Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept
sharon
sharon - 28.1.2015 0:36

Anahir: smajlik - 47 luxus.....

 
Anahir
Anahir - 27.1.2015 21:59

babkatapka: Dej sismajlik - 58
Ještě jsem v podvečer udělala kynutý koláč s tvarohem. Měla jsem zbyteček rybízu...
Byl na celý plech.
obrázek - P1270858.JPG obrázek - P1270857.JPG

 
Ivi
Ivi - 27.1.2015 19:48

Milda3: Samozřejmě, že JE to reklama. Asi jim kliká málo lidí. smajlik - 68

 
sharon
sharon - 27.1.2015 19:27

orinka: a ještě olizuješ madla ???.....smajlik - 68

 
orinka
orinka - 27.1.2015 19:03

já posiluju imunitu jízdou v MHD. Je to jako očkování.smajlik - 42

 
sharon
sharon - 27.1.2015 18:49

Petraukulele: imunitu posiluju rakytníkem a sexem.....smajlik - 26smajlik - 68

 
Milda3
Milda3 - 27.1.2015 17:21

Ivi: to není reklama,ale dobrá rada

Petraukulele: dík za tipsmajlik - 75

 
Ivi
Ivi - 27.1.2015 16:57

Petraukulele: Kup si pytel cibule, ať máte dost a udělejte si s manželem víno nebo něco jiného, ale neotravuj s tím tady. smajlik - 61

 
Petraukulele
Petraukulele - 27.1.2015 15:31

Včera jsem dělala na posílení imunity mě a manželovi cibulové víno - 3 středně velké cibule nakrájíme nadrobno, zalijeme jedním litrem bílého vína a přidáme 5 lžic medu. Necháme 2 - 3 týdny odležet, přefiltrujeme a užíváme 3x denně lžíci.

PS: další recepty na bomby na posílení imunity - http://www.svet-zdravi.cz/clanky/potraviny-posilujici-imunitu

 
Anahir
Anahir - 27.1.2015 10:56

Včera jsem ochutnala husí paštiku.
Ty bláho ta byla dobrásmajlik - 81
na jeden chleba jsem si mázla tu paštiku a na druhý to sádlo co bylo na povrchu.
Bylo to moc dobrý. sice jsem funěla, ale čert to vemsmajlik - 42

 
babkatapka
babkatapka - 26.1.2015 16:04

Holky, dávejte obrázky, ať se aspúoň pokochám, když moc nevařímsmajlik - 26

 
YXH
YXH - 26.1.2015 14:55

Anahir: Otravuje i na tvoreni, ale s gumickama na naramky.smajlik - 98

 
Anahir
Anahir - 26.1.2015 14:48

No ty kráso - ona sem vloží i odkaz na wiki abysme věděli co je to hrnec.smajlik - 80smajlik - 34
ty seš teda obchodnice, že i zadarmo seš drahá.

 
orinka
orinka - 26.1.2015 6:54

isabela.krasna: Připojuju se. Gratuluju k objevu, rozhodně nemeškej a kup si, i do zásoby, nikdy nevíš, kdy se budou další hodit, až ty první propálíšsmajlik - 68

 
YXH
YXH - 26.1.2015 1:01

isabela.krasna: Kup si rovnou aspon 3 sady smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68

 
sharon
sharon - 25.1.2015 20:44

isabela.krasna: tak si to kupsmajlik - 26....nebo je to reklama ????

 
isabela.krasna
isabela.krasna - 25.1.2015 20:28

Zdravím, mám dotaz ohledně hrnců (http://cs.wikipedia.org/wiki/Hrnec), ve kterých vaříte. Co třeba tyto nerezové: https://www.dommo.cz/Sady-hrncu/Alfa-sada-nerezovych-hrncu? Líbí se mi, že bych mohla koupit celou sadu a ne hrne po jednom. To se mi nechce.

 
Alča
Alča - 24.1.2015 23:01

andys: no šak píšu, že osmažit pěkně dozlatova, zalít vodou a uvařit a scedit. Nebo jak rýži, ale musela jsem podlévat, protože byla pořád taková tvrdší.

 
andys
andys - 24.1.2015 18:43

Milda3: díky zkusím.

 
Milda3
Milda3 - 24.1.2015 18:29

andys: no co jsem si projel recepty s tarhoňou,tak v každým se nejdříve restuje a potom podleje trochou vody či vývaru a nechá se vysmahnout a potom se dává jako příloha,nebo se podusí

 
andys
andys - 24.1.2015 13:48

Alča: právě jednou jsem byla v lázních na Slovensku a tam nám ji dávali jak přílohu a měli to nějak pražené, bylo to děsně dobrý a na recept jsem nikde nenarazila.,

 
Anahir
Anahir - 24.1.2015 13:44

Alča: na sádle... všechno na sádle mám ráda - to vyzkoušim, včera jsem tarhoňu koupila, tak zkusim.

 
Alča
Alča - 24.1.2015 13:00

Anahir: já dělám tarhoňu i jako přílohu k roštěnkám na divoko. Ptala jsem se holky ze Slovenska a ta říkala, že ji vaří jako rýži 1:2. Já ji osmahnu na sádle a potom až vařím jako těstoviny

 
Anahir
Anahir - 23.1.2015 18:14

sharon: Tak vařit uměl...do kuchyně dobrejsmajlik - 68

 
YXH
YXH - 23.1.2015 17:05

V nedeli plnene papriky, vcera pirohy, dneska asi vdolky.

 
sharon
sharon - 23.1.2015 15:27

Anahir: stačil by ti Sváťa Kuřátko....?smajlik - 68

 
Anahir
Anahir - 23.1.2015 14:28

Dneska jsem dumala co uvařím, protože mě se nikdy vařit nechcesmajlik - 65
V Krůťáku jsem koupila pár medailonků, smetana, česnek doma byl. v marazáku jsem měla bazalku, tak jsem to uklohnila k rejži.

Hrozně bych si přála vyhrát na 1 rok kuchaře. Samozřejmě by i nakupoval a neplatila bych to.
to by byla krásasmajlik - 60

 
Renda68
Renda68 - 23.1.2015 14:24

manka: to máme podobnýsmajlik - 75, ke kaši jsem nasmažila holanďany a otevřela kompot, ale třešňovýsmajlik - 64. Zítra bude svíčková. doufám, že i na neděli. Kdyby ne, tak v neděli asi kuřecí prsa se špenátem a nokama.

 
manka
manka - 23.1.2015 13:51

Anahir: chodím sem, ale moc nepíšu, a fotit se mi nechce, protože to zmenšování fotek mě otravuje. Ale vařím, peču, smažímsmajlik - 68smajlik - 68

 
Anahir
Anahir - 23.1.2015 12:01

manka: ahojsmajlik - 61 už jsem Tě tu dlouho neviděla...

 
Anahir
Anahir - 23.1.2015 12:00

Renda68: smajlik - 68 taky podobně vyrábim vývarsmajlik - 68

 
manka
manka - 23.1.2015 11:58

já dnes sekaná, bramborová kaše a hruškový kompot, mňam.

 
sharon
sharon - 23.1.2015 11:24

u nás je polívka ze zbytku čočky na kyselo která byla v mrazáku, přidala jsem mrkvičku a brambor a vejce povařila a vše se sní - nejsme u Kiňových....smajlik - 68 a jinak mám kastrol plný szegedínu......

 
Renda68
Renda68 - 23.1.2015 9:05

Anahir: Ivi: holky, ani nevíte, jak jsem ráda... smajlik - 68
Je fakt, že u nás je i vývar "vydatný"smajlik - 68. Jsou to vlastně knedlíky, nudle/strouhání, zelenina a trošku vodysmajlik - 65.

 
Anahir
Anahir - 21.1.2015 19:41

orinka: smajlik - 34
díkysmajlik - 75

 
orinka
orinka - 21.1.2015 16:07

Anahir: teď zas já...smajlik - 76ano, v Lidlusmajlik - 68

 
orinka
orinka - 21.1.2015 16:07

Anahir: tarhoňa se dá koupit v těstovinovém oddělení, je na ní i napsané Tarhoňa. Anebo si můžeš, pokud si chceš pochutnat víc, udělat tarhoňu doma. Není to nic jiného, než těstovinové strouhání, co se zavařuje do polévky. Ale kupovaná vypadá jinak, jsou to takové malé kuličky. Domácí je samozřejmě lepší.
Já ti sem dám odkaz na dobrý recept
http://bonvivani.sk/recepty/babickine-krupky

 
Anahir
Anahir - 21.1.2015 15:07

orinka: šmarjááápannosmajlik - 76, to je tak když člověk nejdřív píše a pak čte.smajlik - 34smajlik - 80

jasně že níž píšeš o tarhoněsmajlik - 68
dá se teda koupit v Lidlu?

 
Anahir
Anahir - 21.1.2015 15:06

orinka: orinko, ty jsi se tu jednou zmiňovala, žes kupovala tarhoňu?
Bylo to v Lidlu?
chtěla jsem to zkusit, našla jsem nějaký recept a jako přílohabyla tarhoňa.
doufám, že to píšu dobře...smajlik - 68

 
orinka
orinka - 21.1.2015 14:59

Milda3: YXH: ledvinky jsme měli na Silvestra k obědu a všichni se olizovali. Měla jsem je přes noc - už očištěné - naložené do mléka, druhý den jsem je 3x spařila a pak pokrájela na nudličky. Potom normální úprava na cibulce a tak...měli jsme to s tarhoňou. Fakt, dobrý. Jenom škoda, že je nemůžeme dělat častěji, nejsou moc zdravé.

 
orinka
orinka - 21.1.2015 14:57

sharon: já nakupuju těstoviny v Lidlu a tam se můžu spolehnout, že je mají dobré, z tvrdé pšenice. I v Kauflandu jsem onehdy koupila taky docela fajn. Dávám pozor, aby to bylo ze semolinové mouky.

 
YXH
YXH - 21.1.2015 14:26

Milda3: ledvinky mame radi, je s nimi prace ale stoji zato. Ja je nekolkrat za sebou sparuju varici vodou. Delam je na cibulce jako kureci srdicka, pridam trochu drceneho kminu, zahustime stavu moukou a k tomu ryze.

 
Milda3
Milda3 - 21.1.2015 13:57

dnes jsem poslal syna do globu pro maso,chtěj abych udělal tlačenku,tak jsem mu to rozepsal na lístek čeho kolik a ta prodavačka mu místo 4 jazyků,dala 4 ledvinky,tak tam musel zpátky a ani to babě neřekl a to je 9 km tam a taky zpět,ledvinky sice do tláči taky dávaj ale já ne,doma jsme ledvinky nedělali,ale dříve jsem si je v hospodě nebo závodce dal,tak jsem si na netu našel co s nima a to čištění,to je tedy prácička,paní je párkrát propláchla a naložila do mléka a zítra je opláchne a vrzne do mražáku,až je bude délat tak je ještě povaří ve dvou vodách a snad budou dobrý

to co jsem vykrájel tak jsem dal po opláchnutí uvařit psovi a to je smrad jako za komárů na hajzlech na nádraží,když to nebude chtít tak se to spláchne

 
Anahir
Anahir - 21.1.2015 12:02

Dneska jsem dělala lečo.

 
Ivi
Ivi - 21.1.2015 6:55

sharon: A o tom to je. Každý podle chuti. smajlik - 75

 
sharon
sharon - 20.1.2015 20:02

Ivi: jasně , já ti to neberu....nám vyhovují ....smajlik - 60

 
Ivi
Ivi - 20.1.2015 19:39

sharon: Babiččiny těstoviny neznám. Vyhýbám se všemu, co má v názvu maminčino nebo babiččino. Příčí se mi se nechat manipulovat tímhle způsobem k nákupu. Znám jen babiččin čaj a ten kdysi v testech vyšel velmi špatně. smajlik - 26

 
sharon
sharon - 20.1.2015 18:31

u nás dnes jako předkrm 2 chlebíčky se šunkou a jako hlavní jídlo starej hovězí guláš z lednice s čersrvým rohlíkem.....smajlik - 26

 
sharon
sharon - 20.1.2015 18:29

Ivi: já koupím dobré těstoviny a jsou levné ...dnes v akci 25 - Babiččniny fleky....a jsou výborný když se dobře uvaří ať jako zapékané, nebo s mákem anebo jako příloha třeba k masu s omáčkou.......smajlik - 26

 
sharon
sharon - 20.1.2015 18:24

Linda: 8:06..................to je jasný , dříve byla kvalita potravin úplně někde jinde( proto té chuti nikdy nedosáhnem).....já vařím přes 40 let a stále vzpomínám na maminčinu nebo stařenčinu kuchyni.....smajlik - 57smajlik - 57

 
YXH
YXH - 20.1.2015 14:22

Linda: Babicka do toho davala jeji zvlastni koreni... Lasku k tem pro ktere to varila. smajlik - 58To se neda nicim nahradit. Takove halusky, jako delavala mamky sousedka druha "babicka" pro nase holky, neudela nikdo, kdyby se snazil sebevic.

 
Ivi
Ivi - 20.1.2015 13:54

andys: A nejen to. Dětské chutě jsou jiné než dospělácké, takže jídlo jako od babičky nikdy neuděláme, i kdybychom se rozkrájely. Resp. možná ano, ale nepoznáme to, protože i chuˇt se nám vyvíjí a mění, někdy dokonce i dost podstatně. smajlik - 68 Ale chuˇt dobrého jídla z kvalitních surovin poznat jde a ani nemusí to být jako od maminky. Jde o to jídlo neošidit ani na surovinách, ani na práci. Ani to nemusí být zrovna ty nejdražší věci na trhu nebo bio nebo kdovíco. smajlik - 75

 
andys
andys - 20.1.2015 8:53

Linda: nikdy nemůže mít potravina stejnou chuť každá kuchařka má jiné chutové buňky a každá do toho dá ten svůj um. Vem si podle sebe,, , děláš několikrát stejné jídlo, stejným postupem a najednou se ti stane, že si říkáš tomu dneska něco chybí a nemůžeš dochutit.

 
denda04
denda04 - 20.1.2015 8:13

Linda: s tím jídlem máš pravdu taky si pamatuji tu chuť od babičky ,když navařila napekla smajlik - 58smajlik - 57

prostě je to tam smajlik - 47smajlik - 68

 
Linda
Linda - 20.1.2015 8:06

Ale tak je to naprosto se vsim - ja treba i kdybych se zblaznila tak neudelam vyvar (at uz hovezi ci kureci) takovy jako delala mama ci babicka. V podstate cokoliv ceskyho i kdyz si dovezu cast surovin tak porad vysledek chutna jinak - svickova , zegetin, kure na paprice apod. Je to dobry, pochutnam si , ale neni to ono, neni to co si chutove bunky pamatuji smajlik - 26.

Ivi: 18:02 mas naprostou pravdu! Nezalezi na vyrobci, zalezi na tom KDO si vyrobek objednal!!!!!

Jo a navic k tomu baleni - me muze vzit smajlik - 42 - vecne prohlasuji ze inflace je minimalni a ceny nestoupaji a podobny pitomosti .... samozrejme ze ceny nestoupaji, ale ty baleni potravin jsou jaksi rok od roku cim dal tim mensismajlik - 36!!!!!! A kdyz nahodou se nekde v akci objevi potravina v puvodni velikosti (obsahu) tak je u toho cedule jak krava ze je to XXL baleni / extra akce / rodinne baleni ci podobna prodejni hovadina smajlik - 37....to jsem si zas poranu zvedla tlak smajlik - 68

 
denda04
denda04 - 20.1.2015 7:10

máte pravdu kde ,jak z čeho odkud ???,aby se v tom smajlik - 42 vyznal kupuji osvědčené a basta smajlik - 67smajlik - 68

 
denda04
denda04 - 20.1.2015 7:09

Milda3: smajlik - 76smajlik - 67smajlik - 68smajlik - 34

 
Ivi
Ivi - 19.1.2015 18:03

TULI: Haninka: Taky si vždycky z It přivezu spoustu těstovin. smajlik - 75

 
Ivi
Ivi - 19.1.2015 18:02

TULI: V Polsku se dělá spousta potravin i pro Německo a ostatní země EU. Řekla bych, že až tolik nezáleží na tom, kde je to vyrobeno jako na tom, kdo zadává výrobu a co od výrobku čeká. Pokud někdo chce co nejlevnější sr***, tak ji dostane, ať už se to vyrábí kdekoliv. smajlik - 75 Dobré těstoviny jsou tu drahé a v běžných supermarketech balení 1 kg nekoupíš, máme 0,5 kg (někdy i méně). smajlik - 61

 
Haninka
Haninka - 19.1.2015 16:02

TULI: já jsem natrefila v IT na akci, kdy stálo 500g asi 59 centů, asi, ale víc rozhodně ne. Ještě že mám kombíka ... smajlik - 64smajlik - 68

 
Haninka
Haninka - 19.1.2015 15:59

TULI: já je právě v ČR nekupuju, já si jednou za rok nasyslím v IT, tak to neposoudím smajlik - 26smajlik - 64

 
TULI
TULI - 19.1.2015 15:52

http://www.dobrejkauf.cz/potraviny/testoviny-ryze


kilo spaget ...58 kc - toz to je dost ....smajlik - 64smajlik - 64smajlik - 64tady max...1, 20 eur .... a byvaji casto v nabidce za 90 centu kilo

 
TULI
TULI - 19.1.2015 15:50

tak guuglim ..a nasla jsem tohle ..

BARILLA SPAGHETTI n.5

Kvalitní italské těstoviny vyrobené z tvrdozrnné pšeničné mouky
Bezvaječné
Doba varu 8 minut
Obsah 1000 g

Dovoz Německo

 
sharon
sharon - 19.1.2015 15:48

TULI: určitě ...i kosmetika

 
TULI
TULI - 19.1.2015 15:42

lidicky , ale ta pasta BARILLA - stejne v Cesku chutna jinak nez v IT ....

Haninka: tobe se to nezda ??? kdyz si vozis ty italske ??


to je to same , kdyz moje mamka ji NUTELU tady a pak si ji koupime v Cesku ..a nebo zmrzlina napr. MAGNUM ....

prej hodne potravin JAKO ITALSKYCH se dela pro Cesko v Polsku !! smajlik - 26smajlik - 26

je to pravda ??? smajlik - 26smajlik - 26smajlik - 26

 
YXH
YXH - 19.1.2015 14:22

Ivi: Souhlasim. Stejne to je i s recepty na ruzna asijska jidla. Sefka je z ciny, a kdyz nam uvarila jidlo podle jeji babicky, byl to velikansky rozdil mezi tim, co tu vsude prodavaji jako "cinu". Rikala, ze babicka brbla, ze uz to neni uplne ono, protoze doma i zelenina mela jinou chut, ale stejne to byl veliky rozdil.
Milda3: Treba to navic jeste pomuze na vlkasmajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68

 
sharon
sharon - 19.1.2015 13:18

Milda3: no fůůůůj..............knížku mám doma ale todle jsem tam nenašla.....smajlik - 68smajlik - 76smajlik - 76

 
sharon
sharon - 19.1.2015 13:18

Ivi: ono asi stačí tiramisu z mascarpone a z pomazánkovýho....i když mi chutná obojí tak je tam velkej rozdíl.....to máš pravdu.....takže raději nic jinýho chutnat nebudu než to nač jsem zvyklá....smajlik - 68

 
Ivi
Ivi - 19.1.2015 13:16

sharon: Já tě nechci poučovat, i když jsem taky stará bába. smajlik - 68 Pokud by tě to opravdu zajímalo, určitě jsi dost šikovná, aby sis to našla sama. Já ochutnala některé moučníky u nás a potom ve světě a opravdu tam rozdíl je. Tak jsem si některé věci, které mě zajímaly dohledávala. Ale to musí každý sám, podle toho, nač má naštelované chuˇtové pohárky. smajlik - 61

 
Milda3
Milda3 - 19.1.2015 13:08


Další recept od Ládi Hrušky

Potřebujete:
50 gramů cibule, 0,2 l octa,1 litr horké vody.

Postup:
Cibuli pokrájejte, přidejte ocet a horkou vodu.
Vše vylejte do lavoru a sedněte si do toho holou řití.....
Takto získáte dvě teplé šunky, dvě vejce natvrdo a utopence s cibulí a
octem....
...a když do toho nakadíte,máte i prdelačku!

 
sharon
sharon - 19.1.2015 12:29

Ivi: a čem jinak....? pouč starou bábu...smajlik - 68

 
Ivi
Ivi - 19.1.2015 12:13

sharon: orinka: Máte svým způsobem pravdu! Vzhledem k tomu, že i muffiny jsou "po česku", kdy se do košíčků lije těsto na bábovku ap. to určitě zázrak není. Ale je taky pravda, že některé odrůdy zahraničních moučníků, pokud se nepočeští a dodrží se recept a postup, chutnají trochu jinak než naše. smajlik - 68

 
orinka
orinka - 19.1.2015 11:36

sharon: přesně tak, jen se to za mého mládí jmenovalo BÁBOVIČKYsmajlik - 34

 
sharon
sharon - 19.1.2015 10:27

Linda: smajlik - 68mě žádné muffiny nepřijdou jako zázrak...normální buchta jen v mističkách...smajlik - 68

 
Ivi
Ivi - 19.1.2015 10:03

Linda: Tyhle nebyly čokoládové, byly čokoškou plněné. Ale dělám i čokoládové. Až se dostanu ke svému kompu, pošlu ti recept do vzkazíku, ať tu neplevelím.

 
Linda
Linda - 19.1.2015 7:39

Ivi: jak delas coko muffiny? Pekla jsem je ted v sobotu podle receptu z internetu, vsichni si v diskuzi pod nimi pochvalovali jak jsou vytecne... a podle me jo daji se jist, ale zadny zazrak to teda neni smajlik - 26

U nas v sobotu kary rizoto, vcera chili con carne, dneska domaci hamburger (rano jsem si namocila zrni) smajlik - 47 a dal netusim, doufam ze omladina bude mit nejaka prani co varit smajlik - 16

 
Ivi
Ivi - 18.1.2015 11:04

U nás byl guláš s chlebem, penne s tuňákem, jablíčkové crumble a dneska bude domácí sekaná s bramborem a okurkovým salátem, vaječná omeleta s hráškem a zítra na snídani muffiny s čokoládou. smajlik - 61

 
sharon
sharon - 18.1.2015 9:36

dnes vyrobím pštrosí vejce a pár řízečků a brkaši.........smajlik - 26smajlik - 34

 
orinka
orinka - 17.1.2015 16:06

andys: přiznám se, že v obchodě ho vidím historicky poprvé. Ani v trhu nebývá.

 
andys
andys - 17.1.2015 13:12

orinka: díky vůbec jsem to neznala. Právě, že v Albertu tento týden je nabídka receptů.

 
orinka
orinka - 17.1.2015 6:12

Ivi: je taky výtečná, velice jemná. Používej máslo jako tuk, s ním je čený kořen vůbec nejlepší.

 
Ivi
Ivi - 16.1.2015 19:59

orinka: Vypadá škaredě! smajlik - 68 Zkoušelas polévku? Našla jsem recept na polévku z černého kořene a ráda bych věděla, jestli je dobrá. smajlik - 64

 
Milda3
Milda3 - 16.1.2015 18:41

tak na podzim když jsem zpracovával dýni ,mi kus zbylo a nechtěl jsem to vyhodit a polívka kterou jsme dělali prvně nám chutnala,tak jsem ten zbytek dal do sklenic a zavařil,jestli z toho nepůjde v zimě polévka a teď navečer jsem si v rámci diety na to vzpoměl a udělal jsem ji,v tý sklenici to trochu nakyslo,tak že je kyselejší,ale je dobrá,tak že jestli na podzim ještě budu,tak pár sklenic zavařím

obrázek - P1160103.JPG

 
orinka
orinka - 16.1.2015 16:34

andys: http://www.ireceptar.cz/zahrada/uzitkova-zahrada/cerny-koren-scorzonera-je-vytecna-zelenina/
on, když ho neznáš, je docela škaredý. Ale uvidíš, jak skvělou má chuť! Však si najdi na internetu recepty, z něj jde dělat studená i teplá kuchyně.

 
orinka
orinka - 16.1.2015 16:33

sharon: ne, my se tam nedostaneme, ale jednou mi ho odtamtud 5 l flašku přivezl syn.

 
Anahir
Anahir - 16.1.2015 12:34

Barilla jsou dobrý. Kupuju od nich hlavně špagety.

 
sharon
sharon - 16.1.2015 10:20

Milda3: u nás v domě ho má jeden ve sklepě a když si jde nabrat tak to cítí celej panelák...smajlik - 68smajlik - 68
ano, Bystročické zelí vyhrálo už několikrát.....jezdíme si přímo do výroby...smajlik - 68

 
Piafka
Piafka - 16.1.2015 10:05

Haninka: Linda: Barilla je opravdu skoro bezkonkurenční, taky ji kupujeme nejčastěji. Ale zjistila jsem dobrou alternativu - Adriana Pasta. Česká výroba, ale z tvrdé pšenice a opravdu jsou dobrý - špagety i jiný verze těstovin.

 
Milda3
Milda3 - 16.1.2015 9:58

sharon: orinka: Bystročické je moc dobré,chutnal jsem ho na zahradě čech,myslím že vyhrálo první cenu

sharon: mám ho doma,na vykvašení ho mám v koupelně,tam je stálý odvětrání a ani to není cítit,takhle to tam mám pod umývadlem,je to starší fotka a potom když už to nepotřebuje stálou teplotu tak to jde na balkon a taky do sklenic

obrázek - zeli_002(1).JPG

 
Haninka
Haninka - 16.1.2015 9:40

Linda: ty si vozíš těstoviny z Čech a já právě Barrilla těstoviny z Itálie, ne že by v Čechách nebyly, ale v IT jsou za polovinu a větší výběr, právě těch drobných tvarů. Vloni jsem si jich dovezla asi 17 kg, hlavně špagety a drobné tvary, dávám je i do salátů.

 
sharon
sharon - 16.1.2015 9:35

manža včera uvařil hov.guláš , masa bylo kilo a půl tak máme na dva dny nejmíňsmajlik - 26 a upekl přes kilo bůčku který dnes pomele na pomazánku....máme zase co jíííst........smajlik - 68

 
sharon
sharon - 16.1.2015 9:34

Milda3: není nad domácí.smajlik - 47..a ty jsi přes zimu na chatě nebo to máš doma ?

 
sharon
sharon - 16.1.2015 9:33

orinka: my též Bystročické...bylas v té jejich "zelárně "?.......to je rachota...smajlik - 76smajlik - 68

 
Ivi
Ivi - 16.1.2015 7:52

Linda: Aha, díky za odpověď, je moc zajímavé vidět nebo si aspoň přečíst, jak to mají jinde! smajlik - 75smajlik - 61

 
Linda
Linda - 16.1.2015 7:42

Ivi: v beznem supermarketu jsou spagety, vrtule a penne (takovy to silny potrubi nasekany na asi 5cm kousky), obchodak ala Tesco ma k tomu jeste nejake znackovy, ktery 500g stoji mezi 10-15ddk (ty obycejny tri druhy co jsem psala vyse stoji okolo 5-7ddk 500g) a to uz je vyber treba z 10 druhu, ale jsou to opet vrtule obycejne, vrtule tribarevne, penny, placaty spagety, obycejny spagety,lasagne, obcas nejaky druh muslicek nebo tlusty spagety s dirou uprostred (jak se sakra jmenujousmajlik - 16) a neco zavarkovyho typu pidi kolinka (vari se jenom 5 minut a jsou desne patlavy). Kdyz to shrnu maji testoviny ,ale vsechno na jedno brdo. Treba do polivek hvezdicky, pismenka, pidi muslicky - proste drobny testoviny - si vozim z Cech.
A ted pred vanoci jsem v jednom obchode cestou z prace objevila Barilla testoviny smajlik - 47, ty jsem tu potkala poprve a mam pocit ze jsem je kupovala jako jedina takze az je doprodaji tak uz nove nedovezou

Danska mentalita nepotrebuje od kazdeho zbozi 20 druhu, coz je svym zpusobem sympaticke, ovsem na druhou stranu pro nasince v nekterych pripadech krapatko narocne. Ja vim ze je to skoro totez, ale v polivce maji byt nudle a ne nalamane spagety, do br salatu nebo svickovy patri obyc horcice a ne dijonska, zelnacka se dela z kysanyho zeli a ne jenom z bilyho atd smajlik - 16

 
denda04
denda04 - 16.1.2015 7:05

Milda3: smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47 super

taky kupujismajlik - 72

 
andys
andys - 15.1.2015 22:11

Jsem nakládala zelí s křenem.

 
andys
andys - 15.1.2015 22:09

orinka: co je to ten černý kořen?

 
orinka
orinka - 15.1.2015 19:04

Milda3: až se stydím, jak jsi pracovitý a já....zelí kupuju. Ale dobré, Bystročické!

 
Milda3
Milda3 - 15.1.2015 18:36

tak jsem dnes naložil to zelí ze třech hlávek je ho 8 litrů,5 v zeláku a něco přes 3 v tý lahvi,ta lahev s vodou tam je jako zátěž a přesně na milimetr těsní

obrázek - P1150101.JPG

 

-- Kompletní archiv diskuse --


Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77204.
    Archiv anket.