). Vyrobila jsem neco mezi jahodovou marmeladou a zelem, chutove dobry a rozhodne odnikud nevyteka smajlik - 16. Tak abych vedela pro priste, jestli se to da zachranit smajlik - 65

 
denda04
denda04 - 16.11.2015 6:57

Ivi: taky mńamsmajlik - 47

 
denda04
denda04 - 16.11.2015 6:56

babkatapka: smajlik - 47smajlik - 60smajlik - 58smajlik - 57

 
batum
batum - 16.11.2015 0:07

Ivi - ty lívanečky ...jedna báseňsmajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47

babkatapka - píši jedničku s hvězdičkousmajlik - 93

 
YXH
YXH - 15.11.2015 21:38

babkatapka: Nadhera, zacinam mit hlad.... ten gulas voni az sem smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 57smajlik - 57

 
babkatapka
babkatapka - 15.11.2015 18:58

Holky nikdy jsem takovou bábovku nedělala, ale je to unikum. 2 vejce, cukr, mouka, prodopeč, olej všechno jen zamíchat , trochu je práce s tím kakaem, ale jinak za 15 minut bábovka v troubě a je výborná.smajlik - 57

 
sharon
sharon - 15.11.2015 18:15

Anahir: a to je právě má tělesná vada - že mě to baví......a taky pak jen žeru a jsem jako to boží hovádko.............smajlik - 93smajlik - 68

 
sharon
sharon - 15.11.2015 18:13

babkatapka: exklusivní, úchvatnýsmajlik - 47....Blani z fleku se můžeš vdávat....smajlik - 68

 
babkatapka
babkatapka - 15.11.2015 16:22

tady taky troškusmajlik - 68

obrázek - P1010037(16).JPG

obrázek - P1010038(21).JPG

obrázek - P1010036(19).JPG

obrázek - P1010035(27).JPG

obrázek - P1010034(14).JPG

obrázek - P1010033(24).JPG

obrázek - P1010032(16).JPG

 
YXH
YXH - 15.11.2015 15:43

Ivi: Mnam s dovolenim jsem si zobla, jsou nadherne a bezvadne smajlik - 57 smajlik - 57

 
Ivi
Ivi - 15.11.2015 15:20

U nás dneska nebyl moc nedělní oběd - na přání byly lívance s ovesnými vločkami, polité borůvkovou rozvárkou, zakysanou smetanou a ozdobené šlehačkou.
obrázek - Livance_se_zakysanou_smetanou_a_slehackou_Z.JPG

 
Anahir
Anahir - 14.11.2015 18:27

Linda: taky vařím jen proto, aby se nechcíplo hlady.
jinak bych se na to ...

 
orinka
orinka - 14.11.2015 14:40

sharon: díky, vrtá mi to hlavou a to víš, že staroušovi při jeho chorobě chci dopřát to nejlepší.

 
sharon
sharon - 14.11.2015 13:00

orinka: aha tak to ti teď nepovím jaká je to ulička , možná ta vedlejší....smajlik - 26 ale viděla jsem tam všechny........některý den tam jedu tak ti pak povím......

 
orinka
orinka - 13.11.2015 18:36

sharon: nebyl, byl tam jen javor...možná jsem nebyla ve správné uličce, byla jsem v té, co jsou bio potraviny - luštěniny, obiloviny a tak.

 
YXH
YXH - 13.11.2015 16:15

Linda: Tak vidis, maji ho i u vas. smajlik - 47 At se ti vikend vyvede smajlik - 47
Vsem ostatnim kucharinkam take preji krasny vikend smajlik - 31smajlik - 31smajlik - 31

 
YXH
YXH - 13.11.2015 16:13

TULI: Ta se nekupuje smajlik - 68 Jak pise Linda, uz jsem to tu davala. (podmasli, nebo kefir a citron)
anitech: Mne normalne neridne, micham ho rukou a je fajn. Ten pudink jsem zkousela ale na kolace to neslo aspon ne na ty co delam ja. Mozna, kdyz se to dava lzici, ale na chodske zdobene pytlikem to nefungovalo.

 
sharon
sharon - 13.11.2015 11:56

Linda: moje známá měla odpor k vaření ...a pokud něco ukuchtila tak se ptala manžela ...budeš to jíst nebo to mám rovnou vyhodit.............on byl kolikrát chudák o tatrance a kávě celý den ...pan ředitel školy....smajlik - 26

 
Haninka
Haninka - 13.11.2015 11:41

Linda: tak jo, já Ti věřím smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68 ... trochu

 
Linda
Linda - 13.11.2015 11:22

Haninka: rodina by ti me kucharske "umeni" vysvetlila. Viking obvykle nakoukne do kastrolu a zepta se zda to ma nejake jmeno a nebo jestli to je experiment smajlik - 16....nebavi me to, ja varim jenom protoze mame hlad .... treba zrovna vcera nakrajet maso a hodit ho do pekace a postavit do trouby, zeli= nakrajet cibuli a otevrit lahev se zelim, bylo krapatko mekke takze jsmem ho jenom prohrala na opecene cibulce + sul+kmin+ cukr. Takze nejvetsi praci daly knedle a to to nejhorsi udelala dcera - vic casu mi zabralo uvest kuchyn o puvodniho stavu nez vareni

 
Haninka
Haninka - 13.11.2015 11:13

Linda: musím se smát smajlik - 34smajlik - 34smajlik - 34 tvému tvrzení, že neumíš moc vařit a vaření Tě nebaví smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68

 
Linda
Linda - 13.11.2015 8:20

TULI: YXH to tady psala uz drive, ja jsem jenom k tomu potrebovala blbuvzdorny navod co stim mam delat smajlik - 34
2 l mleka
1/2 l slehacky
1/2 l podmasli, nebo treba i kefir nebo jogurt
1 maly citron
trochu soli a cukru na ochuceni podle vlastni chuti

Mleko a slehacku privedeme do varu (osolime, osladime podle chuti)
Mezitim smichame kysele mleko (kefir, jogurt) s citronovou stavou
Kdyz mleko zacina varit, vrazime do toho kyselou smes a nechame vysrazet. Kdyz to trochu zchladne, tak precedime pres platynko.

YXH: diky smajlik - 25...ja vcera jela domu kolem mlikarny tak jsem se zastavila a zrovna tvaroh meli tak jsem koupila - oni ho delaji ale na vyvoz smajlik - 76. Ale mam ted tvuj recept na priste smajlik - 47

Vsem ostatnim velke diky smajlik - 81..... ona si dcerunka vymysli blbosti, 90% beznych potravin nevezme do pusy a pak ji vyvarujte, potvora jedna smajlik - 42. Vcera jsem udelala vrabce z veprovy panenky a hodila jsem k ni kus slaniny, kysane zeli a chlupaty knedliky - poprve v zivote. Dopadly dobre a uspely (a dcera sama strouhala). Dneska bude mit zbytky, my jdeme na vanocni merendu od manzela z prace (a me od vcerejska boli v krku smajlik - 48). A zitra asi upecu kachnu s br. knedlikem. NA nedeli udelam neco s houbami, zatim nevim presne co. A upecu kolace s tvarohem - uvidime jak dopadnou.

 
sharon
sharon - 13.11.2015 7:20

orinka: a v té řadě nahoře jak je javorový tak je i tenhle................

 
anitech
anitech - 13.11.2015 6:53

YXH: když ti ten tvaroh zřidne, tak přidej trochu pudinkový prášek.

 
TULI
TULI - 12.11.2015 19:38

YXH: a kde se kupuje kysela Smes ?

 
TULI
TULI - 12.11.2015 19:38

YXH: a kde se kupuje kysela Smes ?

 
orinka
orinka - 12.11.2015 18:44

sharon: a kde v Globuse ho mají? Koukala jsem všude možně a měli akorát javorový.

 
orinka
orinka - 12.11.2015 18:43

Linda: a ne, abys to všecko naráz dala vařit.smajlik - 64 Na zkoušku jen jeden kousek, chvilku počkáš, uvolníš ode dna, pokud se rozvaří, přidat ještě mouku. Abys nevyhodila celou várku.

 
YXH
YXH - 12.11.2015 16:51

Linda: Omlouvam se, ted jsem to docetla, takze knedle s uzenym uz tu byly. smajlik - 68 Jestli nemas uzene, muzes do nich vrazit i mekky salam neco jako byval gothaj. Nebo co takhle udelat bramboraky plnene houbami?

 
YXH
YXH - 12.11.2015 16:47

Linda: Holka necetla jsem vsechny prispevky, ale bramborove knedliky plnene uzenym, nebo spekem a k tomu bud zeli nebo spenat. Nebo halusky se zelim a uzenym masem.
U nas bude na nedeli husa, ale nas skoro zetak to neji, tak mu k ni asi vrazim (ne pohlavek) ale kuresmajlik - 68smajlik - 68
Kolace se daji udelat s ovocem (svestky, merunky atd) Muzou byt i kompotovane, pak na to drobenku.
Jo co se tyce tvarohu, tak kdyz zacne mleko varit, prileju (kyselou smes) a necham povarit, ono jak se to pomalinku vari, tak se to vysrazi. Zustanou male hrudky tvarohu a zbytek je nazelenala voda (syrovatka). Pak to odstavim a necham malinko schladnout, potom precedim pres platno, a vymackam syrovatku. Kdyz vymackas moc vody, bude tvaroh sussi, kdyz chces na rozmichani do buchet, vymackala bych ho dost, protoze kdyz do nej zamichas zloutek a cukr, tak trochu seridne. obrázek - picF4qSQZ.jpg Do buchet ho micham rucne s cukrem a zloutky, mixerem hodne seridne.

 
Ivi
Ivi - 12.11.2015 15:59

Linda: Na koláče můžeš dát marmeládu nebo hustý puding a na něj ovoce, to taky jde.

 
Ivi
Ivi - 12.11.2015 15:58

Linda: Taky můžeš buchtičky se šodó nebo vdolky s povidly nebo marmeládou, čočku na kyselo s párkem nebo vejcem, dušená játra, masové závitky (ptáčky), hrachovou kaši, smažený květák, zapékané fleky s uzeným nebo žemlovku. smajlik - 68smajlik - 54

 
manka
manka - 12.11.2015 12:18

Linda: cokoli, salám, škvarky, špenát, uzené maso. pak je pěkně polít osmaženou cibulkou, mňam

 
Piafka
Piafka - 12.11.2015 11:48

Linda: někdo dává mleté maso a někdo dokonce takové drobnější sojové...ale to už pak není maso, no...možná by šla nějaká dobrá uzenina?

 
Linda
Linda - 12.11.2015 11:29

as vubec co se da nacpat do br,knedliku kdyz nemam uzeny?

 
Linda
Linda - 12.11.2015 11:27

Piafka: diky za napady smajlik - 47...na pulku z toho nemam suroviny, ale to neva ,aspon mam napad na co se zasobit smajlik - 16

 
Piafka
Piafka - 12.11.2015 10:43

to bylo pro Lindu, zapomněla jsem přidat odkaz...

 
Piafka
Piafka - 12.11.2015 10:43

A co hovězí znojemská, španělské ptáčky, sladké knedlíky, bramborové placky s povidlím, zelňačka, buřtguláš, čočka na kyselo, bramboráky, hrachová kaše s uzeným, knedlíky plněné uzeným+zelí....

 
manka
manka - 12.11.2015 8:57

Linda: já ti s chlupatýma neporadím, dělala jsem je jednou a ztratili se mi v hrnci s vodou, takže šly do WC.
a vrabci? jen nakrájíš maso na kousky, prosolíš, pokmínuješ, nakrájíš cibuli a česnek, podliješ a pečeš doměkka.

 
andys
andys - 12.11.2015 8:42

Linda: Zhruba 70 dkg syrových brambor + 20 dkg vařených ve slupce

1 vejce + sůl, 18 - 20 dkg hrubé mouky, podle potřeby
Najemno nastrouhat brambory scedit vodu a škrob, přidáme vejce
sůl oloupané vařené brambory prolisujeme nakonec mouku.

 
Linda
Linda - 12.11.2015 8:15

Ja vas tady dneska zamorim dotazama smajlik - 16...chlupaty knedliky to je jenom syrovy brambor+ vareny brambor + sul+ vejce+ mouka ??? A nebo jeste neco do nich patri??? diky smajlik - 54

 
Linda
Linda - 12.11.2015 7:54

YXH: Prosim te, ten domaci tvaroh co delavas - pises Kdyz mleko zacne varit vrazime do toho kyselou smes a nechame vysrazet - nechavas vysrazet pri varu? Jak dlouho? A nebo kdyz vlijes kyselou smes vypnes hned sporak? A muze se pouzit tvaroh dejme tomu na kolac hned ten samy den a nebo potrbuje nechat ulezet den - dva??? ..... pekne prosim blbuvzdorny navod smajlik - 81..... pokud bych se k tomu v sobotu dokopala tak at vim co a jak delat smajlik - 16

 
Linda
Linda - 12.11.2015 7:30

Jo a jeste pry jestli bych neupekla kolace, recept bych nasla na internetu, ale sakra co mam do nich / na ne nacpat???? POvidla neexistuji, mak je dovozovy (a nemam) a tvaroh je vyjimecna surovina ( a domaci vyrabet nehodlam). .... i kdyz pry neni tezke si ho udelat doma, no popremyslim o tom

manka: pokud nic nevymyslim tak mam vyndanou z marazaku veprovou panenku ze bych ji udelala jako vrabce s br knedlem a kysanym zelim. Musim jenom mrknout po internetu co vschno do vrabcu vlastne patri smajlik - 16....

 
manka
manka - 12.11.2015 7:20

Linda: a co špenát s brknedlíkem a buď pečenýma vrabcama nebo vajíčkem?

nebo bramborové šulánky s mákem?

 
Linda
Linda - 12.11.2015 6:24

Vcera dorazila dcera a pry mami co tahle navarit neco echt ceskyho, ale neco jinyho nez delas normalne (pry varim porad to samy) a nejlepe s br knedlem, tak si lamu halvu co udelat smajlik - 26
To porad samy zahrnuje: ptacky, zelnacku, segetin, vepro-knedlo-zelo, rajskou, kure na paprice, pecenou kachnu smajlik - 65. Svickovou a vubec vsechno s rozvarenou zeleninou neji. Tak sakra co mam na vikend navarit ????
Jo a chtela jsem upect vanocku, mam recept akorat na dva kusy, tak me napadlo ze by si jednu odvezla ajednu si necham pro sebe - pry jsem se zblaznila,do vanoc je jeste 6 nedel a ja chci delat vanocku..... ale pritom me lame na upeceni lineckyho, ze by si vzala s sebou v nedeli vecersmajlik - 34

 
batum
batum - 11.11.2015 20:20

Děvčata moc děkuji, udělám dobře mé slinivce, poslední dobou se mi tam něco ozývá,jsem po operaci žlučníku(29) a když to přeženu,tak to koušesmajlik - 48

 
sharon
sharon - 11.11.2015 9:05

Cinderella: ty mají v Globu taky......chystám se je vyzkoušet....smajlik - 47 protože jsou in......smajlik - 68

 
Cinderella
Cinderella - 11.11.2015 7:42

batum: já přímo tenhle datlový sirup kupuju ve Zdravé výživě, stojí kolem 60 Kč, a ještě další jejich druhy rýžový, kukuřičný, z ječného sladu, agávový atd.smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47

 
TULI
TULI - 10.11.2015 18:47

Ivi: uplne mam na to chut - k tomu chlebik , kremzskou a pivo smajlik - 47smajlik - 60

 
Ivi
Ivi - 10.11.2015 18:36

TULI: Jinak nic, ono je to napatlané tou chemií, kterou teď dávají místo uzení a v tom je sůl, takže solené to je. To víš, domácí to není. Dokud byl táta, měli jsme zahrádku a tam udírničku, to jsme si pochutnávali na uzeném i uzených rybách. Ale tohle je také dobré. smajlik - 75

 
TULI
TULI - 10.11.2015 17:09

Ivi: IVI - a jak pises - nakrajis na kosticky a jinak nic ?? koreni , sul ...co ja vim ???

 
TULI
TULI - 10.11.2015 17:07

Ivi: ta anglicka pecena vypada dobre - to by me nenapadlo - koupit kus a nechat upect smajlik - 47

 
Ivi
Ivi - 10.11.2015 16:16

batum: Nemusíš nikde moc běhat, mají to v každém supermarketu. Teď je to in, tak to najdeš i v Tescu. smajlik - 68

 
YXH
YXH - 10.11.2015 16:11

Piafka: Udelej hodne silnou kavu a preced.

 
sharon
sharon - 10.11.2015 14:39

batum:

Podrobný popis výrobku Country Life Bio datlový sirup 350 g

Datlový sirup je přírodním sladidlem, které díky svému složení a nižšímu glykemickému indexu nezatěžuje slinivku. Datlový sirup oproti běžnému cukru nepřekyseluje žaludek (má vyšší pH) a nepřispívá k vyplavování některých minerálů z lidského organismu.
Způsob využití

Je určený k přímému užití (na lžičku 3x denně), pro rychlou přípravu bylinného čaje, pro přípravu chlazených osvěžujících nápojů, přípravu míchaných nápojů, ochucení ovocných salátů, na ochucení sladkých pokrmů. Můžeme jej použít do cukrovinek, pyré, polevy, nápojů, vloček atd.
Složení

100% datlový sirup, produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Kalorická hodnota/energie (na 100g): 983,9 kJ/235 kcal. Bílkoviny: 1 g. Sacharidy: 64 g (z toho fruktóza 31-32 g, glukóza 27-30 g, sacharóza 2-3 g). Tuky: 0,6 gobrázek - 331939.jpg

 
sharon
sharon - 10.11.2015 14:35

batum: ano , v Globu ho mají ....ale já objednávám všechno možné z lékárny a tam ho mají také......v Globu za 64 a v lékárně 59..................

 
batum
batum - 10.11.2015 13:17

dneska guláš z kližky+housknedlík, polévka hovězí vývar s masem+vejce


sharon - ten datlový sirup koupíš v marketu??

 
sharon
sharon - 10.11.2015 7:39

Piafka: uvařit zrnkovou nechat vychladit ubrat trošku tekutiny a nahradit kávou bez lógru......smajlik - 26

 
Ivi
Ivi - 9.11.2015 21:26

manka: smajlik - 33smajlik - 34smajlik - 58

 
manka
manka - 9.11.2015 20:36

evropka: vidíš podle barvy ne? asi dlouho

Ivi: ne, to není nic proti tobě, vím, že kupovaná anglická je černá

 
Ivi
Ivi - 9.11.2015 18:32

evropka: Chutná to jako anglická slanina. smajlik - 68 Dělám to proto, že dnešní chemické uzení atd. bychom bez tepelné úpravy nevzali do huby. Tak buď ovářím nebo peču. Nakrájím z kůže navrchu kostičky a vypékám cca 30 až 45 minut, podle toho, jak rychle se to vypéká. Odstraníš tím i napíchanou vodu. Moji chlapi to mají moc rádi.

 
evropka
evropka - 9.11.2015 17:45

Ivi: no prosím tě jak to chutná?a jak dlouho pečeš?smajlik - 47

 
Piafka
Piafka - 9.11.2015 17:00

orinka: zkusím, uvidím, poreferuju smajlik - 2

 
orinka
orinka - 9.11.2015 16:41

Piafka: to teda nevím, to už bych radši dala nějakou tu obilninovousmajlik - 55. Z normální mleté by tam byla zrnka...možná by se to v tom množství rozptýlilo, v zásadě by to nemělo vadit.smajlik - 26

 
Piafka
Piafka - 9.11.2015 15:39

orinka: Napadá tě, jak tam zakomponovat normální kávu, pokud člověk nemůže používat instantní?

 
Cinderella
Cinderella - 9.11.2015 13:05

orinka: sharon: recept mám uložený, v brzké době vyzkouším, vypadá lákavě!!! smajlik - 57smajlik - 57smajlik - 57smajlik - 57smajlik - 57

 
Ivi
Ivi - 8.11.2015 22:45

YXH: Díky, pochutnali jsme si! smajlik - 75

 
Marol
Marol - 8.11.2015 21:09

orinka - Dík. smajlik - 61
Rychlovky mám ráda. smajlik - 31

 
orinka
orinka - 8.11.2015 19:59

sharon: sharon: uvidíš, jak si pochutnáte, základní těsto je naprosto skvělé a dobré k tomu bude všecko. Nám vyhovuje zakysaná smetana, že není sladká.

 
sharon
sharon - 8.11.2015 19:44

a ten datlový sirup na to..............smajlik - 68

 
sharon
sharon - 8.11.2015 19:43

orinka: a já nahoru vymyslela mascarpone vyšlehané se šlehačkou ...z Lidlu....smajlik - 57smajlik - 57to máme rádi.................

 
orinka
orinka - 8.11.2015 18:29

sharon: naprosto přesně, těsto má vynikající chuť, kafe tomu dává rafinovanost.

 
sharon
sharon - 8.11.2015 17:43

orinka: tohle bude ona .........................obrázek - 10913.jpgsmajlik - 47......upeču.....nahoru dám zakysanku a pocákám datlový, sirupem.....smajlik - 57smajlik - 57

 

-- Kompletní archiv diskuse --


Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 84428.
Archiv anket.