Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept
YXH
YXH - 12.7.2015 22:40

babkatapka: smajlik - 47smajlik - 47
dneska u nas rizky, bramborovy salat a zmrzlina

 
babkatapka
babkatapka - 12.7.2015 15:21

obrázek - P1010020(23).jpg


obrázek - P1010021(26).jpg

obrázek - P1010022(25).jpg

obrázek - P1010023(32).jpg
jsem odzkoušela novou pánev, je fajn, řízky rychleji jak na pánvičce.

 
Ivi
Ivi - 12.7.2015 11:05

U nás dneska to naložené maso narychlo opečené s bramborem a okurkovým salátem. K večeři jsem udělala mísu rybího salátu podle Mildy a v pekárně mi kyne chlebík. smajlik - 75

 
Ivi
Ivi - 12.7.2015 11:02

manka: Díky! smajlik - 24smajlik - 61 To bude tím, že jsme si vzájemně ochutnaly. smajlik - 58

 
manka
manka - 12.7.2015 9:52

Ivi: mňam, mám ráda tvoje vaření, asi tak jako ty to moje. smajlik - 58

 
Linda
Linda - 12.7.2015 8:08

Vcera domaci hamburgen na grilu, v patek mexicke tortilly a dneska zbytky. A dostala jsem desnou chut na polivku - kureci se spoustou zeleniny a nudlemasmajlik - 57, asi si udelam kotel a budu mit cely tyden s sebou do prace k obedum smajlik - 47

 
YXH
YXH - 11.7.2015 23:59

Dneska ryba na zelenine a chleba a mrizkovy kolac.

 
YXH
YXH - 11.7.2015 15:23

Ivi: orinka: smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47

 
orinka
orinka - 11.7.2015 15:05

dnes se dojídá včerejšek, udělala jsem ale piškotový korpus s meruňkama ve šlehačce, zítra budou kuřecí prsa na ananasu s rýží. Polévku si ještě rozmyslím, vařím ji jen kvůli mužovi, já se bez polévky obejdu.

 
Ivi
Ivi - 11.7.2015 13:33

U nás dnes k obědu koprová omáčka, knedlík a vařená vejce. Ke kávičce řezy s krémem ze salka, sypané vločkami z bílé čokolády:
obrázek - Rezy_s_kremem_ze_salka__sypane_bilou_cokoladou_Z.JPG K večeři budou tortily plněné pečeným vepřovým masem a ledovým salátem a na zítra mám naložené kuřecí a vepřové maso - bude opečené narychlo s vařenými brambůrky a okurkovým salátem.
V týdnu u nás byla domácí pizza se šunkou, paprikou, mladou cuketkou, dvěma druhy sýrů a cherry rajčátky:
obrázek - Domaci_pizza_se_sunkou__paprikou__mladou_cuketkou__dvema_druhy_syru_a_cherry_rajcatky_Z.JPG
A včera byly meruňkové blbouny sypané strouhaným tvarohem a cukrem, polité rozpuštěným máslem:
obrázek - Merunkove_knedliky_se_strouhanym_tvarohem_Z.JPG

 
manka
manka - 11.7.2015 13:09

měli jsme ve škopku ještě trošku zelí, tak dnes byl segedin a zítra bude domácí králík s bramborovýma špalíkama a špenátem ze zahrádky.

 
Linda
Linda - 11.7.2015 13:04

sharon: tak to jsme na tom stejnesmajlik - 65, ale bohuzel ja muzu pouze pripravit do vydani, co a kdy se tady nakonec objevi o tom nerozhodujismajlik - 26. Do adminu jsem odevzdala 3 dalsi recepty, jeden tam strasi uz dokonce od listopadu (recept na chleb ze Spanelska), ale kdy nektery z nich vystrida hovezi v bile omacce netusim smajlik - 26..... kdyz to shrnu moc jsem ti nepomohla, co? smajlik - 42

Ivi: to byla presne ma pointa - aby to melo jakykoliv ucinek musim toho denne snist vic nez je technicky mozne smajlik - 26. Takze na chut a nebo pro barvu podle libosti ,ale podle me obycejne koreni jak je v nasich krajich zvykem pouzivat nemuze zase az tak silene ovlivnit nase telo - at uz pozitivne jako v tomto pripade a nebo negativne.

 
YXH
YXH - 11.7.2015 2:47

Ivi: Ja ji pouzivam jako koreni taky, do hodne asijskych jidel a na krevety je vyborna. Ale ne kvuli tomu, ze verim na ruzne famy o zazracnych prostredcich, smajlik - 65proste jenom proto, ze nam chutna. Kure na kari a jina jidla (treba na indicky zpusob) jsou bezva zmenou v jidelnicku. smajlik - 58
orinka: Ja pouzivam na pecivo muskatovy kvet, taky krasne barvi. smajlik - 64

 
Haninka
Haninka - 10.7.2015 22:13

U nás budou holanďáky v neděli, zítra budou brynzové halušky se slaninou a klobásou.

 
evropka
evropka - 10.7.2015 20:36

dnes jsem dělala holanďáky,zítra pečené domácí kuřátko a v neděli na houbách knedlík...
jsem ráda že není vedro a můžu vařitsmajlik - 72smajlik - 72smajlik - 72smajlik - 72

 
evropka
evropka - 10.7.2015 20:33

Věru kurkumu taky krzevá její účinky hodně používám a hlavně není výrazná,takže tím rodinu oblbnu...
ještě ke kuřeti,mám v práci chlápka co pěstuje domácí kuřata za 50 kč 1 kg,ale jak je člověk zvyklej z domova biskupa,křídla a tučnou kůži do koše,to máte tak děvčata co jste na matce nesnášely tak děláte,dnes mi dcera řekla jak se jí začínám podobat cítím to i v mluvě obrázek - 4_2_(5).gif

 
orinka
orinka - 10.7.2015 18:03

Kurkumou přibarvuju pečivo, stačí na špičku lžičky a knedle jsou žluťoučké jak z 10 vajecsmajlik - 68 - jinak je taky v kari koření, asi proto jsou fleky od něj nevypratelnésmajlik - 16 Ale dneska jsem okořenila zeleninové řízky se sýrem Adžikou a to je teda věc...

 
Ivi
Ivi - 10.7.2015 15:35

sharon: Není to o "chytrosti" (podle tebe), ale o odpovědi Lindě. Tyhle informace jsou velmi jednoduše vyhledatelné. Je každého věc, jestli si relevantní informace vyhledá, případně se zeptá nebo jestli vezme za vděk JPP. smajlik - 26

 
Ivi
Ivi - 10.7.2015 15:30

YXH: manka: Já proti kurkumě nic nemám, mám asi dva tři recepty, kam kurkumu přidávám, protože tam patří. smajlik - 75

 
Ivi
Ivi - 10.7.2015 15:28

YXH: Přesně! smajlik - 47smajlik - 64 To je zrovna o tom, která lobby je úspěšná a kdo zrovna co potřebuje prodat - jezte tohle a tamto, poctivý chleba, masová šunka, babiččin čaj.... smajlik - 42smajlik - 34 smajlik - 33

 
sharon
sharon - 10.7.2015 15:13

Linda: nechceš vyměnit ten recept HOVĚZÍ V BÍLÉ OMÁČCE ???....už jsem toho přežraná....smajlik - 68smajlik - 68...........................smajlik - 26

 
YXH
YXH - 10.7.2015 15:09

manka: Buchty parada uz na ne letim. smajlik - 47smajlik - 47
Ivi: Vseho s mirou neuskodi ale cpat to do vseho asi ne ....
Ono to je s tou kurkumou jako se vsim ostatnim... Vedci prisli na neco, chyti se toho nejaky sikovny podnikatel a uz se jede. Nedavno to byly chia seminka, predtim paliva paprika dobra na revma, jo a tmava cokolada taky najednou byla zdrava, a cervene vino nebo ginko biloba atd. Jo a jeden cas byly vajicka zabijakem, nez se prislo na to v dalsich vyzkumech ze nejsou tak spatna jak si vlastne pred par lety mysleli smajlik - 68smajlik - 68 Jenom se to snaz a rychlejc siri pomoci internetu. Zalezi na tom, co si lidi vyberou a cemu veri.

 
sharon
sharon - 10.7.2015 15:07

já věděla že se tu najde někdo chytřejší.smajlik - 68.....děvčata , nikdo vás přece nenutí.......smajlik - 58

 
Ivi
Ivi - 10.7.2015 14:51

manka: smajlik - 75smajlik - 47

 
manka
manka - 10.7.2015 14:45

Ivi: no a hlavně taky nechci mít všechna jídla kurkumová, že??smajlik - 68

 
Ivi
Ivi - 10.7.2015 14:33

Linda: Dávkování: Doporučená dávka kurkumy je 500 až 1000 mg suchého standardizovaného výtažku (obsahujícího 95 procent kurkuminoidů)

Návod k užívání: Kombinujete-li pro lepší vstřebávání kurkumu s bromelinem, je nejlepší ji užívat mezi jídly.

Zvýšený příjem kurkumy obsažené v potravě může být v některých případech prospěšný, ale bylo by nutné ji konzumovat ve velkém množství, abychom získali dávku nutnou k léčivému účinku.

 
sharon
sharon - 10.7.2015 12:26

Linda: kolik nevím ale já ji přidávám kam se dá ....včera do vajíček na květákovej mozeček...do vývaru, do masové šťávy, do plívek... ...kam se dá....a taky chia semínka....

 
Linda
Linda - 10.7.2015 12:00

sharon: kolik se ji musi denne snist aby mela nejaky ucinek ???

 
manka
manka - 10.7.2015 11:56

u nás dnes rajská polívka s kuskusem a Honzovky s tvarohem a povidlím.

 
sharon
sharon - 10.7.2015 11:49


Věda potvrdila, že kurkuma je účinnější než 15 druhů léků


Kurkuma patří v současnosti mezi nejvíce zkoumané rostliny. Medicínské účinky

v obsažených látkách (primárně kurkumin) byly analyzovány ve více než

5600 vědeckých studiích. Jeden z výzkumů této přímo posvátné rostliny odhalil přes 600 potenciálních preventivních a terapeutických aplikací, stejně tak i dalších

175 prospěšných psychologických efektů. Celá databáze s více než 1 600 vědeckými abstrakty o kurkumě je možné stáhnout v pdf. Vzhledem k množství a hustotě výzkumů provedených na tomto pozoruhodném koření není překvapením, že stále více studií ji označuje za účinnější, než mnohé konvenční léky. Následuje seznam léků, které kurkuma svými účinky výrazně předčila.
1) Lipitor / Atorvastatin (lék na cholesterol)

Studie z roku 2008, publikovaná v deníku Drugs in R & D (Léky ve výzkumu a vývoji) zjistila, že standardizovaný extrakt z kurkuminoidů byl účinnější, než lék Atorvastatin. Ten je určen k léčbě cév při ateroskleróze. Kurkuminoidy dosahovaly lepších výsledky u snižování zánětů a odstraňování oxidačního stresu

u cukrovkářů 2. typu.
2) Kortikosteroidy (steroidní léky)

Studie z roku 1999 publikována v deníku Phytoterapy Reasearch (Výzkum Fytoterapie) zjistila další pozoruhodný účinek primárního polyfenolu

v kurkumě, barevného pigmentu kurkuminu. Ten se ukázal jako účinnější – ve srovnání se steroidními léky na chronickou arteriální uveitidu (zánětlivé onemocnění oka). Také měl silnější efekt než steroidy na komplikace způsobené transplantací plic.
3) Prozac, Fluorexetine a Imipramin (antidepresiva)

Studie z roku 2011 publikována v časopise Acta Poloniae Pharmaceutica ukázala kurkumin v příznivějším světle než klasická antidepresiva při potlačování depresivního chování v testovacím modelu na zvířatech.
4) Aspirin

Při studii z roku 1986 provedené jak ve zkumavkách, tak přímo na živých tkáních, publikované v deníku Arzneimittelforschung (Výzkum léčiv) se zjistilo, že kurkumin má účinky proti srážlivosti krve podobné jako aspirin. Jeho použití u pacientů

s rizikem trombózy se tak jeví nejen prospěšné, ale i bezpečnější než aspirin.

 
sharon
sharon - 9.7.2015 9:01

chrpa: to sbírám taky i u hovězího z masa a kostí...........smajlik - 75
orinka: můj muž pečený miluje a klidně i s tatarkou .... a nic...smajlik - 68

 
YXH
YXH - 9.7.2015 1:31

Dneska cinska kachna a asi chleba. Zitra nejaky salat, bude zase teploucko asi 34C.

 
YXH
YXH - 9.7.2015 1:29

babkatapka:Nadhera! Zacinam mit hlad smajlik - 57
evropka: Kdyz ti nechutnaji smajlik - 26
Tady se servirujou jako pochoutka pecena a nekdy balena v palive omacce. "buffalo wings" V barech se prodavaji asi 25 centu za jedno. Jinak my je mame radi taky i jenom s kari korenim. Bezvadna obiracka a prave ty spicky krasne chrupaji.smajlik - 64
Linda: Tak k tomu vikingovi na pekac soupni dve stehna a mas to. Dala bych stehna na par minut a pak pridat ty kridylka.
orinka: No vidis aspon bys byla procistena smajlik - 68smajlik - 68
To se mi stalo z bezinkove limonady. Chutnala vyborne, bylo horko, ja ji vypila 2 sklenicky. Vycistilo mne to paradne. Druhy den rano jsem sla k zubarce, a prvni co bylo jsem hledala zachod. Sestrenice co tam se mnou sla mi rika, "no jo to mne zubar taky dela (ten prujem) " Tak jsem ji vysvetlila ze to neni zubarem ale jeji brcolou. Protoze cisteni trvalo az do vecera, kdy jsem o zubari uz nemela ani paru smajlik - 68

smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68

 
chrpa
chrpa - 8.7.2015 15:47

když vařím vývar z kuřecích hřbetů, kůží a křídel, tak den předem,pak dám vychladit do lednice a na druhý den všechno masné odstraním.

 
orinka
orinka - 8.7.2015 12:45

sharon: vývar je mastný jak hrom, křídla jsou taky mastná - samá tučná kůže, dát k upečeným tatarku nebo něco takového, pose*u se za pět minutsmajlik - 68

 
sharon
sharon - 8.7.2015 9:56

Linda: náš pes je taky miloval.....smajlik - 34

 
Linda
Linda - 8.7.2015 9:45

evropka: sharon: byste se divily, jaky je z tech kosti vyvar smajlik - 57. A peceny jsou taky dobry, ale viking je nezere (fajn aspon je vic pro mesmajlik - 42) a tak pokud bych je pekla apod tak musim udelat neco extra jemu a to se mi nechce varit na dvakrat. Polivky on nepapa, takze mam hrnec pro sebe a krupky oberu psiskum

 
sharon
sharon - 8.7.2015 8:34

evropka: když kuře tak ať to stojí za to.....smajlik - 68smajlik - 68obrázek - 1351438996_7964(5).jpg

 
sharon
sharon - 8.7.2015 8:31

evropka: já taky.....takový ten konec smajlik - 66smajlik - 66 a taky bych je raději upekla ...vývar nemůže mít žádnou sílu...smajlik - 26

 
evropka
evropka - 7.7.2015 18:30

YXH: Linda: já křídla ty do prvního kloubu vyhazujismajlik - 72smajlik - 72

 
babkatapka
babkatapka - 7.7.2015 15:00

obrázek - P1010010(34).jpg

obrázek - P1010013(22).jpg

obrázek - P1010014(26).jpg

obrázek - P1010016(25).jpg

obrázek - P1010017(27).jpg

obrázek - P1010018(27).jpg

 
YXH
YXH - 7.7.2015 14:24

Linda: Kridelka bych upekla v troube s kari korenim, jen tak narychlo a k nim dip s nivou, troskou majonezy a kysane smetany. K tomu salat a je letni vecere. smajlik - 58

 
Linda
Linda - 7.7.2015 6:31

Koupila jsem vcera u turka kureci kridelka velky pytel, nacpala jsme je do mrazaku a mam zase na polivky smajlik - 57.

Vcera jsem udelala pizzu, dneska budou asi karbose s letnim brsalatem (=nove brambory - nejlepe prtavy - jenom umyju a nakrajim na pulky a uvarim. Studene smicham s marinadou ze zakysanky a horcice +sul, pepr citron cukr a pridam nakrajenou okurku, redkvicky, rajcata apod).

 
Haninka
Haninka - 6.7.2015 17:07

U nás včera gulášovka, květák jako mozeček, brambory, okurkový salát, dneska gulášovka, bramborová kaše, vinná klobása. Večeře kdo si co najde, potom vychlazený ovocný salát.

 
YXH
YXH - 6.7.2015 14:41

Vcera se po bource ochladilo, tak jsem pekla kolace. Jeden boruvkovy a druhy svestkovy.

 
orinka
orinka - 6.7.2015 13:35

u nás vařené kuře, těstovinová rýže, rajčata. Včera byl k tomu zelený salát. Polévka=z toho kuřete. Moc nevařím,smajlik - 66 protože se v tom vedru vařím sama.smajlik - 76

 
Ivi
Ivi - 5.7.2015 21:50

V tom horku se u nás vaří jednoduše a rychle - k obědu byly brambory, vepřové maso, papriky a cibule pokrájené na větší kousky, okořeněné a dané zapéct do remosky. K tomu velká mísa ledového salátu a jako zákusek místo sladkého pečení vychlazený meloun. K večeři krémová květáková polévka.

 
orinka
orinka - 4.7.2015 6:44

Ivi: mně to povídej, babička si sama nakládala maso do hrnce na uzení a pak jsme to vozívali udit k sousedům do udírny. To uzené bylo tak dobré a měkké, dalo se pomalu mazat na chleba.

 
YXH
YXH - 4.7.2015 0:36

manka: At je to ci chce, je to nadherne smajlik - 60smajlik - 60
Mildo, krasny cas na chate at mas hezke pocasi. smajlik - 31smajlik - 31 budes nam tu chybet.

 
Ivi
Ivi - 3.7.2015 20:38

evropka: Já balené nekupuju téměř vůbec, ale uzený ocásek mám ráda. Pro ten chodím do řeznictví buď na Smíchov nebo na Pankrác.

 
evropka
evropka - 3.7.2015 18:16

děvčata já uzené skoro vůbec nekupuju ale za domácím bych šla světa krajobrázek - 22_3_(2).gif

 
evropka
evropka - 3.7.2015 18:09

manka: maru nech tohosmajlik - 85smajlik - 85smajlik - 85

 
Ivi
Ivi - 3.7.2015 14:21

orinka: Njn, dneska máš levný většinou leda šunt. Podle mého názoru je lepší koupit míň kvalitního a je mi jedno, kde to bude - jestli Globus, soukromý řezník, bezejmenná sámoška na metru, Tesco nebo Kaufland. Já nejsem vyhraněná co do místa, spíš si hodně čtu složení. smajlik - 75

manka: Dokud byl táta a měl zahrádku, tak jsme udili ve vlastní udírničce. Maso, domácí klobásy i ryby. To se s kupovaným nedá srovnat. smajlik - 64smajlik - 75

 
orinka
orinka - 3.7.2015 12:15

Ivi: no, já chválím i zadarmo, akorát mě štve, že podražili a teď patří k nejdražším hypermarketům.

 
manka
manka - 3.7.2015 10:42

Ivi: já ne, tohle se chlubím pečím M. smajlik - 58ale je fakt, že ho má vždycky výborný. skoro jako zabíjačkovou polívku a pečený kolenasmajlik - 58smajlik - 68

 
sharon
sharon - 3.7.2015 10:30

Ivi: když by ti to nevadilo tak my si tady notujem s Orinkou....a platí nás obě .....za reklamu a docela dobře ....doufám že ti to nevadí.....já tam kdysi pracovala tak to mám doživotně placené.....musíš se taky snažit !!!smajlik - 64

 
Ivi
Ivi - 3.7.2015 10:08

manka: Uzené máš kráááásné! smajlik - 60smajlik - 47smajlik - 57

Milda3: Užívej si léta! smajlik - 61smajlik - 54

sharon: Tebe Globus snad platí za reklamu! smajlik - 42smajlik - 34 Já ho mám docela ráda (i když tam moc nepřijdu, protože ho mám skoro 20 km daleko), ale i tam se stává, že je něco špatně. smajlik - 75

 
sharon
sharon - 3.7.2015 9:45

orinka: 13:21..........máš pravdu, náš Globus je super , za ty roky co tam jezdím jsem se nezklamala.....jen jednou mi učenka špatně naúčtovala...a to mi vyřídil pan vedoucí a dostala jsem tubu sprcháče od Dermacolu.....smajlik - 47 ajko omluvu + peníze zpět......
jo a ty mořský potvory to máme stejně....smajlik - 68smajlik - 68

 
manka
manka - 3.7.2015 7:50

Ivi: minule jsem z nedostatku času koupila v Globusu mleté hovězí s vepřovým (normálně si koupím maso a sama pomelu) a doma jak jsem to hodila na pánev, už jsem věděla, že to není 100%

 
manka
manka - 3.7.2015 7:49

uzené jedině domácíobrázek - krasanesmirna.jpgobrázek - krasanesmirna.jpgobrázek - pro_evropku.jpg

 
Milda3
Milda3 - 3.7.2015 6:34

Tak odjíždíme na chatu,tak se tu ukážu jen občas když budeme muset zajet domů,možná nám v srpnu začnou dělat nový výtah ,tak to bych byl na chatě možná do listopadu,tak se tu mějte moc hezky a pokud můžete ,tak si užijte léta,

 
Ivi
Ivi - 2.7.2015 16:40

YXH: Njn, když si doudíš, je to úplně nejlepší. smajlik - 47 Ale v paneláku to nejde, tak člověk musí vařit nebo péct. Já "tepelně opracované" maso stejně ještě doupravuju, jen tak vybalené by mi to nepřešlo přes pusu, nevěřím tomu. Ale je pravda, že spousta lidí (a znám jich několik) jen vybalí a konzumuje. Jo, kdeže je uzené, jaké se prodávalo za mého dětství... Tak dneska nevypadá ani to od soukromých řezníků. smajlik - 75smajlik - 68

 
Ivi
Ivi - 2.7.2015 16:34

Milda3: Já balené kupuju málokdy. Jenže oni ti to klidně zabalí. Mě se to v Globusu stalo s masem od pultu a prodavačky se tvářily jakoby nic, i když to musely cítit. Takže tak. To, že si v letáku dělají reklamu horem dolem ještě nic neznamená. I přesto se prostě takové věci můžou stát.

 
Milda3
Milda3 - 2.7.2015 15:26

Ivi: no já kupuju v Globusu maso jedině u pultu a jestli tam maj svoje balený ,to ani nevím,jo stát se může všechno i tam kde si to hlídaj

 
YXH
YXH - 2.7.2015 14:50

TULI: Mozna ze se ti to hodi pro priste. Uzenou sunku (predem tepelne zpracovanou) ohrivam v troube priklopenou a nakonec jenom trochu prismahnu aby byla kurcicka. Ze stavy se tady dela omacka (naredi se, kdyz je moc slana a pak zahusti skrobem). Je to moc dobre na stouchane brambory. smajlik - 64 Delava se tu na vetsi svatky (vanoce, velikonoce atd).
Nevarenou, vetsinou kyta s kosti, davame na nekolik hodin do-udit chladnejsim kourem. smajlik - 31smajlik - 31

 
Ivi
Ivi - 2.7.2015 13:47

orinka: 13:19 To já právě dělám. A chuťově, ani složením mě zmíněné neoslovilo, ale to neznamená, že to jinému nemůže chutnat. Proto nikoho neodsuzuju a nezlehčuju, že jí nebo dělá něco jinak než já.

sharon: orinka: Milda3: I když souhlasím s tím, že v Globusu mají velký výběr krásného masa, i přesto se může stát (a mě se to stalo), že si odtamtud donesete maso, které zavání. Na to nepomůže slepé opakování reklam jakéhokoliv podniku, člověk si musí sám vybrat.

 
Alča
Alča - 2.7.2015 13:47

Milda3: oni to maso totiž před uzením povaří aby neztratilo na váze. U nás v masně má napsané, že na 1kg tohoto uzeného masa bylo použito 1,30kg syrového a je krásné jak domácísmajlik - 47

 
orinka
orinka - 2.7.2015 13:21

Milda3: sharon: Globusu rozhodně věřím. Kdybych ho neměla trošku z ruky, nakupuju maso jedině tam. Obrovský výběr, co si kdo usmyslí, to tam je.

 
orinka
orinka - 2.7.2015 13:19

Ivi: má se zkusit všecko a pak si vybrat, co chutná. Já se neodříkám ničeho, akorát mořské plody bych nechtěla ani vidět, natož jíst. Jak stará Škopkovásmajlik - 34

 
sharon
sharon - 2.7.2015 10:44

Ivi: určitě .....každý ať si dělá co je mu libo.....smajlik - 64

 
Ivi
Ivi - 2.7.2015 10:16

orinka: sharon: No vidíte, já bych zase nikdy nevařila čínské nudle nebo sojové maso. Holt proti gustu.... smajlik - 26smajlik - 68

 
sharon
sharon - 2.7.2015 10:06

orinka: k tomu dej ještě čínské nudlesmajlik - 68.....a my dojídáme zbytky - zavedla jsem tvrdej režim...smajlik - 68 a musím vyčistit lednici a mrazák ....až potom budou nové zásoby ...smajlik - 68

 
orinka
orinka - 2.7.2015 9:51

sharon: jo, taky nepeču, ale kdyby, tak bych to předvařila, slila vodu a až pak bych to dala péct. My na uzeniny stejně moc nejsme. Dneska dělám rýži s čínskou zeleninou z mražáku, opeču "čínské" sojové nudličky a budu se co chvilku chodit koukat do zrcadla, jestli už mám šikmé očismajlik - 68

 
sharon
sharon - 2.7.2015 9:02

orinka: taky tak - vodu vylejt ta je úplně šedá.....nikdy bych koupené nepekla, to tam všechna ta chemie včetně rychlosoli zůstane......uvařím a když chci k brkaši tak dám pak na cibulku jen prohřát......když je pěkná krkovička - mňam......

 
sharon
sharon - 2.7.2015 8:59

babkatapka: orinka: já papiňák nemám kdysi jsem ho vyhodila a nechci ....a mám zkušenost že dnešní uzené ani slané nebývá.....občas koupím na šunkofleky vakuovku a uvařím....orinka: orinka: kdysi jsme jezdili do Ústína pro domácí.....to byla bašta.......smajlik - 68

 
sharon
sharon - 2.7.2015 8:56

TULI: 20.57...........dobře jsi udělala......smajlik - 47

 
Milda3
Milda3 - 2.7.2015 8:35

Ivi: uzené z Globusu není špatné,píší a říkají že to udí tradičně bukovým dřevem,chtěl jsem to vidět,ale do zázemí mě nepustili a asi to udí jinde,když koupím uzené v Děčíně kam jezdíme nakupovat maso když jsme na chatě do jedné masny kde je veškeré maso vepřové,hovězí a kuřecí prsní řízky ,stehna,křídélka a kostry i sortiment uzenin výrazně nižší ceny než jinde,tak to uzené je mokré od toho jak to jakoby uděj v tom tekutým kouři a to není ono,musí se to prát,první voda vylejt a při vaření přisolit

 
Ivi
Ivi - 1.7.2015 22:50

TULI: Ono hlavně uzené už není uzené, nýbrž chemicky upravené maso. Domácí uzené bych asi nepekla. smajlik - 58smajlik - 68

 
TULI
TULI - 1.7.2015 20:57

dik vsem za info .... ja pecene uzene jeste nevidela a ani nejedla .....

tak jsem to uvarila, vodu vylela ..a zitra udelam zapek. brambory .....

 
Milda3
Milda3 - 1.7.2015 19:02

Ivi: u nás dnes k obědu pečené uzené,brkaše a okurkový salát v octové vodě

 
orinka
orinka - 1.7.2015 18:49

sharon: já dokonce, když třeba výjimečně dělám uzený vařený ocásek, dám do papiňáku, jak to začne vařit, po chvilce vyndám, tu první vodu vyleju a znovu vařím s kořením a zeleninou - polévkovou - v další vodě. Ale ani tu nepoužívám, taky to vyleju a maso pak není tolik slané, když se voda vymění.

 
babkatapka
babkatapka - 1.7.2015 18:24

sharon: taky z kupovaného uzeného nedělám polívku, strčím do papiňáku, tak na 1/2 hodiny a vodu vyleju, je samá ta rychlosůlsmajlik - 66

 
Ivi
Ivi - 1.7.2015 17:48

U nás k večeři játra na cibulce s rýží.

 
Ivi
Ivi - 1.7.2015 17:48

TULI: Taky ho můžeš strčit do trouby a upéct. To já mám raději než vařené. Do vaření koření nepřidávám. Peču asi hodku, stejně jako vařím. smajlik - 54

 
sharon
sharon - 1.7.2015 17:37

TULI: do vody přidej 3 stroužky česneku a pár kuliček nového koření jestli máš.......ale tu vodu potom já vylévám...nepoužívám jako někdo třeba na polívku....smajlik - 66smajlik - 66

 
TULI
TULI - 1.7.2015 16:29

sharon: dekujiiiii VILO ZLATA smajlik - 44

 
sharon
sharon - 1.7.2015 16:21

TULI: já ho vařívám tak hodinku - pomaloučku.....

 
TULI
TULI - 1.7.2015 15:52

PROSIM O RADU

nasla jsem na marazaku KUS UZENEHO .... zalisovane ... zavaukovane ?? asi je to to same ..

a je tam napsane VYROBEK TEPELNE OPRACOVANY .... jak dlouho to mam varit ???

 
YXH
YXH - 1.7.2015 14:16

Dneska svatek, prijde rodina a znami, ma byt hezky, tak bude kotlikovy gulasek na ohni, burty a domaci chleba smajlik - 64

 
sharon
sharon - 1.7.2015 10:07

orinka: může ale nemyslím si to....je to pěkná bábinka.....smajlik - 26

 
orinka
orinka - 1.7.2015 9:53

sharon: cha, tak to bych na fotku nespoléhala, může jí být třebas krásných padesátsmajlik - 42smajlik - 68

 
sharon
sharon - 1.7.2015 9:08

orinka: výtvory nevím ale toho věku bych se ráda dožila kvůli dětem.....smajlik - 68

 
YXH
YXH - 1.7.2015 2:50

Jarkam a Jaruskam vsechno nejlepsi k svatku obrázek - drobne_zakusky.jpg

 
orinka
orinka - 30.6.2015 18:48

sharon: no vidíš - babka se na své výtvory jenom usmívá, určitě to jde dobře na odbyt, jestli děláš stejné, nemáš se za co stydět!smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68

 
sharon
sharon - 30.6.2015 17:28

orinka: a mám navařeno i na zítra......smajlik - 68obrázek - 11202554_821673147918174_7367201570589887386_n.jpgsmajlik - 54

 
sharon
sharon - 30.6.2015 17:22

orinka: hned bych si dala.....u nás frčí obyčejné kynuté suky s rozinkama....manža je línej si na snídani mazat chleba a tak popadne suk i dva k tomu hrnec čaje... a je to......obrázek - 1329820303_3564(5).jpgobrázek - 1331402817_3880(1).jpgobrázek - 1335685703_4295(1).jpg STARŠÍ FOTKY ALE TĚSTO STEJNÉ Z PEKÁRNY...RAZ DVA.....

 
orinka
orinka - 30.6.2015 17:15

orinka: VNĚJŠÍ CÍPY, samozřejmě, čtverec s náplní zůstane uvnitř pod tím.

 
orinka
orinka - 30.6.2015 17:14

sharon: ještě jsem si dneska upekla čtyřlístky z tvarohového těsta, nedávno jsem viděla takovou fintu, jak udělat tvarově pěkné zákusky - normálně vyválíš těsto (lístkové, tvarohové), pokrájíš na čtverce, v těch čtvercích uvnitř vykrojíš rádýlkem menší čtverec. Do něj dáš trošku náplně, povidla nebo mák nebo co chceš, ty cípy pak přeložíš do středu a zmáčkneš. Pomašluješ vajíčkem a upečeš. Vypadá to fakt hezky, efektně, akorát mám každý kousek jinýsmajlik - 68

 
sharon
sharon - 30.6.2015 16:47

orinka: no vidíš a jak ti jede................smajlik - 68

já aspoň mám výhodu že vím proč jsem tlustá.......

 
orinka
orinka - 30.6.2015 16:37

Haninka: já myslila, že se hodně vyčurásmajlik - 68

 

-- Kompletní archiv diskuse --


Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77204.
    Archiv anket.