Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept
denda04
denda04 - 21.2.2015 6:55

TULI: smajlik - 58smajlik - 67 není nad upřímnost smajlik - 34

 
TULI
TULI - 20.2.2015 19:19

Linda: 11.56 ..... nahodou to vypada dobre - hezky do krupava smajlik - 47


tvuj viking a muj talos smajlik - 68

muj ochutna vsechno, ale treba jednou jsem delala ZEMLOVKU tak to chudak snedl, ale opak rikal, ale priste uz to varit nemusis ..smajlik - 34

 
sharon
sharon - 20.2.2015 15:20

andys: já to říkám už skoro 40 let....smajlik - 68

 
YXH
YXH - 20.2.2015 14:46

Linda: Co je to Aromat? Neco jako vegeta????

 
Ivi
Ivi - 20.2.2015 14:11

Linda: Jo, znám to, protože mě mužští taky všechno nejedí, i když malý čím je starší, tím je vděčnější strávník. Ale jako můj tatínek, který bez řečí snědl cokoliv a rád (s výjimkou plíček na smetaně), to je asi málokdo. Naštěstí jsou celkem vděční za cokoliv, stačí jim i klobása s houskou. Takže někdy vařím jen pro sebe a je odbudu něčím nepracným a někdy vařím nadvakrát - pro mě a pro ně. smajlik - 75

 
Linda
Linda - 20.2.2015 13:31

Ivi: neni to spatny, jenom kdyz me prepadne chut treba zrovna na tu svickovou tak nemuzu rici "hele brouku co si v nedeli dat svickovou?", ale musim vymyslet bud kam ho vyslu na cely den a nebo mu uvarit nejakou jeho pochutinu smajlik - 42

 
Ivi
Ivi - 20.2.2015 12:32

Linda: Nejsi zase na tom tak špatně, když je Viking tolerantní. smajlik - 64smajlik - 68

 
andys
andys - 20.2.2015 12:21

sharon: takový chlap je k nezaplacení.

 
denda04
denda04 - 20.2.2015 12:11

Linda: smajlik - 34smajlik - 47smajlik - 68

 
Linda
Linda - 20.2.2015 12:03

Anahir: krapatko smajlik - 64..... a viking nikdy neprotestoval, pouze vyzaduje abych ho do mych napadu nezatahovala, on si klidne namaze chleba zatimco ja s holkama debuzirujeme nejakou ceskou mnamku, takze ja mu trpim aromat (hlavne at ho nesype do myho talire) a on me ze sem tam najde v lednicce kastrol s podivnym obsahem (svickova, knedlickova polivka) a nebo se krmim teplym rozteklym syrem smajlik - 34

 
Linda
Linda - 20.2.2015 12:03

Anahir: krapatko smajlik - 64..... a viking nikdy neprotestoval, pouze vyzaduje abych ho do mych napadu nezatahovala, on si klidne namaze chleba zatimco ja s holkama debuzirujeme nejakou ceskou mnamku, takze ja mu trpim aromat (hlavne at ho nesype do myho talire) a on me ze sem tam najde v lednicce kastrol s podivnym obsahem (svickova, knedlickova polivka) a nebo se krmim teplym rozteklym syrem smajlik - 34

 
Linda
Linda - 20.2.2015 11:56

Ono to vypada asi takhle a ta omacka se postupne pridava, ale i tak smajlik - 26....
obrázek - 4_300.jpg

 
Anahir
Anahir - 20.2.2015 11:54

Linda: ty jsi v Dánsku docela exotická bytost, co?smajlik - 34

 
Anahir
Anahir - 20.2.2015 11:52

Linda: ježkovy vočismajlik - 68
kdyby se to aspoň podávalo v jednotlivých mističkách jak to maj Japonci, ale takhle zlitý v jedné hromaděsmajlik - 80

 
Linda
Linda - 20.2.2015 11:52

sharon: presne smajlik - 47...ja mam bucek rada, ale ne utopeny v omacce smajlik - 34..... co me osobne nejvic "fascinuje" je klasicka starodanska kuchyne.... uprimne cim korenily nase babicky? Bylinkama! Danove pouze soli a peprem. A kdyz se jim klasika zda na soucasne chutove bunky moc fadni tak to zasypou aromatem smajlik - 80..... ja varit neumim a nebavi me to, ale uprimne aromat mam doma jenom k vuli manzelovi a nikdo nikdy si nestezoval ze by moje jidlo bylo bez chuti (pravda obcas mu chybi sul smajlik - 16) zato fascinuji vsechny sousedy a navstevy zahonem s korenim (pres zimu mam truhlik na kuchynskem okne). Dokonce nedavno jsem byla pozvana na 60.narozeniny a ostatnim hostum jsem byla predstavena jako "pamatujes jak jsem ti vypravela ze znama pestuje v kuchyni na okne v korenaci vsechno mozny a sype to do jidla? Tak to je ona" smajlik - 34smajlik - 34smajlik - 34...... moje tchyne je vyborna kucharka, ale proboha schovejte pred ni aromat, ten dostane do ruky az kdyz si ja s holkama nandame, co udela se zbytkem jidla me nezajima smajlik - 34. Nejsem fanatik na zdravou kuchyni, pro jednou me nejaky ecko sem ecko tam nezabije, ale me ta chemie proste nechutna smajlik - 34

 
sharon
sharon - 20.2.2015 11:44

Linda: tak to bych taky nepozřela....smajlik - 66

 
Linda
Linda - 20.2.2015 11:37

denda04: sharon: Danove maji vseobecne podivne chutove bunky smajlik - 26.... treba ja sokuju moje kolegy kazdy patek pri spolecne snidani - neni nad patku z cerstveho chleba s maslem smajlik - 57, oni patky vyhazujou.... nebo vecer jdeme na veceri k mazelove tete na bucek, coz by nebylo nic spatnyho,kdyby nebyl nakrajeny na tenke platky a vysmazeny do krupava (neco jako delaji anglicani slaninu), k tomu vareny brambor a vsechno zlite petrzelkovou omackou (predstavte si nasi koprovku jenom misto kopru je v tom petrzelka) - samo o sobe jsou to dobry veci, ale spolecne na taliri a v teto uprave - ja smajlik - 80 smajlik - 34

 
sharon
sharon - 20.2.2015 11:30

Linda: jaký já mám štěstí že ten můj sní všechno a navíc i sám uvaří.....smajlik - 24

 
denda04
denda04 - 20.2.2015 10:37

Linda: faktsmajlik - 63smajlik - 64

to neví co je mňamsmajlik - 58smajlik - 57

 
Linda
Linda - 20.2.2015 10:16

Premyslim co vyrobit vikingovi...honi me silena mlsna na smazak a na svickovou smajlik - 57, ale to on nepapka smajlik - 36

 
sharon
sharon - 20.2.2015 9:14

orinka: tak to se učí hodně špatně......já se kolikrát tak nacpu že jen funím....smajlik - 26

u nás fazolová polévka a sekaná s brkaší , včera byla hospůdka to jsme měli Hermínu ( plátek kuřecího na tom póŕek , žampiony a hermelín + americké brambory a předvčírem doma smažené žampiony.....a pořád dokola...smajlik - 68

 
orinka
orinka - 19.2.2015 18:02

Milda3: je fajn, že to bereš vážně. Ono je potřeba přejít na jiné návyky s porcemi jídla, já sama se kolikrát přistihnu, že jím ne z hladu, ale třeba z dlouhé chvíle anebo že se něco musí dojíst.smajlik - 26 I to najedení se do polosyta se člověk musí naučit.

 
Ivi
Ivi - 19.2.2015 17:28

U nás dnes k večeři frbr. smajlik - 61

 
Linda
Linda - 19.2.2015 9:42

Milda3: mas vzkazik smajlik - 64

U nas vcera dcera dorazila domu s pizzou smajlik - 57
na dnesek chystam kureci zapecene s brokolici a testovinami

 
YXH
YXH - 19.2.2015 1:20

Dneska porkova polevka a vinna klobasa od vcerejska.

 
Milda3
Milda3 - 18.2.2015 20:55

Ivi: zbylo by na ně taky,vnučky nejedí tlačenku ani klobásy já jen ochutnal a tak to jí paní a dva synové a třetímu paní donesla 1 tlačenku a včera 6 klobás,no né že bych si nedal,ale snažím se jíst jak mi řekli na diabetologii a obezitologii a zatím to jde pomalu dolů a bez hladu,ale menší množství můžu taky

 
Ivi
Ivi - 18.2.2015 19:29

Milda3: Máš štěstí, že na dnešní akci "ulov si večeři" si kluci ulovili míchaná vajíčka se škvarky a k tomu čerstvý dalamánek. Málem jsem je poslala si ulovit k vám! smajlik - 60smajlik - 47

 
YXH
YXH - 18.2.2015 14:38

Milda3: Krasne voni az za ocean.smajlik - 47smajlik - 47

 
denda04
denda04 - 18.2.2015 8:24

Milda3: smajlik - 47smajlik - 60smajlik - 58smajlik - 57

 
andys
andys - 17.2.2015 22:02

Milda3: no teda....dělat chutě zakazuje se!!!!!!!!!! Šikulka pravej profík.

 
Anahir
Anahir - 17.2.2015 20:07

Milda3: pěkné pěkné....smajlik - 47

 
Milda3
Milda3 - 17.2.2015 18:07

tak i klobásy jsou vyuzený
obrázek - P2170133(1).JPG

 
sharon
sharon - 16.2.2015 19:13

Milda3: super tláča....smajlik - 57smajlik - 57

 
YXH
YXH - 16.2.2015 16:08

Ivi: Drzim palce at se to povede, az dokoumas receptik, prosimte dej mi vedet. Vypadajji krasne, je to neco jako nase ginger snaps, ty delava dcera. Ja je jenom konzumujusmajlik - 72

 
Ivi
Ivi - 16.2.2015 7:56

YXH: Ne, bohužel to Golden syrup nedrží, ale dodá tomu chuťový šmrnc. smajlik - 68 Ale trochu experimentuju s moukou.

 
YXH
YXH - 15.2.2015 23:33

Ivi: Aha, ja myslela ze ten syrup by to mohl drzet pohromade. Mohlo by to byt i moukou, treba tam maji vic vlhkou nez u vas. Tady je jeste sussi nez v cz a tak jsem musela hodne receptu upravit, pridavam vic masla do lineckeho atd.
Drzim palce at se to povede, proste to chce praxi smajlik - 64
Ackoliv o te praxi nevim.. po tom co jsem udelala ty vdolky (praxi po 40 letech bych uz snad mit mela) smajlik - 68smajlik - 68

 
Ivi
Ivi - 15.2.2015 18:44

YXH: Dík, já ty recepty mám a znám. smajlik - 47 Ale tohle jsou jedny konkrétní sušenky, které jsem dostala od paní, u které jsme bydleli. Malému to dalo docela dlouhé hledání než sehnal recept. Ono nejde ani tak o ten prdopeč, protože v recepisu je soda, ale chybí vejce, takže to je celé jako drobenka a nedrží to pohromadě. smajlik - 68 A i když to ukoulím do kuličky, při pečení to nejdřív vypadá úžasně a pak se to rozteče. smajlik - 17smajlik - 68 Ale já na to jednou přijdu! smajlik - 64smajlik - 68

 
YXH
YXH - 15.2.2015 16:41

namichany smajlik - 76smajlik - 76 Holky mne ta chripajzna ci co to mam vazne nejak bere smajlik - 68
Ivi koukni se na tyhle...
http://allrecipes.co.uk/recipe/12617/cornish-fairings.aspx
http://www.womanandhome.com/recipes/531142/cornish-fairing-biscuits
http://www.bakingmad.com/cornish-fairings-recipe/

 
YXH
YXH - 15.2.2015 16:36

Ivi: Do tech susenek se pouziva jedla soda (nekolik receptu rika ze jedlou sodu a prasek do peciva, dalsi ma samokynouci mouku a jedlou sodu) ta samokynouci mouka uz ma pr do peciva namychany, je to specialni mouka.
Jo a at tu holky nebrecite, ja delala vdolky.... Zkusila jsem novou panvici, (driv jsem je delala ve fritaku ale byla jsem lina ho pro par vdolku vytahovat) a nejak neodhadla olej, tak jsem je uprostred nejak nedopekla... zkusila jsem je "nuknout" ze jako dojdou v mikrovlnce... No dosly do kose neco takoveho jsem jeste nevydela az zrak prechazel smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68

 
Ivi
Ivi - 15.2.2015 15:02

manka: orinka: Já se dva roky snažím udělat jedny tradiční cornwallské sušenky, které se jmenují něco jako "cornwallské krovky" (Cornish fairing). Potíž je v tom, že v orig receptu není ani prdopeč, ani vajíčko nebo aspoň žloutek. Jsem schopná je udělat velmi jedlé smajlik - 57, ale pokaždé jsou esteticky více či méně závadné (roztečou se). smajlik - 76 Ovšem nevzdávám to, i když už jsem ve slabé chvilce přemýšlela o obohacení receptu. smajlik - 58 Věřím, že jednou se to podaří! smajlik - 64smajlik - 75

 
Ivi
Ivi - 15.2.2015 14:51

orinka: smajlik - 56 Njn, kdo nic nedělá, nic nezkazí! Takové věci se občas stanou každému a ani nemusí být indisponován. smajlik - 61

 
orinka
orinka - 15.2.2015 14:47

Ivi: já, úžasná a všemi chválená kuchařka, jsem minule dělala tvarohové řezy. Na svou omluvu napíšu jen to, že jsem byla hodně nemocná a pomalu jsem na to neviděla přes uslzené oči od rýmy. Normální těsto - práškové, doprostřed 3 tvarohy se sněhem. No, bylo mi divné, proč to v troubě vůbec nenaskakuje. Bodejť by jo: prášek jsem tam vůbec nedala. Snažila jsem se to po upečení zachránit, že jsem povrch pokropila mlékem a nechala ještě v troubě. Nepomohlo, byl to placek. Trošku jsme s musem snědli, přece jen to šlo ukousnout, ale nakonec jsem to vrzla do sáčku na mražák. Až se pojede na chalupu k dceři, vezmu to slepicím.

 
Ivi
Ivi - 15.2.2015 10:25

manka: Mančí, zkoní občas každý něco, ale někteří by to nepřiznali ani na mučidlech. smajlik - 68 To tvarohové každopádně ještě zkus, je to fakt chutné. smajlik - 47

 
Ivi
Ivi - 15.2.2015 10:23

U nás dnes poněkud nudné, ale milované jídlo - vepřové řízečky s brsalátem. smajlik - 57smajlik - 68

 
manka
manka - 15.2.2015 10:22

Ivi: teda Ivi, se červenám. Jo, myslím, že jsem dobrá kuchařka, ale teda ti řeknu, že kolikrát taky něco zkoním, ale jako že úplněsmajlik - 68

 
orinka
orinka - 15.2.2015 9:56

tak dneska máme krkovičku na šumavských hříbkách, zázvoru a římském kmínu (cibule je tam samosebou taky), k tomu budou pečené brambory a polévku jsem vytáhla z mražáku - měla jsem dvě porce kuřecího vývaru, tak jsem přivařila další, ze zeleného hrášku a pomíchané je to dobré.

 
mija
mija - 14.2.2015 21:40

Moc dekuju za recept,uz se pecesmajlik - 31

 
batum
batum - 14.2.2015 20:56

mija - opožděně,ale koukám recepis máš, já je kroutila a měla jsem 29ks.

Dneska jsem zkoušela cupcake a byly výborní, jen nahoru jsem obarvila žerve+kysankou,masarelu a kaviár na parádu.......dobře kluk vaří
https://www.youtube.com/watch?v=4_BhWkRYUJcsmajlik - 31smajlik - 31smajlik - 31

 
Ivi
Ivi - 14.2.2015 18:42

manka: Já dělala nedávno taky tvarohové kynuté, ale mám trochu jiný recept než jsi dostala tady. Myslím, že ti chyběla mouka - já musela docela dost přisypávat, ale nakonec bylo těsto jako dech a moc hezky se s ním pracovalo. Autorka toho mého receptu tam měla poznámku, že hlídat, protože záleží na tvarohu i na tom, jak je mouka savá. Takže se mi to povedlo odchytit hned zezačátku. Dělala jsem z něj šneky s mandlovou nádivkou a švestkami. Nepochybuju, že tak prvotřídní kuchařka jako ty si s tím příště poradí, jsi jedna z nejlepších kuchařek co znám! smajlik - 61

 
orinka
orinka - 14.2.2015 15:34

Milda3: no, když to vidím.....já si dopoledne koupila 10 dg tlačenky v Globusesmajlik - 68

 
orinka
orinka - 14.2.2015 15:33

manka: aha, tak to já dělám ručně a hned vidím, co to potřebuje. Ono to fakt není pracné, možná je to v tomsmajlik - 58smajlik - 31

 
YXH
YXH - 14.2.2015 14:52

talenka: smajlik - 47 Paradni obed nebo to prece jenom vune vyhrala a byla to snidane?smajlik - 58
Milda3: smajlik - 75 vypada krasne.smajlik - 47

 
denda04
denda04 - 14.2.2015 14:13

Milda3: smajlik - 47smajlik - 60smajlik - 47smajlik - 58smajlik - 57

 
Haninka
Haninka - 14.2.2015 14:05

Milda3: teda to je úžasný smajlik - 60, po naší zapečené brokolici, co jsme měli k obědu, bych si s chutí kus tlačenky dala smajlik - 57

 
manka
manka - 14.2.2015 13:59

orinka: těsto jsem míchala v pekárně, bylo pěkný, jen řidší. vařit knedle umím, vařím ve velkým hrnci, natrhnu každou, nevím co se podělalo.

 
Milda3
Milda3 - 14.2.2015 13:29

tak mě donutili synátoři abych udělal opět tlačenky a klobásy,tak jsem v Globusu nakoupil masiko,opět o něco dražší než minule 1450 korun,ale překvapili mě že mě včera jednu tisícovku dali,předtím nikdy ne

tak to je připravený na klobásy prosolený a bude to podle počasí 2 - 4 dny než se to proleží a namele,potom 1 den ve střívku a pak vyudit,je to tak na 50 klobás

obrázek - P2130121.JPG

a tady maso na tlačenky
obrázek - P2130122.JPG

a tady už jsou hotový

obrázek - P2140123.JPGobrázek - P2140124.JPG

 
talenka
talenka - 14.2.2015 13:20

Dnes jsem se valentýnsky pochlapila: pomalu pečená kachna, chlupaté knedlíky a moravské zelí.
Na pomalu pečené kachně je nejtěžší nesežrat ji hned ráno k snídani, když se probouzíte a po celém bytě to nebesky voní smajlik - 60smajlik - 57smajlik - 68

 
andys
andys - 14.2.2015 8:27

mija:


Pudinkáče s vanilkovým krémem 1/4 l mléka,2 dcl oleje,3 žloutky,40 dkg hladké mouky,10 lžiček cukru ,špetka soli ,asi 17 g kvasnic a dáme do pekárny. Po vykynutí udělat válečky, spojit a přetočit do osmičky .Celkem z tohoto množství je 34 až 36 ks. Nechat na plechu chvíli nakynout pod utěrkou ,potřít rozšlehaným vejcem. Péct při 180°C asi 12-15 min. Vychladlé rozkrojit a plnit krémem z 3/4 l mléka,2,5 sáčku vanilkového pudinku,4,lžíce cukru-klasicky uvařit pudink. Vychladlý vyšlehat s kostkou másla

 
denda04
denda04 - 14.2.2015 6:56

batum: smajlik - 47smajlik - 58smajlik - 57

 
orinka
orinka - 14.2.2015 5:23

a do třetice - ale to asi taky víš. Vařit se musejí ve velkém kastrolu, aby se tam nemačkaly a pěkně volně plavaly. A už dám s knedlama pokojsmajlik - 68

 
orinka
orinka - 13.2.2015 16:58

manka: no, a kynutý knedlík se po uvaření musí každý natrhnout, aby vyšla pára a nebyl zdrcnutý, to by taky mohlo být - ale tos určitě udělala, vaříš už dýl....smajlik - 55 Nejlepší bude, když si to vyzkoušíš někdy znovu, teď už víš, jaká byla chyba. Fakt jsou výborný, když není ovoce, stačí dovnitř i jenom povidla.

 
orinka
orinka - 13.2.2015 16:54

manka: neboj, to je jen napoprvé. Teď už budeš zkušenější. Mouku jsi dala POLOHRUBOU? Do ní uděláš důlek, trochu vlažné vody na nadrobení kvasnic. Po vzejití přidáš ten tvaroh, vajíčko můžeš a nemusíš, ale přiléváš jen tolik tekutiny, aby to šlo vypracovat. Hele, míchalas to ručně? Ono to ze začátku klade dost odpor, ale pak se to poddá. Možná tě to popletlo, že je to nějaké tuhé a suché a utopilas mlynářa.

 
manka
manka - 13.2.2015 12:11

orinka: no, oslazený, pomaštěný, sníst se to dá, ale nabídnout bych to nikomu nemohla, je to prostě zdrclý. chjo. asi když je tam ten tvaroh, už jsem tam neměla přidávat tekutinu.

 
orinka
orinka - 13.2.2015 5:44

manka: těsto jsi asi udělala řídké, podle toho, co píšeš. Nesmí se roztékat, ale na to přijdeš časem.

 
mija
mija - 13.2.2015 2:01

batum - 12.2.2015 15:13-vypadaji zravesmajlik - 60...moc moc prosim o receipt .
mozna ho uz nekdo tady dal ale ja ho nemuzu najitsmajlik - 72
moc dekuju

 
manka
manka - 12.2.2015 19:55

orinka: nic moc, těsto bylo řídké, po vykynutí jsem ještě přidávala mouku, teď teda jako pejchavičky nevypadají, nevím. jsem asi nešikovná kuchařka, ale určitě to ještě jednou zkusim.

 
Ivi
Ivi - 12.2.2015 16:30

U nás dnes k večeři rybí salát podle Mildy3 a k tomu čerstvé housky. obrázek - z105(1).gif

 
orinka
orinka - 12.2.2015 16:12

manka: tak dej, prosím, vědět, jak to dopadlosmajlik - 58

 
orinka
orinka - 12.2.2015 16:11

YXH: a jsou děsně rychlé.

 
YXH
YXH - 12.2.2015 15:38

Vcera kureci nadra a brambory, predevcirem ravioli se syrem a zeleninou. Dneska nevim. Jeste mi je porad dost blbe, tak jsem lina varit. smajlik - 65smajlik - 65 ale ty ovocne knedliky zneji lakave. smajlik - 57

 
batum
batum - 12.2.2015 15:13

moc dík za pudinkáče, zkoušela jsem,ale mají jednu chybu....ztrácejí sesmajlik - 34smajlik - 34
obrázek - Fotografie1261.jpg

 
batum
batum - 12.2.2015 15:11

Kuchařinky zdravím, dobré nápady a mlsky, fotasmajlik - 47

u nás dneska dietka.....obalená krkovička + bramsalát z Glóbuobrázek - Fotografie1260.jpg

 
UVita
UVita - 12.2.2015 14:50

Linda: manka: děkuji za tipy. smajlik - 31

 
Linda
Linda - 12.2.2015 12:44

U nas dneska domaci hamburger

Ovocnyma knedlikama jste mi nadelaly chute smajlik - 57...sepisuji si nakup do Cech (chystame se na velikonoce) a uz mam pripsanou jak hrubou tak polohrubou mouku smajlik - 16

 
manka
manka - 12.2.2015 12:36

orinka: díky,dnes je zkusím. smajlik - 25

 
orinka
orinka - 12.2.2015 12:09

manka: to máš podle velikosti náplně a těch knedlí, 20 min. je orientační. Prostě tak po čtvrthodině jeden knedlík vyndáš, na talířku natrhneš, a pokud se to uvnitř netáhne, máš to hotové. V opačném případě vrátíš dovařit. Na tom se opravdu nedá nic pokazit, neboj.smajlik - 25

 
andys
andys - 12.2.2015 11:43

manka: v receptu psala cca 20 min , podle velikosti.

 
manka
manka - 12.2.2015 7:35

orinka: tak ještě poraď jak dlouho je vaříš a už dám pokoj.

 
orinka
orinka - 11.2.2015 19:01

manka: kdepaksmajlik - 66, u těch tvarohových kynutých se mi to jakživ nestalo! Zavářet do vroucí vody, párkrát otočit kvůli provaření ze všech stran a je to jak z živých.

 
YXH
YXH - 11.2.2015 14:36

TULI: To je nadhera smajlik - 60 Jako ve spickove restauraci. smajlik - 47

 
manka
manka - 11.2.2015 12:44

když já se toho trošku bojím, vždy když zabalím do kynutých knedlí zmrzlý ovoce, tak se mi zdrcnou.

 
Renda68
Renda68 - 11.2.2015 9:09

manka: taky jsem si napsala a dneska zkusím s jahodama smajlik - 75

 
manka
manka - 10.2.2015 17:31

TULI: skoro všechno dobré, však ty už víš
já vařím játrovou omáčku, je to problém vymýšlet, manžel dělá ob týden odpolední a musím aby si to hezky ohřál

 
TULI
TULI - 10.2.2015 17:05

obrázek - unor1__400_x_300_.jpgneco JAKO SVICKOVA a testov. ryze

 
TULI
TULI - 10.2.2015 17:04

obrázek - unor2__400_x_300_.jpgcina

 
TULI
TULI - 10.2.2015 17:03

obrázek - unor4__225_x_400_.jpgobrázek - unor5__400_x_300_.jpgmusle ...

 
TULI
TULI - 10.2.2015 17:03

obrázek - ub8__400_x_300_.jpgzapek. testoviny

 
TULI
TULI - 10.2.2015 16:56

obrázek - ubor7.jpgkur. prsa plnene syrem , sunkou ..obalene a upecene

 
TULI
TULI - 10.2.2015 16:56

obrázek - unor6.jpg list. testo plnene slaninkou - zamotabe a upecene

 
TULI
TULI - 10.2.2015 16:55

obrázek - unor3(1).jpgryba

 
TULI
TULI - 10.2.2015 16:54

obrázek - tort.jpgobrázek - DORT_REZ__400_x_225_.jpgdort

 
YXH
YXH - 10.2.2015 15:03

andys: Zapisuju si receptik, dekuji smajlik - 54

 
Linda
Linda - 10.2.2015 13:46

UVita: z cervenyho rybizu delam zele (desne jednoduchy - co nejvice povarit na kasi, pak precedit pres uterku a podle mnozstvi do toho soupnout gelamix- nebo jak se to jmenuje - postupovat podle navodu, hotovy prelit do vyplachnutych sklenicek a obratit dnem vzhuru jako marmeladu) a pouzivam to bud na ovocne moucniky (rozpustit v mikrovlnce a bud cele zele jako na dort a nebo pokapat lzickou jenom kolem ovoce - vypada to moc hezky) a nebo pridat lzicku az dve do tmavych omacek po zahusteni, doda fantastickou chut treba hovezimu gulasi (v podstate jakymukoliv gulasi) nebo na hovezi smes na spagety apod.

 
UVita
UVita - 10.2.2015 13:37

orinka: děkuji za recept. Knedlíky tyto nedělám, ale můžu taky zkusit,. Jinak mám v mražáku nadělaných knedlí jako z kynutého těsta a pak guliše (z bramborového těsta). A mladí moc na to nejsou, dělám si to jen pro sebe, ale nějakou buchtou nebo zákuskem neopovrhnou.
andys: ano, dám vědět. Tento víkend bych se měla toulat, tak snad příští týden upeču.smajlik - 54
Vidíte holky, my jsme měli doma úplně novou remosku. To byly ty, co se prodávaly před hodně lety. Ani jednou jsme na tom nedělali, tak ji myslím mamina vyhodila. smajlik - 26

 
andys
andys - 10.2.2015 12:54

manka: já taky

 
manka
manka - 10.2.2015 8:24

orinka: takže normální kynuté a do toho před kynutím ještě ten tvaroh? neznám to, tak se ptám.

 
andys
andys - 10.2.2015 8:20

Linda: já na chalupě ohřívám, ale rychlejší je to v mikrovlnce.

 
andys
andys - 10.2.2015 8:17

UVita: dej vědět jak chutnal. nám jo.

 
Linda
Linda - 10.2.2015 8:12

Jeste jsem zapomela - dcera se pta jestli se da v remosce ohrivat jidlo?

 
Linda
Linda - 10.2.2015 7:54

Anahir: Ivi: Renda68: a ostatni: DIKYsmajlik - 81.... my koukali po internetu a nejvetsi jsme nasli 29cm a pak mensi 22cm..... cenove netusim jestli je to predrazeny, holka ma jenom elektricky dvouvaric, nema sporak a netusim jestli pojistky zvladnou mikrovlnku s troubou a tak me pod tim clankem napadla moznost koupit pri pristi ceste do cech remosku (tady to neexistujici spotrebic) - to je obyc 220V, pojistky to zvladnou a cenove to vyjde na neco kolem 1000ddk, kdezto novy sporak a elektrika k nemu vcetne novych pojistek a merice by stalo kolem 10 tisic ddk. A tato investice by se ji nikdy nevratila, protoze majitel bytu sporak nepotrebuje (ona bydli v pronajmu). Remosku si sbali s sebou az se jednou bude stehovat o dum dal.

 

-- Kompletní archiv diskuse --


Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77204.
    Archiv anket.