Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept
orinka
orinka - 2.3.2015 11:20

Dneska máme: cibulačku s chlebovými a rohlíkovými krutony, brokolicovou pizzu s Nivou a datlovými rajčaty, palačinky s domácím džemem. V míse mi kyne chleba, bude večer. Prokapala mi Lučina. A mám na dva dny pokoj.smajlik - 35

 
manka
manka - 1.3.2015 19:25

Ivi: prosím si do vzkazu recept na šneky, nemusíš těsto, jen tu náplň. je toho tam dost, ale zajímavý,

 
Ivi
Ivi - 1.3.2015 15:33

Dnes k obědu vepřo-knedlo-zelo. K večeři knedlíky s vajíčkem a okurkový salát a na zítra k snídani makovo-povidlové šneky s mandlemi a čokoládou.
obrázek - Makove_sneky_s_povidlim_a_cokoladou_Z.jpg

 
YXH
YXH - 28.2.2015 22:59

Ivi: Mnam, dam si i bez slehacky smajlik - 58
Kvetakova polevka se syrem. K veceri steaky, salat a opecene zampiony.
Zitra budu delat makovec ale co k veceri jeste nevim smajlik - 65

 
Ivi
Ivi - 28.2.2015 18:54

U nás dnes k obědu kuřecí nudličky, brambory na plátky, cibule, česnek, vše polité šlehačkou a zapečené. Druhý test remosky dopadl moc dobře. smajlik - 68 Po obědě jako sladká tečka kokosový krém s mandarinkami (na foto zatím bez šlehačky).
obrázek - P1400138(1).jpg

 
YXH
YXH - 27.2.2015 21:03

1234-5: Mela jsem kdysi podobne z NDR.

 
YXH
YXH - 27.2.2015 21:01

babkatapka: Nadhera smajlik - 60smajlik - 60smajlik - 47

 
Ivi
Ivi - 27.2.2015 18:38

1234-5: Taky jsem si vždycky říkala, že pokličku dovnitř, ale kdysi jsem z nějakého okamžitého nápadu koupila sadu pěti smaltovaných tmavomodrých kastrolů s šedivým vnitřkem za celých 140 Kč. smajlik - 68 Ty byly tak úžasnýýýýýýý!!! smajlik - 47 Byly hodně podobné tomu červenému nádobí a měly dokonce poklici ven a nevadilo mi to. smajlik - 64smajlik - 68

 
1234-5
1234-5 - 27.2.2015 18:15

mám ráda ale, když poklička jde dovnitř ... mám tyto, zbytek je nerez
obrázek - hrnce_1.jpg

 
Ivi
Ivi - 27.2.2015 18:06

sharon: JJ, to je ono. Tesco to taky prodává. smajlik - 47

 
sharon
sharon - 27.2.2015 16:44

Ivi: takovéto.....

souprava hrnců 1,5 - 4,5 litru
červené smaltované retro hrnce

skladem

Dostupnost: skladem
Číslo produktu: 7003090
naše cena bez DPH: 1 243,8 Kč (44,9 €)
naše cena s DPH (21.0 %):
1 505,0 Kč (54,3 €)
obrázek - _vyr_538hrnce_m_GK.jpg

 
sharon
sharon - 27.2.2015 16:39

Ivi: takové červené hrnce s poklicemi mám dva a jsou super.....kupuju v hypernova samostatně.....jeden má vnitřek bílý a druhý takový kropenatý a bezvadně se mejou.....smajlik - 47

 
babkatapka
babkatapka - 27.2.2015 16:39

a zase trochu já

obrázek - PC030001.jpg

obrázek - PC050002.jpg

obrázek - PC060003(2).jpg

obrázek - PC080004.jpg

obrázek - PC090005(1).jpg


obrázek - PC100006(2).jpg

 
Ivi
Ivi - 27.2.2015 16:36

1234-5: Pěkné. Ale já nemám ráda ty skleněné poklice. A možná bych se i obávala toho způsobu přidělání uch. Mě se zase líbí tohle nádobí.
obrázek - _vyr_200kastrol.jpg

 
1234-5
1234-5 - 27.2.2015 16:26

smajlik - 76smajlik - 76 nostalgie

 
1234-5
1234-5 - 27.2.2015 16:25

jestli to půjde otevřít, tak se mi líbí toto http://www.smaltovane-nadobi-sfinx.cz/eshop/273-sada-smaltovaneho-nadobi-tree-4-dilna.html
mám doma celé bílé .. mám takový zvláštní pocit nostgie a pohody ... mmch u všech mám bílé vnitřky

 
sharon
sharon - 27.2.2015 16:24

1234-5: teflon je dobrý když má alespoň tři vrstvy.....ty levné šunty se loupou....koupila jsem jeden takovej pekáč a dnes na něm přesazuju kvítka.....smajlik - 26

 
1234-5
1234-5 - 27.2.2015 16:13

ahoj lidi .... tak já mám taky remosku z roku 60 a raději budu dělat v ní, než na teflonu ... nemám s ním dobrou zkušenost ... mladý ten teflon měli a loupal se .. vše z teflonu šlo do popelnic, ale raději mám nerez a smalt ..., zatím drží a neloupe se ...

 
sharon
sharon - 27.2.2015 14:58

právě jsem vytáhla z trouby naše oblíbené suky......na snídani dobrý - snad zbydou až manža příjde večer z práce....smajlik - 68obrázek - 1329820303_3564(3).jpg

 
YXH
YXH - 27.2.2015 14:44

Milda3: zadne nadobi z hliniku nemame, alobal se pouziva malokdy a stejne nic nemuzu najit smajlik - 68smajlik - 68

 
Milda3
Milda3 - 27.2.2015 13:58

Ivi: to všechno už vím moc dlouho,proto u nás šlo všechno nádobí z hliníku pryč i papiňák se kupoval novej jen zůstala remoska na chatě a i jsem vyhodil kempingovou soupravu v kufru,tam byli hrnce,příbory a ostatní (až na talíře z umělé hmoty) taky z hliníku
já myslím že většině lidí když slyší hliník,tak se vybaví hláška Zdeňka Srstky, panu Kovaříkovi z filmu Marečku podejte mi pero, " Hliník se odstěhoval do Humpolce" tak že jen připomenutí ,ale ne ironie

 
Milda3
Milda3 - 27.2.2015 13:36

sharon: Haninka: no občas na to podezření mám,když pro něco jdu a hned nevím pro co,ale vždy si ještě vzpomenu

 
Ivi
Ivi - 27.2.2015 13:34

Haninka: Možná by mu je měl ten Němec schovat. smajlik - 68smajlik - 68

Milda3: Linda má pravdu, hliníku je všude plno. Pro nás, nealergiky to není až tak zásadní, jestli jsou např. prášky pod hliníkovou folií, protože by to měl být stabilní materiál. Problém už jsou antiperspiranty, tak to může být nebezpečné. A pak se jedná o chemické reakce:
zdroj wikipedie
Poměrně diskutovaným problémem je riziko používání hliníkového nádobí a příborů při přípravě a konzumaci potravy. Je pravda, že v podmínkách, kdy se potraviny běžně tepelně upravují i konzumují, je hliník nejstálejší a prakticky nerozpustný. V neutrálním prostředí běžné pitné vody o pH = 7 je hliníkový povrch perfektně stabilní a bezpečný. Problém nastává, když je například vařený pokrm okyselen například octem. Kromě toho se v poslední době stále mírně zvyšuje kyselost pitné vody, především v důsledku kyselých dešťů. Pak může skutečně nastat situace, kdy se z hliníkových nádob bude uvolňovat hliník při každém použití.

 
Haninka
Haninka - 27.2.2015 12:52

sharon: třeba mu pak schová ty dvě hliníkový vidličky...smajlik - 64

 
sharon
sharon - 27.2.2015 12:17

Milda3: smajlik - 68smajlik - 68 neblázni ...dostaneš toho němce co schovává věci....smajlik - 76smajlik - 68

 
Milda3
Milda3 - 27.2.2015 12:08

Linda: jo a zapoměla jsi že Hliník se odstěhoval do Humpolce smajlik - 68
já mám ještě na chatě dvě ty hliníkový vidličky se třema zubama a s těmi se mi nejlíp jí

 
Ivi
Ivi - 27.2.2015 11:31

Linda: No, vím o lepších nemocech než je A. smajlik - 68 S alergií na hliník to musí být peklo.

sharon: JJ, ještě se hliníkové příbory najdou. V téhle cochcárně, ve které žijeme, nějaké nařízení nic moc neznamená. smajlik - 68 Připadá mi, že všechna ta doporučení, která dostáváme jdou ode zdi ke zdi. Holt je nejlepší použít zdravý selský rozum a snažit se ovlivnit to, co mě zajímá a ovlivnit můžu. smajlik - 75

 
sharon
sharon - 27.2.2015 10:55

Linda: dnes už máš mléko ve skle, jogurty ve skle , přesnídávky ve skle.....ale jinak je i dnes všude hliníku a jiných sajrajtů všude plno......to je jako jezdit po městě na kole....měla jsem v práci jednu co jezdila do práce v létě v zimě přes celé město a když dojela tak jí bunda smrděla výfukama a co vydýchala to ani nemluvím ale jinak je to velmi zdravé - myslím ta jízda na kole podél silnic s kamionama......smajlik - 26

 
Linda
Linda - 27.2.2015 10:34

Ivi: sharon: osobne zastavam nazor ,ze na neco umrit musim a uprimne je mi sumak na co, ona kazda nemoc je zla svym osobitym zpusobem a nic s tim nenadelam smajlik - 26....... ale o hlinik jsem se dost zajimala kdyz mi dcera v 15ti mesicich silene otekla po ockovani a najednou jsem zjistila ze ji nemam cim nakrmit, protoze krome cerstve zeleniny a ovoce je ten zatraceny hlinik naprosto ve vsem, vyhodit cednik nebo zdedeny hrnec byl muj nejmensi problem, ale zkus takhle male dite zivit bez jogurtu, mleka apod..... ono uprimne takova blbost jako panodil nebo penicilin - vsechno je zality v kovovych foliich ktere vice ci mene obsahuji hlinik (paradoxme i leky k alzhaimerovi jakysi posilujici vymysl co jenom oddali to nejhorsi je zality v kovove folii smajlik - 42)

 
sharon
sharon - 27.2.2015 10:27

Ivi: a nepoužívej bujony - to je taky pěknej sajrajt.....smajlik - 58

 
sharon
sharon - 27.2.2015 10:26

Ivi: a to ještě existuje v hodpodách ,...já myslím že je už dávno nějaký nařízení že nesmí toto podávat.....smajlik - 76

 
Ivi
Ivi - 27.2.2015 10:12

sharon: JJ, mlékovar byl z hliníku. smajlik - 75 Konve na mléko byly často z hliníku (v šerém dávnověku, kdy se chodilo pro rozlévané mléko) atd. Asi to hodně je, jak říkáš, že někdo je náchylnější a někdo méně. Já ve své rodině taky A nemám, přesto to neberu úplně nalehko. Ovšem když v nějaké hospodě dostanu hliníkový příbor, tak se s ním normálně najím, když dostanu vybrat, vezmu si nerezový. Myslím, že nějaká ta prevence neškodí.

 
sharon
sharon - 27.2.2015 10:00

Linda: naši jedli hliníkovýma příborama celej život a měli hliníkový hrnce . dokonce myslím že i mlékovar byl z hliníku ....a alzheimera neměla ani máma ani táta....smajlik - 26 já mylím že kdo ho mám mít tak ho má i bez hliníku stejně jako rakovinu......ale je fakt že to nepřidá.....

 
Ivi
Ivi - 27.2.2015 8:17

Linda: Máš pravdu, ale proč ho vědomně přidávat? Něčemu se vyhnout nejde, ale pánev mám ocelovou s teflonem, hrnce klasický nerez atd. Já viděla Alzheimera zblízka a nebyl to pěkný pohled. Od té doby to beru dost vážně a když se můžu vyhnout, tak se vyhnu. smajlik - 75

 
Linda
Linda - 27.2.2015 8:01

...dale tetrapaky - mliko, jogurty, dzusy atd maji hlinikovou folii zevnitr, vsechny pastiky a vubec vsechno ve vanickach (pokud nejsou umelohmotne) tak je v tom vice ci mene hlinik, vsechny grilovaci potreby obsahuji hlinik, minimalne polovina vsech kovovych zapinani na odevech smes hliniku s necim, nemagneticke hrnce, panve s teflonem jsou smes hliniku, litinova panev je pouzitelna jinak vsechny ostatni jsou vice ci mene smesi hliniku, zvlast moderni lehke panve ho maji pod teflonem, nastesti se uz nedelaji pribory, 80% plechovek na limonady je hlinik, folie na maslo byt ma papir zevnitr..... a urcite bych si vzpomela na milion dalsich dennodennich veci smajlik - 42

 
Linda
Linda - 27.2.2015 7:55

Santé: hlinik je napriklad konzervacni latka ve VSECH ockovacich latkach proti jakekoliv nemoci.... kdyz ja byla mala otevrela se lahvicka s ockovaci latkou a oockovali celou tridu. Dneska musi s ditkem rodice k doktorovi a aby se latka nezkazila a mohla byti dele otevrena tak je v ni nacpany primo sileny mnozstvi hliniku

 
orinka
orinka - 26.2.2015 16:51

sharon: jasně - a sežrat ten Chalupářský sýr, to bych asi žádným hliníkem nedohnala, co tam nacpali za sajrajty.

 
Ivi
Ivi - 26.2.2015 16:36

Tak jsem dnes vyzkoušela remosku a dobrýýýýý! smajlik - 47 Udělala jsem k večeři španělský hrnec.
obrázek - P1400134.jpg

 
Santé
Santé - 26.2.2015 14:49

AD hliník viděla jsem pořad, kde ho dávají do souvislosti s Alzheimrem, protože Al je i ve věcech, co by člověk nečekal a usazuje se v mozku. Já už i alobal teda používám minimálně smajlik - 26

 
Ivi
Ivi - 26.2.2015 14:32

Linda: Ještě jsem si vzpomněla - remoska používá teflon od firmy DuPont, u ostatních výrobců podobných výrobků není uváděno, jaký teflon používají.

 
Ivi
Ivi - 26.2.2015 10:11

Linda: Remoska je patentovaná, pečenka patent nemá. Ještě podobný kus dělá např. Tefal a další firmy. smajlik - 61

 
Milda3
Milda3 - 26.2.2015 8:49

Linda: máš pravdu,je to jen tvarem,remoska kulatá,pečenka hranatá,jinak na elektřinu byly úsporné už tenkrát,nejvyšší spotřeba byla 400 W a ty nové malí spotřebu o polovinu vyšší,zase jsou ale zdravější že to není hliník,mám na chatě tu menší s pevně zabudovanou šňůrou

 
sharon
sharon - 26.2.2015 8:41

já všera upekla celé kuře + upekla jsem na remosce velké kotlety na jalovci ...takže už jen brambor - rýži ...a polévku máme ještě v lednici vývar s nudlema......včera se dojedl poslední tvarohovej koláč tak s pečením bude pauza......smajlik - 64

 
sharon
sharon - 26.2.2015 8:39

orinka: 17:17.......smajlik - 75 ani já ji nevyhodím.......taky dávám peč.papír hlavně kvůli drhnutí....a to co vydýcháme ze vzduchu je taky nezdravé to abych dýchala i přes peč.papír.....smajlik - 68

 
Linda
Linda - 26.2.2015 6:40

Tak jsem prosla internet, ale nejsem z toho moudra smajlik - 66..... jaky je sakra rozdil mezi remoskou a pecenkou? Krome tvaru mi to prijde naprosto stejny vyrobek smajlik - 26

 
Haninka
Haninka - 25.2.2015 21:36

Ivi: jasně že s teflonem, ale vyzkousim do ní pečicí papír, to mě nenapadlo, když se něco připeče, tak než to vydrbu ...

 
Ivi
Ivi - 25.2.2015 20:36

Haninka: orinka: Anahir: No jo, teď jen abych si na ni zvykla a naučila se s ní dělat. smajlik - 68

 
Anahir
Anahir - 25.2.2015 19:50

Ivi: už jsem si to vyguglila

 
Anahir
Anahir - 25.2.2015 19:48

Ivi: fakt? no já jí mám asi 4 roky nevím přesně a když jsem prošla kolem regálů, mrkla jsem tam a byly tam věci co vypadaly jako remoska, tak jsem myslela, že se normálně pořád prodává.
Takže mají nějakou jinou?

 
orinka
orinka - 25.2.2015 19:05

Ivi: a tak to je jasné. Kdybych kupovala novou, rozhodně bych si pořídila moderní kousek.

 
Ivi
Ivi - 25.2.2015 18:39

Haninka: A kdybys neměla, pořizovala by sis dnes hliníkovou nebo ocelovou s teflonem? smajlik - 64smajlik - 64

 
Haninka
Haninka - 25.2.2015 18:26

Ivi: já teda tu hliníkovou mám, ale protože nás bylo doma 5, tak jsem ji léta nepouzivala, protože pro pět byla malá. Teď je nás o jednoho míň, tak ji občas vytáhnou, ale zřídka, protože malý jí za dva smajlik - 68smajlik - 68 Spíš jen v týdnu, kdyz vařím pro me a pro muze, děti maji oběd ve škole nebo kdyz o víkendu někdo chybí. Ale nevyhodim ji jen proto, ze je z hliníku smajlik - 66

 
Ivi
Ivi - 25.2.2015 17:27

orinka: To si musí rozhodnou každý musí sám podle svého rozumu. Nevím, jestli bych hliníkovou remosku vyhodila, kdybych ji měla. Ale já ji nemám, takže o tom ani nemusím uvažovat. Ovšem v žádném případě bych si ji dnes nepořizovala jako nový kus domácnosti. smajlik - 61

 
Ivi
Ivi - 25.2.2015 17:24

Anahir: Remosku mají v docela hodně obchodech, ale tohle, co mám já a co je na obrázku se už dva roky nedělá a ani se to nedoprodává, protože už není co. Ale mají ten novější typ a nejen ve dvou, ale dělají ji ve třech velikostech a dokonce i barevné. smajlik - 75

 
orinka
orinka - 25.2.2015 17:18

navíc, do grand remosky můžeš v pohodě vložit menší kastrolek z jiného materiálu, což dělám taky.smajlik - 58

 
orinka
orinka - 25.2.2015 17:17

Ivi: tož my A. v rodině nemáme a tu remosku z hliníku nevyhodím. Vystýlám ji totiž před pečením vrstvou papíru a namlouvám si, že to izoluju.smajlik - 68

 
Anahir
Anahir - 25.2.2015 16:55

Linda: každý větší obchod s elektrospotřebiči by ji měl mít.
Kdybys chtěla konkrétně název obchodu tak, kdykoliv vlezu do Datartu, tak tu remosku co má Ivi na obrázku tam mají vždycky ve dvou velikostech.
Čím samozřejmě větší obchodní centrum s obchody uvnitř, tím větší šance.
Nevím do jakého města pojedeš, ale v Praze najít obrovský elektroobchod by neměl být vůbec žádný problém. A tyhle obchody ji víc než 100% budou mít. jak remosku tak určitě i tu pečenku.
Nějakej pidi obchod na růžku ji mít asi nebude, ale velký elektra - to si myslím, že můžeš jít na jistotu.

 
Linda
Linda - 25.2.2015 14:43

orinka: moje mamka mela vsechny 3 velikosti co byly k mani pred revoluci, kdyz zemrela tak jsem je rozdala znamym na chaty, protoze to vsechno bylo z hliniku a mladsi ma alergii na hlinik, navic mely dost vysokou spotrebu, to nove typy jsou uz ekonomictejsi. A ted budeme kupovat pro starsi do bytu, ale budeme v Cechach jenom par dnu, takze holt nemuzu vyuzit internetu, ale proste dorazim do prodejny a uvidim co budou mit a za kolik. Jeste ani netusime kam do Cech pojedeme, takze ani neprozkoumavam trh.

 
Ivi
Ivi - 25.2.2015 13:06

orinka: I my jsme koupili na bazárku, takže nic proti bazarům, ale do hliníku bych dneska v žádném případě nešla. Provedené studie jsou docela seriózní a průkazné a kdo někdy zažil život s člověkem, který trpí alzheimerem, vyhne se hliníku velkým obloukem. To je lepší si připlatit. smajlik - 26

 
orinka
orinka - 25.2.2015 10:51

pořád jsou v nabídce i starší typy za hubičku, tahle např. je ta menší remoska pro max. dva lidi v domácnosti
http://aukro.cz/remoska-i5112219907.html

 
sharon
sharon - 25.2.2015 8:56

Linda: a já mám právě tu ....po mamince....smajlik - 68 a stále funguje , co ta už toho napekla ...na tuny ..smajlik - 68

 
Ivi
Ivi - 25.2.2015 7:38

Linda: My ji koupili přes bazárek, tenhle typ už se myslím 2 roky nedělá. Ale tu novou koupíš ve velkých elektrech normálně a internetové obchody je mají taky na skladě, takže by to šlo objednat až tady, většina to doručí rychle. smajlik - 61

 
Linda
Linda - 25.2.2015 7:25

Ivi: a spol : remoska nebo pecenka - da se bezne koupit v elektro a nebo se to musi objednavat pres internet? Nebo maji nekde nejaky spesl obchod?

 
Anahir
Anahir - 25.2.2015 7:24

manka: smajlik - 68 to je fakt.
Já víko pokládám na sporák.

 
manka
manka - 25.2.2015 6:57

Anahir: já jsem s remoskou byla taky vždycky moc spokojená. U mě byl problém hlídat abych nepostavila horké víko na linku. Teda, stalo se mi to a měla jsem tam hezký vypálený kolo napořádsmajlik - 68smajlik - 68

 
Anahir
Anahir - 24.2.2015 19:02

Ivi: jo a víko prosím tě nemej pod proudem vodysmajlik - 68
Já víko čistím najarovanou houbičkou a pak vlhkou houbou utíráním smyju.
Nějak mám respekt, že do toho víka jde elektrika.

 
Anahir
Anahir - 24.2.2015 19:00

Ivi: jj, dle obrázku mám taky tuhle.
Možná ze začátku budeš mít problém s tím, že nejde regulovat teplota.
ale to se poddá.
Mě ta úplně stará pravěká pekla mírněji (možná to bylo tím, že měla leccos za sebou) a v té nové se mi maso trochu napalovalo. Stačilo ale pečeni více podlévat, prostě to vychytat.
I pečící papír jsem se naučila bleskově vyskládat do kulaté formy, jak chytneš nějaký svůj systém, gryf, vůbec ti to nepřijde.
Já myslím, že ze začátku to bude pro Tebe divné, když jsi ji nikdy nepoužívala, ale jsem 100% přesvědčená, že když vytrváš, tak jí budeš milovat, jako jí milujem my, všechny remoskářky smajlik - 68

 
YXH
YXH - 24.2.2015 15:12

Ivi: smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47 Mamka ma starsi typ, ale nemuze si ji vynachvalit.

 
catcat
catcat - 24.2.2015 15:11

Ivi: remosku máme, co pamatuji, na chatě. Žádná jiná trouba tam nebyla a dělalo se v ní a dělá všechno a spokojenost. A když pospíchám, klidně zapnu remosku a ještě jí dám na kamna nebo na plyn, ať se to dělá odshora i odspoda. A buchty z ní jsou taky úžasnýsmajlik - 60smajlik - 47

 
Linda
Linda - 24.2.2015 14:42

Ivi: chystam se az vyrazime na velikonoce do Cech koupit remosku pro dceru - ma jenom el. dvouvaric a tak neco na peceni se ji hodi. Sama pecu vsechno v troube, ale moje mamka mela remosku cely zivot a pekla v ni vsechno, tak doufam ze holka bude taky spokojena.

 
Ivi
Ivi - 24.2.2015 13:30

Tak už mám pečící hrnec! smajlik - 68 Nakonec jsme se rozhodli pro remosku, ale nikoliv poslední typ. Zvažovali jsme jak remosku, tak pečenku, ovšem na obojí jsme našli dost výhrad v recenzích a s některými se opravdu dá souhlasit. Většina uživatelů remosek brečí po původní originál. Povedlo se nám sehnat novou (nepoužívanou) remosku s drátěným stojánkem (předcházející typ současně prodávané). Na tu jsme našli nejvíc pochval. Tak jsem opravdu zvědavá. Nikdy jsem remosku neměla a ani maminka ji neměla. Tak až v ní párkrát uvařím nebo upeču, dám vědět jestli jsme udělali dobře. Mám tuto:
obrázek - remoska_1.jpg

 
orinka
orinka - 24.2.2015 6:27

kubikm: podívala jsem se - a jo! Přes bombastickou reklamu ve svých časopisech Albert jsou pořád stejní.

 
kubikm
kubikm - 23.2.2015 18:19

http://www.stream.cz/peklonataliri/799741-cerstve-maso

 
Linda
Linda - 23.2.2015 11:17

U nas v sobotu kure na bramborech (do zapekaci misky jsem nachazela brambory a cibuli na kolecka, cesnek timian a sul a pepr a jeden citron na kolecka a na to naporcovane kure)
vcera byl veprovy sendvic (upekla jsem celozrnne housky a do nich upekla veprovou peceni a k tomu kysele okurky, cibule a cervene zeli)
A na dnesek lezi kotlety v marinade, az prijdu domu soupnu je tak na hodinu do trouby a udelam ryzi.

 
YXH
YXH - 22.2.2015 23:07

Jehlička: Ani se nedivim, ja tu cintala na klabosnici. Minuly tyden jsem dostala dort od dcery a vnoucat k narozkam. Udelali mi "truhlik" s kytickama bohuzel byl taky sezran driv nez jsem stacila fotit smajlik - 68

 
Jehlička
Jehlička - 22.2.2015 17:55

Ivi: super smajlik - 47 já jsem upekla kynuté rohlíčky,polovinu jsem naplnila mákem a polovinu před smotáním potřela máslem,posypala skořicí,drcenými ořechy,cukrem,pak stočila a upekla.Pak jsem je po upečení potřela rozpuštěným máslem s rumem. No...nejsou špatné. smajlik - 64

 
Jehlička
Jehlička - 22.2.2015 17:52

orinka: celerové hranolky miluju jsou super,někdy nedělám hranolky ale menší celer rozkrojím na polovinu a nakrájím na měsíčky ...vypadá to taky moc dobře smajlik - 4

 
Jehlička
Jehlička - 22.2.2015 17:49

sharon: nene babička si objednala pro vnuka Mirečka dort a chtěla nahoru figurku jejich pesana smajlik - 34

 
Jehlička
Jehlička - 22.2.2015 17:48

YXH: děkuji...byli spokojení a prý nic nezbylo smajlik - 68

 
orinka
orinka - 22.2.2015 17:40

Ivi: ty brambory jsou pěkné, vypadají jako nové.

 
YXH
YXH - 22.2.2015 15:52

Jehlička: Krasny dort ty nejsi jehlicka ale jednicka smajlik - 47smajlik - 47
Ivi: Zobla jsem si satecek byl moc bezva - dekuju smajlik - 64
Vcera restaurace.... dneska kure na kari, salat a brambory.

 
Ivi
Ivi - 22.2.2015 13:45

U nás dnes platýz na másle (sůl, maličko pepře, drcený kmín) s bramborem, polité vypečeným mmáslem.
obrázek - Platyz_na_masle_400.jpg
Na svačinu a zítřejší snídani šátečky s pudingem a čokoládou.
obrázek - Pudingove_satecky_400.jpg

 
andys
andys - 22.2.2015 12:36

Dnes jsem zkoušela trdelník podle Hrušky.......první dávka se mi trochu při sundavání potrhala a druhá to už asi byla sklenice dost vyhřátá šla krásně dolů. Jinak chuťově supr.

 
orinka
orinka - 22.2.2015 11:25

Já chodívala pro tříkilovou šišku, pekař byl v sousední vsi, a přinášela jsem to ohryzané právě na patce. Křupalo to, vonělo...tehdy nebyly chipsy, stačila patka čerstvého chleba.

 
Ivi
Ivi - 22.2.2015 10:54

Milda3: Taky jsem okusovala prasklinu ve chlebě (záměrně jsme vybírali prasklý chleba) a jako rodina jsme byli pojídači patek a kůrek, i když maminka nedovolovala sníst obě patky jako první, prvně jsme mohli pouze jednu. Dokonce i tatínek nedonesl chleba celý. Sice neokusoval, ale prasklinu si otrhal. smajlik - 68

 
sharon
sharon - 22.2.2015 9:11

Jehlička: krásnej dort smajlik - 47a já čtu Mireček 10 tak jsem myslela že to je ten pejsek...smajlik - 76smajlik - 68smajlik - 68

 
Milda3
Milda3 - 22.2.2015 8:13

orinka: já to mám asi od mala,když nás mamka poslala do konzumu pro chleba,tak jsme ho každej donesli v tom poprakaným okousanej a když ho donesla mamka,tak jsme se dohadovali o patku,bylo nás pět,ale to byl jinej chleba nežli dnes s namletým starým a byl kulatej tříkilovej

 
orinka
orinka - 22.2.2015 5:16

Milda3: a proč nechtějí patky? Vždyť jsou nejlepší, krásně křupou. Asi nemají zuby...smajlik - 42

 
orinka
orinka - 22.2.2015 5:15

Jehlička: oběd přesně pro mě. A díky za připomenutí celerových hranolků, dělala jsem je prvně o Vánocích a velice chutnaly.

 
Jehlička
Jehlička - 21.2.2015 21:36

Ivi: smajlik - 68 no sem tam je zdravá strava třeba

 
Ivi
Ivi - 21.2.2015 20:28

Jehlička: Vy budete tak zdraví, až z vás půjde strach! smajlik - 34 Dortík máš jako vždy krásnej! smajlik - 60smajlik - 47

 
Jehlička
Jehlička - 21.2.2015 18:00

Pěkný podvečer. Tak my měli rychlý oběd,plněné sojové plátky,obalené v těstíčku z Hrašky,chlapi knim měli brambory a já smažené celerové hranolky. smajlik - 4
A po delší době jsem dělala dortík,krémový,čokoládový,s figurkou stadfora,mají doma fenku tak snad se mi povedl.
obrázek - 1_st....jpg

 
sharon
sharon - 21.2.2015 16:07

u nás dnes hrnec vývaru z hov.žebra a kupou zeleniny + půl káv.lž.kurkumy....a velká remoska zapékané nudle s uzenou kýtou zalité 5 vajec - bude i na zítra se zeleným salátem......smajlik - 26

 
Ivi
Ivi - 21.2.2015 16:05

Milda3: Plíčky na smetaně ze srdíčka jíme taky. Jen tam nesmí být ty plíčky! smajlik - 42smajlik - 34smajlik - 34smajlik - 33

 
sharon
sharon - 21.2.2015 16:05

TULI: to je jako u nás se sojovým masem......sníst se to dá ale víckrát to nedělej...smajlik - 68smajlik - 68

 
Milda3
Milda3 - 21.2.2015 15:18

Ivi: plíčky na smetaně,to je moje,nedávno mi to paní dělala,ale ze srdce a to jsem dva dny jedl dieta nedieta 2x denně s pěti i šesti knedlíky,nikdo jiný to totiž u nás nejí
Linda: patky z chleba jsou u nás moje,ale taky je nikdo jinej nechce

 
orinka
orinka - 21.2.2015 10:23

Linda: už v polovině jídla bych zdrhala na záchod a modlila se, aby to nebylo v gatích.smajlik - 76

 
orinka
orinka - 21.2.2015 10:21

Linda: já jsem vždycky jako malá chtěla hlavně ten skrojek chleba, protože se u nás říkalo "jez skrojek, budou se na tebe chlapci smát"smajlik - 68 A jo!smajlik - 35

 
orinka
orinka - 21.2.2015 10:20

Linda: svíčková byla včera a je i dnes. Viking neví, co je dobrý.

 
orinka
orinka - 21.2.2015 10:19

TULI: máš mu říct "příště ti ji upeču a bude docela jiná"smajlik - 14

 

-- Kompletní archiv diskuse --


Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77204.
    Archiv anket.