Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept
Milda3
Milda3 - 5.1.2015 18:35

Ivi: to do mě kardioložka hustí už dva roky pít tak litr a půl denně,ale co si pomůžu když je žízeň a říká se taky že hlad je převlečená žízeň ,jo a taky jsem četl že pět litrů vody už jde o život,taky k tomu dám hodně často litr polévky a někdy i víc,jím ji z půllitrového hrnku,, kafe taky tak 2 - 3 z třídecový skleničky,no mám těch neřestí dost

 
Ivi
Ivi - 5.1.2015 17:46

sharon: U nás taky kohoutková. Tak 3x do roka se kluci koupí to čtyřbalení koly, ale běžně jedeme celý život na obyč vodu. A já si vařím ovocné čaje a piju to místo limonády. smajlik - 75

 
Ivi
Ivi - 5.1.2015 17:43

Milda3: Možná by ses měl s dr poradit ohledně množství vody. 3,5 l jen bublinek se mi zdá i na chlapa hrozně moc, vždyť určitě piješ i třeba kafíčko, čaj, mošt nebo tak a další voda je v polévkách a v pevném jídle. U některých nemocí moc vody stav zhoršuje. Cituji: "Jeden a půl litru vody denně, ani o centilitr méně. Všichni se shodují v tom, že voda znamená život a že pro dobré zdraví je třeba pít co nejvíce. Avšak pozor: voda je sice opravdu nezbytná k našemu přežití, ale velké množství může nebezpečně snížit koncentraci soli v naší krvi. A pokud jde o plastové lahve, pak jejich chemické složení může kontaminovat vodu a narušit úroveň našich hormonů. "
Držím ti palce, ať ti to vyšetření dopadne co nejlíp! smajlik - 45smajlik - 45

 
Milda3
Milda3 - 5.1.2015 17:28

sharon: na odvodnění beru Furorese 250 ráno Verospiron v poledne a dnes mi kardilžka říkala že když bych měl potíže tak ještě půl Furorese v poledne uhání aby mě dali co nejdřív budíka,odběry jsem měl 19.12.2014 a tam byl cukr 18.16 ,nikdy jsem ho neměl přes 5.6,tak zítra ráno k mojí doktorce a na diabetologii,ještě tak ke všemu mít cukrovku,tak už je to na penál,vodu s citronem taky piju,ale bez by musela být ledová

 
sharon
sharon - 5.1.2015 14:49

u nás minerálky jemně perlivé jen občas...jinak voda kohoutková a já si ráno uvařím litr zázvorovýho čaje a ten posrsávám po jídle...jinak vodu....smajlik - 26smajlik - 68

 
sharon
sharon - 5.1.2015 14:46

Milda3: nechci to radit máš svůj rozum......ale co zkusit vodu z vodovodu s citronem......určitě lepčí než ta bublinkatá( to není zdravé pro zdravého)...a to ani nebereš prášky na odvodnění ?....manžel bere Moduretik......smajlik - 26

 
sharon
sharon - 5.1.2015 14:44

orinka: tak holka byla to asi moje chyba.....tu nedělní dávku kačky jsem dala pod alobal - utěsnila a 3/4 hod v troubě a byla super.....jsem krááva , měla jsem jí péct déle a zakrýtsmajlik - 76smajlik - 68

 
sharon
sharon - 5.1.2015 14:42

Ivi: smajlik - 75 mám stejný názor na ty detoxy....smajlik - 68

 
YXH
YXH - 5.1.2015 14:12

Linda: Poslala jsem ti vzkazik smajlik - 31

 
Linda
Linda - 5.1.2015 7:24

YXH: a zkusila jsi to nekdy? uprimne je toho spousta co se nesmi vozit ani v ramci Eu a to uz vubec nemluvim o Australii smajlik - 42- opravdu ti pokazdy oteviraji kufr /balik a vse kontroluji? A co se v nejhorsim stane kdyz ti kufr otevrou? Seberou syr, udelaji na teba bu bu bu a zalepi kufr smajlik - 42....zvlast pokud uz mas kanadske obcanstvi tak nemuzou udelat vubec nic, pokuta se dava obvykle az podruhy a nebo pokud moc protestujes, pokud priznas chybu a udelas zkrouseny oblicej tak jenom vynadaji a pusti te dal...... z mych zkusenosti parkrat me staveli, nekolikrat i zotevirali kufry a jednou na me udelali bububu a jednou mi australane vyndali nejake susenky z baliku, zalepili ho a poslali dal ...ok ja jsem rebel a nejaka pravidla si sice podrobne nastuduji, ale kaslu na ne

 
YXH
YXH - 4.1.2015 17:10

Haninka: Pancakes ( livance) Misto octa muzes dat podmasli, polovinu mleka a polovinu podmasli nebo davam i jogurt a trochu vic mleka.
Milda3: Krasna kacka smajlik - 60 U nas dnes hovezi v pomalem hrnci, brambory, stava z masa a Yorkshire pudding.
Linda: K nam se nesmi vozit ani syr ani salamy smajlik - 85

 
orinka
orinka - 4.1.2015 16:12

Milda3: hele, ona může jíst klidně to, co všichni, ale musí si dávat malé porce, vřele doporučuju malý talířek. Opticky bude mít talíř plný a ne trošku uprostřed normálního. Dělám to taky tak.

 
orinka
orinka - 4.1.2015 16:10

Milda3: hm, tak musíš ubrat jinde. Já taky piju minerálku a taky s bublinkama. Zajímavé - bez bublinek žízeň nezaženu.smajlik - 26

 
andys
andys - 4.1.2015 15:44

Milda3: Tak držím palce s tím hubnutím, já jsem dnes ráno na ten detox najela zatím plánuji 14 dní no uvidíme.

 
Milda3
Milda3 - 4.1.2015 15:17

Ivi: no jí by ta dieta taky neuškodila,ale máme doma dva syny a dvě vnučky a nechce vařit na dvakrát

 
Milda3
Milda3 - 4.1.2015 15:13

orinka: když bych vynechal pivo,tak mě to nebude nic platné,já si ho dám jen občas skleničku k jídlu k omáčkám ne,pivo mám rád,ale nikdy jsem ho nepil moc,já piju jemně perlivou vodu i když vím že bych neměl,vypiju jí tak přes tři a půl litru denně,bez bublinek se nenapiju a kardioložka mi nařizuje pít tak maximálně litr a půl a nejlépe jen litr,pod válendu se mi vejde 12 balíků vody a když dochází tak se koupí další,tyhle s bublinkama můžu pít při pokojové teplotě,ale z kohoutku je taky dobrá,ale to bych musel mít z ledničky zavedené chlazení do pokoje

obrázek - P1040088(2).JPG

žádnej citovej vztah ke chlazený káče z hyper nemají,ale vadí jim to jak píše Anahir,zajímavé je že mi to dnes taky nešlo pod nos a polovinu toho co jse si dal na talíř jsem dal Nelince,švagr má tři kluky a každý má ženu a kachnu jí jen s nejmladším synem jinak ji taky nikdo nechce a tak když se sejdou dělá většinou stejk a hranolky,nebo čínu a dvoum snachám smažáka

 
Anahir
Anahir - 4.1.2015 15:08

orinka: aspoň teď znáš někoho, kdo jí nejí a pročsmajlik - 68

 
orinka
orinka - 4.1.2015 14:37

Anahir: no vidíš, a někomu voní právě tohle.smajlik - 64smajlik - 68

 
Linda
Linda - 4.1.2015 14:37

YXH: ja si vozim eidam, doma ho nakrajim na platky a zamrazim prolozeny papirem na svaciny a kdyz mam chut na smazak vyahnu platek - dva a necham roztat a mam boule za usima smajlik - 57

 
Anahir
Anahir - 4.1.2015 13:26

A toho tuku co z ní tenkrát vyteklo...ble.
Voněl neuvěřitelně, mě se z toho začal zvedat žaludek jak to bylo intenzivní, do ničeho jsem ho pak nemohla kvůli tomu dát...no, radši vepřové sádlosmajlik - 68

 
Anahir
Anahir - 4.1.2015 13:21

orinka: já nejím kachnu.
ne že by nebyla dobrá, to zas ne, ale nejsem zvyklá dělat kachnu nebo husu - mamka to nedělala, neměla je ráda, tak jsem si zvyk neodnesla.
A za další - jednou jsem dostala kachnu od tchýně - upekla jsem ji, byla dobrá což o to, ale jak se pekla a voněla na celý barák, tak mě se to tak znechutilo, že to prostě nejím. I polívku z krku jsem vylila do wc, protože mě z té vůně úplně navalovalo. A nepeču ji dodes a nikdo mě k tomu nedonutí. a kdyby mi ji chtěl zase někdo dát ať si ji upeču, budu se bránit zuby nehty. to si radši vemu králíka.
Kdybych ji dostala upečenou nečekaně na návštěvě, tak jí sním, ale daleko radši bych si dala kus vepřoviny.

 
Ivi
Ivi - 4.1.2015 13:12

Milda3: Dívala jsem se na tu dietu a tvé paní se nedivím, že se jí to nelíbí. Mě taky ne. Já moc na ty kecy o dlouhodobých detoxech nedám. Pro sebe bych volila jiný způsob hubnutí (a to i přes to, že jídla, které ta dieta povoluje patří k mým oblíbeným). Ale uvidíš, třeba ti to bude vyhovovat. Tak pak napiš, jak ses s tím popral a jaký je výsledek! smajlik - 75

 
janulka57
janulka57 - 4.1.2015 13:05

Milda3: 4.1.2015 12:13 smajlik - 47ten 28.denní detox podle A.M.určitě zkus.Uvidíš,jak se potom budeš cítit dobře.Já začínám od zítřka-pojedu ho už po druhé.smajlik - 75smajlik - 45smajlik - 45

 
orinka
orinka - 4.1.2015 12:48

Milda3: k té kachně měli citový vztah?smajlik - 55 Jinak opravdu neznám nikoho, kdo by kachnu "nejedl". Jo, dietáři, ti ano, ti tučnou kachnu taky nejedí.

 
orinka
orinka - 4.1.2015 12:47

Milda3: jestli piješ pivo, tak užasneš, kolik zhubneš, když ho vynecháš. Jde to, taky jsem ho milovala. Dopoledne i odpoledne.

 
Milda3
Milda3 - 4.1.2015 12:13

tak tohle je můj oběd,kosti ohlodám a skleničku piva k tomu
novoroční předsevzetí si nikdy nedávám,ale potřebuji zhubnout kolem 30ti kil tak to zkusím,ale asi mi to budou komplikovat prášky,zkusím to podle té Mančingové,nebo jak se jmenuje,ale jak to dopadne to nevím i proto že paní mě v tom moc nechce podporovat,v hubnutí ano,ale tím abych skoro nejedl a neměla s tím starosti a to nejde

obrázek - P1040086(1).JPG

 
Milda3
Milda3 - 4.1.2015 11:51

tak u nás dnes kachna,nádivka,knedlík houskový i bramborový a zelí kys. jeden syn a vnučky kachnu nejedí,tak mají s kachnou pečená kuřecí stehna,já si to dám bez příloh,jen samotnou čtvrtku prso a přední křídlo a to bez kůžičky ,která je dobře vypečená a k tomu pivo

obrázek - P1040085.JPG

 
Ivi
Ivi - 4.1.2015 9:21

Haninka: Dávám ho s tekutinama. Měla jsem z octa obavu, ale není tam vůbec cítit.

 
andys
andys - 4.1.2015 9:18

Ivi: díky vyzkouším.

 
orinka
orinka - 4.1.2015 6:20

sharon: cha cháá - ta ta moje zmražená z Kaufu byla jako perníčeksmajlik - 68 - no, ale za to nemůžeš, tohle se mi minule stalo s tím bio králíkem.smajlik - 76 Kuchařka jsi dobrá, to je o tobě známosmajlik - 25

 
Haninka
Haninka - 4.1.2015 1:24

Ivi: a kdy se tam dá ten ocet?

 
Ivi
Ivi - 4.1.2015 0:03

andys: Recept je trochu jiný a dělají se velké, tak kolem patnácti centimetrů v průměru a silnější. Na netu najdeš spoustu receptů s obrázky. Já mám osvědčený tenhle:

1 hrnek hladké mouky
3/4 hrnku mléka
2 lžíce cukru
2 lžíce octa
2 lžíce másla
1 lžička prášku do pečiva
1/2 lžičky jedlé sody
1/2 lžičky soli
1 ks vejce

Do mísy dáme mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl a dobře smícháme. Přidáme vejce, rozpuštěné máslo a mléko a mícháme dohladka. Na mírném ohni rozpálíme co nejmenší množství oleje (pokud možno potřít pánev pírkem namočeným v oleji) a nalijeme směs do pánve. Až uvidíme bublinku na povrchu, necháme ji pár sekund a pak přetočíme lívanec na druhou stranu a smažíme, než lívanec začne mít nahnědlou barvu.

Správně se to servíruje několik lívanců na sobě přelitých javorovým sirupem nebo medem a ještě se na to dává kousek másla. Krájí se to jako dort.

 
andys
andys - 3.1.2015 21:47

Ivi: co to jsou americké lívance?

 
sharon
sharon - 3.1.2015 18:15

a u nás dnes kachýnka zelí a knedlík a upekla jsem šalamounasmajlik - 57.....ale musím narovnou napsat že už jsem měla i lepší kačku , tahle se mi zdála tužší....a to stála mrcha 240kč.....smajlik - 26

 
YXH
YXH - 3.1.2015 16:42

Linda: To je skoda. smajlik - 65 Jestli nekdy prijedes sem, tak ti je muzu udelat. Veku i bagety tu koupit dostaneme a sunka je skoro stejna jako v Cz a okurky mam vlastni. smajlik - 58
My zase ujizdime na smazenaku, tady neni k dostani poradny syr, ze ktereho by se to dalo udelat. I mistni eidam a emental (sice nektery dovezeny a silene drahy) stejne neni tak jako ten v CZ. smajlik - 26
Tak mne napadlo, nemuzes si nejakou veku dovezt a zamrazit? A taky uherak vydrzi dlouho i kdyz je platkovany ve vakuovem baleni. Mozna ze by to slo aspon trochu napodobit, nez zase vyrazis do domoviny na cerstve. Ale stejne by to asi nebylo uplne to stejne vid? smajlik - 26

 
janulka57
janulka57 - 3.1.2015 13:54

sharon: 2.1.2015 10:25 smajlik - 47smajlik - 75smajlik - 31

 
janulka57
janulka57 - 3.1.2015 13:53

Ivi: 3.1.2015 11:50 smajlik - 47to je nápad smajlik - 47K večeru má dojít na návštěvu kolegyně s manželem a dvěma vnoučátky,tak to jim udělám.Borůvky máme v mrazáku.Děkuji za inspiraci.Budou americké lívance s borůvkovým žahourem-tak tomu říkávala maminka.smajlik - 68smajlik - 31smajlik - 31

 
Ivi
Ivi - 3.1.2015 11:50

U nás dneska "lehký" oběd - americké lívance s borůvkovou rozvárkou a šlehačkou, zdobené rozpuštěnou čokoládou.

 
Linda
Linda - 3.1.2015 7:44

Anahir: smajlik - 34 dekuji
YXH: neni smajlik - 66, muzu si ji samozrejme upect, ale stejne to co na chlebicky dam nechutna tak jak ma, vsechny uzeniny chutnaji jinak a proste neni to onosmajlik - 26

 
YXH
YXH - 2.1.2015 16:23

Linda: u vas neni k dostani bila veka???

 
Anahir
Anahir - 2.1.2015 12:52

sharon: ha, pomazánka...taky dobrej tip

 
Anahir
Anahir - 2.1.2015 12:51

Linda: se pozvi do České Lípy a celý tác je jen Tvůj a můžeš je klidně pojídat i v ležesmajlik - 42

 
sharon
sharon - 2.1.2015 10:26

vepřovky PIKOK z Lidlu taky občas koupíme....přidám lžíci majolky a najemno cibulku , trochu pepře a vidličkou rozmělním a je super pomazánka........

 
sharon
sharon - 2.1.2015 10:25

janulka51: tak to ti věřím , třeba je taky někdy ochutnáám....smajlik - 68

 
Linda
Linda - 2.1.2015 9:08

Jak ja bych si dal chlebicky smajlik - 57... mam smulu musim si pockat az dorazim do domoviny a snad mi je nekdo udela ( a nebo se pozvu ke kamosce a udelam si je sama smajlik - 42)

 
Haninka
Haninka - 1.1.2015 19:39

evropka: obalovanou tlačenku taky dělat nebudu, ale už dvakrát jsem upekla podle Hrušky skořicový věnec a ten zmizel tak rychle, že skoro nestihl ani vychladnout, opravdu doporučuji, recept myslím, v kuchařce není, ale na internetu ano.

 
Milda3
Milda3 - 1.1.2015 19:37

Anahir: moc hezký,oboje smajlik - 47

 
YXH
YXH - 1.1.2015 17:22

Anahir: Dekuju, dala jsem si k snidani smajlik - 47

 
Ivi
Ivi - 1.1.2015 16:28

Anahir: smajlik - 47smajlik - 68

 
Anahir
Anahir - 1.1.2015 16:16

Abyste neměli hladsmajlik - 68
obrázek - PC260835.JPG obrázek - PC260837.JPG obrázek - PC310840.JPG

 
orinka
orinka - 1.1.2015 15:30

andys: díky, jak půjdu do Lidlu, obhlídnu to. To se může vždycky hodit.

 
evropka
evropka - 1.1.2015 10:26

Linda: já vím že to byl vtip ale stejně škoda peněz....
v sobotu v cafeimperiál s Polreichem v zádech to byla jinááá...
obrázek - cx(2).jpg

 
Linda
Linda - 1.1.2015 10:23

evropka: tak to je skutecne ten pravy darek pro Tebe smajlik - 34smajlik - 34smajlik - 34

Mam chut na pekinskou polevku, uvidime jestli vikinga ukecam, on polivky nemusi smajlik - 66

 
evropka
evropka - 1.1.2015 10:16

obrázek - ll(14).jpgobrázek - mmn.jpg
včera u přátel dodatečný dárek....je mi celkemsmajlik - 70 když to čtu,obalovanou tlačenku nikdy dělat FAKT nebudusmajlik - 85

 
andys
andys - 1.1.2015 9:32

orinka: jedná se o vepřové maso ve skle zn Pikok , sedlácké vepřové maso. Jinak konzervu co mají maso namleté a čínské nekupuji.

 
orinka
orinka - 31.12.2014 18:20

Milé kuchařinky a kuchaři, bylo mi celý rok velkým potěšením pobývat v tak milé společnosti, doufám, že příští rok bude stejně vydařený. Mějte se všichni moc hezky, opatrujte se a v Novém roce nashledanou!!smajlik - 45

 
orinka
orinka - 31.12.2014 18:19

andys: díky za tip, vyzkouším, konzervu jsem doma neměla snad 30 letsmajlik - 68

 
manka
manka - 31.12.2014 16:25

přeji všem veselého Silvestra a šťastné vykročení do nového roku

 
Anahir
Anahir - 31.12.2014 15:28

andys: smajlik - 75

 
janulka57
janulka57 - 31.12.2014 15:02

Přeji všem krásný nový rok.smajlik - 31obrázek - 10882208_854799797903876_4925827383495648420_n.jpg

 
andys
andys - 31.12.2014 15:01

Anahir: kupuji v Lidlu, pro strýčka příhodu na chalupě. Ohřeji udělám br. knedle nebo br, šišky špenát a mají boule za ušima.

 
Milda3
Milda3 - 31.12.2014 13:57

obrázek - images_6.jpg

 
Ivi
Ivi - 31.12.2014 13:23

obrázek - PF(67).jpg

 
Jehlička
Jehlička - 31.12.2014 13:21

Všem vám přeji vše nejlepší do Nového roku,hodně štěstí,zdraví a pohody.A aby byl ten Nový lepší než ten minulý.
obrázek - 29(49).gif

 
Anahir
Anahir - 31.12.2014 12:59

manka: aha, vida, rychlej oběd bramborám....supr.
koupim, uvidím jaké bude.

 
manka
manka - 31.12.2014 11:58

Anahir: my si takto zavařujeme maso pro strýčka příhodu. někdy si to dáme na chleba, někdy k bramborám, někdy ke špenátu, někdy z toho dělám rizoto.

 
Anahir
Anahir - 31.12.2014 11:29

díkysmajlik - 75
až tam půjdu, koupím jednu sklenici na zkoušku(na cenu jsem se nekoukala) a uvidím.
Na chleba to bude asi nejlepší a tu šťávu a tuk bych dala pod maso až budu nějaké péct...

 
Milda3
Milda3 - 31.12.2014 7:49

Anahir: tak tohle masiko dělali na jatkách v Jirkově u Chomutova a sklenička 350 ml stála přes 40 korun,nechal jsem si to od šváry z Chomutova vozit po 10 kusech a nejlepší to bylo jak píše talenka na chlebu,bohužel ho už asi rok nedělaj a ty kupovaný v obchodech i v dražší ceně nestojej za nic a ty laciný nechce žrát ani pes (to je pravda) jednou mi ségra přivezla vepřovku z Lidlu stáka kolem padesáti korun,možná něco víc a ta se dala sníst celkem v pohodě

 
orinka
orinka - 31.12.2014 6:54

sharon: nejsou to ty vepřové "palce?"smajlik - 64

 
YXH
YXH - 31.12.2014 1:53

obrázek - Stastny_novy_rok_2015.jpg

 
janulka57
janulka57 - 30.12.2014 21:19

sharon: tak dnešní oběd-telecí líčka na červeném víně bylo to výborné.Moc pochutnala.smajlik - 47
30.12.2014 19:59 to zbožňuji smajlik - 47smajlik - 57

 
Ivi
Ivi - 30.12.2014 20:09

talenka: Pak dej zprávu, jak tvůj šoulet chutnal! Případně i foto. smajlik - 68

 
sharon
sharon - 30.12.2014 19:59

právě fakt žeru smajlik - 68maximální dobrotu.....čerstvej chlebík + máslo + tvarůžky s kmínem......bašta na druhou ...smajlik - 57smajlik - 57

 
talenka
talenka - 30.12.2014 19:58

Anahir: a já bych ho snědla právě na tm chlebu, jestli je fakt dobrý, vychutnala bych si tu chuť samu o sobě smajlik - 57

 
sharon
sharon - 30.12.2014 19:57

Ivi: aháá....my právě 5 minut autem....smajlik - 68

 
sharon
sharon - 30.12.2014 19:57

Anahir: dala bych ho na cibulku a smíchala posléze s uvařenýma těstovinama....nahoru str.sýýr.................

 
talenka
talenka - 30.12.2014 19:54

Mám na zítřek hotovo smajlik - 77
Kotel zelňačky, pomalu pečený bůček - a tuku z toho bůčku jsem využila a pokusila se o svůj první šoulet (Židé by asi zaplakali, sádlo není košer), právě se zapíká a vypadá to, že to bude žráááádlo smajlik - 57

 
Anahir
Anahir - 30.12.2014 19:37

kuchařinky, co by se dalo uvařit nebo udělat se zavařeným masem ve vlastní šťávě?
U řezníka měli ve sklenici, šťávy se mi zdálo dost, maso se mi zdálo hezké, nahoře byl bílý pevný tuk....líbilo se mi to, ale nějak jsem nevěděla co s ním, kromě nandání na chleba...

 
evropka
evropka - 30.12.2014 19:03

holky já nemůžu jídlo ani vidětsmajlik - 63smajlik - 63

 
Ivi
Ivi - 30.12.2014 18:37

sharon: Mám ke Globusu 16,5 km, takže se tam moc často nedostanu (dva autobusy, dvě metra a kus pěšky). Ale pokud se náhodou dostanu, tak tam maso kupuju ráda, mají pěkné.

 
sharon
sharon - 30.12.2014 18:22

Ivi: tak u nás místo lososa raději aljašskou tresku a místo panenky kupuju v Globu takové vepřové válečky co vypadají jako panenka ale nejsou a je to moc dobrý masíčko....zrovna 4 rozmrazuju , jsou z nich malé řízečky ale mňam......dva válečky budou s čerstvýma žampionama a ze dvou řízečky....smajlik - 68smajlik - 68

 
sharon
sharon - 30.12.2014 18:18

orinka: Olma máslo mám pořád 2 kusy v mrazáku...smajlik - 47

 
sharon
sharon - 30.12.2014 18:17

Anahir: tvaroh na prodejně rozbalit a očuchat....smajlik - 68 já to dělám s baleným masem třeba v lidlu...i když vypadá krásně tak natrhnu a očuchám....nesmrdí koupím - smrdí reklamuju.....ale zatím nemrdělo i když ho kupuju to balený málo....

 
1234-5
1234-5 - 30.12.2014 17:50

orinka: zatím se mi to nestalo i když třeba mám máslo měsíc po .. tohle bylo na doraz a ta plíseň byla na boku pod obalem, takže jsem si tam nic nenanesla.... ale stejně mi nechutnalo od začátku, proto asi bylo na dorazu ... bylo takový jakoby drolivý ,,, no co co, přišla jsem o víc, že ? takhle jsem jednou vracela obalovaný hermelín ... přišla jsem z krámu a ještě ten den jsem chtěla smažák a ten teda byl .. kopla jsem do vrtule a jela do penáče a ochotně mi ho vyměnila, ale já jsem chtěla ať ho rozbalí .. a zase, a další a další, tak vrátili celou dodávku, protože tam byla opravdu dlouhá doba spotřeby a říkali, že ho den před tím převzali ... tak takový zboží může přijít už i z výroby

 
YXH
YXH - 30.12.2014 14:25

Milda3: Tusim ze na Sardinii maji specialitu, syr ktery je prolezly cervama smajlik - 68 ale nemyslim si, ze by mne na to nekdo nalakal. Ono staci, jestli tam byla moucha a nakladla vajicka. Jednou jsem takhle prinesla domu uzenou makrelu. Tatinek na to kouknul a povida mi, ze pry at ji odnesu zpatky do kramu, nez nam to utece samo smajlik - 68smajlik - 68
Taky se pod kuzi cela hybala. Mazala jsem s ni do kramu, a tam kdyz pani vedouci koukla pod kuzi, tak jenom vyjekla smajlik - 68 penize jsem dostala hned, ani se neptala jestli nechci jinousmajlik - 68

 
Milda3
Milda3 - 30.12.2014 12:03

1234-5: to bylo v roce 1971

 
Milda3
Milda3 - 30.12.2014 12:00

1234-5: jako mladej kluk jsem jezdil traktorem na dolnopočernickým statku v Běchovicích a bydlel jsem na Praze 9 v Újezdě n/L v Dolních Počernicích jsem dělal nákup a koupil jsem tam i máslo,druhej den jsem na chvílí přijel domů si udělat svačinu a docela jsem spěchal a měl jsem narychlo v horkým nálevu udělaný malý okurky tak jsem si jich pár vytáhnul a uřízl chleba a namazal máslem,ve verandě bylo takový pološero tam jsme měli takovou starou kredenc a v ní potraviny,ledničku jsme ještě neměli,když jsem si chtěl kousnout do toho chleba tak jsem si všimnul že se tam něco hejbalo a celej krajíc se hejbal v másle samý bílý červy,tak jsem kouknul pořadně na máslo a to se hejbalo plný červů,tak mě to namíchlo sedl jsem do traktoru a jel to do samožky v D.Počernicích reklamovat,vedoucí mi říkal že není možný aby v másle byli červy,že tam musíme mít sýr z kterýho do másla přelezli,řekl jsem že ne a máslo mi vyměnil za nové když jsem přijel domů tak jsem se podíval a sýr tam byl a normálně po talíři pochodoval co v něm bylo červů

 
Ivi
Ivi - 30.12.2014 11:48

Anahir: orinka: Mě jednou máslo zplesnivělo. Nevím jistě čím to bylo, protože ho sice moc dlouho v lednici nemám, ale za tři dny ho opravdu nesníme. Ovšem spíš to přičítám tomu, že nějaké naše čuně domácí si krájelo máslo nožem od pečiva a nadrobilo naň, protože jsem tam našla spoustu drobků. Taky jsem ten zbytek vyhodila. Ale od té doby se mi to nestalo a mívám i polské máslo.

 
Anahir
Anahir - 30.12.2014 10:05

To máslo už tak mohlo být z obchodu. nikdo z nás ho nerozbaluje u regálu...
Jeden čas jsem nekupovala Jaroměřický tvaroh v pozlátku, protože byl pokaždé zkažený, byť měl ještě dobu trvanlivosti. Teď už ho zase kupuju, ale vždycky mám pocit, že je to risk, jestli zase náhodou nebude zkažený....

 
orinka
orinka - 30.12.2014 6:01

1234-5: to se mi s máslem nikdy nestalo, jak dlouho jsi ho skladovala?smajlik - 26 Větší množství je líp dát na mrazák.

 
janulka57
janulka57 - 29.12.2014 22:36

sharon: 29.12.2014 9:55 jestli to bude dobrota to Ti napíši zítra.A koupit nevím-nikdy jsem je u řezníka neviděla.smajlik - 26

 
1234-5
1234-5 - 29.12.2014 21:20

sharon: ty vypadaj tak žravě smajlik - 57smajlik - 57 prostě domácí a naše ... já dneska vyhodila máslo , plíseň ... od poláků smajlik - 76smajlik - 76
losos mi připadá příliš suchý a za ty prachy raději něco jinýho .... a svíčkovou dělám pravidelně na Silvestra už 48 let ... to jsme se brali ... smajlik - 76smajlik - 76smajlik - 76smajlik - 81smajlik - 81smajlik - 81

 
orinka
orinka - 29.12.2014 12:54

sharon: jak - výjimečně?! Vždyť si furt notujemsmajlik - 68 A zapomněla jsem, já sklerotik, už aspoň popadesáté. Chci se totiž zeptat: používáte někdo ŘÍMSKÝ KMÍN?? Já ho objevila, je to asi 14 dní a jsem ohromena, co to je. Pod maso, které chcete mít voňavé, třebas když něco děláte po indicku, tak je to tam prostě úžasné. Není to vůbec jako náš normální kmín, ale opravdu překrásně voní, sladce, jak voňavka.

 
Ivi
Ivi - 29.12.2014 12:46

orinka: sharon: Njn, to jsou ty trendy. smajlik - 68 Dneska zase spousta lidí ohrne nos nad jazykem, nad ledvinkama nebo jatýrkama a dokonce i nad vepřovým bokem. smajlik - 26 Holt každý musí co mu chutná. smajlik - 75

 
sharon
sharon - 29.12.2014 11:24

orinka: vyjímečně ti musím dát za pravdu....smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 75

 
orinka
orinka - 29.12.2014 11:18

sharon: já viděla hovězí. Popravdě...za tu cenu si radši koupím kus pořádného zadníhosmajlik - 68 To máš stejné, jak jsem viděla recepty na úúžasný hovězí pupek. Co mi kdo bude vykládat - je to bokovina, nad kterou za "totality" všichni ohrnovali nos coby nad podřadným masem. Blaňa, bokovina....a teď zavedl Pohlreich termín Pupek a všichni se najednou můžou po...smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68

 
sharon
sharon - 29.12.2014 9:55

janulka51: to bude dobrotasmajlik - 47, to jsem nikdy nejedla....ani nevím dají -li se koupit ....

 
janulka57
janulka57 - 29.12.2014 9:28

sharon: 29.12.2014 8:35 svíčková mňam smajlik - 47smajlik - 57
U nás dnes čína a zítra vaří smajlik - 43včera dostal od kámoše řezníka telecí líčka,tak je bude dělat na červeném víně a brambor kaši k tomu.smajlik - 26smajlik - 64smajlik - 31

 
sharon
sharon - 29.12.2014 8:35

u nás se po dvou dnech dojídá svíčková a i když byla ze zadního prošpikovanýho byla mňam a masíčko měkunké.....upeču kachýnku a budou i řízky a guláš....ať se vyprázdní mrazák a může naplnit čerstvým....smajlik - 26smajlik - 68smajlik - 31

 
orinka
orinka - 29.12.2014 6:14

Kamarád, jak tu byl před Štědrým dnem na návštěvě, měl v batohu kus srnčího. Koupil ho v obchodě, mražené bylo a povídal, že udělá guláš. Ale že prý musí pečlivě seříznout jakýkoliv kousek tuku z masa, aby to nechutnalo skopově. Nevím, já zvěřinu nekupuju, tak mu to věřím. A skopové už vůbec nemusím.

 

-- Kompletní archiv diskuse --


Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77204.
    Archiv anket.