sharon: neboj, teď zrovna tláskám dýňový chleba z Globusu a Olomoucký salám na něm
orinka: Jo ja to "porno" zrala vsema deseti kdyz jsme ted byli v cz Cpala jsem se zakusky, jogurty, chlebicky, pivem a dalsimi ryze ceskymi vyrobky. mam kliku, dost jsme se pohybovali, tak jsem ani po sladkem nepribrala, ale byt tam dyl tak kupuju novou vahu
orinka: meloun je v horku sice nejlepší, ale není pro diabetika, protože má hodně cukru, takže ani na hubnutí není nic moc
orinka: 14:22....tak to ti nezávidím.....nejhorší na tom je že umřem obě stejně ...ty se brzdíš , já ne....ale půjdem obě ...
já za to vlastně ani nemůžu že mi šmakuje , to mám po mamince.....
orinka: vymlouvá nevím ale manželovi to řekl sám doktor........
já taky nabrala co jsem doma a mám se zbláznit ?......každý jsme jiný ...mám známou ta má tak 50 kg i s klíčema od bytu a už před pár lety měla problémy s kloubama - kolena v hájí a nemohla ani do schodů...ale hulila jak puklý kamna.......snachy máma jezdí denně a celej život na kole a má kyčel v háji.....kamarádka není obézní a má umělou kyčel od 54 let.....tak si vyber ......
YXH: BINGO - LINE
orinka: svata pravda - potravinove PORNO
orinka:
Milda3: Jses bezvadnej a neotravujes je hodne zenskych co nedovedou (nebo nechteji pac jsou line) udelat ani zlomek toho co delas ty. Drzim palce at to jde porad stejne dobre dal (jak to vareni tak to hubnuti)
TULI: já se na to taky ráda mlsně dívám, mně nikdo nic takového neudělá a jak jsme zůstali jen my dva, už ani zavařovat nebudu. Muž ve svých letech jí čím dál míň a dietněji a já bych se kvůli sobě mohla vykašlat. Taky se musím brzdit. Tak aspoň to potravinové porno že tu je, člověk je za to vděčný
Milda3: vubec neotravujes - je to fantasticke- jak CHLAP udela spoustu takovych dobrot ....
vim, ze nejlepsi sefkuchari byvaji panove, ale doma to vse skoro furt delaji zenske - zavarovani , marmosky atd ....
tak se KLIDNE MUZES CHLUBIT - mas cim
sharon: jo, ale taky se na to dost lidí vymlouvá
Milda3: mankote, seš přescent!!! Teď máš největší šanci zhubnout, vykašli se na vepřové a takové ty dobroty, kuřecí je taky dobré, k tomu hromadu zeleniny, nesmažené, to by v tom byl čert...záleží, jak jsi vysoký, ale pokud průměr, zkus si dát závazek na stovku. Máš opravdu hodně, co to dělá s kloubama nemusím líčit...Blbý je, že umíš tak dobře vařit a jídlu rozumíš, já si nemůžu dovolit radit, však víš, co máš dělat...nenapsala ti Mudra nějakou rozepsanou dietu? Jestli ti jeno řekla "musíte zhubnout", tak to ti teda moc nepomohla. To chce obezitologa, každý hubeme jinak. V těch vedrech je beztak nejlepší meloun.
dnes k obědu obalený smažený květák ( kupovaný )a nové brambory naše a hlávkový salát,také náš
tady jsou ty tlačenky jak jsem psal včera,tuhly na noc tak jsem je nepoložil a neotáčel,poučení pro příště,dalo by se to znovu ohřát,ale to je zbytečný,sní se to i tak stejně se to z těch sklenic musí vytahat lžící
a tady těch 7 rybízů a 11 jahodovejch marmošek
a dost,už nebudu otravovat,leda až se vrátím z chaty
Milda3: ale přibírá se i z léků.....některých.....
Milda3:
sharon: to už jsem psal kolikrát,že jsem přibral skoro 40 kilo , a to mě víc jak toho 1/2 kila váží oblečení ,ale ty máš lepší váhu,psala ti tam něco hezkýho,ale už si nepamatuju co
u nás dnes rýže jasmínová ( tu můžu i suchou) maso na šťávě a salát a na zítra vařím buřtguláš z buřtů z Globu.......
Milda3: to musela být porucha digi váhy.....na to co vyvařuješ a vyrábíš.....
nevím proč jsem si myslela že jsi chrastítko...? !
orinka: ani si nevrznul.....dost dobrýýý..............
orinka: já se snažím poctivě,jen někdy zhřeším,ale mám jíst 6x denně,tak abych neměl hlad,poslední kontrolu jsem měl po polovině února a to jsem měl 132 a včera 126,je to zpráva ze včerejška a nějakej měsíc před jsem měl 136,před tím než jsem měl ten infarkt a plicní embolii jsem míval tak 95,velká ztráta pohybu udělá hodně i přesto ,že jsem se v jídle omezil,jo a maso můžu i ve větším množství
Milda3: není možné, abys mezi takovými lákadly hubnul! To je jakoby přijel Casanova mezi krásné holky a ani si nevrznul
Ivi: TULI: Ahojky
Dovolena za nami a byla jsem rada ze jedeme domu. Proste ackoliv je to fajn jinde, vsude dobre doma nejlip
Milda3: knedliky nadherne
dnes paní dělala k obědu rizoto a plněný blbouny rybízem,už jsem dva snědl,já si nastrouhám tvrdej tvaroh,s moučkovým cukrem,poleju to máslem a na to oslazený rybíz a šlehačku,to kdyby viděla mudra na obezitologii,ale řelka mi ,že občas zhřešit můžu,mám k tomu přeslazenýmu rád pivo,ale to už domů nekupuju
Milda3: PARADA
Ivi: dik za info ...tady prodavaji neco podobneho ale misto orechu - susene fiky !!!
tak jedna sklenička 350 ml,vyjde na 30 korun,to jde
tak masiko je hotový,jen to ještě zavařit a to černý ve sklenicích,to jsem zavařil 15 klobás
TULI: Není sladký, je to normální pšenično-žitný chleba (bez kmínu), do kterého jsou přidané nasekané vlašské ořechy (a v mém podání i trochu sušených brusinek). Se šunkou je boží!
Ivi: calzone .... ponozka - se ti povedla - chvalim !!!
o makovo - svestk. ani nemluvim
a chleba orechovy je jako sladky ???to neznam !!!
babkatapka: zase jak od maminky ....nebot moje mamca nema rada moc mak , a tak si dela vzdy tvarohove ......
Blanicka = moje mamca - skoro stejne vareni !!! jeste ze te tady mame !!!
YXH: AHOOOOOOJ
jak bylo ? povidej , prehanej .....
a uteklo to rychle, co ?????nas to ceka za par dnu !!!!
YXH: Vítej zpátky! Dovolená byla určitě prima, že?!
tak jak jsem si 26 dal za úkol koupit maso na domácí vepřovku,tak jsem ho splnil a koupil jsem 2 kila bůčku a 2 kila plecka a k tomu 2 nožičky aby byl lepší rosol a už se to vaří,příště to zkusím udělat z pečenýho masa,co bude lepší
asi od pátku nebo soboty budeme na chatě,paní do pátku má denně masáže a to je přednější
babkatapka: Ivi: Milda3: Jehlička:
Mate to tu vsichni mnamozni az se mi sbihaji sliny
Vcera steaky, dneska karbanatky v housce. Na zitra piskotova buchta s jogurtem a jahodami. Je moc horko varit.
manka: Calzone a chleba kynuté, řezy jsou z křehkého.
Ivi: těsto máš kynuté?
U nas vcera spagety s majdou "co lednicka dala".
babkatapka: ....delas mi holka chute
Ivi: ňam
Anahir: To je jako pizza. V tomhle je rajčatové pesto, na slabounko nakrájené pečené vepřové maso, cibule, paprika, rajče, kousek mladé cuketky a strouhaný sýr. Kdybych to nepřehnula byla by to pizza.
Ivi: co je uvnitř dobrého?
Ivi: hmmm.samé dobré věci...
U nás dnes k obědu calzone.
Ke kávičce a zítřejší snídani makové řezy se švestkami a drobenkou (měla jsem ještě balíček švestek v mrazáku a za chvíli budou nové)
A upekla jsem ořechový chleba.
K večeři budou párky v rohlíku a zítra bude k obědu vepřová pečeně, špenát a brknedlík.
manka: To musela být voňavá dobrota!
Jehlička: Máš je luxusní!
manka: jejda tak to jste měli Náš ( Váš) obídek.
u nás dnes jarní polívka z našich brambor, naší mrkve, našeho květáku, hrášku, mňam.
a náš domácí špenát a naše vajíčka.
atsalv: jj je to kynuté těsto ,šoupla jsem holkám recept na diskusi sladkosti,aneb pečeme s láskou
nechce se mi vařit, máme rajskou s kapáním od včera a srbský květák (vařený květák politý majonézovou omáčkou s rajčatama a paprikama). Pečivo z Globusu k tomu.
Jehlička:
Pudinkáče vypadají úžasně, přímo jsem dostala chuť na ně zadělat. To je kynuté těsto?
u nás dnes luxusní oběd........zbytek rajské ke které uvařím těstoviny a posypu vše sýrem.....
zítra řízky , brkaše a zelený salát.......................
Milda3: ty jo , to je klobás pro půlku regionu...
Milda3: musí se to přidávat s citem, ono je to vlastně bez chuti a bez zápachu, nacucá to to příchuti, co tam dáme.
sharon: tak to je ta vaječná tlačenka
Tak klobásy jsou připravený na zítřejší uzení ,je jich 56
jo a dal jsem si za úkol v pondělí nakoupit 2 kila bůčku a 2 kila plece a udělat domácí vepřové konzervy,bůček maj v Globusu pěknej libovej,tak by z toho mělo bejt tak 16 - 18 těch sklenic jak je v nich moravanka myslím že to je 350 ml
orinka: já když jsme ty první roky po tý komedii v 89 dělali venku vždy 10 dní a 4 dny volna,tak jsem si kupoval Maďarskej guláš special,byl moc dobrej a jednou po dlouhý době jsem si přečetl etiketu a zjistil jsem že je tam sojový maso,do tý doby jsem to nepoznal a chlap nám přinesl do práce sekanou a kdyby to neřekl že je to ze sojovýho masa,tak by to taky asi nikdo nepoznal,asi hodně záleží na tom jak je to ochucený
Tak jsem se konečně odhodlala udělat pudinkáče a jsou moc dobré.
orinka: určitě , mám vyzkoušený ...a já sama to moc nemusím ...
sharon: nechce, nechce....a pozná to, když to přimícháš k ostatnímu masu?
orinka: chlap to nechce..... musím poslouchat když vydělává .....
sharon: máš dělat sojové maso, to nadbude!!
sharon: když já mám nejraděj tu, kterou nemusím nemusím dělat
Milda3: jéé, tak to znám. Ten můj je zlatíčko, ale - "i muži mají své dny"
Renda68: paní říká že tak možná na tejden nebo 14 dní,pak by se to měnilo na zlej sen,no čím starší tak bručivější
Renda68: za tláču ?...no tedááá........to si ji udělej sama a máš to.....
sharon: já toho mýho taky nééé, možná na chvilku za tláču
Linda: ja ji kupuju taky casto - lidi ji tu moc nekupuji ..nevim proc ....
nakrajej na platecky a naloz do nejakeho gril. koreni a oleje
na druhy den - rozpal panvicku ..hod tam ty platecky a opec rychlo z obou stran....
pak dej na talirek RUKOLU .... NA TO TO MASKO ...A JESTE NA TO NASTROUHAT PARMAZAN.... k tomu treba opek. brambory ....
a jeste si smichej - majonezu s kecupem - bude s toho ruzova slasa .....
vyborne papani
Milda3: diky za obsahle informace ..... ja si myslela, ze jsi mel se zabijackou neco spolecneho !!
tak jen tak dal - rodinka muze jen HEZKY DEKOVAT - co jim vse vyrobis doma za dobroty !!
Renda68: každé nééé....já mám svýho a nevyměním......uvařit taky umí a meje mi nádobí a neprudí - spíš já jeho .... ne, ne nedáám...........................
Milda3: Ty jsi sen každé ženy
Milda3:
Jsem vcera potkala v obchodaku veprovou panenku - velky mrazeny krabice po 5 kilech ani ne za 200ddk (to je VELICE levny), takze ted mam 5 kg v mrazaku (je toho 8 kusu balenych zvlast) a premyslim, co s tim podniknu ... na dnesek jsem nechal rozmrazit hned prvni a udelam se zampiony a rajcaty s ryzi (mozna zbude i na zitrek)
sharon: jo ta světlá je vajíčková,už ji jím a jeden kousek jsem snědl a je dodrá,je to ten zbytek v pekáčku,tak je to jen slabá vrstva
TULI: jako mlaďas na stavbách a montážích,pak 10 let v zemědělství,v Prefě mistra a od devadesátýho roku v soukromný stavební firmě stavbyvedoucí,pak infarkt rok doma ,invalidní důchod a tři roky jako vedoucí na vrátnici u firmy a zasloužený důchod už 5 let,právě v tom zemědělství jsem choval veškeré zvířectvo a 2x ročně jsme dělali zabíjačku a tam jsem se to naučil,dělal jsem na statku Lochovice a bydlel v malý vesničce Želkovice a tam říkali,že mám na velkým statku malý JZD,teď je tam z baráku co jsem bydlel penzion a hospoda Špejchar a maj tam koně a jízdárnu,to dostal zpět majitel,já jsem tam odtud od r 1976
sharon: ja chci takyyy - nebe v hube !!!!
Milda3: tláču miluju....ta bílá je ta vaječná ?
TULI: maminka dělávala koprovku s malinkýma novýma bramborama a sypala je přímo do omajdy....nebe v hubě....
Milda3: Máš to moc pěkné! Ale je toho pro půlku sídliště!
Milda3: nevim, co jsi delal za povolani - ze by reznik ??? sikula !!!
babkatapka: jako od maminky - vzdyt to rikam furt !!!
Milda3: koprovka - mnamka .... v IT nemaji kopr , ale mamca mi ji v lete uvari - uz se tesim ....
a jeste jsem nikdy nejdela koprovku s bramborem , ale nevypada to spatne !!!
tak tlačenky jsou hotový a tuhnou a na klobásy je naložený
zbyl mi vývar,tak jsem udělal ještě vaječnou tlačenku a trochu zbylo do skleněnýho pekáčku
Renda68: sypem na zahradě SLIMEX a funguje.......jinak střádám skořápky od vajec a podrcené dává manžel na záhon....
já mám uvařený hovězanec - kližku ale tak se ta mrcha scvrkla ...že se nestydí.....zítra udělám rajskou a vývar s drobením.....
kousek kližky, 3 prsíčka a a 70dkg vepřových kostek....380kč......
babkatapka: psali, že je nějaká sluneční bouře, největší za posledních 10 let a právě takhle se to odráží na lidech. Buď na sebe opatrná
manka: domácí jsou domácí, to je bez debat . Já jsem letos tak leda nakrmila slimáky. Spravujeme chalupu na Vysočině, tak není tolik čas na zahrádku a podle toho to vypadá.
Taky máme nejraděj ty malinký růžičky. Dneska budou večer s novýma bramborama . Peču je v troubě na plechu - obalím, dám na plech a pocákám olejem. Nejsou tak nacucaný. Klukům k tomu udělám hovězí burgry a bude i na zítra. Snad
Renda68: máme květáky ve skleníku, už jsme dva snědli a další dva se tam smějí. nedá se ta chuť s kupovaným srovnat. Teď v létě ještě, snad jsou od nějakých zemědělců, ale v zime ho už vůbec nekupuji.
máme rádi jakkoli, ale nejraději malinkatý růžičky obalený jen tak.
Anahir: nevařím, ležím nebo sedím, mám motolici a jsem špatná, asi tlak, bude velká změna počasí
Milda3: je fakt, že ty ceny lezou nahoru pořád. Když jsem posledně kupovala bůčkový pláty na rolády tak byly za 105 a ejhle, teď už je máme za 115
Taky jsme měli takovej hrnec... A zbylo tak půl porce
A na zítra jsem koupila květák. Teda rovnou 3, protože měli krásný a jen za 16,90. No nekup to . Tak půjde půlka obalených do mrazáku - "na horší časy"
tak jsem ráno nakoupil maso,tak jsem naložil 7 kilo na klobásy a 7 1/2 kg a 6 nožiček na tlačenky,to se už vaří a klobásy se budou udit v sobotu,zas to maso oproti minule podražilo skoro o 3 stovky,je ho stejně
Renda68: u nás dnes taky koprová s vajíčkem,nový brambor nebo knedlík,kdo co chce
u nás polívka z hlívy a čočka nakyselo s vejcem.......jinak koupím kus hovězance a udělám rajskou.....zavděčím se
Linda: my jsme měli včera kuře se zeleninou a s rýží, dneska bude koprová s novýma bramborama a vajíčka, rebarborovo-jahodová buchta s drobenkou a ovocnej salát
Teda vy mate tema
U nas vcera rizky s letnim brsalatem.
Na dnesek jsem vytahla kus veprovyho, Rozriznu ho na placku a naplnim jako ptacky a strcim do toruby a k tomu ryzi
Anahir: a odkud lezou.... ale já je miluju.....
sharon: jj...vejce... když si člověk uvědomí co vlastně jí
njn holky ...proti gustu......tohle je žaludek....a vadí vám ?.....a vajíčka jíte ?
Nevím co mám vařit
já chci babkutapku!
sharon: kdysi dávno jsme koupili býka a řezník se s těma dršťkama mazlil jak malé děcko a taky jsem mu je dala
sharon: a když to uviděl režisér, natočil Vetřelce.
sharon: bože ....
-- Kompletní archiv diskuse --