Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept
denda04
denda04 - 6.3.2016 8:15

Haninka: smajlik - 47smajlik - 58

u nás to samé na oběd co máš Ty i ten závin smajlik - 58smajlik - 57smajlik - 75

 
Haninka
Haninka - 5.3.2016 21:56

U nás dneska k obědu byly zbytky - rajská s knedlíkem, jahodové knedlíky, šetřili jsme se na večer, mamka měla 70, táta 72 a pozvali nás na večeři, byli jsme ve steak housu, jejich telecí steak nemá chybu. Možná jen tu, že steaky nemají jednotnou gramáž, ale jsou na váhu, takže jednou jsme dostali i 600g. Prozíravě si ho dávám jen s chlebem a to víceméně na vytření sosu, ale břicho budu mít plné ještě zítra ráno. Zítra pro odlehčení bude knedlo, zelo, vepř smajlik - 68 a listový závin s jablky

 
YXH
YXH - 5.3.2016 16:20

Ivi: Mnam smajlik - 60smajlik - 60

 
denda04
denda04 - 5.3.2016 15:01

Ivi: smajlik - 47smajlik - 58smajlik - 57máš pravdu řizek je řizeksmajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47

 
Ivi
Ivi - 5.3.2016 13:06

U nás dnes klasika, která nikdy nezklame! smajlik - 61
Bramborový salát
obrázek - Bramborovy_salat_misa.JPG
Mísa řízků
obrázek - Rizyk_misa.JPG
Výsledný produkt, který jde na stůl
obrázek - Rizek_s_bramborovym_salatem.JPG
Ke kávičce nic, protože jsme s mladým sami doma. Péct se bude zítra.

 
orinka
orinka - 5.3.2016 10:19

sharon: Díky, to jsem vážně netušila, že moje někdejší nicotná rada způsobí tolik radosti!smajlik - 72

 
YXH
YXH - 4.3.2016 15:10

Ivi: Jee u nas budou rizky v nedeli smajlik - 47

Dneska steak, opecene houbicky a salat. Zitra nemam zdani smajlik - 42

 
manka
manka - 4.3.2016 14:49

u nás ve středu kuřecí maso na čínu a rýže, včera rajská polévka s rýží co zbyla a k tomu lívance s ovesnýma vločkama a k nic kysaná smetana s mraženým jahodovým pyré.
dnes vepřová panenka zapečená s bramborovou kaší ochucenou strouhaným sýrem, rozmarýnem a sušenýma rajčatama. K tomu ledový salát s ananasovýma kouskama. dobrý to bylo.

 
Linda
Linda - 4.3.2016 12:19

U nas dneska zbytky, jenom udelam k nim ryzi nebo testoviny - podle chuti. Zitra mame navstevu a budeme spolecne zkouset delat domaci sushi, na nedeli si manzel objednal veprovovou peceni s bramborem a zelim, mam v mrazaku velky kus tak ze zbytku masa bude v pondeli sendvic (pecu si sama housky na nej)....kdyz to shrnu svete div se ja vim co budeme jist nasledujici 4 dny smajlik - 34

 
sharon
sharon - 4.3.2016 10:53

u nás včera i dnes polévka z míchaných luštěnin Lagris - koupeno v sáčku a je moc dobrá - krupky, čočka, hrách půlený a nevím co všechno.....a dále jsem na cibulce podusila kostičky vepřového s kořením, kolečka mrkve , žampiony a řapíkatý celer - vše do měkka ....a vmíchala připravený bulgur ( způsob rizota) ....nepřestávám být vděčná Orince že mi ho poradila místo kuskusu který nám nechutnal......díky Ori ...smajlik - 68
a na zítra a neděli vaří manža ...rozstřílené ptáčky s rýží.............smajlik - 75

 
Ivi
Ivi - 4.3.2016 10:27

Včera u nás vepřové výpečky s brknedlíkem a špenátem, zbytek bude dneska a odpoledne udělám ještě knedlíčkovou polévku (pro sebe). Zítra se chystám dělat brsalát a řízečky s vepřového ocásku. V neděli ještě nevím. smajlik - 68

 
manka
manka - 3.3.2016 9:23

Renda68: jo a při šlehání bílků přidávám vždy a všude na 1 bílek 1 lžíci studené vody. to mi poradila babička a od té doby to dělám.

 
manka
manka - 3.3.2016 9:21

Renda68: já ještě jednodušší, našlehám 4 bílky, to nich vešlehám 4 lžíce cukru, pěkně vyšlehat, potom zašlehávám po jednom žloutek a nakonec lehce 4 lžíce mouky. je to skoro jako tvoje, jen o misku míň smajlik - 68

 
YXH
YXH - 2.3.2016 16:27

Ivi: Ja vim, potraviny uz nejsou co byvaly a babicky vareni bylo vzdycky nejlepsi. Kdyz si vzpomenu, ze nemela mixery a dalsi pomucky a mak na kolace se mlel na mlynku rucne, a babovka se opravdu trela a nesoupla do mixeru.....
Haninka: Zkus to nekolikrat, a uvidis ze to pujde.
Delam tenhle 6 vajec, 1 hrnek cukru, 1 hrnek mouky (muze byt polohruba, ja ji nemam pouzivam hladkou a jde to taky), spetka soli. Vejce se soli a cukrem usleham do peny, pak lehce rucne zamicham mouku. Snadno se to roztira, davam na pergamen. Kdyz jsou okraje a spodek upecene doruzova vyndam, a pomalu uvolnim z papiru, pak s papirem zaroluju a prikryju suchou uterkou, necham pod ni vystydnout.

 
Renda68
Renda68 - 2.3.2016 8:51

Haninka: já dávám na 4 vajíčka 4 lžíce cukru a 4 lžíce mouky. Žloutky s cukrem, potom sníh + mouku. Když dávám kakao, uberu lžíci mouky a nahradím kakaem. Roztírám taky gumovou stěrkou. Neboj a vyzkoušej, je to jednoduchý a rychlý. Třeba jsi jenom tenkrát neměla svůj den, to mívám taky.smajlik - 75

 
Renda68
Renda68 - 2.3.2016 8:44

sharon: Jo takhlesmajlik - 65. Já bych asi dala světlou, krém, tmavou, krém a banán, smotala a zuřila, že klouže a na konci přebývásmajlik - 76smajlik - 68. Vypadá moc hezkysmajlik - 47. Původně jsem ji chtěla zkusit až v sobotu, ale asi nevydržím smajlik - 68

 
Ivi
Ivi - 2.3.2016 8:18

Haninka: Zkusíš jen jednou, ale pro každého člena rodiny jednu vlastní, takže to máš vlastně skoro dobře! smajlik - 16smajlik - 27

 
Haninka
Haninka - 1.3.2016 22:09

Jé, co to je, zkusím ji jen jednou!

 
Haninka
Haninka - 1.3.2016 21:57

Tak já jí teda ještě někdy zkusím smajlik - 68

 
Haninka
Haninka - 1.3.2016 21:57

Tak já jí teda ještě někdy zkusím smajlik - 68

 
Haninka
Haninka - 1.3.2016 21:36

Tak já jí teda ještě někdy zkusím smajlik - 68

 
Haninka
Haninka - 1.3.2016 21:36

Tak já jí teda ještě někdy zkusím smajlik - 68

 
sharon
sharon - 1.3.2016 21:06

Haninka: stěrkou na těsto - gumovou.........jde to , neboj se toho , ono to chce cvik tak jako všechno....smajlik - 68

 
Ivi
Ivi - 1.3.2016 20:57

Haninka: Roztírám stěrkou a nemám s tím problém - možná mám lepší recept. Ale existují roztírače těsta (vypadá to trochu jak stěrka na okna) a nebo to hodně ženských dělá tvrdším plastovým obdélníčkem z něčeho jako jsou např. plastová prostírání (ono se to dá i koupit v domácích potřebách).

 
Haninka
Haninka - 1.3.2016 20:46

já jsem tedy roládu dělala jen jednou smajlik - 72, chuťově dobrá, ale jsem asi levá na to těsto smajlik - 76, čím to tak krásně rovnoměrně rozetřete?

 
Ivi
Ivi - 1.3.2016 20:10

YXH: Jasně, to já mám taky, ale ta chuť je myslím z jiných důvodů (jednak babička a druhak bylo míň chemie). Já myslím nejen chuťovou, ale i estetickou stránku věci - a to bez speciálních pomocníků. smajlik - 64smajlik - 68

 
sharon
sharon - 1.3.2016 19:31

Renda68: a prostředkem byl banánobrázek - 74476266_36beca58296945_680.jpgsmajlik - 26smajlik - 26

 
YXH
YXH - 1.3.2016 19:21

Ivi: Ja vim, mam recepty po babicce, ale stejne hnetynky chutnaji uplne jinak nez ty od ni smajlik - 65

 
Ivi
Ivi - 1.3.2016 17:56

YXH: JJ, dřív nebylo tolik ulehčujících vymožeností jako dneska! Ale takové pečivo, jaké pekly v šerém dávnověku moje babičky už dneska udělá málokdo. smajlik - 57

 
YXH
YXH - 1.3.2016 17:30

catcat: smajlik - 47
Ivi: Ja taky kdyz nekdy ctu ty stare postupy, tak bych se pomalu bala neco udelat smajlik - 68
Jinak roladu zatepla svinu i s papirem a zabalim do suche uterky. Papir napred odloupnu, ale pak to s nim stocim, necham vychladnout a potom plnim.

 
sharon
sharon - 1.3.2016 13:14

Renda68: jenže to dělávala maminka ...vím že jednu světlou a druhou tmavou prostředkem banány a stočené vše dohromady........je to už dlouho ale bylo to výborné ...a krém byl s rumem.....smajlik - 68

 
Renda68
Renda68 - 1.3.2016 8:42

sharon: ...2 pláty na roládu promázlé krémem a stočené... Napsala jsem to jak tatarsmajlik - 68

 
Renda68
Renda68 - 1.3.2016 8:39

sharon: dvojitá proložená banánem? To mě zajímá smajlik - 47. Prosím postup. Představuju si to jako 2 rolády promázlé krémem a banán. Možná je to blběsmajlik - 26. Ale vypadat to může moc pěkně. A jestli to tak je, musí být jedna z rolád kratší?smajlik - 64

 
sharon
sharon - 29.2.2016 21:31

obrázek - 12540744_1000741299964563_6888395302279185533_n.jpg

 
sharon
sharon - 29.2.2016 21:28

vlhkou utěrkou se horká roláda srolovala, ale nenechávala se v ní zabalená - zapařit .........si myslím.......

 
Ivi
Ivi - 29.2.2016 20:32

Cinderella: Asi to byl recept z doby našich babiček, to pečící papír běžně dnes nebyl (občas byl tzv. polopergamen), tak hospodyně používaly utěrku. smajlik - 64smajlik - 68 Roláda bývala umění, hodně ženských se do ní vůbec raději nepouštělo. A když čtu starý návod, možná bych se do ní taky nepouštěla. smajlik - 16

Maryna Klimentová: Co máme vědět o přípravě pokrmů (nakl. Práce, Praha 1956)

"Vyrábíme-li piškotovou balenku, těsto roztíráme na dobře pomaštěný papír (polopergamen) a zapečenou placku přesuneme na slabě pomoučený vál, obrátíme ji a papír lehce stáhneme. Opečenou stranou, na které byl papír, klademe omeletu zase na vál nebo na pomoučenou utěrku, na vrchu potřeme zavařeninou a pevně stočíme. Stáčíme ještě za tepla, jinak piškot popraská. Proto chceme-li omeletu natírat tukovým krémem, který by se v teplém piškotu rozpustil, zavineme ji do mastného papíru nebo vlhké utěrky , kde vychladne a zároveň zvláční a teprve po prochladnutí ji rozvineme, natřeme krémem a znovu svineme."

 
evropka
evropka - 29.2.2016 18:06

Cinderella: já to zabalím jen s pečícím papírem a ok..

 
sharon
sharon - 29.2.2016 17:56

my dnes a na zítra řízky , brkaše a zelený salát.........smajlik - 57smajlik - 58

 
sharon
sharon - 29.2.2016 17:55

Alča: ani já nebalím ...a maminka taky nikdy nebalila a co se jich napekla.....i dvojité proložené banány...mňam.....obrázek - 1334310875_9251(9).jpg smitám a vychladlou rozvinu a potřu.......

 
catcat
catcat - 29.2.2016 15:46

v sobotu u mě obědvali naši mladý, udělala jsem pečená játra s bramborovou kaší a dceřin mužskej prohládil, že tak dobrá játra ještě nejedl. Udělal si, kluk jeden, u mě okosmajlik - 68

 
Alča
Alča - 29.2.2016 14:33

Cinderella: nebalím ani sladké rolády doničehosmajlik - 26upeču plát a klidně i den dopředu, nechám na papíře. Pak potřu krémem a sroluju a zatím mi nikdy nepraskla.

 
Cinderella
Cinderella - 28.2.2016 19:59

sharon: sladké rolády jsem vždycky balila do papíru, ale v receptu byla vyloženě utěrka napsaná, tak jsem to chtěla zkusitsmajlik - 48smajlik - 48smajlik - 48 se vrátím k papírusmajlik - 36smajlik - 36smajlik - 36

 
Haninka
Haninka - 28.2.2016 18:59

Ivi: tos ani nemohla, my ho měli s fazolkama, teď se děti dohadovaly, kdo si vezme zbytek nakonec se svorně podělily a měly dost oba smajlik - 68

 
Ivi
Ivi - 28.2.2016 18:44

U nás dnes losos pečený s rozmarýnem, vařené brambory a broskvový kompot (a od Haninky jsem fakt neopisovala)! smajlik - 68 Na zítřejší snídani jsem udělala pár kapes z listového těsta s pudingem a broskví.
obrázek - Kapsy_z_listoveho_testa_s_pudingem_a_broskvi_Z.JPG

 
sharon
sharon - 28.2.2016 18:26

Cinderella: já bych řekla že se ti v té utěrce rozpařila.......já bych ji v ní vůbec nenechávala......

Upečené špenátové těsto necháme chvíli odpočinout, pak ho ještě teplé i s papírem svineme do rolády. necháme vychladnout. Rozvineme, papír stáhneme a těsto natřeme náplní. Opět opatrně zavineme necháme v chladu ztuhnout.

 
Cinderella
Cinderella - 28.2.2016 18:03

u nás dnes pečená kačice, cuketové zelí a pohanka, manža knedlík, jako dezert banánová buchta s Nutelou a již zmíněná špenátová roláda

 
Cinderella
Cinderella - 28.2.2016 18:02

prosím zdatné cukrářky o radu, kde soudruzi z NDR udělali chybu:

pekla jsem špenátovou roládu, těsto po upečení poslušně zabalila do navlhčené utěrky, až bylo vlažné, rozbalila, jenže při rozbalování se mi zevnitř začala trhat, až se rozflákla úplně, co jsem udělala špatně? rozbalovat ještě teplé nebo až úplně studené nebo je chyba úplně někde jinde?

 
YXH
YXH - 28.2.2016 16:57

Dneska kure, bramborova kase a salat. Jako desert ambrosia salat.

 
orinka
orinka - 27.2.2016 18:14

Haninka: ber to jako nášupsmajlik - 68

 
Haninka
Haninka - 27.2.2016 17:32

jednou stačilo...smajlik - 72

 
Haninka
Haninka - 27.2.2016 17:32

My dneska kuřecí nudličky a americké brambory, jako sváču jsem uvařila Matějovi pudink, mě stačí kafe, zítra bude losos s fazolkami na slanině a asi něco upeču. K večeři Matěj zapomněl, že si koupil oblíbený krabí salát, tak právě dojídá zbytek od oběda. smajlik - 68smajlik - 68

 
Haninka
Haninka - 27.2.2016 17:32

My dneska kuřecí nudličky a americké brambory, jako sváču jsem uvařila Matějovi pudink, mě stačí kafe, zítra bude losos s fazolkami na slanině a asi něco upeču. K večeři Matěj zapomněl, že si koupil oblíbený krabí salát, tak právě dojídá zbytek od oběda. smajlik - 68smajlik - 68

 
Ivi
Ivi - 27.2.2016 15:43

U nás dnes pizzový závin a jako moučník makové řezy.
obrázek - Makove_rezy_se_svestkami_a_drobrnkou_Z.JPG

 
Anahir
Anahir - 27.2.2016 13:11

Já jsem dneska dělala toto, někdo sem dával odkaz na ty stránky...
Akorát jsem kuřecí maso nahradila tofu a snědli jsme to se špagetama smajlik - 68
Bylo to dobrý.

http://www.pradobroty.cz/2014/12/kureci-dusene-s-rajcaty-cervenou-cockou.html

 
orinka
orinka - 27.2.2016 10:51

Máme škvarkové prsty se špenátem. Jako moučník ke kafi na odpoledne jsem udělala štafetky. Prvně v životě. Krásné nejsou, ale jsou moc dobré.

 
ivka61
ivka61 - 27.2.2016 8:04

Dnes bude guláš a těstoviny.

 
Ivi
Ivi - 26.2.2016 23:54

Anahir: Hrachovou polévku jsem si dělala v úterý. smajlik - 75

U nás dnes vepřové nudličky se sladkou sojovkou, paprikou a červeným kari a k tomu brambory opečené v troubě. Zítra zatím nevím.

 
YXH
YXH - 26.2.2016 15:52

Anahir: Kdo by si neposmaknul na dobre hrachovce smajlik - 47
Milda3: smajlik - 25 Jsem rada ze aspon ta horecka polevila. smajlik - 56 Ja uz chrchlam skoro tyden. Obcas mne boli v zadech a trochu pali prudusky, ale teplotu jenom asi 37.6. Uvazovala jsem nad tim, ze pujdu k doktorovi, ale tam clovek chyti jeste to co nema, tak pockam jestli to prejde. Stejne by mi rekli ze to je viroza a nic s tim nemuzou delat. smajlik - 65

 
Milda3
Milda3 - 26.2.2016 15:46

YXH: tak do tý kachny jsem se už ani k večeří nepustil,začla mi horečka a pustila mě až včera,tak ji dojel syn

 
Anahir
Anahir - 26.2.2016 9:14

YXH: taky jsem nedávno dělala hrachovou polívku, osmažila jsem na másle hodně houskových kostiček a docela jsme si pošmáklismajlik - 68

 
YXH
YXH - 26.2.2016 0:18

Ivi: Skoda, ze jsou sezrany, poslala bych aspon virtualni, ten zbytek se fotit neda smajlik - 68
Dneska cesnecka

 
Ivi
Ivi - 25.2.2016 21:38

YXH: Škubánky se u nás doma nedělaly, jedla jsem je prvně jako hodně dospělá, ale chutnaly mi. Škoda, že jsi tak daleko, ochutnala bych! smajlik - 57smajlik - 68

 
YXH
YXH - 25.2.2016 15:50

Vcera skubanky s makem, predevcirem polevka z hrasku, slaniny a zasmazkou, dneska nemam sajn smajlik - 26

 
YXH
YXH - 24.2.2016 17:29

babkatapka: Na jednicku, mnam. smajlik - 60

 
babkatapka
babkatapka - 24.2.2016 16:14

obrázek - P1010007_01(1).JPG

 
YXH
YXH - 21.2.2016 17:43

Milda3: smajlik - 47

 
Milda3
Milda3 - 21.2.2016 16:55

tak dnes k obědu kachna,knedlík a zelí a ještě tam mám na večer s pivkem

obrázek - P2210066(1).JPG

 
YXH
YXH - 20.2.2016 21:48

babkatapka: Milda3: Mate to tu nadherne smajlik - 60smajlik - 47smajlik - 47

 
Milda3
Milda3 - 20.2.2016 19:00

janamilan: mám to od Elí ze Zahrádkářská všehochuť,snad se nebude zlobit že to sem dám,já jsem do tý náplně ještě nastrouhal česnekovej kabanos

Elí - 9.2.2016
dám ti sem recept - slaný kynutý česnekový závin
750g hladké mouky
1 droždí,
1vejce
400-500ml mléka
50ml oleje
lžička soli

Pomazánka do těsta
150 g změklého másla
12 stroužků česneku
libovolné koření,geta ,paprika,gyros

zaděláme těsto,necháme vykynout.Pak ho rozdělíme na 3 bochánky,vyválíme na tenký plát a potřeme pomazánkou.Zavineme a potřeme vejcem.necháme ještě kynout na plechu.Pak ho pokrájíme stěrkou
na těsto ,takovou kartou a naděláme trojúhelníčky.Nerozděláváme,Po upečení se to bude samo oddělovat

pečeme na 180 stup.30 minut

 
sharon
sharon - 20.2.2016 18:18

my dnes restaurant Caruso....dokonce jsem krom jídla lupla i 2 becherovky.....................smajlik - 68smajlik - 47

 
janamilan
janamilan - 20.2.2016 17:14

Milda3: prosím nebyl by recept na těsto na kynutý závin? A ještě jakou náplň? U nás klasický listový se sýrem a salámem + kečup a česnek. Tak bych chtěla zkusit i něco jiného. Díky

 
babkatapka
babkatapka - 20.2.2016 15:45

Milda3: je to hrozné, když je člověk sám, aspoň kdyby to šlo přes net trošku poslat, kousíček by stačil.smajlik - 68

 
babkatapka
babkatapka - 20.2.2016 15:44

Milda3: tebe bych potřebovala doma, já marodím, tak včera celý den krupicovou kaši a dneska jsem se konečně dostala k vařeníobrázek - P1010006_01.JPG

 
Milda3
Milda3 - 20.2.2016 12:54

já když něco dělám tak to dělám u sebe v pokoji ,abych u toho mohl sedět na válendě

 
Milda3
Milda3 - 20.2.2016 12:52

u nás dnes svíčková od včerejška a já jsem pekl slaný závin,minule jsem ho dělal z kynutého těsta a dnes jsem to zkusil z listového těsta a s touto náplní je lepší to těsto kynuté,ještě že jsem stačil vyfotit jeden závin upečený

obrázek - P2200059.JPGobrázek - P2200062(1).JPGobrázek - P2200063.JPG

 
YXH
YXH - 20.2.2016 0:14

Dneska testoviny se syrovou omackou a krevetami. Vcera kureci srdicka a ryze. Zitra nemam zdani a v nedeli zebra na grilu, brambory a salaty. (Dcera ma narozeniny)

 
orinka
orinka - 19.2.2016 16:59

sharon: děláš mi chutě! My jsme pojedli skromně: kuřecí na ananasu s rýží. Vím, že dost lidí odmítá kombinaci ovoce a masa, ale tady je to vysloveně lahodné.

 
sharon
sharon - 19.2.2016 16:00

Linda: vidíš jak jsi šikovnásmajlik - 47....můj chlap papriky miluje...ale já vařím rajskou zvlášť a papriky peču zvlášť............celá léta máme to tak rádi , můj miluje rajskou a knedlík a mě třeba stačí paprika s bramborem a okurkovým salátem..................

 
catcat
catcat - 19.2.2016 15:16

Linda: to je legrační, když mluvíš o půlce papriky na obědsmajlik - 58

 
orinka
orinka - 19.2.2016 10:01

Linda: tak vidíš, a tolik ses bála, že se nepovedou, jsi šikovná.smajlik - 47

 
Linda
Linda - 19.2.2016 9:53

orinka: jo byly dobry smajlik - 57, delala jsem 2, ale nejak jsem precenila nase sily a nakonec jsme kazdy zvladli jenom pulku papriky s naplni, takze mi zbyla jedna cela...byly to ty spanelske silnostenne, klasicky papriky bily /zeleny nebo kapie jsou u nas k mani zcela vyjimecne a jenom v Lidlu. Takze planuji ze si dam jednu zbylou pulku dneska v veceri a druhou pulku vrazim v krabicce do mrazaku, vsak ona se hodi nekdy pokud budu doma sama a nebo k obedu s sebou do prace.

 
Piafka
Piafka - 19.2.2016 9:44

U nás v posledních dnech: řízky naruby s bramborovou kaší, focaccia se sýrem a olivami, kuřecí vývar, karbenátky z červené čočky, mrkvový dort, pórková polévka...

 
sharon
sharon - 19.2.2016 9:26

u nás kapustové karboše , a vařím na neděli vepřo knedlo zelo....zítra hospůdka s přáteli .............a furt a stále dokola..............smajlik - 26

 
orinka
orinka - 19.2.2016 8:16

Linda: tak přece ty papriky? určitě se povedly, že jo?

 
Linda
Linda - 19.2.2016 7:29

U nas vcera testovinovy salat s tunakem a dneska ja budu mit zbytek plnenych paprik od stredy a manzel marinovana jatra s ryzi (ty ja nemusim). Na vikend zatim netusim, mela bych docela chut na lasagne

 
orinka
orinka - 18.2.2016 16:29

Milda3: budeš mile překvapen. Těsto se trochu piple a lepí, takže musíš hodně podsypávat. I ruce jsem strkala do mouky. Dělá se to po jednom postupně, ten kousek se rukama rozplácne, na to se dá náplň, těsto se přes to přetáhne ze všech stran a uzavře - jako bys dělal plněné buchty. Pak to obrať, dlaněmi něžně poplácej, to stejné s druhou stranou a TEPRVE PAK VÁLEČKEM. Jen kosmeticky. Je z toho velká plněná placka, smažila jsem na velké pánvi.

 
Milda3
Milda3 - 18.2.2016 11:41

orinka: tak kefír mám doma,ale pustím se do toho jindy,dík

 
sharon
sharon - 18.2.2016 10:29

u nás dnes přírodní kotleta s kaší a na zítra dělá manža kapustové karboše..................smajlik - 26

 
orinka
orinka - 18.2.2016 10:29

Milda3: napoprvé se drž receptu, já měla taky cukání zkusit to třebas i s jogurtem...mně z toho vyšlo, že bych měla příště místo sody vyzkoušet sušené droždí, aby byly placky déle měkké.

 
manka
manka - 18.2.2016 7:25

Anahir: já dělám palačinky zapečené i s podušenýma houbama na cibulce (žampionama klidně) a s kořením a zastrouhnuté sýrem, máme to rádi, i když to vychladne, jen tak se salátem.

 
Haninka
Haninka - 17.2.2016 18:01

Anahir: dělala jsem palacinky na slano tak, že jsem je upekla z jedné strany na panvicce, otočila a na upecenou stranu jsem položila sunku a eidam nebo sunku a nastrouhanou nivu. Než se upekla z druhé strany, sýr se lehce roztekl a byly výborné. Je to naše oblíbené rychlé jídlo.

 
Anahir
Anahir - 17.2.2016 17:59

Ivi: děkuju, šunka sýr je pro mne smajlik - 57

 
Ivi
Ivi - 17.2.2016 16:55

Anahir: Dělala jsem zapečené se šunkou a sýrem a bylo to velmi dobré. smajlik - 57 Na netu najdeš hafo receptů na zapečené palačinky, tak se pro inspiraci mrkni. Já jedla ještě se špenátem a sýrem a byly vynikající, ale ty jsem jedla na návštěvě. smajlik - 54

 
Anahir
Anahir - 17.2.2016 15:16

Už jste někdy někdo plnil palačinky nějakým sýrem a zapekl?
Mě to tak napadlosmajlik - 80 ale bojim se to vyzkoušet smajlik - 68

 
Milda3
Milda3 - 17.2.2016 12:29

orinka: kefír doma nemám,ale mám kysané podmáslí a z toho by to asi nebylo ono co ? radši ho koupím stejně nemám sýr v kuse aby se líp nastrouhal ,mám doma jen plátkové a ty strouhat je škoda

 
orinka
orinka - 17.2.2016 11:36

Milda3: já ani do lívanců nebo palačinek cukr nedávám. Však se natřou marmeládou. A dají se pak využít i naslano, třeba jako fritátové nudle do polévky, plnit a udělat rizolety, prostě mám ráda univerzální těsto na obě stranysmajlik - 68

 
Linda
Linda - 17.2.2016 9:26

sakra práce smajlik - 82, minule jsem delala fantasticky papriky - naplnit masovou smesi, vrazit do pekacku, zalit rajskou omackou a vsechno dohromady upect v troube - a ted samozrejme nemuzu najit recept smajlik - 36...a ze bych si ho pamatovala fakt nehrozi smajlik - 67

 
Linda
Linda - 17.2.2016 8:57

A ja mam dneska chut na plnene papriky s rajskou a ryzi smajlik - 57

 
Milda3
Milda3 - 17.2.2016 7:59

orinka: tak tyhle jsou lepší než co jsem koukal já,nebudou sladké,tam v těch je 30 deka cukru

 
orinka
orinka - 16.2.2016 18:04

Je toho hromada, asi to chce jíst hned čerstvé, dokud jsou kypré. Ale i další den je to docela fajn, řekla bych, že jsou to takové plněné langoše. Dá se to i všelijak přichutit - kečup, česnek a tak....příště bych možná místo sody zkusila dát sušené kvasnice.

 

-- Kompletní archiv diskuse --


Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77195.
    Archiv anket.