Renda68: prosím, jak děláš čočkový karbanátky? s masem nebo bez?
Renda68: jak snadno a rychle jde oloupat brambory vařené ve slupce
https://www.youtube.com/watch?v=mbHeddAnrZs
TULI: prosím, jak děláš chobotničky? Dostala jsem takový malý, mražený a docela se jich bojím - jsou syrový. Zatím jsme měli vždycky jenom v konzervě v tomatě nebo grilovaný. Nebo kousky v tom pytlíku jak prodávaj plody moře. Ale ještě néé takhle
Milda3: podobně dělá kamarádka, ale ta na ni vaří brambory ve šlupce a ještě přidává kečup. Má výbornej domácí.. S tou kaší to bude jemnější. Dobrej nápad
manka: nakonec dneska po "rodinné radě" smetanový brambory a zapečený chřest se šunkou, slaninou a sýrem a čočokový karbenátky, zeleninový salát
orinka: zítra špenát, vajíčka a škvarkový knedlíky
YXH: v sobotu grilovačka a místo buchty nudle s mákem /prý to není jídlo, ale svačina/ - třeba někdo zrovna pomůže na zahrádce
Linda: v neděli pěkně pomalený vepřo-knedlo-zelo
Holky, jste zlatý
Linda: máš to tam.
Renda68: ja vcera delala pizzu - mela jsem zbytek pomalu peceneho veproveho, pod nej jsem soupla tomatovou omacku a syr a na nej ananas z plechovky . Dneska budou veprove steaky (bud je hodim na gril a nebo na panev - zalezi an pocasi) a zeleninovy michany salat. A predtim cina.
manka: krůtí na pivě s játrovou směsí - to vypada velice zajimave. Pokud muzes a chces hod mi prosim recept do vzkazu, vydala bych to. A pokud nechces ho vydat napis ho sem - prosim
Renda68: uzený ocásek, špenát, bramborové knedlíky.
tak mě honila nějak mlsná,tak jsem si udělal ze slovenskýho kabanosu takovou salámovou pomazánku,trvala mi snad jen asi 15 minut
asi 20 dkg kabanosu jsem najemno nastrouhal,,od včerejška zbyly 2 vejce natvrdo (byla koprovka) tak jsem je taky nastrouhal najemno a nastrouhal jsem do toho půl větší cibule,dnes byla k obědu brkaše a karbenátek,tak jsem tam dal 2 lžíce vrchovaté brkaše,2 měkké trojůhelníčky sýra , půl hlavičky prolisovanýho česneku ,máslo a hořčici to jsem smíchal a je to moc dobré,akorát by k tomu nešlo pivo,z česneku by pálil jazyk
TULI: já to mám naopak.....vymýšlím oběd a večeře jsou co dům dá....
Renda68: Hod neco na gril, nebo jestli je chladno tak chili z mleteho masa a fazoli, k tomu housku.
Renda68: twestoviny po studenu - nebot je 34. st
vcera grilovacka nalozene maso a k tomu ruzne salaty
jeste pred tim ryby ....
zitra asi panenku na minutku a rajc. salat ..... tak ruzne .... obed jde, ale horsi je to vymyslet - co na veceri ....
Renda68: my jsme měli v pondělí zbytky z grilování a k tomu jsem upekla brambory na plátky se slaninou a zalitý troškou smetany a hodně zasypané zeleným. no a včera rizoto, dnes bude králík na česneku s bramborovýma knedlíkama a listovým špenátem, zítra to dojíme a v pátek nevím, možná langoše nebo zapečené palačinky s pudinkem. v sobotu oslava, tak krůtí na pivě s játrovou směsí a hranolky, dort, v neděli nevím, možná řízek.
sharon: nudle s mákem jsme dlouho neměli a jsou hned. To bych mohla v sobotu. Chystám se na zahrádku. Je tam během pár dní hotová džungle
Renda68: u nás dnes jen nudle s mákem.......
orinka: tu si dám v sobotu , jdeme s přáteli k "Fackům"......na oběd a posezení.....
jo a o víkendu jsem si obšlehla rizoto a maso na houbách . Blani, díky
Holky, jdu pro radu - co vaříte? U nás bylo v pondělí ražniči a kaše, v úterý krkovička a medajlonky s rýží, včera těstoviny s kuřecím a sýrovou omáčkou, dneska bude guláš a dál nevím. Nemám žádnou inspiraci a mám pocit že vařím pořád dokola
sharon: máš si dát becherovku.
já se dnes tak nacpala na oslavě u dcery že jen funím.....a vařím si zázvorový čaj na vytrávení......uf.....
orinka: vyzkoušej , mě to přijde moc dobrý......
sharon: ty jsi tak rafinovaná, to by mě nenapadlo, díky za nápad.
Obed v Ihop, k veceri co dum dal. Zitra nemam zdani, az podle pocasi
babkatapka: Mnam
babkatapka: TULI: a já je podusím zvlášť na kousku másla a kápnu na ně tu tmavou dobrou sojovku...od hřibů to nepoznáš a drobet je osolím....a pak přidávám k masu , tak dělám i třeba krkovici okořeněnou na remosce a nakonec k ní přidám do té šťávy ty žampiony.....
babkatapka: diky
TULI: napřed peču kuře a pak přidám před koncem hodně žampionů.aby zůstaly křuipavé
babkatapka: Vypada to vsechno bajecne
babkatapka: vypada to vse dobre, jako vzdy...a to kure peces se zampiony a nebo je nejak dusis zvlast ???
sharon: já už taky dávno náhražkový nedělám, kvůli hrozbě cukrovky musím zvažovat, kolik můžu cukru a tohle je cukr sám.
babkatapka: žampiony milujeme...kupuju porád i hlívu ....mňam....
já vařila hovězí guláš a pekla 3 rolády a zítra ze tří dávek koláčky.....uff...................
orinka: já ani jedno...ještě že máme švagra včelaře....
orinka: Stejne se pred nalozenim operou
Na pampelišky si člověk musí zajet, když už chce ten med. Míst je pořád ještě dost. No, a kdybych si měla vybrat, tak radši čuránky od psa než nálet z chemičky
Milda3: Kdyz on se tu u nas neda koupit ani za ty dolary
Linda: asi tak nějak se prodává okolo té ceny, no kdby ho měli prodávat za nekřesťanský peníze,tak bych ho kupoval třeba za dolary nebo eura
Milda3: tmavy lesni med jsem si kupovala ted v Cechach na trhu, necelou kilovku za 165,- nevim jestli je drahy nebo levny, hlavne ze jsem si ho koupila ....v dk maji pouze svetly med a jeste ztuhly pomalu na cukr, ani rozpustit poradne nejde, porad krupe ...zcela vyjimecne se da v Lidlu koupit tekuty svetly akatovy za nekrestansky peniz
Ivi: nechceš mě adoptovat?
Milda3: Tmavy lesni med je uzasny. Strejda na Sumave mel vcely, ten byl tak husty ze ani po chlebu moc nestekal. Tady mame taky dost vcel a medu, ale je svetlounky (repkovy). Chutove dost nevyrazny. Tmavy maji v provinciich kde je vic lesu.
sharon: máš pravdu jsou všude
sharon: bohužel všude.
Milda3: no jo jenže u nás to jsou promenády psů....... za domem mají u řeky Moravy venčení a tam právě bývá nejvíc pampelišek......před třiceti lety tu bylo psů pár ale dnes je to hrůza.......dnes je to móda....
sharon: Já si jezdím pro med do Všemil v Česko-Saském Švýcarsku ,tmavý lesní,je to od dobrého známého,beru ho 5 kg,dává mi ho za 100 korun za kilo,ale já mu dávám 150,kdybych ho tam kupoval jako cizí tak ho tam maj jinde cedukly za 170 kilo,dávám mu ještě lahev rumu,tak že to vyjde na stejno,nechci to kamarádství využívat
a mě se Nelinka na zahradě ani nevyčůrá,to jde do uličky před zahradou
nebo ke švagrovi na jeho zahradu,chytrej pes,ví že doma nesmí,máme mezi sebou branku stále otevřenou
Milda3: Paradni, nasi mrnousci se uz taky chystaji na pampelisky, ale zatim jich moc nekvete. Med maji radi taky.
Chleba jako umělecké dílo : http://www.decodoma.cz/Chleba-jako-umelecke-dilo/
Krásná inspirace, byla bych přísahala, že jsou to dorty, a ne chleba :)
Milda3:
já ho vařívala když byla děcka malá ....dnes už bych to nedělala z těch pampelišek co jsou kolem počůraný od psů ...nééé.....
Pampeliskovy med jsem zkousela jednou z polovicni davky a cerstvy mi nic moc nechutnal a z neznameho duvodu mi do dvou dnu zcernal
A u nas vcera brokolicovy "dort" , dneska asi udelam cinskou kureci polevku s chilli (sice sviti , ale od vikendu je desna kosa - rano bylo jenom 2,5 stupne, tak se tepla ostra polevka docela hodi)
Milda3: jsi fakt šikovnej kluk
Milda3: Jsi šikula. Babička párkrát pampeliškový med dělala a nebyl špatný, ale u nás se uplatnil velice málo, protože jsme si brali od známého včelaře lesní med. Ten já mám ze všech medů nejraději.
Milda3: týý brďo, ta si teda mákla. My jsme dělali předloni i akátový
udělal jsem pampeliškovej med,vnučka to chtěla ,tak natrhala 1 300 pampelišek a bylo z toho 8 sklenic 350 ml a jedna velká,3 kg cukru,3 pomeranče a 3 citrony
orinka: já včera 22 koláčů s tvarohem povidla nahoru + drobenka....6 si bral do práce , prý se podělí ke kávě....hahaha....
orinka:
Ivi:Nadhera
Ivi: jé, bramborový salát byl u nás taky, jen jsme neměli smažený řízek, ale steak z krkovice, ale už není co fotit
Ještě budu dělat balkánské vrtule, jestli se mi bude chtít...
U nás dneska vánoční oběd - řízek se salátem.
Po obědě jsem ke kafi udělala buchtičky plněné kokosovým krémem a pečené ve formě na muffiny, ale moc jsem plnila a některé mi praskly a zkoušely vytéct.
Pro sebe jsem si udělala květák na mozeček a protože jsem si koupila obří květák, budu mít i na zítra do práce na oběd.
Pro kluky jsem jen tak na chuť udělala slané šneky a párečky v kabátku - to se u nás vždycky sní.
Pro sebe jsem pekla obdélníky z chlebového těsta s brusinkami, ty mám ráda obložené šunkou.
sharon: však jo, ráno jsem narychlo upekla bublaninu s jahodama a černým rybízem z mrazáku, moc dobrá
orinka: smůla ...ale jak nejde o život , však víííš...........
orinka: to se mi taky stalo HRABENCIN KOLAC - ale ja nemam ani tu drubez - popelnice
Milda3: jen tak dál, teď se bude hubnout líp, začne zelenina, ovoce a v horku člověk nemá takové chutě, spíš by se pilo.
Představte si jak su blbá. Tak jsem dnes pekla rebarborové řezy s tvarohem, z kynutého těsta. Dala jsem si záležet, nadýchané těsto, posypka.....až to vychladlo, nemohla jsem se dočkat, jak ochutnám. Néé moc, musím se žinýrovat, ale přesto jsem se těšila. No, splakala jsem nad výdělkem. Já debil jsem do tvarohu dala místo cukru sůl. To nešlo ničím opravit, rozdělit, zamrazit pro drůbež dceři - pozdechala by jí z tohotak jsem nakrmila popelnici.
TULI: babkatapka: Holky je to vsechno uzasne
babkatapka: tak to neznam, ale verim, ze je to vyborne ....
Milda3: urcite se povedla, ale ja to nejim ....
Milda3: Nadherna ani chleba bych nemusela.
TULI: špačci!!
Hovězí, plátky, hodně cibule, sůl, pepř, hodně hořčice a kyselé okurky dusit, až je maso měkké, potom jen zahustit omáčku. Vynikající chuť
smazene rybky a kalamary
babkatapka: Spacci a nebo vrabci ???
Milda3: luxus ...to musí být nebe v hubě.....
nevím, je to nějaký den blbec
Milda3:
Milda3: to je nádhera... to je na řád zlaté vařečky
Milda3 - jseš dobrý7kg dole...to já nedokážuta tlačenka je určitě dietní
Milda3: jen tak dal..... a tlacenka teda vypada taaaak silene zrave
tak dnes jsem byl na obezitologii a byl jsem pochválen,od ledna je 7 kilo fuč i když občas zhřeším s bílým sexem
snídaně i svačina dohromady
Milda3:
Milda3: já dnes v penny 800kč...kruciž ale mezi tím mám olivovej olej za 120lč....
Milda3: já teď to stejný + ředkvičky,........koukals mi do komína...
sharon: teď jsem zrovna jedny snědl,housku s máslem a tvarůžky,nechal jsem si jedny koupit,ale mohl jsem víc a dát si je uležet
Milda3: ...ty tlačenky , my dnes patery tvarůžky....
Milda3: mňam, já bych si dala...
Linda: Jukni se sem
http://allrecipes.com/search/default.aspx?qt=k&wt=salads&rt=r&origin=Home%20Page
Kdyz das do vyhledavace suroviny (by ingredient), treba spenat, salat, mrkev a na druhou stranu co nechces (ovoce) atd, tak ti to najde primo ruzne kombinace.
Linda:taky to můžeš promíchat se strouhaným syrovým křenem, Slováci tomu říkají Křen cviklový - cvikla = červená řepa.
Linda: bez fenyklu to není ono. Možná u vás spíš dostaneš čerstvý, třeba by to tam šlo nějak přidat. Já jsem fenykl jednou zkusila nasít a kupodivu vzešel pěkně, to bylo, když jsme přijeli z Itálie a já uviděla, co všecko je za zeleninu, která tu neroste. Nať měl jako kopr a když se posekala na salát, bylo to dobré.
Linda: nebo si řepu zavař do zásoby a přidávej do salátů namíchanou s ostatní zeleninou. Po zdravotní stránce je to prý skoro zázrak :).
orinka: diky, to vypada velice zajimave, repu maji ted vsude. Jenom fenykl netusim zda tu vubec existuje - nevadi zjistim.
Linda: Uvařím řepu ve slupce. Teda 3 ks, v papiňáku, jinak to dlouho trvá. Uvařenou vychladím, oloupu a nastrouhám nahrubo. Pak jen osolím, přidám cukr, olej a vinný nebo jablečný ocet v poměru 1:1:1 - polévkové lžíce - násobek je podle toho, kolik řepy v míse máme. A patří tam mletý fenykl, čím víc, tím líp. Tady mě trochu štve, že se prodává fenykl jen vcelku a musím ho otravně mlít na mlýnku. Jestli chceš, můžeš i opepřit.
YXH: diky... ja ovoce muzu velice omezene, takze tyhle michany salaty pro me nejsou, ale vsechno kde je jenom zelenina sezeru - prosim pokud te napadne nejaka kombinace napis mi
orinka: jak delas salat z cervene repy? Prosim
Milda3:
se mají fajn
Milda3: Mňam! Ty se o tu rodinu staráš! Samá dobrota!
Milda3: Mnam voni to az k nam
Klobasy jeste mame, delali jsme jich hodne, v mrazaku vydrzi (pokud se nezbodnou), mame tam cernou diru a ta sezere vsechno
Kolena jsem uvarila v pomalem hrnci a pak jsme je soupli na chvilku do udirny opect, bylo to taky moc fajn.
sharon: dnes jsem koupil na tlačenku masa jen polovic co jindy,už je teplo ,tak aby to nebylo dlouho i když je to v lednici,už se vaří a za chvíli bude hotová
Milda3: my tlačenku milujem......
Milda3: klídek....tvarůžky mají v letáku od zítra.....s kartou myslím že za 19.90.......
orinka: ajo, tak já peču v troubě moc nesolím a dávám jen hřebíček.....
sharon: to jsem měl vědět dřív,poslal jsem tam paní pro tu majolku,holky šly radši lítat ven,no já tomu moc nedám tlačenky tak 15 -20 deka,to mi na diabetologii řekli že jednou za čas je to v pohodě a klobásy tak to jo,to nějakou zbodnu,posledně když jsem je vyudil ,tak jsem šel třetí den do nemocnice na ten budík a když jsem se v pátek vrátil domů,tak už nebyla ani jedna a to jich tam v pondělí ráno bylo ještě skoro 30 kousků holky to nejedí jeden syn taky ne akorát paní a druhej syn,ten si dá klidně tři a asi dala taky nejstaršímu nějakou
-- Kompletní archiv diskuse --