Ivi: to do mě kardioložka hustí už dva roky pít tak litr a půl denně,ale co si pomůžu když je žízeň a říká se taky že hlad je převlečená žízeň ,jo a taky jsem četl že pět litrů vody už jde o život,taky k tomu dám hodně často litr polévky a někdy i víc,jím ji z půllitrového hrnku,, kafe taky tak 2 - 3 z třídecový skleničky,no mám těch neřestí dost
sharon: U nás taky kohoutková. Tak 3x do roka se kluci koupí to čtyřbalení koly, ale běžně jedeme celý život na obyč vodu. A já si vařím ovocné čaje a piju to místo limonády.
Milda3: Možná by ses měl s dr poradit ohledně množství vody. 3,5 l jen bublinek se mi zdá i na chlapa hrozně moc, vždyť určitě piješ i třeba kafíčko, čaj, mošt nebo tak a další voda je v polévkách a v pevném jídle. U některých nemocí moc vody stav zhoršuje. Cituji: "Jeden a půl litru vody denně, ani o centilitr méně. Všichni se shodují v tom, že voda znamená život a že pro dobré zdraví je třeba pít co nejvíce. Avšak pozor: voda je sice opravdu nezbytná k našemu přežití, ale velké množství může nebezpečně snížit koncentraci soli v naší krvi. A pokud jde o plastové lahve, pak jejich chemické složení může kontaminovat vodu a narušit úroveň našich hormonů. "
Držím ti palce, ať ti to vyšetření dopadne co nejlíp!
sharon: na odvodnění beru Furorese 250 ráno Verospiron v poledne a dnes mi kardilžka říkala že když bych měl potíže tak ještě půl Furorese v poledne uhání aby mě dali co nejdřív budíka,odběry jsem měl 19.12.2014 a tam byl cukr 18.16 ,nikdy jsem ho neměl přes 5.6,tak zítra ráno k mojí doktorce a na diabetologii,ještě tak ke všemu mít cukrovku,tak už je to na penál,vodu s citronem taky piju,ale bez by musela být ledová
u nás minerálky jemně perlivé jen občas...jinak voda kohoutková a já si ráno uvařím litr zázvorovýho čaje a ten posrsávám po jídle...jinak vodu....
Milda3: nechci to radit máš svůj rozum......ale co zkusit vodu z vodovodu s citronem......určitě lepčí než ta bublinkatá( to není zdravé pro zdravého)...a to ani nebereš prášky na odvodnění ?....manžel bere Moduretik......
orinka: tak holka byla to asi moje chyba.....tu nedělní dávku kačky jsem dala pod alobal - utěsnila a 3/4 hod v troubě a byla super.....jsem krááva , měla jsem jí péct déle a zakrýt
Ivi: mám stejný názor na ty detoxy....
Linda: Poslala jsem ti vzkazik
YXH: a zkusila jsi to nekdy? uprimne je toho spousta co se nesmi vozit ani v ramci Eu a to uz vubec nemluvim o Australii - opravdu ti pokazdy oteviraji kufr /balik a vse kontroluji? A co se v nejhorsim stane kdyz ti kufr otevrou? Seberou syr, udelaji na teba bu bu bu a zalepi kufr ....zvlast pokud uz mas kanadske obcanstvi tak nemuzou udelat vubec nic, pokuta se dava obvykle az podruhy a nebo pokud moc protestujes, pokud priznas chybu a udelas zkrouseny oblicej tak jenom vynadaji a pusti te dal...... z mych zkusenosti parkrat me staveli, nekolikrat i zotevirali kufry a jednou na me udelali bububu a jednou mi australane vyndali nejake susenky z baliku, zalepili ho a poslali dal ...ok ja jsem rebel a nejaka pravidla si sice podrobne nastuduji, ale kaslu na ne
Haninka: Pancakes ( livance) Misto octa muzes dat podmasli, polovinu mleka a polovinu podmasli nebo davam i jogurt a trochu vic mleka.
Milda3: Krasna kacka U nas dnes hovezi v pomalem hrnci, brambory, stava z masa a Yorkshire pudding.
Linda: K nam se nesmi vozit ani syr ani salamy
Milda3: hele, ona může jíst klidně to, co všichni, ale musí si dávat malé porce, vřele doporučuju malý talířek. Opticky bude mít talíř plný a ne trošku uprostřed normálního. Dělám to taky tak.
Milda3: hm, tak musíš ubrat jinde. Já taky piju minerálku a taky s bublinkama. Zajímavé - bez bublinek žízeň nezaženu.
Milda3: Tak držím palce s tím hubnutím, já jsem dnes ráno na ten detox najela zatím plánuji 14 dní no uvidíme.
Ivi: no jí by ta dieta taky neuškodila,ale máme doma dva syny a dvě vnučky a nechce vařit na dvakrát
orinka: když bych vynechal pivo,tak mě to nebude nic platné,já si ho dám jen občas skleničku k jídlu k omáčkám ne,pivo mám rád,ale nikdy jsem ho nepil moc,já piju jemně perlivou vodu i když vím že bych neměl,vypiju jí tak přes tři a půl litru denně,bez bublinek se nenapiju a kardioložka mi nařizuje pít tak maximálně litr a půl a nejlépe jen litr,pod válendu se mi vejde 12 balíků vody a když dochází tak se koupí další,tyhle s bublinkama můžu pít při pokojové teplotě,ale z kohoutku je taky dobrá,ale to bych musel mít z ledničky zavedené chlazení do pokoje
žádnej citovej vztah ke chlazený káče z hyper nemají,ale vadí jim to jak píše Anahir,zajímavé je že mi to dnes taky nešlo pod nos a polovinu toho co jse si dal na talíř jsem dal Nelince,švagr má tři kluky a každý má ženu a kachnu jí jen s nejmladším synem jinak ji taky nikdo nechce a tak když se sejdou dělá většinou stejk a hranolky,nebo čínu a dvoum snachám smažáka
orinka: aspoň teď znáš někoho, kdo jí nejí a proč
Anahir: no vidíš, a někomu voní právě tohle.
YXH: ja si vozim eidam, doma ho nakrajim na platky a zamrazim prolozeny papirem na svaciny a kdyz mam chut na smazak vyahnu platek - dva a necham roztat a mam boule za usima
A toho tuku co z ní tenkrát vyteklo...ble.
Voněl neuvěřitelně, mě se z toho začal zvedat žaludek jak to bylo intenzivní, do ničeho jsem ho pak nemohla kvůli tomu dát...no, radši vepřové sádlo
orinka: já nejím kachnu.
ne že by nebyla dobrá, to zas ne, ale nejsem zvyklá dělat kachnu nebo husu - mamka to nedělala, neměla je ráda, tak jsem si zvyk neodnesla.
A za další - jednou jsem dostala kachnu od tchýně - upekla jsem ji, byla dobrá což o to, ale jak se pekla a voněla na celý barák, tak mě se to tak znechutilo, že to prostě nejím. I polívku z krku jsem vylila do wc, protože mě z té vůně úplně navalovalo. A nepeču ji dodes a nikdo mě k tomu nedonutí. a kdyby mi ji chtěl zase někdo dát ať si ji upeču, budu se bránit zuby nehty. to si radši vemu králíka.
Kdybych ji dostala upečenou nečekaně na návštěvě, tak jí sním, ale daleko radši bych si dala kus vepřoviny.
Milda3: Dívala jsem se na tu dietu a tvé paní se nedivím, že se jí to nelíbí. Mě taky ne. Já moc na ty kecy o dlouhodobých detoxech nedám. Pro sebe bych volila jiný způsob hubnutí (a to i přes to, že jídla, které ta dieta povoluje patří k mým oblíbeným). Ale uvidíš, třeba ti to bude vyhovovat. Tak pak napiš, jak ses s tím popral a jaký je výsledek!
Milda3: 4.1.2015 12:13 ten 28.denní detox podle A.M.určitě zkus.Uvidíš,jak se potom budeš cítit dobře.Já začínám od zítřka-pojedu ho už po druhé.
Milda3: k té kachně měli citový vztah? Jinak opravdu neznám nikoho, kdo by kachnu "nejedl". Jo, dietáři, ti ano, ti tučnou kachnu taky nejedí.
Milda3: jestli piješ pivo, tak užasneš, kolik zhubneš, když ho vynecháš. Jde to, taky jsem ho milovala. Dopoledne i odpoledne.
tak tohle je můj oběd,kosti ohlodám a skleničku piva k tomu
novoroční předsevzetí si nikdy nedávám,ale potřebuji zhubnout kolem 30ti kil tak to zkusím,ale asi mi to budou komplikovat prášky,zkusím to podle té Mančingové,nebo jak se jmenuje,ale jak to dopadne to nevím i proto že paní mě v tom moc nechce podporovat,v hubnutí ano,ale tím abych skoro nejedl a neměla s tím starosti a to nejde
tak u nás dnes kachna,nádivka,knedlík houskový i bramborový a zelí kys. jeden syn a vnučky kachnu nejedí,tak mají s kachnou pečená kuřecí stehna,já si to dám bez příloh,jen samotnou čtvrtku prso a přední křídlo a to bez kůžičky ,která je dobře vypečená a k tomu pivo
Haninka: Dávám ho s tekutinama. Měla jsem z octa obavu, ale není tam vůbec cítit.
Ivi: díky vyzkouším.
sharon: cha cháá - ta ta moje zmražená z Kaufu byla jako perníček - no, ale za to nemůžeš, tohle se mi minule stalo s tím bio králíkem. Kuchařka jsi dobrá, to je o tobě známo
Ivi: a kdy se tam dá ten ocet?
andys: Recept je trochu jiný a dělají se velké, tak kolem patnácti centimetrů v průměru a silnější. Na netu najdeš spoustu receptů s obrázky. Já mám osvědčený tenhle:
1 hrnek hladké mouky
3/4 hrnku mléka
2 lžíce cukru
2 lžíce octa
2 lžíce másla
1 lžička prášku do pečiva
1/2 lžičky jedlé sody
1/2 lžičky soli
1 ks vejce
Do mísy dáme mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl a dobře smícháme. Přidáme vejce, rozpuštěné máslo a mléko a mícháme dohladka. Na mírném ohni rozpálíme co nejmenší množství oleje (pokud možno potřít pánev pírkem namočeným v oleji) a nalijeme směs do pánve. Až uvidíme bublinku na povrchu, necháme ji pár sekund a pak přetočíme lívanec na druhou stranu a smažíme, než lívanec začne mít nahnědlou barvu.
Správně se to servíruje několik lívanců na sobě přelitých javorovým sirupem nebo medem a ještě se na to dává kousek másla. Krájí se to jako dort.
Ivi: co to jsou americké lívance?
a u nás dnes kachýnka zelí a knedlík a upekla jsem šalamouna.....ale musím narovnou napsat že už jsem měla i lepší kačku , tahle se mi zdála tužší....a to stála mrcha 240kč.....
Linda: To je skoda. Jestli nekdy prijedes sem, tak ti je muzu udelat. Veku i bagety tu koupit dostaneme a sunka je skoro stejna jako v Cz a okurky mam vlastni.
My zase ujizdime na smazenaku, tady neni k dostani poradny syr, ze ktereho by se to dalo udelat. I mistni eidam a emental (sice nektery dovezeny a silene drahy) stejne neni tak jako ten v CZ.
Tak mne napadlo, nemuzes si nejakou veku dovezt a zamrazit? A taky uherak vydrzi dlouho i kdyz je platkovany ve vakuovem baleni. Mozna ze by to slo aspon trochu napodobit, nez zase vyrazis do domoviny na cerstve. Ale stejne by to asi nebylo uplne to stejne vid?
sharon: 2.1.2015 10:25
Ivi: 3.1.2015 11:50 to je nápad K večeru má dojít na návštěvu kolegyně s manželem a dvěma vnoučátky,tak to jim udělám.Borůvky máme v mrazáku.Děkuji za inspiraci.Budou americké lívance s borůvkovým žahourem-tak tomu říkávala maminka.
U nás dneska "lehký" oběd - americké lívance s borůvkovou rozvárkou a šlehačkou, zdobené rozpuštěnou čokoládou.
Anahir: dekuji
YXH: neni , muzu si ji samozrejme upect, ale stejne to co na chlebicky dam nechutna tak jak ma, vsechny uzeniny chutnaji jinak a proste neni to ono
Linda: u vas neni k dostani bila veka???
sharon: ha, pomazánka...taky dobrej tip
Linda: se pozvi do České Lípy a celý tác je jen Tvůj a můžeš je klidně pojídat i v leže
vepřovky PIKOK z Lidlu taky občas koupíme....přidám lžíci majolky a najemno cibulku , trochu pepře a vidličkou rozmělním a je super pomazánka........
janulka51: tak to ti věřím , třeba je taky někdy ochutnáám....
Jak ja bych si dal chlebicky ... mam smulu musim si pockat az dorazim do domoviny a snad mi je nekdo udela ( a nebo se pozvu ke kamosce a udelam si je sama )
evropka: obalovanou tlačenku taky dělat nebudu, ale už dvakrát jsem upekla podle Hrušky skořicový věnec a ten zmizel tak rychle, že skoro nestihl ani vychladnout, opravdu doporučuji, recept myslím, v kuchařce není, ale na internetu ano.
Anahir: moc hezký,oboje
Anahir: Dekuju, dala jsem si k snidani
Anahir:
Abyste neměli hlad
andys: díky, jak půjdu do Lidlu, obhlídnu to. To se může vždycky hodit.
Linda: já vím že to byl vtip ale stejně škoda peněz....
v sobotu v cafeimperiál s Polreichem v zádech to byla jinááá...
evropka: tak to je skutecne ten pravy darek pro Tebe
Mam chut na pekinskou polevku, uvidime jestli vikinga ukecam, on polivky nemusi
včera u přátel dodatečný dárek....je mi celkem když to čtu,obalovanou tlačenku nikdy dělat FAKT nebudu
orinka: jedná se o vepřové maso ve skle zn Pikok , sedlácké vepřové maso. Jinak konzervu co mají maso namleté a čínské nekupuji.
Milé kuchařinky a kuchaři, bylo mi celý rok velkým potěšením pobývat v tak milé společnosti, doufám, že příští rok bude stejně vydařený. Mějte se všichni moc hezky, opatrujte se a v Novém roce nashledanou!!
andys: díky za tip, vyzkouším, konzervu jsem doma neměla snad 30 let
přeji všem veselého Silvestra a šťastné vykročení do nového roku
andys:
Přeji všem krásný nový rok.
Anahir: kupuji v Lidlu, pro strýčka příhodu na chalupě. Ohřeji udělám br. knedle nebo br, šišky špenát a mají boule za ušima.
Všem vám přeji vše nejlepší do Nového roku,hodně štěstí,zdraví a pohody.A aby byl ten Nový lepší než ten minulý.
manka: aha, vida, rychlej oběd bramborám....supr.
koupim, uvidím jaké bude.
Anahir: my si takto zavařujeme maso pro strýčka příhodu. někdy si to dáme na chleba, někdy k bramborám, někdy ke špenátu, někdy z toho dělám rizoto.
díky
až tam půjdu, koupím jednu sklenici na zkoušku(na cenu jsem se nekoukala) a uvidím.
Na chleba to bude asi nejlepší a tu šťávu a tuk bych dala pod maso až budu nějaké péct...
Anahir: tak tohle masiko dělali na jatkách v Jirkově u Chomutova a sklenička 350 ml stála přes 40 korun,nechal jsem si to od šváry z Chomutova vozit po 10 kusech a nejlepší to bylo jak píše talenka na chlebu,bohužel ho už asi rok nedělaj a ty kupovaný v obchodech i v dražší ceně nestojej za nic a ty laciný nechce žrát ani pes (to je pravda) jednou mi ségra přivezla vepřovku z Lidlu stáka kolem padesáti korun,možná něco víc a ta se dala sníst celkem v pohodě
sharon: nejsou to ty vepřové "palce?"
sharon: tak dnešní oběd-telecí líčka na červeném víně bylo to výborné.Moc pochutnala.
30.12.2014 19:59 to zbožňuji
talenka: Pak dej zprávu, jak tvůj šoulet chutnal! Případně i foto.
právě fakt žeru maximální dobrotu.....čerstvej chlebík + máslo + tvarůžky s kmínem......bašta na druhou ...
Anahir: a já bych ho snědla právě na tm chlebu, jestli je fakt dobrý, vychutnala bych si tu chuť samu o sobě
Ivi: aháá....my právě 5 minut autem....
Anahir: dala bych ho na cibulku a smíchala posléze s uvařenýma těstovinama....nahoru str.sýýr.................
Mám na zítřek hotovo
Kotel zelňačky, pomalu pečený bůček - a tuku z toho bůčku jsem využila a pokusila se o svůj první šoulet (Židé by asi zaplakali, sádlo není košer), právě se zapíká a vypadá to, že to bude žráááádlo
kuchařinky, co by se dalo uvařit nebo udělat se zavařeným masem ve vlastní šťávě?
U řezníka měli ve sklenici, šťávy se mi zdálo dost, maso se mi zdálo hezké, nahoře byl bílý pevný tuk....líbilo se mi to, ale nějak jsem nevěděla co s ním, kromě nandání na chleba...
holky já nemůžu jídlo ani vidět
sharon: Mám ke Globusu 16,5 km, takže se tam moc často nedostanu (dva autobusy, dvě metra a kus pěšky). Ale pokud se náhodou dostanu, tak tam maso kupuju ráda, mají pěkné.
Ivi: tak u nás místo lososa raději aljašskou tresku a místo panenky kupuju v Globu takové vepřové válečky co vypadají jako panenka ale nejsou a je to moc dobrý masíčko....zrovna 4 rozmrazuju , jsou z nich malé řízečky ale mňam......dva válečky budou s čerstvýma žampionama a ze dvou řízečky....
orinka: Olma máslo mám pořád 2 kusy v mrazáku...
Anahir: tvaroh na prodejně rozbalit a očuchat.... já to dělám s baleným masem třeba v lidlu...i když vypadá krásně tak natrhnu a očuchám....nesmrdí koupím - smrdí reklamuju.....ale zatím nemrdělo i když ho kupuju to balený málo....
orinka: zatím se mi to nestalo i když třeba mám máslo měsíc po .. tohle bylo na doraz a ta plíseň byla na boku pod obalem, takže jsem si tam nic nenanesla.... ale stejně mi nechutnalo od začátku, proto asi bylo na dorazu ... bylo takový jakoby drolivý ,,, no co co, přišla jsem o víc, že ? takhle jsem jednou vracela obalovaný hermelín ... přišla jsem z krámu a ještě ten den jsem chtěla smažák a ten teda byl .. kopla jsem do vrtule a jela do penáče a ochotně mi ho vyměnila, ale já jsem chtěla ať ho rozbalí .. a zase, a další a další, tak vrátili celou dodávku, protože tam byla opravdu dlouhá doba spotřeby a říkali, že ho den před tím převzali ... tak takový zboží může přijít už i z výroby
Milda3: Tusim ze na Sardinii maji specialitu, syr ktery je prolezly cervama ale nemyslim si, ze by mne na to nekdo nalakal. Ono staci, jestli tam byla moucha a nakladla vajicka. Jednou jsem takhle prinesla domu uzenou makrelu. Tatinek na to kouknul a povida mi, ze pry at ji odnesu zpatky do kramu, nez nam to utece samo
Taky se pod kuzi cela hybala. Mazala jsem s ni do kramu, a tam kdyz pani vedouci koukla pod kuzi, tak jenom vyjekla penize jsem dostala hned, ani se neptala jestli nechci jinou
1234-5: to bylo v roce 1971
1234-5: jako mladej kluk jsem jezdil traktorem na dolnopočernickým statku v Běchovicích a bydlel jsem na Praze 9 v Újezdě n/L v Dolních Počernicích jsem dělal nákup a koupil jsem tam i máslo,druhej den jsem na chvílí přijel domů si udělat svačinu a docela jsem spěchal a měl jsem narychlo v horkým nálevu udělaný malý okurky tak jsem si jich pár vytáhnul a uřízl chleba a namazal máslem,ve verandě bylo takový pološero tam jsme měli takovou starou kredenc a v ní potraviny,ledničku jsme ještě neměli,když jsem si chtěl kousnout do toho chleba tak jsem si všimnul že se tam něco hejbalo a celej krajíc se hejbal v másle samý bílý červy,tak jsem kouknul pořadně na máslo a to se hejbalo plný červů,tak mě to namíchlo sedl jsem do traktoru a jel to do samožky v D.Počernicích reklamovat,vedoucí mi říkal že není možný aby v másle byli červy,že tam musíme mít sýr z kterýho do másla přelezli,řekl jsem že ne a máslo mi vyměnil za nové když jsem přijel domů tak jsem se podíval a sýr tam byl a normálně po talíři pochodoval co v něm bylo červů
Anahir: orinka: Mě jednou máslo zplesnivělo. Nevím jistě čím to bylo, protože ho sice moc dlouho v lednici nemám, ale za tři dny ho opravdu nesníme. Ovšem spíš to přičítám tomu, že nějaké naše čuně domácí si krájelo máslo nožem od pečiva a nadrobilo naň, protože jsem tam našla spoustu drobků. Taky jsem ten zbytek vyhodila. Ale od té doby se mi to nestalo a mívám i polské máslo.
To máslo už tak mohlo být z obchodu. nikdo z nás ho nerozbaluje u regálu...
Jeden čas jsem nekupovala Jaroměřický tvaroh v pozlátku, protože byl pokaždé zkažený, byť měl ještě dobu trvanlivosti. Teď už ho zase kupuju, ale vždycky mám pocit, že je to risk, jestli zase náhodou nebude zkažený....
1234-5: to se mi s máslem nikdy nestalo, jak dlouho jsi ho skladovala? Větší množství je líp dát na mrazák.
sharon: 29.12.2014 9:55 jestli to bude dobrota to Ti napíši zítra.A koupit nevím-nikdy jsem je u řezníka neviděla.
sharon: ty vypadaj tak žravě prostě domácí a naše ... já dneska vyhodila máslo , plíseň ... od poláků
losos mi připadá příliš suchý a za ty prachy raději něco jinýho .... a svíčkovou dělám pravidelně na Silvestra už 48 let ... to jsme se brali ...
sharon: jak - výjimečně?! Vždyť si furt notujem A zapomněla jsem, já sklerotik, už aspoň popadesáté. Chci se totiž zeptat: používáte někdo ŘÍMSKÝ KMÍN?? Já ho objevila, je to asi 14 dní a jsem ohromena, co to je. Pod maso, které chcete mít voňavé, třebas když něco děláte po indicku, tak je to tam prostě úžasné. Není to vůbec jako náš normální kmín, ale opravdu překrásně voní, sladce, jak voňavka.
orinka: sharon: Njn, to jsou ty trendy. Dneska zase spousta lidí ohrne nos nad jazykem, nad ledvinkama nebo jatýrkama a dokonce i nad vepřovým bokem. Holt každý musí co mu chutná.
orinka: vyjímečně ti musím dát za pravdu....
sharon: já viděla hovězí. Popravdě...za tu cenu si radši koupím kus pořádného zadního To máš stejné, jak jsem viděla recepty na úúžasný hovězí pupek. Co mi kdo bude vykládat - je to bokovina, nad kterou za "totality" všichni ohrnovali nos coby nad podřadným masem. Blaňa, bokovina....a teď zavedl Pohlreich termín Pupek a všichni se najednou můžou po...
janulka51: to bude dobrota, to jsem nikdy nejedla....ani nevím dají -li se koupit ....
sharon: 29.12.2014 8:35 svíčková mňam
U nás dnes čína a zítra vaří včera dostal od kámoše řezníka telecí líčka,tak je bude dělat na červeném víně a brambor kaši k tomu.
u nás se po dvou dnech dojídá svíčková a i když byla ze zadního prošpikovanýho byla mňam a masíčko měkunké.....upeču kachýnku a budou i řízky a guláš....ať se vyprázdní mrazák a může naplnit čerstvým....
Kamarád, jak tu byl před Štědrým dnem na návštěvě, měl v batohu kus srnčího. Koupil ho v obchodě, mražené bylo a povídal, že udělá guláš. Ale že prý musí pečlivě seříznout jakýkoliv kousek tuku z masa, aby to nechutnalo skopově. Nevím, já zvěřinu nekupuju, tak mu to věřím. A skopové už vůbec nemusím.
-- Kompletní archiv diskuse --