Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept
orinka
orinka - 2.6.2015 11:35

Holky, vzpomenete si některá na VEMÍNKO? Kdysi se dostalo koupit za 4 koruny kilo. Dělaly se z toho i řízky a pamatuju, že byly na jídelníčku závodní kuchyně. Zmizelo, je to už dlouho....do čeho ho asi dávají - přece to nevyhodí?smajlik - 55

 
denda04
denda04 - 1.6.2015 7:31

babkatapka: smajlik - 47smajlik - 58smajlik - 57

 
Linda
Linda - 1.6.2015 7:24

orinka: mam to stejne....sice varit moc neumim a hlavne me to nebavi, ale vyjde to o hodne levneji nez kupovat hotovy, navic i nepovedene domaci je chutove lepsi nez kupovany. Ale pravda v cechach kupuji sackove polivky - tak 10-15 kusu jednou do roka a mam je bud jako rychlovku kdyz v zime prijdu hodne pozde domu a potrebuji neco tepleho do sebe a nebo takova francouzska presolena je vynikajici po opicismajlik - 16, zdravim rozhodne neoplyva, ale 2-3x do roka na to clovek neumre a postavi rychle na nohy smajlik - 47.
Co me prekvapilo pozitivne jsou hrnickove nemecke polivky - koupila jsem si je do prace kdyz neni cas jit na obed a nebo zapomenu si neco vzit s sebou - chutove jsou skoro jak domaci smajlik - 47

 
manka
manka - 1.6.2015 6:47

Ivi: já si taky prosím recept

 
evropka
evropka - 31.5.2015 20:01

Ivi: MŇAM,já to sladké vůbec neumím...

 
Alča
Alča - 31.5.2015 19:49

babkatapka: ty řezy mě taky zaujaly, recept by nebyl?smajlik - 64smajlik - 64

 
Ivi
Ivi - 31.5.2015 19:00

TULI: Máš to ve vzkazíku. smajlik - 61

 
TULI
TULI - 31.5.2015 18:36

babkatapka: Ivi: dostavate ZLATOU VARESKU !!! smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47

Ivi: muzes pisnout jak jsi delala ty rezy s tvarohem a makem ?? dekuji smajlik - 105

 
babkatapka
babkatapka - 31.5.2015 17:39

obrázek - P1010036(17).jpg

obrázek - P1010035(25).jpg

obrázek - P1010034(12).jpg

obrázek - P1010033(22).jpg

 
Ivi
Ivi - 31.5.2015 16:21

U nás dnes k obědu poněkud fádní řízek s novým bramborem a ředkvičkový salát. Občas mám pocit, že ti moji chlapi neznají jiné jídlo než řízek. smajlik - 68
Pekla jsem pro sebe brusinkové obdélníčky:
obrázek - Brusinkove_obdelnicky1Z.jpg
Chlapům na zakousnutí listové čtverečky se šunkou a sýrem:
obrázek - Ctverecky_se_sunkou_a_syremZ.jpg
Na zítra na snídani řezy s tvarohovo-makovou náplní a sekanými mandlemi. Byla jsem líná dělat rohlíčky nebo bochánky a takhle to bylo hned hotové.
obrázek - Tvarohovo_makovy_kolacZ.jpg

 
Ivi
Ivi - 31.5.2015 15:58

orinka: Přesně tak, máš naprostou pravdu! smajlik - 47smajlik - 75 Maminka dělala sekanou svíčkovou když jsem byla malá a celá rodina ji milovala. smajlik - 57

 
orinka
orinka - 31.5.2015 15:30

orinka: svíčkovou Z pytlíku, přecesmajlik - 16

 
orinka
orinka - 31.5.2015 15:29

Ivi: a přitom jsou ty pytlíky tak drahé, že se to vlastně finančně nevyplatí. Já jsem onehdy studovala polévky v sáčku, všecko přes 20 korun, a bylo to ani ne na litr polívky!!! To se pak nedivím, že kdo neumí vařit a všecko takhle "pytlíkuje"smajlik - 68 nevyjde s výplatou. Navíc se ani nenají, protože tohle není žádná výživa. Svíčkovou s pytlíku, tak to už si opravdu představit nedovedu - svíčková vlastně ani nemusí být z nejdražšího masa, ono stačí udělat sekanou svíčkovou na smetaně z mletého hovězího, a je to taky dobré. Člověk nesmí uvěřit reklamám.

 
Ivi
Ivi - 31.5.2015 10:03

orinka: A víš co, chápu, že lidi koupí pečivo, ale nechápu, že někdo kupuje např. svíčkovou nebo rajskou v pytlíku. To mi prostě hlava nebere. smajlik - 26

 
orinka
orinka - 31.5.2015 9:31

Ivi: máš stopro pravdu. Teď mám čas si hrát s vařením, ale když jsem jezdila do práce, tak jsem si radši něco odpustila, než abych jedla to, co mi nelezesmajlik - 68

 
Ivi
Ivi - 30.5.2015 18:32

orinka: Jasně, že to lidi koupí. Ne každý chce a hlavně ne každý má čas vyvářet a vypékat. To kupované docela hodně šetří čas. smajlik - 26 A pokud dělám dvakrát třikrát do roka plněné tortily a koupím je, tak mě to určitě neotráví. smajlik - 68smajlik - 75 Spoustu věcí si dělám doma, ale všechno nestíhám. Když denně dojíždíš do práce dvě hodiny a někdy i víc, tak se ti nechce skákat po nocích kolem plotny. smajlik - 58smajlik - 68

 
orinka
orinka - 30.5.2015 17:44

Ivi: já se vždycky divím, že tyhle věci vůbec někdo kupuje. Myslím si, že prodejci zkrátka počítají s tím, že lidi vlastně nevědí, jak to má správně chutnat.smajlik - 68 A z nedostatku času vyhodí peníze za hnusný blaf, který by nežral ani hladový vlčák. To si radši namažu svůj chleba svou lučinou.

 
sharon
sharon - 30.5.2015 11:06

u nás dnes aljašská treska na másle a na cibuli + brambor + zelený salát anebo koprovka z čerstvýho + knedlík + vejce.........co kdo chce ...a čerstvé jahody se šlehačkou na odpoledne.......smajlik - 64

 
manka
manka - 30.5.2015 7:08

Ivi: evropka: jednou jsem je koupila, udělala k večeři jen tři a zbytek nechala v lednici. vydrželo to tam bez újmy snad měsícsmajlik - 42smajlik - 42

 
evropka
evropka - 29.5.2015 16:43

manka: manka: Ivi: děvčata z této dávky jen 4,pro dva stačí...jak říká Maru kupované nelze a hlavně drahé jako čert

 
Ivi
Ivi - 29.5.2015 16:05

manka: My je zase tak často nemíváme, ale je pravda, že některé chutnají jako polystyren. smajlik - 75

 
manka
manka - 29.5.2015 12:33

evropka: taky jsem si dělala svoje, našla jsem recept na netu. Mně už ty kupované vůbec nechutnaly.

 
manka
manka - 29.5.2015 12:32

YXH: ty letíš k nám k zubaři???? jejdasmajlik - 60smajlik - 60

 
choc_ivi
choc_ivi - 29.5.2015 9:39

evropka: hmm, tortilly milujeme, to zkusím určitě.... kolik jich tak asi máš z této dávky?

 
Ivi
Ivi - 29.5.2015 7:33

evropka: Díky! Někdy zkusím. smajlik - 61

 
evropka
evropka - 29.5.2015 6:34

Ivi: mám ....250g hl.mouky,velká lžice sádla(někdo dává máslo,špetka soli a studená voda dle potřeby,uděláme nelepivé těsto a na 30 min dáme odpočinout,pak vyválíme tenké placky pokud možno nepodsypáváme,na suché pánvičce opečeme dle libosti a dáme pod utěrku aby netvrdly...
Ivo já veškerou mouku a to i tady kombinuji s celozrnou

 
Ivi
Ivi - 28.5.2015 20:51

evropka: Máš nějaký dobrý recept? smajlik - 64

 
evropka
evropka - 28.5.2015 19:31

myslím těsto...než ty předražené kupované

 
evropka
evropka - 28.5.2015 19:31

domácí tortilla za 5 minut
obrázek - toooo.jpg

 
YXH
YXH - 28.5.2015 16:06

Ivi: TULI: manka: Linda: Holky dekuju smajlik - 31smajlik - 31smajlik - 31 poletim opatrne obrázek - 1_carodejka(2).gif
slunicko si asi povezeme nejake sebou taky smajlik - 68smajlik - 68 aspon tady zaprsi. smajlik - 68
manka: Zamavam urcite. 15 cervna se budu i tlemit na pani zubarku tusim ze v Susici. smajlik - 68

 
Linda
Linda - 28.5.2015 7:36

YXH: stastnou cestu

 
manka
manka - 28.5.2015 7:31

YXH: hezky si užij dovolenou. budu se dívat dobře kolem sebe, jestli mi někde nemáváš.

 
TULI
TULI - 27.5.2015 19:26

YXH: UZIJTE SI MAMINKU ATD ....smajlik - 25smajlik - 25smajlik - 25smajlik - 25smajlik - 25

 
Ivi
Ivi - 27.5.2015 18:24

YXH: Předpověď na červen je pěkná, má být sluníčko a pěkně. Ale jestli jim to vyjde ví jen bůh a svatý Václav. smajlik - 68

 
YXH
YXH - 27.5.2015 18:09

Ivi: Jo pozitri do cz, vracime se 26 cervna. Doufam, ze tam bude aspon trochu hezke pocasi.

 
Ivi
Ivi - 27.5.2015 17:06

YXH: Jedete na dovču?

 
YXH
YXH - 27.5.2015 15:57

Ivi: Az se vratime tak vyzkousim smajlik - 31
Linda: Delam rebarborovy kolac s drobenkou. Testo jako na bublaninu, rebarboru na kousicky, naskladam hodne huste na testo a posypu drobenkou. Rebarboru nekdy posypu trochou hnedeho cukru.
Taky tu delaji neco jako marmeladu z jahod a rebarbory a je to docela dobre.

 
orinka
orinka - 27.5.2015 15:24

sharon: jsou moc dobré, sváteční, ale je s tím dost práce i nádobí.

 
denda04
denda04 - 27.5.2015 12:53

orinka: máš pravdu smajlik - 58smajlik - 47

 
choc_ivi
choc_ivi - 27.5.2015 12:30

orinka: no, samá chvála v reakcích, asi dám knedlíkům ještě šanci smajlik - 75

 
orinka
orinka - 27.5.2015 12:22

denda04: no, pod tekoucí vodou...to zní divoce. Stačí potřít a uhladit mokrýma rukama, řídké těsto zhoustne těma rohlíkama, každopádně se nemůže rozjet naplacato, ale musí držet jakýs takýs tvar. Ve vroucí vodě se to pak okamžitě nafoukne a zpevní.

 
denda04
denda04 - 27.5.2015 11:24

Ivi: smajlik - 47smajlik - 58dík

 
Ivi
Ivi - 27.5.2015 10:25

denda04: Dělá to proto, že mu při vaření nepraskají. smajlik - 75

 
sharon
sharon - 27.5.2015 9:49

orinka: dělávám hrnkové a povedou se vždycky......

 
denda04
denda04 - 27.5.2015 8:42

Linda: máš ho ve vzkaziku

 
denda04
denda04 - 27.5.2015 8:32

orinka: dívala jsem se na recept a chlápek tam píše ,že je tvaruje pod tekoucí vodou
má nějaké řídké těsto

nemá se přidat mouka ???

 
Linda
Linda - 27.5.2015 8:31

denda04: tak hod recept smajlik - 64.... z HLADKY!!!

 
denda04
denda04 - 27.5.2015 8:30

Linda: rebarborový koláč je smajlik - 58smajlik - 57smajlik - 60

 
orinka
orinka - 27.5.2015 8:26

Ivi: já jsem si troufala jen na ty mikrovlnkové, ale co jsem si dodala odvahy na klasiku, už je nevlním. Navařím těch knedlí víc, půlku zamrazím a je to na příště. Nemám moc velký kastrol, tak dělám knedle menší, to už je fuk, jaký tvar, jen to má vliv na délku vaření. Na to se přijde, jak dlouho, chce to praxi.

 
Ivi
Ivi - 27.5.2015 7:09

YXH: Tenhle z odkazu od orinky se ti určitě povede. Už jsem ho dělala a vyšel krásně. smajlik - 47 Jen bych tedy kynuté knedlíky nikdy nedělala v mikrovlnce, nějak k tomu nemám důvěru a když to není nezbytně nutné, raději volím klasický postup. V případě knedlíku obyčejné vaření. smajlik - 61

 
Linda
Linda - 27.5.2015 6:48

TULI: 17:09 tak to jsme na tom naprosto stejne smajlik - 47...jenze vloni se kamoska stehovala z domku a nechtela novym majitelum nechat vsechno na zahrade, takze co mohla to vykopala a na co nemela misto mi zasadila na zahradu. Ted bydli v byte a nic nechce zpatky a me na zahrade poprve v zivote rostou dve rebarbory a nemam paru co s nima smajlik - 34. Viking mi rekl, ze v DK se z rebarbory dela ovocna kase a ji se k snidani s ovesnou, kdyz jsem se ho zeptala jestli to chce udelat tak pry jsem se zblaznila smajlik - 34

 
YXH
YXH - 27.5.2015 1:53

orinka: Dekuju smajlik - 54 vyzkousim a dam vedet smajlik - 54
vetsinou delam nuklik ( v mikrovlnce ), ke koprovce a rajske smajlik - 47

 
YXH
YXH - 27.5.2015 1:08

Linda: Udelala jsem piskot, rozdelila na 4 dily, 2 normalni, 1 obarvila naruzovo a jeden kakaem.
Normalni nechavam vcelku, obarvene nakrajim na prouzky.
Jednu placku dam do hlubokeho pekacku vylozeneho pergamenem.
Rozvari se syrup, (cukr a trochu vody) na nitku az zacne houstnout prida se rybizova marmelada a rum. Do toho se namaci jednotlive prouzky a stridaji na spodni placku tesne jednu vedle druhe. Jeste se to trochu polije syrupem. navrch se da druha neobarvena placka a trochu se potre syrupem. Polozila jsem na to pergamen, prkynko a zatizila. Nechala v chladu odlezet asi 2 dny. Poleva je jenom mouckovy cukr a rum.

 
orinka
orinka - 26.5.2015 18:21

Pro ty, co se jim nedaří kynuté knedlíky - snad se svět nezboří, když sem dám návod odjinud, protože podle něj se povedly i mně.
http://www.labuznik.cz/recept/houskove-knedliky-co-se-zarucene-povedou/

 
orinka
orinka - 26.5.2015 18:19

Dnes k obědu rajská polévka s kapáním, koprová omáčka, kynutý houskový knedlík (domácí, už ho umím i vařený), vajíčka natvrdo a k večeři jsem udělala topinky se sýrem a se salátem. Dostali jsme včera křehoučký salát ze zahrádky, to je teda něco..smajlik - 57

 
TULI
TULI - 26.5.2015 17:09

a ja ji nikdy nevidela, nikdy nejedla, doma ji asi nasi nemaji .... smajlik - 26smajlik - 26smajlik - 26

 
Ivi
Ivi - 26.5.2015 16:17

manka: My ji na zahradě nikdy neměli, ale občas jsme ji dostali a tak se taky u nás dělal koláč a občas marmoška. smajlik - 75

 
manka
manka - 26.5.2015 15:48

Ivi: jasně, že šla. já jsem jen napsala jak ji používám já. Mám rebarboru fakt moc ráda a hodně ji mám spojenou s dětstvím, mamkou, babičkou.

 
Ivi
Ivi - 26.5.2015 15:24

manka: Já už viděla rebarboru i s kuřecím masem. V tom druhém odkazu na recepty je recept s kozím sýrem, s kachnou a taky na samotnou pečenou. smajlik - 64 Drůbež jde i s pomerančem, tak proč by nešla s rebarborou!? Ona by se asi dala použít i na vepřové. smajlik - 75

 
manka
manka - 26.5.2015 15:12

Linda: rebarbora je u nás moc oblíbená. vždycky se těším, až ji budu moct zpracovávat. Dělám z ní rebarborovou marmeládu s jablíčkama, někdy přidám banán, někdy meduňku, postup jak normálně u marmošky.
rebarbora se vylamuje, list se odřízne a vyhodí, řapíky se oloupou, normálně zařízneš a sloupneš co jde. pak nakrájíš a prosladíš, dáš na koláč nebo podusíš s cukrem a zas dáš třeba do koláče. nemá se konzumovat po svatém Janu, potom už obsahuje moc kyseliny šťavelové.
Jo a Helena Růžičková si jí vyléčila parodontózu, žvýkala řapíky a ono jí to zpevnilo dásně.
jinak ji normálně nakrájej, povař s cukrem a rozmixuj a můžeš mít dřeň v mrazáku místo nanuku nebo ji naskládej do sklenice, prosyp cukrem a zavař a máš kompot na koláče na zimu (ale to asi dělat nebudeš)
já s ní dělám Hraběnčin koláč, jen místo jablek dávám nakrájenou syrovou rebarboru hodně prosypanou cukrem (těsně před použitím, protože pak pustí moc šťávy) a pod rebarboru dám tvarohovou náplň. MŃam , právě jsem jeden kousek dojedla ke kafi.

 
Ivi
Ivi - 26.5.2015 13:50

Linda: Na recepty mrkni třeba tady, jsou jich všude mraky!

http://www.labuznik.cz/ingredience/rebarbora/

http://fresh.iprima.cz/clanky/nejlepsi-recepty-z-rebarbory

 
Ivi
Ivi - 26.5.2015 13:46

Linda: http://abecedazahrady.dama.cz/clanek/reven-rebarbora-nepropasnete-dobu-sklizne-je-tu

Konzumují se mladé listové řapíky, jež mohou být zelené či zbarvené do červena. Pozor ale, reveň umí klamat tělem! Odrůda, která má červené řapíky, nemusí totiž vždy mít červený vnitřek.
Při pěstování reveně byste měli dodržovat dvě zásady:
- po celou dobu vegetace jí poskytujte dostatek vláhy
- pravidelně odstraňujte tvořící se květenství, aby se rostliny zbytečně nevysilovaly
Sklízejí se jednotlivé řapíky. Neřežte je, nestříhejte, ale jen a pouze vytrhávejte. Vylomte je až u báze, protože nevylomené zbytky by mohly zahnívat. Pracujte s citem, jsou křehké! Listovou čepel pak odřízněte, řapíky můžete skladovat v chladničce tři až pět dní.
Sklizeň se provádí postupně, jak řapíky narůstají, a to od dubna do poloviny až konce června, pak budete příští rok sklízet mohutné řapíky. Později se v nich zvyšuje množství kyseliny šťavelové. Z rostliny lze sklidit asi třetinu listů, aby se příliš nevysílila.

 
Linda
Linda - 26.5.2015 13:27

Kucharky POMOC.... v ramci podivnych zivotnich presunu mi na zahrade letos vyrostla rebarbora a potrebuji blbuvzdorny navod co s ni. Takze - kdy se sklizi, jak se sklizi, co z ni se sklizi, jak to nasledne upravit...vim ze se z ni dela kolac a marmelada , netusim jak a nevim ani jestli se da pouzit na neco jineho smajlik - 16.

 
Linda
Linda - 26.5.2015 9:58

YXH: jak jsi delala ten puncak? mohla bych zkusit jestli by v praci nezaujal

 
sharon
sharon - 26.5.2015 9:26

TULI: moje kuchařinka na elektriku pracuje na jedničku.....obrázek - 1338739747_7522(3).jpgsmajlik - 75

 
choc_ivi
choc_ivi - 26.5.2015 9:23

tak to se přidávám.... pekárna mě naučila dělat s kynutým těstem, koláče i pizzu už umím na jedničku, ale knedlík se mi povedl jen jednou jedinkrát smajlik - 36 vařím v páře a stejně se mi vždycky zdrcne smajlik - 76smajlik - 36smajlik - 48

 
YXH
YXH - 25.5.2015 23:23

Ivi: Delam ho v mixeru a pak vrazim misu do teple vody a prikryju uterkou. Nema to chybu, jenom ten nestastnej kneeeeeeeeeeeeeeedlik smajlik - 76

 
Ivi
Ivi - 25.5.2015 20:15

TULI: YXH: Já kynuté dělávala nerada a taky jsem ho moc buď neuměla nebo se mi prostě jen nedařilo. Pak jsem si koupila pekárnu a mám kynuté těsto skvělé. Pekárna je pro mě dar z nebes. smajlik - 68

 
YXH
YXH - 25.5.2015 19:14

TULI: Kolace a ovocne knedliky kynute bez problemu. Velky knedlik k omacce ani zaboha neudelam, bud neplave, nebo oslizne nebo se zdrcne smajlik - 68smajlik - 68

 
YXH
YXH - 25.5.2015 19:12

TULI: Prave nase, jak se delavaji na svatbu. Tyhle malinko vetsi, ale tvaroh, mak, povidla a na povidla drobenka (mandle mi dosly) smajlik - 72

 
TULI
TULI - 25.5.2015 18:24

http://www.srecepty.cz/clanky/jak-na-kynute-testo

 
TULI
TULI - 25.5.2015 18:23

jestli je tady nejaka PODOBNA KUCHARINKA jako ja - ktere se nedari vypracovat dobre kynute testo ... tak si prectete - dobre rady ...

 
babkatapka
babkatapka - 25.5.2015 16:55

Tady jsou dobroty MŇAMsmajlik - 56!!!smajlik - 56

 
TULI
TULI - 25.5.2015 14:41

YXH: to jsou ceske kolacky ??

ja pekla vcera moravske - plnene tvarohem, pak na kolacek povidla a posypatko - ale z list.- testasmajlik - 72 - nejsu sikovna na kynute - proste furt delam nekde chybu ....ale to jsem odbocila...

jak jsou ty tvoje ? plnene cim ?? ja vidim nekde i makovou nadivku, ze jo ??

 
TULI
TULI - 25.5.2015 14:39

babkatapka: BLANI - zase jak od maminky - kdykoliv vidim tvoje jidla - v hlave jsem u rodicu !! smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47

 
TULI
TULI - 25.5.2015 14:39

YXH: vse super - DORT je zajimavy - proste prdel smajlik - 34OZRALY SMOULOVE smajlik - 34smajlik - 34smajlik - 34

 
YXH
YXH - 25.5.2015 14:08

Renda68: Tak to jste to paradne rozjeli. Nas bylo 20, ale jenom v sobotu. Byli tu asi do pul jedne, jelikoz tady s klukama byly manzelky, tak jeli domu drvi. Uz se mi taky stalo, ze jsem sla spat ve 4, do prace sla v 8 a navsteva asi hodinku predtim odesla smajlik - 68smajlik - 68 Jak se dostal domu na kole dodnes nevime ani my ani on smajlik - 68smajlik - 68
U nas slavil manzel a vnucka. Budeme pryc na jeji narozky, tak to oslavili najednou.
Jesenicke zampiony nebo jine houby - smicha se mouka, sul, paprika, tymian a kmin. Vse podle chuti, mouky dost na pokryti hub nebo ryb. Nakrajene houby se tim obali, nebo ryby posypou, a pak se osmazi na masle nebo oleji, vetsinou davam pul napul. Houby jsou dobre jako priloha k masu, nebo do housky ke karbanatku. (delavali jsme tuhle smes na ryby, rikalo se tomu po Jesenicku, nevim ani kdo s tim prisel) smajlik - 68

 
Renda68
Renda68 - 25.5.2015 8:33

Ivi: to bude asi šmoulí prdelkasmajlik - 68smajlik - 68

 
Renda68
Renda68 - 25.5.2015 8:32

sharon: bůček jsem taky pekla v sobotu. Byl úplně libovej a voněl...smajlik - 60 A nestihla jsem ani ochutnat jak rychle zmizel... dala jsem ho na stůl než se rozpálil gril a bylo po němsmajlik - 68
YXH: babkatapka: máte to krásnýsmajlik - 47. Jak jsou, prosím, jesenický žampióny?

 
Renda68
Renda68 - 25.5.2015 8:22

YXH: slavil smajlik - 43 narozky spolu s jedním synkem a druhej měl svátek. V pátek nás bylo asi 20 a skončili jsme v sobotu o půl čtvrtý, v 8 jsem už vstávala zadělávala těsto na další koláče a dodělávala dort, nakládala masko a chystala saláty. V poledne se vykulili ti moji hoši a ve dvě jsme jeli nanovo. Tentokrát rodina a to nás bylo asi 15. Ale povedly se obě oslavy dokonalesmajlik - 47

 
Ivi
Ivi - 24.5.2015 20:04

YXH: Aháááááá! smajlik - 34smajlik - 34

 
YXH
YXH - 24.5.2015 19:35

Smouli cepicka, spadla mu kdyz strkal hlavu do dveri smajlik - 68 Tu delala vnucka

 
Ivi
Ivi - 24.5.2015 19:22

YXH: Dort ožralých šmoulů je boží název! smajlik - 47smajlik - 34 Jen mi, prosím, prozraď, co je ta bílá placička se zahnutým držátkem v pravém dolním rohu. smajlik - 6 A koláčky bych si dala od každého druhu! smajlik - 57smajlik - 60

 
YXH
YXH - 24.5.2015 18:57

babkatapka: Mnam smajlik - 57
obrázek - email_IMG_6481.jpg Dort ozralych smoulu
obrázek - email_IMG_6473.jpg zampiony po jesenicku
obrázek - email_IMG_6441.jpg zbytek kolacku co jsme pekli pro vnucku do skolky
obrázek - email_IMG_6475.jpg pred prichodem navstevy

 
babkatapka
babkatapka - 24.5.2015 16:19

obrázek - P1010028(30).jpg

obrázek - P1010032(14).jpg

obrázek - P1010030(23).jpg
jdou rovnou do mrazáku

obrázek - P1010031(19).jpg
na snídaně, střídavě s ovesnou kašísmajlik - 57smajlik - 57

 
sharon
sharon - 23.5.2015 17:47

TULI: to máš pravdu......................

já pekla ten koláč ZEBRA...je dobrý , nadýchaný.....smajlik - 57 a ani ne moc pracný......

 
YXH
YXH - 23.5.2015 15:47

TULI: Jojo, jestli jim to vysvetlis tak to i pochopi smajlik - 68smajlik - 68 Nahodou dneska spali v nohach, bylo jim v noci asi moc teplo smajlik - 68
Ivi: Dietni a navic romanticke smajlik - 68smajlik - 68

 
TULI
TULI - 23.5.2015 14:44

sharon: to vubec neva - ze je maly byt - dobrych lidi se vejde ...smajlik - 47

nekdo ma vily a ani nepozve smajlik - 48smajlik - 48smajlik - 48

 
TULI
TULI - 23.5.2015 14:43

Ivi: to je prej svickova pro duchodce smajlik - 34 - tak vy to jeste nemuzete IVI ...

YXH: dik za pozvani ..... pejsani mi nevadi ..ale jen v nohach smajlik - 34

 
Ivi
Ivi - 23.5.2015 12:43

U nás dnes k obědu
obrázek - rychla_svickova(1).jpg
a k večeři rybí salát podle Mildy s bagetkama. smajlik - 61

 
sharon
sharon - 23.5.2015 9:42

u nás dnes velký pekáč masa na pečení - plecko, krkovice a kus bůčínku.....zelí a knedlík a celý den budu tááhnout vývar z žebra a kostí........

 
sharon
sharon - 23.5.2015 9:38

Renda68: smajlik - 47smajlik - 47, my včera jen u synovce měl 30....dort a chlebíčky , mají malou prdelku a malý byt tak jen tak poskrovnu.......smajlik - 45 ale bylo fajn , hlavně že se lidi sejdou......

 
YXH
YXH - 23.5.2015 1:16

Ivi: Dekujeme smajlik - 31 Chutnat snad bude, jeste jsme pekly s dcerou a vnuckou kolacky do skolky tak nam nejake zbyly, take jsem mela zbytek testa z buchticek (chteli s pudinkem), tak jsou z toho 2 male bochanky.
TULI: Prijed, puncak vypada slibne a schovam ti i kolacky smajlik - 58 Na plaz to je daleko, tak te ulozime v dcery pokojiku, postel je celkem pohodlna. Slibuju, ze psi budou spat s nami smajlik - 68smajlik - 68

 
TULI
TULI - 22.5.2015 21:25

ja chci taky slavit ........smajlik - 38

ale neco dobreho sladkeho ...kdo by napekl smajlik - 52 hmmmmmmsmajlik - 57

 
Ivi
Ivi - 22.5.2015 16:40

Renda68: YXH: Panečku, to budou oslavy! smajlik - 47 Tak si to, děvčata, krásně užijte! Snad vám vyjde i počasí! smajlik - 61smajlik - 62smajlik - 47

 
YXH
YXH - 22.5.2015 15:48

Renda68: Hezky si to uzijte, at mate pekne pocasi. smajlik - 47 Kdo slavi?smajlik - 61
V sobotu mame narozeninove party (manzelovo a vnucky najednou), tak bude veselo smajlik - 68 Zebra nalozim dneska do marinady, karbanatky jsou uz pripravene, staci soupnout na gril. Jeste dokoupit housky a par malickosti. Jenom doufam, ze se mi povede puncak. Jestli ne, tak to bude muset zachranit vnucky kupovany dort (objednala si kokosovy) Jen ho prizdobim smajlik - 58

 
Renda68
Renda68 - 22.5.2015 13:44

sharon: u nás zapečená kuřecí prsa plněná debrecínkou, sýrem a sušenýma rajčatama, brambory a večer první oslava s kamarádama a grilovačkou, míša řezy a koláč /jeden jedinej na celej plech/ tvaroh,povidla,drobenka. Zítra oslava s rodinou - zase gril. masko, ražniči, saláty, dort, trubičky a další koláč. A v neděli odpočinéék smajlik - 68

 
sharon
sharon - 22.5.2015 9:33

dnes šunkafleky a salát dubáček...............smajlik - 92

 
sharon
sharon - 19.5.2015 19:27

orinka: smajlik - 68smajlik - 68

 
Haninka
Haninka - 19.5.2015 19:10

Ivi: on i oříšek ve studentské pečeti je pěkná mrcha...smajlik - 76

 

-- Kompletní archiv diskuse --


Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77204.
    Archiv anket.