Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept
orinka
orinka - 10.2.2015 5:08

UVita: a ze švestek udělej knedlíky z tvarohového těsta! Jsou výborné. Těsto: 1 kostka tvaroho - nebo vanička šlehaného (jakéhokoliv), cca 50 kg polohrubé mouky, 1 čajová lžička soli, 1/2 kostky kvasnic, trochu teplé vody na vzejití kvásku a pak podle potřeby, 1 celé vajíčko. Uděláš klasické kynuté těsto s rozmíchaným tvarohem do něj. Necháš asi hodinku vykynout. Pak nabíráš lžicí, do každého kousku zabalíš zmrzlou švestku a uvaříš ve vroucí vodě v kastrole. CCa 20 minut, podle velikosti. Jak vyplavou, obracíš ve vodě, aby se vařily stejnoměrně. Pak jeden knedlík vyndáš a natrhneš, abys viděla, jestli je těsto provařené. Jestli se ještě táhne, vhodíš zpět a přidáš chvilku varu. Hotové natrhneš, sypeš mákem, cukrem a poleješ máslem. Mražené švestky jsou tam jako živé.

 
UVita
UVita - 9.2.2015 21:04

andys: děkuji moc, už si ukládám.smajlik - 31

 
andys
andys - 9.2.2015 17:04

Oprava 1/2 bal prášku do pečiva

 
andys
andys - 9.2.2015 17:02

RECEPT: Sněhový koláč s rybízem


Suroviny:

Na těsto:

3 žloutky
150 g moučkového cukru
50 g másla nebo rostlinného tuku
2 polévkové lžíce studené vody
250 g polohrubé mouky
½ balíčku kypřicího prášku

Na sněhovou hmotu:

3 vaječné bílky
špetka soli nebo několik kapek citrónové šťávy
250 g cukru krupice
300 g rybízu
trochu tuku na vymazání – nejlépe sádlo

Postup:

Nejprve utřeme cukr s máslem a žloutky do pěny. Pak přidáme vodu, mouku promíchanou s kypřicím práškem a vypracujeme těsto. Vzniklé těsto nesmí být příliš tuhé. Vlhkýma rukama těsto rovnoměrně vtlačíme do tukem vymazané koláčové formy nebo pekáče. Na 20 minut dáme zapéct do středně vyhřáté trouby. Mezitím ušleháme z bílků tuhý sníh, nezapomeneme přidat sůl nebo citrónovou šťávu. Do tuhého sněhu zašleháme cukr. Nádobu se sněhem vložíme do vodní lázně a ještě trochu prošleháme. Sníh bude lasturový, hedvábný. Pak do něj lehce vmícháme obraný, opraný a oschlý rybíz. Jakmile začne těsto v troubě růžovět, naneseme na něj sněhovou hmotu s rybízem a dopečeme. Sníh vytvoří křupavou krustu. Prochladlý koláč nakrájíme na řezy.

 
Ivi
Ivi - 9.2.2015 13:59

Renda68: Bellana: Díky za sdílení zkušeností, bude se to hodit! smajlik - 75

levíček 02: Na Pečenku jsem nenarazila, ale omrknu ji taky. smajlik - 64

 
UVita
UVita - 9.2.2015 13:33

Ahojte kuchařinky, potřebovala bych tip na nějaký recept se zamraženým červeným rybízem a zamraženými švestkami. Dělala jsem táče a víc mě nenapadá. Potřebuji vyprazdňovat mražák.smajlik - 31

 
Bellana
Bellana - 9.2.2015 12:29

Tchyně si koupila bravosku. Vypadala, že bude lepší než remoska, dala se používat jako remoska i jako pánev. Vydržela dva roky. Remosku máme přes třicet let, dala jsem ji synovi na kolej. Před šesti lety jsem si koupila novou, poslední dva roky ji používám denně a nevyměnila bych ji za výrobek jiného výrobce. Škoda jen, že nemá termostat.

 
levíček 02
levíček 02 - 9.2.2015 12:15

sharon: ano vše stejné

 
sharon
sharon - 9.2.2015 11:42

levíček 02: ale funkčně jako remoska ..ne ?

 
levíček 02
levíček 02 - 9.2.2015 10:22

koupila jsem si před 14 dny Pečenku zatím jsem spokojená a není kulatá jako remoska

 
Renda68
Renda68 - 9.2.2015 9:44

sharon: to mám asi tu samousmajlik - 68. Ta moje má taky před rokem výroby ještě L.P., taky jsem ji podědilasmajlik - 75 Ale nedala bych ji ani za nicsmajlik - 47

 
sharon
sharon - 9.2.2015 9:38

Renda68: i do remosky když cokoli peču dám pečící papír a vyhnu se tak drhnutí......smajlik - 64 mám velkou s tím sklem nahoře ještě po mamince a zatím funguje - jen šňůra byla jednou opravená.....až zdechne ihned kupuju novou ale určitě ta tolik let nevydrží.....smajlik - 68

 
Renda68
Renda68 - 9.2.2015 8:37

Ivi: tak já mám na chalupě ještě starou - hliníkovou - remosku i nový Tefal. V Tefalu dělám úplně všechno - od polívek přes brambory, bramboráky, omáčky, buchty, marmelády... Prostě všechno na co si ve vaření vzpomenete. Krom pečeného masa. To je z Remosky naprosto bezkonkurenční. A nezastaví mě ani připečeninysmajlik - 64. Stejně jdou po namočení krásně dolůsmajlik - 47.

 
batum
batum - 8.2.2015 22:58

Ivi - moc děkujismajlik - 31

 
Ivi
Ivi - 8.2.2015 21:11

Anahir: Díky za info. Já nikdy remosku neměla, ani moje maminka. Ale pamatuju si, že jedna babička v ní taky dělala kde co. smajlik - 64 O remoskách ve většině diskuzí píšou, že je sice fajn, ale předražená (2 500 Kč a víc). Existuje cosi, co vypadá jako remoska, pracuje to jako remoska, ale jmenuje se to jinak a má to být levnější (jiný výrobce). Jen jsem zapomněla ten název. Já neumím posoudit, jestli je 2,5 tis. moc nebo ne, protože s tím nemám žádnou zkušenost. smajlik - 26 A teď se mi povedlo najít to druhé (Removar - 1500 Kč, Tefal SK5005 - 2200 Kč, Concept CK 3000 - 2000 Kč). Všichni si chválí a pak se v tom vyznej! smajlik - 76smajlik - 68

 
Anahir
Anahir - 8.2.2015 20:43

Ivi: nevím, o jakou předraženou nebo no name, jde. Mám tuto (odkaz níž)
Mám tu menší. vím že dělali nebo dělají velikou a pak tu co je velká jako ta stařičká remoska - tak mám tuto velikost.
Mám jí asi 4 roky.
Ze začátku se mi zdálo že peče víc než ta stará, ale jinak dobrý.
Kdysi dávno, když jsem ještě bydlela na ubytovně jsem ve staré remosce upekla i cukroví - pracny.
Podle mě neexistuje jídlo, který by se v ní nedalo upéct nebo připravit.
Např. ptáčky jsem nikdy nevařila v hrnci, ale v remosce. Když je maso upečené,tak jen formu dám na plotnu a zahustím. Stejně tak kuře na paprice. Nikdy jsem ho nevařila, ale pekla.

Zde odkaz pro předtavu jakou mám
http://www.datart.cz/Remoska-Orson-R-1202-REMOSKA.html

 
Ivi
Ivi - 8.2.2015 20:28

Anahir: A máš tu novou opravdu remosku, co o ní říkají, že je předražená nebo máš tu no name? Taky o ní uvažuju - pokud budeme s mužem jen sami dva, bude pro nás trouba zbytečně náročná. smajlik - 75

 
Anahir
Anahir - 8.2.2015 17:56

Linda: peču v ní všechno.
Kuře. Francouzké brambory. Ptáčky. Kuře na paprice. Dort. Buchty. Bublaninu. Sekanou. Různý bramborový směsi se zeleninou, se smetanou...

Dneska má remoska mísu teflonovou (jinou ani snad neseženeš) takže maso, na omáčky nebo francouzké brambory(šunkofleky) papírem již nevykládám. Na buchty nevykládám. ale na bublaninu, dort a sekanou ano - nemám pak případně problém s vyklopením a je to líp upečený. U sekaný se tolik tuk nenapaluje. Na věci zapékané se smetanou vykládám papírem.
Když jsem měla mísu ještě hliníkovou nebo jakýže to byl kov, tak jsem vykládala i pečené kuře, bylo to lepší - hluboký plech s karbošema dodnes vykládám pečícím papírem.

 
kubikm
kubikm - 8.2.2015 16:23

kdyby někdo potřeboval dia

http://www.najdurecept.cz/cz/recepty-jidla-pro-diabetiky.php

zdají se mi tam některé předpisy jedlé

 
Linda
Linda - 8.2.2015 15:54

Diky za brusinky smajlik - 31.
YXH: jo tak to bude ten rozdil a ja mam pravdepodobne smes obou druhu, jenze je to namixovany (jak jsem po roztati prvni varky zjistila), a podle puvodni majitelky jsou v tom snad jeste namichany i tresne a ostruziny smajlik - 34.... z casti jsme udelala marmeladu, cast jsem vcera soupla do naplne na dort a jeste ma m2 sacky v mrazaku na dalsi pokusy

POtrebuji dalsi radu smajlik - 68 nedavno pod clankem o domacich spotrebicich bylo spousta nadsenych majitelek remosky, sama ji nevlastnim, ale doma u rodicu se v ni peklo hodne (jo pred 20 lety), pokud ji nekdo mate jak jste spokojene a co vsechno v ni pecete? Pokud pecete sladky pouzivate v ni pecici papir? A jeste pokud koupime tu s teplonovou upravou jakou mate zkusenost treba s pripecenou lasagne / smetanovyma bramborama/ zapekanyma vecma co se vzdycky nejak pripecou ke dnu.Diky

 
YXH
YXH - 8.2.2015 11:40

Anahir: Neni zac smajlik - 31

 
Anahir
Anahir - 8.2.2015 9:29

YXH: děkujusmajlik - 75

 
Ivi
Ivi - 8.2.2015 1:01

batum: Hoď si do prohlížeče domácí tavený sýr a vyjede ti recept skoro na každém webu o vaření. smajlik - 58

1 tvaroh
1 rovná kávová lžička jedlé sody
1 lžička másla
přísady podle chuti (bylinky, česnek, kmín, zelenina, salám…

Tvaroh dobře rozmícháme se sodou, případně dalšími přísadami a necháme 10 minut uležet. V kastrolku rozpustíme lžičku másla, přidáme tvaroh a zamícháme. Necháme vychladit v misce.

 
batum
batum - 7.2.2015 22:02

Děvčata smajlik - 61prosím nemohu tu najít recepis na tavený sýr, už jste to tu psaly moc díksmajlik - 31

 
YXH
YXH - 7.2.2015 13:18

Anahir: Davam je do hrnce, podliju pomerancovym dzusem (asi 1 sklenicku) a jeden hrnek cukru na pytlik cerstvych brusinek (tusim ze to je asi 300 g nebo tak nejak). Delam to bajvoko. Muze se pridat trochu skorice a hrebicek (to delam na vanoce). Necha se to prevarit, brusinky hodne prskaji tak prikryt. Zhoustne to samo brusinky maji hodne pektinu.
Takhle pripravene se davaji ke krute. Ale kdyz zbydou, namicham to do mufiku nebo i do toho sladkeho chleba, pak ale pridam jeste cerstve brusinky.

 
Ivi
Ivi - 7.2.2015 13:14

U nás dnes pečená uzená krkovička, brambory, tatarka, mangové chutney a okurka. obrázek - z105(1).gif

 
Anahir
Anahir - 7.2.2015 8:51

Linda: pečený čaj, jak píše chrpa a nebo taky dát do domácího musli.
kdysi tu prodávali velké brusinky, psali na sáčku kanadské a byl u toho recept jak je zpracovat na jakousi marmeládu. Bylo to hrozně rychlé a já jsem to nakonec snědla ze sklenice samotnésmajlik - 68
Samozřejmě recept jsem si neopsala a pak už je v nikdy neměli

Ale třebas YXH mi poví co by to asi mohlo být za recept.smajlik - 68
Vsypaly se ty velké brusinky na pánev, nějaký poměr cukru a vody a za chvilku to bylo hotový, nalilo se to do sklenice a ty brusinky byly ještě takové nerozvařené, úplně v celku....

 
YXH
YXH - 6.2.2015 14:42

Linda: Jake brusinky to jsou?? Ty vetsi, (tady se prodavaji jako brusinky, cranberries), pouzivam do bublaniny, a delam k tomu karamelovo rumovou omacku. Take je davame do sladkeho chleba (buchta v chlebove forme) nebo do muffins. Ty mensi, evropske (lingonberries) se tu daji koupit v Ikea coby marmelada. Pouzivam do perniku misto rybizove marmelady, do palacinek a jsou moc dobre na ochuceni obycejneho bileho jogurtu.

 
sharon
sharon - 6.2.2015 14:20

u nás zítra smažák , brambor, tatarka a ledový salát a na neděli a pondělí vepřo-knedlo-zelo- máme vykostěné vepřové koleno tak bude pečené ještě s pleckem....smajlik - 103

 
sharon
sharon - 6.2.2015 14:19

Renda68: anóóó říízek...to je nebe v hubě....smajlik - 47

 
Renda68
Renda68 - 6.2.2015 10:45

Ivi: já když už fakt nevím, tak je donutímsmajlik - 68. Ale stejně je vždycky u každýho na prvním místě řízek smajlik - 68smajlik - 68. To se pak těžko vybírá smajlik - 75

 
chrpa
chrpa - 6.2.2015 10:44

Linda: pečený čaj

 
Ivi
Ivi - 6.2.2015 10:34

Linda: Teď mě napadá jen brusinkový rohlík (prodává se v Bille), ale jinak krom marmelády nebo kompotu nic. A do rohlíků nebude spotřeba brusinek nijak závratná, tak ti asi moc nepomůžu. Určitě by šla udělat ještě taky brusinková šťáva. smajlik - 75

 
Ivi
Ivi - 6.2.2015 10:32

Renda68: To je boží nápad dát každému napsat pět jídel a pak podle toho jet! smajlik - 47smajlik - 5smajlik - 5

 
Renda68
Renda68 - 6.2.2015 8:57

Ivi: u nás včera a dnes maso na houbách a kakový perník s jablíčkama a ořechama. Zítra asi zapečená rybka a v neděli ještě nevím. Asi dám dneska zase každýmu napsat 5 jídel, připíchnu na ledničku a budu postupně odškrtávat smajlik - 68

 
Linda
Linda - 6.2.2015 7:55

Nevite nekdo - existuje vic druhu brusinek???
Mam dvoje dansky, je v nich neznatelny rozdil, jmenuji se kazdy jinak, ale technika mi to preklada oboje jako brusinky??? Mam zmrazenych asi 5l a potrebuju je zdelat (nevesly se do noveho mrazaku), udelam odpoledne asi marmeladu smajlik - 26 nebo mate nekdo napad co s nimi????

 
Ivi
Ivi - 5.2.2015 15:58

Koukám, že tu všichni mají kuchařské prázdniny. smajlik - 68 U nás dnes domácí pizza. smajlik - 61

 
Milda3
Milda3 - 4.2.2015 8:40

sharon: ani jsem si nevšimnul,mě přišla v mailu,ale měl jsem tušení že jsem ji někde viděl

 
sharon
sharon - 3.2.2015 15:07

Milda3: tuhle fotku jsem dávala na Vtipy 9.ledna....vidím že se ujala.....smajlik - 68

 
YXH
YXH - 3.2.2015 14:42

Milda3: smajlik - 68smajlik - 68 bezva reklanasmajlik - 47

 
choc_ivi
choc_ivi - 3.2.2015 9:33

Haninka: díky za tip, to vyzkouším, to u nás půjde smajlik - 47smajlik - 60

 
janamilan
janamilan - 3.2.2015 8:43

Haninka: choc_ivi: já to znám jako estonský kringel, před Vánoci jsem ho pekla každý den, je to rychlovka, jak na výrobu tak na konzumaci smajlik - 4

 
Milda3
Milda3 - 3.2.2015 8:15

Ivi - 29.1.2015 17:04 - Ivi - 29.1.2015 16:30 - ještě k těm prasečím ocáskům

obrázek - c8cdabc773_99005845_o2(1).jpg

 
Bellana
Bellana - 2.2.2015 16:12

Dnes mi ani trochu není dobře. Včera jsem spotřebovala poslední vajíčko a potřebovala jsem upéct nějakou bábovku manželovi k snídani. Vzala jsem domáci jablečnou přesnídávku, cukr, ořechy, rozinky, máslo, kakao, mouku, prdopeč, smíchala a upekla v remosce. Ochutnala jsem, jestli to nemám raději vyhodit. Je to příjemně nakyslé. Proti svému přesvědčení jsem smlsla už čtvrtinu. Snad to bude manželovi taky chutnat, jinak se neunesusmajlik - 11

 
YXH
YXH - 2.2.2015 13:49

Haninka: Ja prave davala maliny do te bomby, mam jich par pytliku v mrazaku, tak se hodily. Nekdy davam kompotovane merunky nebo broskve, ale maliny jsou v tom dobre. smajlik - 64

 
Haninka
Haninka - 2.2.2015 11:43

choc_ivi: http://novaplus.nova.cz/porad/rychlovky-ladi-hrusky/video/3017-levne-a-chutne-skoricovy-pletenec/
Je to velice jedlé, u nás se jí ještě vlažný a dlouho nevydrží

 
choc_ivi
choc_ivi - 2.2.2015 10:15

Haninka: skořicový věnec? to zní dobře.... dáš recept?

 
Linda
Linda - 2.2.2015 7:35

Haninka: nase mlada dela narozeninovy dort - piskot a dve ruzne naplne - obvykle jednu cokoladovou a jednu ovocnou a tu ovocnou dela mrazene ovoce (ktery zrovna najde u me v mrazaku) rozvarit s cukrem, prida zelatinu a necha vychladit, pak vysleha rucnim elektrickym slehacem. ....dort je piskot - cokoladovy krem - piskot - tento ovocny krem a necha vsechno vychladit a nakonec bud potahne vsechno marcipanem a nebo zlije coko polevou a vsichni se oblizuji.
A druha holka si dela kazdy rano smooties k snidani - snes jakyhokoliv ovoce s jogurtem (nebo zakysankou nebo reckym jogurtem) projede tycovym mixerem a je snidane hotova

 
Ivi
Ivi - 1.2.2015 18:46

Haninka: Když to vyztužíš želatinovým ztužovačem, tak můžeš na piškot udělat malinovou vrstvu a na to stejným způsobem tvarohovou nebo šlehačkovou. To celé polít čokoládou. To jsem kdysi dělala a je to moc dobré. smajlik - 57 Na ty tvarohové šišky to trochu odpař, aby se to zahustilo nebo do toho dej maličkou lžičku škrobu a místo zabalených malin v těstě budeš mít těsto s přelivem. To je taky velmi dobré (z jakéhokoliv ovoce). smajlik - 64

 
Haninka
Haninka - 1.2.2015 18:38

Ivi: ty tvarohové šišky jsem nezkoušela, horké maliny ano, to ostatní taky ne, když ona je to dost kaše, do štrůdlu jsem to zcedila a měla jsem sklenici šťávy a v sítu mi zbyly pecičky a trocha dužiny. Ještě mě napadlo upéct piškot, máznout lehce krémem a udělat z toho nahoru želé. zkusím příště.

 
Ivi
Ivi - 1.2.2015 18:30

Haninka: Což tvarohové šišky s malinovým přelivem, horké maliny, malinové brownies, banánovo-malinové smoothie, koláč s malinovou a tvarohovou náplní.... ? smajlik - 68 Taky jsem měla spoustu malin, když ještě žil tatínek. Pěstoval na zahrádce výstavní! smajlik - 47

 
Haninka
Haninka - 1.2.2015 17:18

Ivi: vůbec nic se neděje smajlik - 66 smajlik - 12 U nás se sní všechno, dneska jsem pekla dva štrůdly klasika s jablky a dva s pudinkem a malinama, no ten mi trochu vytekl, ale jíst se dá. Tchán dává maliny do mrazáku, ale ve vcelku, rozmačká je a já pořád vymyšlím, co s nimi smajlik - 76

 
Ivi
Ivi - 1.2.2015 16:42

Haninka: Tak promiň, jen jsem hádala! smajlik - 81 Ale klidně zkus i ty sušenky, jsou dobré. Tedy pokud máte rádi máslové sušenky. smajlik - 68

 
YXH
YXH - 1.2.2015 16:33

Ivi: Vypada to dobre smajlik - 57 vyzkousim na rodine smajlik - 64
Delala jsem bombu urcite to znate taky(slaby piskot jako na roladu, vylozit misu, pak krem a ovoce. To se strida az je misa plna zaklopi se to piskotem a necha vychladit, polije se to cokoladou). Nejak mi nevysel pomer na misu (brala jsem mensi misu), tak mam tri bombicky smajlik - 68smajlik - 68. Manzeluv kamos je ma rad tak dostane jednu k narozeninam. smajlik - 68

 
Haninka
Haninka - 1.2.2015 16:11

Ivi: já ne, já jsem zkoušela skořicový věnec ten nemá chybu, peču ho skoro každý týden, doporučuju!

 
Ivi
Ivi - 1.2.2015 15:33

Anahir: To by měly být ty podle Hrušky. smajlik - 68 Já jeho pořad nesleduju, ale některé recepty znám i bez něj, i když tenhle ne. Našla jsem si ho na jednom kuchařském blogu, protože je tu někdo zkoušel a psal, že je to dobré, jen si nemůžu vzpomenout kdo. Možná Haninka? Tak snad se tu nikdo nebude zlobit, když ten recept zkopíruju.

Koka sušenky

4/5 másla (4/5 kostky másla bylo málo - mě to sežralo cca 230 g)
3/4 hrnku cukru moučky
1,5 hrnku hladké mouky
1 hrnek kokosu
2 žloutky
2 lžíce kakaa (dala jsem hodně plné)

20 min při 160°C

Do mísy si nejdříve nakrájíme na menší kousky tuk a zasypeme ho 3/4 hrnku práškového cukru. Máslo s cukrem vyšleháme. Potom přidáme další suroviny - tedy dva žloutky, hrnek strouhaného kokosu, jeden a půl hrnku hladké mouky a nakonec dvě lžíce kakaa. Pak znovu vyšleháme, nejlépe el šlehačem. Nakonec těsto ještě dohněteme rukama. Z hotového těsta kávovou lžičkou vykrajujeme menší kousky a válíme je do malých kuliček. Kuličky pak rozložíme na plech vyložený pečícím papírem, mírně je zploštíme dlaní a jednu po druhé trochu zmáčkneme vidličkou. Plech vložíme do trouby a pečeme při 160 °C asi dvacet minut.

 
Anahir
Anahir - 1.2.2015 14:44

Ivi: prosím, receptsmajlik - 81

 
Ivi
Ivi - 1.2.2015 13:01

U nás dnes řízky, rychlý pták i rychlé prase a zkusila jsem koka sušenky. Někdo tu už psal, že je zkoušel a jsou dobré. Musela jsem přidat trochu másla, ale jinak jsou fakt moc dobré, křehoučké.
obrázek - P1400103.jpg

 
orinka
orinka - 1.2.2015 11:18

Milda3: no, a fakt je to dobrý!! Vnuk - 21 - vůbec nepoznal, z čeho ty karbenátky jsou, rozpoznal pouze sýrsmajlik - 68

 
Milda3
Milda3 - 1.2.2015 10:29

orinka: tak to já bych neutíkal,zní to zajímavě

 
orinka
orinka - 31.1.2015 19:05

Dneska byste od nás prchali, masožravci! Protože byl v týdnu uzený ocásek a další dny kuřecí maso, tak dnes jsem naordinovala vege menu. Polévka zeleninová s máslovou jíškou a chlebovými krutony. Karbanátky kroupové se sýrem, máslová bramborová kaše, salát z pekingského zelí, kynutý makový závin a doma pečený kváskový chleba. Zítra nehnu prstem, udělám akorát obložené chlebíčky.

 
YXH
YXH - 31.1.2015 16:08

Ivi: Mnam, s dovolenim jsem si taky jeden vzala smajlik - 72
Anahir: vypada to moc dobre. Ja nemela cerstva rajcata, tak jsem tam vrazila domaci salsu, chili bude dneska k obedu.

 
Anahir
Anahir - 31.1.2015 13:24

Ivi: s dovolením si jeden pohár uzmu, to já rada takové věci, k závodům bude ideálnísmajlik - 68

 
Ivi
Ivi - 31.1.2015 13:10

Anahir: Zrovna se chystám do Kaufu, tak se po fazolích mrknu a udělám po neděli. Fazole mám ráda a na recept jsem už koukala, že ho vyzkouším. smajlik - 47

U nás dnes pečené uzené ocásky s brkaší a okurkovým salátem a po obědě sladká tečka - kokosovo-čokoládový pohár s čerstvými jahodami a mandarinkami. Ještě na to přišel kopec šlehačky, fotila jsem to při výrobě.
obrázek - P1400098.jpg

 
Anahir
Anahir - 31.1.2015 13:04

Fotka je trošku do žluta...

 
Anahir
Anahir - 31.1.2015 12:58

Takhle vypadá moje chili po uvaření. Včera jsem zjistila, že v Kaufu mají konzervy fazolí za 9,90,- tak jsem na dnešek uvařila.
Stejne nemám čas vyvářet, ve 14:00 začínají v Hamaru závody a to já nesmím v žádném případě prošvihnout!!!
obrázek - P1310860.JPG

 
YXH
YXH - 30.1.2015 15:57

Ivi: Juuu ty jsou nadherne. Az budeme ve Varech, tak se po nich podivam, mamka urcite bude vedet kde je maji. Jinak tam ujizdime vetsinou na smazenaku, svickove, a jinych tradicnich jidlech a doma pak jogurty, lovecak a uzena kureci stehna. smajlik - 57smajlik - 57smajlik - 68

 
janamilan
janamilan - 30.1.2015 12:55

jé, že jsem o těch ocáskách nevěděla před týdnem, to byla vražda... tak jsem se mohla hlásit o pořádnou flákotu... No co, ale ani řízeček z krkovičky není k zahození...

 
denda04
denda04 - 30.1.2015 6:30

Ivi: smajlik - 47jj

prodávají je i v Globusu myslím grilované ,(taky dobrota )

 
Ivi
Ivi - 29.1.2015 17:04

YXH: Takhle vypadají uzené ocásky - jeden má 1 kg, druhý cca 1,2 kg. Ale jdou koupit i skoro dvoukilové.
obrázek - P1400086.jpg

 
Ivi
Ivi - 29.1.2015 16:30

YXH: Ocásky jak popisuješ pamatuju z dětství, když jsem jako malá holka jezdila k babičce a dědovi. Děda měl rád ovary a sulc a takovéhle věci, takže babička vařila třeba prasečí hlavu nebo dělala ocásky a nožičky. A to byly ty opravdu zakroucené ocásky. smajlik - 68 Dneska by s tím asi řezník nepořídil, na to by moc zákazníků nenalákal. Správně je to křížová kost, ale skoro všechny krámy to vedou jako prasečí ocásek. smajlik - 75

 
sharon
sharon - 29.1.2015 15:45

u nás jsem dnes vařila na zítra ...zelňačka , hovězí kostky na pepři a upečená basmati rýže + jablíčkovej kompot.......smajlik - 60

 
Anahir
Anahir - 29.1.2015 14:38

denda04: oj, to musí být dobrésmajlik - 57

 
YXH
YXH - 29.1.2015 14:32

Holky diky za vysvetleni, v podstate to je neco jako praseci biskup smajlik - 68 ja pod nazvem ocasky videla to zakroucene na konci prasete a dost mi vrtalo hlavou, jak z toho muze nekdo delat rizky smajlik - 55. Tady to neprodavaji vubec. Az budu v cz budeme to muset zkusit, zni to moc dobre a na obrazku je to primo zrave. smajlik - 47smajlik - 47

 
denda04
denda04 - 29.1.2015 12:40

obrázek - 5a29503a4909fcade36b1823e7cebcf553a6b0ebdcdae.jpg

já ocásky pekla jsou mńam bývají v Intersparu za 75 Kč maso křehoučkésmajlik - 47smajlik - 58smajlik - 57

 
Ivi
Ivi - 29.1.2015 10:58

Haninka: Tak jsem dala na tvou radu a koupila na zkoušku Active jogurt. Tak uvidím, jaké budou. smajlik - 64 Dokonce jsem se teď dívala, že příští týden budou mít tyhle jogurty v akci za 4,50 Kč bílé a za 5,50 Kč ovocné.

 
manka
manka - 29.1.2015 10:44

Ivi: mňam, ocásky mám moc rádasmajlik - 57

 
orinka
orinka - 29.1.2015 9:14

kupuju oboje, uzené i syrové. Jinak se jim taky říká KŘÍŽOVÁ KOST. Když koupím uzený, je z toho za stovku masa na dva dny. A výborného. Však maso od kosti je přece nejlepší.

 
Ivi
Ivi - 29.1.2015 7:06

Haninka: Jezdím pro ně na Smíchov na Arbesák a nebo do Lidické (tam to je hned kousek od Anděla). Pak vím ještě o jednom zastrčeném řeznictví na Pankráci v ulici Na Strži. V supermarketech to vůbec nevidět. Omrkni nějaké menší řeznictví - já na to masité narazila právě na Pankráci a řezník to měl pod názvem masité, tak tomu tak říkám. V řeznictví kousek dál měli jen to ořezané. Rozdíl v ceně je cca 30 - 40 Kč/kg, ale jednoznačně se vyplatí to masité, zvlášť, pokud bys chtěla dělat plátky nebo řízečky ap.

 
Haninka
Haninka - 28.1.2015 23:50

Ivi: kde je kupuješ? Nevzpomínám si, ze bych ty masité někde viděla...

 
Haninka
Haninka - 28.1.2015 23:50

Ivi: kde je kupuješ? Nevzpomínám si, ze bych ty masité někde viděla...

 
Ivi
Ivi - 28.1.2015 22:38

Haninka: Já kupuju masité a uzené. Nemají chybu oba dva. Někdy zkus z normálního čerstvého udělat řízečky, fakt jsou božské! smajlik - 57 Ty ořezané ocásky nemám ráda, jsou sice levnější, ale je to tak na rizoto nebo tak, není na tom pořádný kus masa.

 
Haninka
Haninka - 28.1.2015 21:52

Ivi: ocásky kupuju uzené a nemají chybu

 
Anahir
Anahir - 28.1.2015 19:34

Ivi: aháááásmajlik - 75

 
Ivi
Ivi - 28.1.2015 19:06

Anahir: Nene, to je ten konec páteře před ocáskem a prodávají to jako ocásek (to je hodně ořezané), masitý ocásek a uzený ocásek. Je na tom hodně masa a je to jeden z nejlepších kousků na praseti. Jsou z toho úžasné řízečky (ale jsou menší) i cokoliv dalšího. smajlik - 47

 
Anahir
Anahir - 28.1.2015 17:13

Ivi: ocásek jsem ještě nejedla. to se jí ten zakroucený ocas? to musí vypadat legračně smajlik - 34

 
YXH
YXH - 28.1.2015 14:37

Anahir: Krasny kolac mnam smajlik - 60smajlik - 60

 
Ivi
Ivi - 28.1.2015 14:22

Anahir: Linda: O víkendu budu taky péct vepřové. Plánuju pečené ocásky s brkaší. smajlik - 75

 
Linda
Linda - 28.1.2015 12:52

Renda68: Anahir: ja budu delat o vikendu veprovy co jsem sem davala recept - 10h na 120 stupnu, to se pak rozpadasmajlik - 57 - slintam uz ted a to je teprve streda smajlik - 34. A delam rovnou 4-5kg a narvu to pak do mrazaku a je rychla vecere - kdyz uz jede trouba cely den tak at se to vyplati smajlik - 68

 
Anahir
Anahir - 28.1.2015 12:03

U nás je vepřovina dnes. Peču jí většinou asi 4 hodiny, manžel se hlavně ptal jestli bude vypečená cibulesmajlik - 68, kterou pak kladu na bramborové knedíky. A k tomu červené zelí.

 
Anahir
Anahir - 28.1.2015 12:01

děkuji děkujismajlik - 61

 
manka
manka - 28.1.2015 11:48

Anahir: mňam, já jsem večer pekla mrkvové taštičky s povidlímsmajlik - 57

 
denda04
denda04 - 28.1.2015 11:18

Anahir: smajlik - 47smajlik - 60smajlik - 58smajlik - 57

 
Ivi
Ivi - 28.1.2015 10:51

Anahir: Ten je boží! smajlik - 57smajlik - 47

 
janulka57
janulka57 - 28.1.2015 10:40

Petraukulele: 27.1.2015 15:31 smajlik - 47

 
janulka57
janulka57 - 28.1.2015 10:38

Milda3: 27.1.2015 17:21 smajlik - 47smajlik - 47

 
Renda68
Renda68 - 28.1.2015 8:39

sharon: no už to taky vidím... luxus smajlik - 16smajlik - 75

 
Renda68
Renda68 - 28.1.2015 8:38

Linda: u nás předevčírem br.guláš, včera uzený s kaší a zeleninový salát. A dneska nevím, mám úplně prázdno.
Ale na víkend chci taky upéct pomalu pečené vepřové. Se zázvorem. Už jsem to jednou pekla a bylo moc dobrý. Měla jsem strach jestli nebude "štípat", ale pěkně se rozleželo. Dala jsem jen zázvor, česnek a sůl. Myslím. Jak říkám - dneska prázdno smajlik - 68smajlik - 68

 
Renda68
Renda68 - 28.1.2015 8:34

Anahir: takový kuxus po ránusmajlik - 60. Rybízovej s tvarohemsmajlik - 60. Mňam. Musím kouknout do mražáku jestli taky ještě zbyteček nenajdu. Ale asi už jen jahody a třešně. Těch bylo dost.

 
Linda
Linda - 28.1.2015 6:43

Anahir: jezis to vypada zrave smajlik - 60

U nas ted posledni dobou veprove kotlety v marinade s ryzi, vcera kureci testovinovy salat, na dneske asi veprove v kari (opet s ryzi) a koupila jsem vcera celou krkovicku a bude o vikendu pomalu pecene veprove smajlik - 57

 

-- Kompletní archiv diskuse --


Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77204.
    Archiv anket.