Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept
janulka57
janulka57 - 28.12.2014 22:04

U nás na Nový rok pravidelně čočka na kyselo,uzené maso a volské oko.smajlik - 26smajlik - 31

 
Ivi
Ivi - 28.12.2014 20:49

Haninka: Jednou, ještě za bolševika jsem si v Turnově na náměstí dala v nějaké hospodě jelení svíčkovou. To byla taková dobrota! smajlik - 57smajlik - 57

manka: Taky mám falešnou. smajlik - 68smajlik - 75

 
Milda3
Milda3 - 28.12.2014 20:12

Haninka: já jsem kdysi v 74 roce pomáhal kamarádovi nimrodovi vykopat v baráku sklep,dal mi kančí kýtu z tý byl guláš a ještě něco a pak nějaký maso ze srny a z toho říkal ať paní udělá bifteky a fakt jsem snad lepší nejedl

 
manka
manka - 28.12.2014 19:55

Ivi: u nás taky bude na Nový rok svíčková, už tradičně, taky hovězí, tentokrát bude z falešné, koupila jsem moc pěkný kousek.

 
Haninka
Haninka - 28.12.2014 19:54

Ivi: kolega začátkem prosince skolil daňka a tak se se mnou podělil smajlik - 64 zvěřinu nekupuju, dělám ji jen když ji dostanu nebo vyhraju v tombole na mysliveckém plese, a pak většinou nevím, co s ní, tak je buď svíčková nebo roštěná smajlik - 26 Ta z plesu je zajímavá v tom, že vyhraješ cca 1,5 kilový balíček mraženého masa, takže až po rozmrazení zjišťuju, co mám a co s tím smajlik - 68. Vyhrála jsem ji 2x - jednou kančí, jednou jelení - a pokaždé to bylo moc pěkné maso smajlik - 47

 
Haninka
Haninka - 28.12.2014 19:49

Ivi - 28.12.2014 17:33 my na Nový rok vstáváme dlouho, takže většinou nesnídáme a k je jen obědu česnečka z vývaru, co zbyde ze silvestrovského ovaru, pak se jedeme projít po Praze, počkáme na ohňostroj a k večeři uvidíme smajlik - 64

 
Haninka
Haninka - 28.12.2014 19:47

orinka - 28.12.2014 15:17 my jsme to o svátcích s jídlem moc nepřeháněli, na ŠD a na Boží hod byl losos, pak čína z vepřových jater a teď ta svíčková - čím mám nakrmit masožravého muže a 14tiletého puberťáka smajlik - 26 Jasně, že vařím i bez masa, ale tak nějak to vyplynulo... K večeři třeba byly topinky, jen posolit a česnek smajlik - 57

 
orinka
orinka - 28.12.2014 19:16

Ivi: jo, takhle vznikají vynálezy lidstva!smajlik - 32Člověk něco náhodou zkusí - a ono to funguje!! Pokus-omyl. Fakt se to někdy vyplatísmajlik - 58

 
Ivi
Ivi - 28.12.2014 17:33

Haninka: Svíčkovou se chystám dělat na Nový rok. Ale jen hovězí. smajlik - 68

orinka: Tak to někdy vyzkouším. Já většinou zpracuju všechno a pak zamrazím hotové knedle. Ale je dobré vědět, že to jde, člověk neví, kdy se to hodí. smajlik - 75

 
YXH
YXH - 28.12.2014 17:03

orinka: Ty knedliky bych si docela dala taky. Zkusim to s tim testem. Dekuju za inspiraci. Jinak vcera kure a kyta, jeste dost zbylo, takze dneska nevarim.

 
orinka
orinka - 28.12.2014 15:17

Haninka: teda, vy jste masožravci....já po svátkách nemůžu maso vidět. Zítra udělám rajskou polévku s kapáním a pohanku s cibulkou a volským okem. S kysaným zelím. Však jsem prorokovala, že na to chuť dostanu...a na Nový rok bude vinná klobása s bramborovou kaší. Kačenu upeču, až jindy, aby nám neuletělo rodinné štěstísmajlik - 68

 
Haninka
Haninka - 28.12.2014 14:44

Ivi: Čína byla včera s basmati rýží, dnes svíčková z daňčí kýty, doufám, že vydrží alespoň na dva dny, to moje nejmladší nejí, ale žere smajlik - 76

 
orinka
orinka - 28.12.2014 14:18

Ivi: a jo, mrazím vykynuté, hotové těsto - abych odpověděla přesně. Když zbude. Vždycky se pak časem hodí, třeba jako dnes. Oběd je raz dva.

 
orinka
orinka - 28.12.2014 14:17

Ivi: přišla jsem na to kdysi náhodou. Prostě jsem udělala víc těsta, než jsem měla švestek a vyhodit ho bylo škoda. Dala jsem ho do mrazáku. Kupodivu - když rozmrzne, funguje jako čerstvé. Jen musíš podsypat vál víc moukou, trochu zřidne.

 
Ivi
Ivi - 28.12.2014 13:43

orinka: Ty ho mrazíš vykynuté? Jak se s tím dělá? Já mám návod ze kdysi na mražení, ale před kynutím, nechá se to kynout po rozmrazení.

 
orinka
orinka - 28.12.2014 10:52

úžasné období. Vůbec nemusím nakupovat. Včera jsem si z mrazáku vytáhla vykynuté tvarohové těsto, před chvilkou z něj uvařila hrnec třešňových knedlíků a budou s mákem a máslem. Polévka ze včerejška.

 
janulka57
janulka57 - 28.12.2014 10:48

Ivi: 28.12.2014 10:34 smajlik - 61děkuji za inspiraci na čínu.Večer naložím maso a zítra udělám.smajlik - 47smajlik - 31

 
janulka57
janulka57 - 28.12.2014 10:46

A u nás se dnes nevaří-smajlik - 43jdeme na Vinohrádek na oběd.smajlik - 5

 
janulka57
janulka57 - 28.12.2014 10:45

sharon: 27.12.2014 14:51 také sprejovou nekupuji.smajlik - 9

 
Ivi
Ivi - 28.12.2014 10:34

Včera se u nás dojedlo, tedy kromě cukroví. Říkám si, jestli příští Vánoce neinovuju a nevykašlu se na cukroví. Stačila by roláda nebo dort nebo možná nějaké poháry. Musím to zvážit. A to jsem cukroví dělala fakt málo a ještě jsem se podělila s dvěma babičkama. smajlik - 76smajlik - 68 Dneska chystám domácí čínu s jasmínovou rýží a k večeři asi vyhlásím akci "ulov si". smajlik - 68

 
YXH
YXH - 27.12.2014 16:17

Ivi: smajlik - 47 Jedna orechova se uz snedla a dalsi budu delat asi na Silvestra.
janulka51: smajlik - 31smajlik - 31smajlik - 25

 
sharon
sharon - 27.12.2014 14:51

janulka51: to máš pravdu....naše vnučka když přijde tak miluje ušlehanou šlehajdu...minule jsem dělala ten obrácený jablíčkový koláč a ona sama zvládla skoro celou šlehajdu na něj.....smajlik - 68
já sprejovou vůbec nekupuju.....smajlik - 66

 
orinka
orinka - 27.12.2014 14:25

tak nám to vyšlo akorát, žádné zbytky. Dnes jsem vařila z nových surovin. Vařená vepřová žebírka = polévka s krupicovými noky a to maso jsem dala do rizota. V Kauflandu jsem nedávno koupila rýži na rizoto a uznávám, že je výborná a lepší, než normální přílohová - na to rizoto, měkká je rychleji a jí se to moc dobře. Dojídáme drobné cukroví, ale mně teda nejvíc chutnají kokosky. A po svátkách budu mít s cukrem opět utrum, moc jsem si povolila.

 
janulka57
janulka57 - 27.12.2014 14:09

sharon: 27.12.2014 11:58 smajlik - 68smajlik - 47člověk má strach,aby nebylo málo a pak je všeho hodně.smajlik - 68Ale ta šlehačková roláda dobrý nápad-mám hotovo smajlik - 47návštěva už může dojít.smajlik - 68smajlik - 31

 
sharon
sharon - 27.12.2014 11:58

janulka51: no právě , i mě donutily ty šlehačkysmajlik - 26.......dnes dám jednu do svíčkové a zbude ještě smetana a zakysanka.....

 
janulka57
janulka57 - 26.12.2014 19:36

Ivi: 26.12.2014 19:22 také budu mít zítra pohodu a klid.Děti jedou ráno společně do Alp.My doma dojíme zbytky.Odpol.dojde přítelova sestra s manželem na kávu a to mě inspirovala sharon s tou roládou,alespoň zpracuji šlehačky.A večer jdeme se známýma na Vinohrádek na svařák.smajlik - 68

 
janulka57
janulka57 - 26.12.2014 19:32

YXH: 26.12.2014 16:54 smajlik - 47smajlik - 31

 
janulka57
janulka57 - 26.12.2014 19:30

sharon: 26.12.2014 13:12 smajlik - 47já jí chci udělat zítra-je rychlá a výborná smajlik - 47

 
janulka57
janulka57 - 26.12.2014 19:28

Anahir: 26.12.2014 12:22 smajlik - 47brambory s tvarohem to mám také ráda smajlik - 47smajlik - 31

 
janulka57
janulka57 - 26.12.2014 19:27

sharon: 26.12.2014 11:33 smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 31

 
Ivi
Ivi - 26.12.2014 19:22

U nás zbylo kus husy, tak mám zítra leháro, nemusím vařit. smajlik - 5 A možná zbydou knedle pro kluky na večer s vajíčkem a okurkou.

YXH: Tady taky začaly výprodeje. Ale nechystám se, nic aktuálně nepotřebuju a ani nechci. Každopádně v obchodech bude masakr. smajlik - 68

sharon: Čerstvou roládu bych si dala. Ale jsem líná a ještě je na mlsání cukroví, tak roláda počká až na příští rok! smajlik - 58

 
YXH
YXH - 26.12.2014 16:54

Vcera se snidane vydarila, zbytky jsme nechali u deti, at nemusi varit. Doma jeste trochu salatu. Lososi rizky vcera manzel dojedl, ale je tam jeste kousek cerstveho, tak asi narychlo v udirne a k nemu omacka a brambor. V sobotu asi uzena kyta, br kase a zelenina. Dneska tu je Boxing Day, vyprodeje, den kdy lidi jsou vetsinou v obchodech a nakupujou veci co jsou na sleve co byly pred vanoci moc predrazene. Toho silenstvi se uz davno nezucastnujeme smajlik - 68smajlik - 68 Radsi v klidu posedime s kamarady. Obchody doprodavaji hodne zbozi aby nemuseli zase skladat do krabic a skladovat to do pristiho roku.

 
sharon
sharon - 26.12.2014 13:12

právě jsem smotala šlehačkovou roládu - když už jsem měla 3 šlehačky koupenýsmajlik - 26

 
Anahir
Anahir - 26.12.2014 12:22

U nás se taky včera dojídal salát, k snídani byla vánočka, večer jsem obložila chleby zeleninou a sýrem.
Dneska udělám přírodní kuřecí prso a pečené brambory v troubě a ještě kyne těsto na další vánočku. To stačí.
Zítra udělám hustou polívku s domácíma nudlema, knedlíčky a oberu do ní všechno maso, mě to bude stačit a manžel si určitě dá s chutí brambory s tvarohem smajlik - 68

 
sharon
sharon - 26.12.2014 11:33

janulka51: smajlik - 5.smajlik - 47...naše kachna odpočívá stále v mrazáku....bude až bude mít manža volno....smajlik - 57

 
janulka57
janulka57 - 26.12.2014 11:22

U nás se včera dojídaly zbytky od Štědrého dne a dnes kmitáme v kuchyni.Od 6.hod.se pomalu pečou dvě kachny.Kuřecí vývar s játr.knedlíčky a dom.nudlemi,bílé a červené zelí,bramborový a houskový knedlík.Bude nás na oběd 8.smajlik - 76
Pěkný sváteční den přeji všem.smajlik - 31

 
monja
monja - 26.12.2014 10:51

Já mám pořád ještě krůtí řízky od štědrého dne, dcera jde s přítelem k babičce, tak si vařím brambor a koukám na Wericha v telce, přeju všem hezkého a klidného Štěpána !!!

 
denda04
denda04 - 26.12.2014 10:27

sharon: u nás tak samo jídla hafoooo a včera jsem od dcery přinesla ,pečené ,uzené maso( dala mi to tajně do tašky,nebo jsem nechtěla ,že máme doma jídla dost )smajlik - 42

 
orinka
orinka - 26.12.2014 10:20

a já dnes uvařím brambory a opeču krabí tyčinky, k tomu špendlíkový kompot. Bramborového salátu je ještě malá miska, polévka taky ještě je...pořád se můžu váletsmajlik - 35

 
sharon
sharon - 26.12.2014 9:43

i u nás plný balkon zbytků a manža v práci.....takže já mám dnes dovolenousmajlik - 5.....krásného Štěpánka přeji...smajlik - 68

 
Ivi
Ivi - 26.12.2014 9:26

orinka: Njn, já nemám všeho mnoho jako ty, vařím akorát a na návštěvě se sice najím, ale zbytky domů nevozím. Kdybych neuvařila, tak dnes bude u nás suchý chleba. Já mám sice Vánoce moc ráda, ale vánočnímu šílenství moc nepodléhám. Jsem jen infantil, užívám si to ve městě na světýlkové výzdobě. smajlik - 68

 
orinka
orinka - 26.12.2014 6:33

Ivi: lidi, jak to do sebe všichni dostanete, já už bych potřebovala jenom suché brambory, abych se dostala do kondicesmajlik - 68 Dneska opět nevařím, pořád máme všeho mnoho.

 
Ivi
Ivi - 25.12.2014 21:08

Krásný božíhodový večer! U nás dneska návštěvní den u maminek a zítra bude pečená husa. smajlik - 54

 
YXH
YXH - 25.12.2014 16:52

Krasny Bozi Hod vsem. smajlik - 31
V troube se mi opeka slanina, jeste udelat wafle a snidanove klobasky, pak jdeme k dceri na "brunch" snidane spojena s obedem. Krutu mozna budeme delat bud v nedeli nebo v pondeli.

 
YXH
YXH - 25.12.2014 2:02

Ivi: Je to dobre a ty kyselejsi brusinky do toho jsou dobre ale muzes pouzit i merunky.

 
Ivi
Ivi - 25.12.2014 1:26

YXH: Jsi hodná, žes to vyfotila, takhle to je pěkně názorné. To bych si dala, bílou čokoládu mám ráda. smajlik - 47smajlik - 60smajlik - 57

 
YXH
YXH - 25.12.2014 0:10

Ivy: Takhle vypada ta brusinkova kura kdyz se dela s graham placickami a ne na susenkach. Smicha se ovoce, graham lupinky, rozpusti se cokolada, vse se promicha. Pak se to nanda na pecici papir, pokropi tmavou cokoladou a da se to vychladit. Ztuhle se snadno lame na kousky.

 
YXH
YXH - 25.12.2014 0:05

obrázek - email_IMG_5994.jpgobrázek - email_IMG_6001.jpgobrázek - email_IMG_6003.jpg
Slibila jsem postup a fotky na cokoladovo, brusinkove kousky.

 
YXH
YXH - 24.12.2014 22:50

Kuba hotovy, ryba bude za chvilku.

 
Jehlička
Jehlička - 24.12.2014 12:33

orinka: mi chutnají i celerové hranolky (nebo plátky)usmažené ve friťáku.smajlik - 64

 
Jehlička
Jehlička - 24.12.2014 12:31

obrázek - V_5b.jpg
smajlik - 54

 
andys
andys - 23.12.2014 21:04

Krásné a pohodové svátky všem.

 
andys
andys - 23.12.2014 21:03

Milda3: No tak někdy přísnost musí být, ale určitě ví co má doma.

 
orinka
orinka - 23.12.2014 17:40

Lidi, ale Ježíšek je až zítra a vy už nadělujete dnessmajlik - 68smajlik - 54 My máme vánoční pohodu, všecko mám pouklízené, nepekla jsem žádné drobné cukroví, akorát perníčky a ty kokosky od Kominice (skvělé a zařazuju do zlatého fondu). Jinak jsem dnes dělala velký chleba a velkou vánočku, zbyla polovička...brambory jsem na zítřejší salát uvařila dopředu. Jo, a vyzkoušela jsem celerové hranolky v troubě a jsou překvapivě dobré (pro člověka, který má rád celer). Ty budu taky dělávat místo chipsů.

 
sharon
sharon - 23.12.2014 17:08

krásné svátky všem....u nás taky trocha salátu ( tak pro dva) něco smaženého, pečeného a kapří kluci z mrazáku a máčíme je do mléka - všechno vaří můj muž , když chce - bránit mu nebudusmajlik - 68obrázek - 1344701926_2148(3).jpgobrázek - 1344702020_4332(1).jpgobrázek - 1334506099_1506(2).jpgobrázek - 1344758261_6282(5).jpg

 
babkatapka
babkatapka - 23.12.2014 15:35

obrázek - PRANI(67).jpg
a Mildovi ať se příští rok zase vydaří taková zabíjačka, takovýho chlapa pozlatit
smajlik - 47smajlik - 47

 
YXH
YXH - 23.12.2014 14:54

krasne vanoce a vsechno nejlepsi do noveho roku vam vsem.obrázek - pf_2015_IMG_5912.jpg

 
janulka57
janulka57 - 23.12.2014 14:43

Přeji Vám všem krásné Vánoce a v novém roce nejvíc zdraví.smajlik - 31

 
Milda3
Milda3 - 23.12.2014 10:11

andys: ale kdepak,už dědkovatím a morousovatím,paní říká že už mě má někdy dost

 
Milda3
Milda3 - 23.12.2014 10:07

obrázek - images(277).jpg

 
andys
andys - 23.12.2014 9:18

Milda3: to bych se do nich i zamotala , jste šikulka, chlap k nezaplacení.

 
chrpa
chrpa - 23.12.2014 9:15

Milda3: díky za recept, klobásy máš krásné a určitě i moc chutné.

 
Milda3
Milda3 - 23.12.2014 9:14

orinka: asi máš pravdu,nacpaný ty goji byly dost

tak salát je hotovej,říkala paní že ho moc dělat nebudem a je ho 8 kilo,ale jiný roky tak 11 - 12 kilo,ještě odpoledne zabít toho živýho kapra a oba stáhnout z kůže a naporovat a přes svátky mám klid,chlebíčky dělá až zítra paní s vnučkama a ostatní taky

obrázek - PC230083.JPG

 
Ivi
Ivi - 23.12.2014 9:02

obrázek - Smazene_koule(1).JPG

 
denda04
denda04 - 23.12.2014 6:44

Milda3: smajlik - 60smajlik - 47smajlik - 60smajlik - 58smajlik - 57

jsi šikovnej chlap umíš a pomáháš manželce smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47

 
orinka
orinka - 23.12.2014 6:31

Milda3: já si všimla připomínky, že se klobásy nesmějí naplnit docela, protože se uvnitř ještě navaří - podle mě je to ono, co způsobilo popraskání, moc jsi to tam narval.

 
Milda3
Milda3 - 23.12.2014 6:31

tak ráno jsem se probudil před čtvrtou a šel jsem kaprům pustit vodu aby se jim okysličila a jeden byl v posledním tažení,tak jsem ho musel picnout,paní šla na WC a viděla jak ho vyvrhuju,tak mi řekla že jsem cvok,ve 4 ráno zabíjet kapra,říkám že by do rána nedožil a byl by tak vyhodit do kontejneru a ona no a co,tak bys koupil novýho,já kapry dělám až odpoledne,stáhnu z kůže,naporcuji a naložím do prolisovanýho česneku s citronovou šťávou,teď se jdu pustit do salátu,aby do zítřka uležel,brambory mám oloupaný a tak jen oškrábat mrkev a celer a dát vařit a uvařit vajíčka

 
orinka
orinka - 23.12.2014 6:07

Milda3: takové "zaplevelení" si nechám ráda líbit. Děkuju za pozvání na klobásky, jako bych tam byla a tu vůni cítila. Dýchá z toho domácí atmosféra, včetně ňuchajícího pejska.

 
Milda3
Milda3 - 22.12.2014 23:05

tak to tady trochu zaplevelím foto seriálem
zdravím,tak dnes celkem v pohodě,trochu foto seriál
tak kapříci koupený
obrázek - PC220082(1).JPG
asi v jednu jsme jeli udit,nejdřív jsem to musel navázat a syn zatím vyčistil udírnu od hraček který tam nacpala paní a od pavučin a velkých pavouků,ty nechal utéci a zatopil v ní
obrázek - PC220059.JPG
klobásky zatím vyseli venku než se udírna vytopila
obrázek - PC220062.JPG
tady se udí,je to na celý prase
obrázek - PC220066.JPG
obrázek - PC220073.JPG
tady se topí
obrázek - PC220067.JPG
tady už jsou klobásy vyuzené 45 kousků
obrázek - PC220076.JPG
a tady už naše Nelinka somruje,dostala ochutnat
obrázek - PC220078.JPG
v chatě bylo teplíčko a Neli se vyhřívala ,je to už taky stará babka v únoru jí bude 15 ,ale je stále čilá
obrázek - PC220075.JPG
a venku jsem si topil v krbu
obrázek - PC220069.JPG
den pohoda,řídil synátor,tak jsem si dal pivečko ne jedno a soused mi přinesl litr domácí pálenky tak štamprdlíčko a udělal jsem si z toho čajovej grog,čaj aby to mělo barvu a po sedmý jsme odjeli domů,jo i mladší vnučce klobásy chutnají
obrázek - PC220080.JPG

Ještě bych Vám všem popřál krásné a v pohodě prožité vánoce,hlavně ať jste zdraví a pod stromečkem alespoň něco z toho co si přejete

 
Milda3
Milda3 - 22.12.2014 22:46

chrpa: pokračování
Chceme-li, aby měly klobásy tmavou hnědočervenou barvu, udíme je hned zpočátku hustým teplým kouřem, popřípadě přidáme do ohně několik špalíčků měkkého dřeva. Někde přidávají do ohně také jalovec nebo smrkové jehličí. Tento způsob uzení trvá déle než předchozí. Klobásy jsou však výraznější uzené chuti a jejich trvanlivost je podstatně vyšší.
Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality
Ingredience
• Poměr surovin:
• 30 % libového vepřového masa
• 30 % skopového masa
• 40 % tučného vepřového masa.
suroviny na 5 kilo klobás
1.5 kg libové vepřové
1.5 kila skopové nebo hovězí
2 kila bůčku tučnějšího
• Kořeni na 5 kg spišských klobás:
• 25g mletého černého pepře
• 15g sladké papriky
• 25g utřeného česneku
• 100g soli
• 10g cukru
• 5g dusičnanu draselného nebo sodného.

já jsem sůl,cukr a dusičňan nedával,mám koupenou Pragandu tak to nakládám do ní

 
Milda3
Milda3 - 22.12.2014 22:39

chrpa: Spišská klobása
Postup
Obdobně jako spišské párky je spišská klobása oblíbená při domácích porážkách v některých slovenských krajích. Je proto oblíbená, že je velmi chutná nejen hned po vyuzeni (čerstvá), ale zejména po vysušeni jako trvanlivý masný výrobek.
K přípravě spišské klobásy se používá libové vepřové maso z kýty, tučné vepřové maso z boku. Je však dobře přidat část hovězího nebo skopového masa. Nemáme-li k přípravě klobásy hovězí nebo skopové maso, nahradíme je libovým vepřovým masem.
Všechna použitá masa nakrájíme odděleně na 5cm kostky. Jedlou sůl promícháme s cukrem a dusičnanem draselným nebo sodným a po promícháni ji rozdělíme pro všechny druhy masa. Odděleně sůl promícháme s jednotlivými druhy masa a osolená masa odděleně uložíme ve smaltovaných nebo dřevěných nádobách (2 až 4 dny); 2 dny necháváme maso, je-li uloženo při teplotě 8 až 10 °C, 4 dny, je-li uloženo při teplotě 0 až +5C. Osolené maso však nenecháme zmrznout!
Po prosoleni umeleme hovězí (skopové) maso na strojku na maso s destičkou s otvory profilu 3 mm. Umleté maso dáme do větši nádoby, přidáme kořeni a trochu pitné vody a dobře rozpracujeme.
Po rozpracováni přidáme nejprve kostky soleného libového vepřového masa, řádně je zapracujeme, promneme a nakonec přidáme kostky tučného vepřového masa a lehce promícháme.
Po promícháni směs umeleme na strojku na maso přes destičku s průměrem otvorů 5 až 8 mm. Po umleti jen lehce zamícháme, aby se zrna libového a tučného vepřového masa ve směsi rovnoměrně rozdělila. Nesmíme je však promačkat.
Připravenou směs plníme do očištěných, propláchnutých vepřových střívek Takto zhotovené klobásy složíme na mísu a necháme je do příštího dne dozrát. Příští den je vkládáme do dobře vyhřáté udírny a udíme asi 1/2 hodiny jasným plamenem. Pak oheň zasypeme a klobásy douzujeme hustým teplým kouřem. Zpravidla po dvou hodinách mají tmavě zlatou barvu a jsou vyuzené.
Chceme-li, aby měly klobásy tmavou hnědočervenou barvu, udíme je hned zpočátku hustým teplým kouřem, popřípadě přidáme do ohně několik špalíčků měkkého dřeva. Někde přidávají do ohně také jalovec nebo smrkové jehličí. Tento způsob uzení trvá déle než p"

 
Milda3
Milda3 - 22.12.2014 22:24

orinka: ono těch receptů na tu goju je hodně a rozdílnejch,já to vařil asi moc prudce a proto to popraskalo

 
Milda3
Milda3 - 22.12.2014 22:21

andys: snad každej řezník když je nemá tak ti je objedná,jsou po 25 metrech a stály mě 113 korun

 
andys
andys - 22.12.2014 20:51

orinka: to nevypadá špatně. Ale kde vzít ty střeva.

 
TULI
TULI - 22.12.2014 17:37

jinak lidicky - KUCHARINKY A KUCHTICI - jelikoz opravdu neni moc casu na pc .. tak uz popreju pekne svatecky radej ted ..

Šťastné a veselé vánoční svátky,
začíná se čas jako z pohádky,
mysleme proto jen na vše krásné
a užívejme pospolu ty chvíle vzácné.

obrázek - VANOCE__311_x_234_.jpg

 
TULI
TULI - 22.12.2014 17:33

sharon: vypadaji dobre - ty datle ve skorici - mame LIDL a nevidela jsem je tam .. ja zase koupila datle , vyloupala ty pecky , dovnitr misto pecky jsem dala mandlicku a vse ponorila do cokolady ... a mam dalsi druh van. cukr. smajlik - 47

 
orinka
orinka - 22.12.2014 16:17

Milda3: Mildo, docela jsi mě inspiroval a až bude po svátkách, ráda bych to vyzkoušela. Je v tom totiž všecko, co mám ráda! A našla jsem recept i s obrázkama, nevím, jaký jsi měl ty, ale třeba to není ten sám
http://varecha.pravda.sk/recepty/goja-fotorecept/8273-recept.html

 
YXH
YXH - 22.12.2014 14:05

Ivi: Neboj je to pro celou rodinu a neco se rozda smajlik - 68

 
Haninka
Haninka - 22.12.2014 12:17

Ahoj kuchařky a kuchaři smajlik - 54, dostala jsem jelení kýtu, poraďte (polopatě) nějaký snadný recept, co s ní smajlik - 64

 
Petraukulele
Petraukulele - 22.12.2014 12:02

Ahojte, využívám k vaření hodně těchto stránek http://www.svet-zdravi.cz/recepty

Zítra budu zkoušet péct špadlovou vánočku smajlik - 77

 
orinka
orinka - 22.12.2014 10:39

Milda3: možná by to chtělo origoš recept od pravých cikánů, ne jakýsi na internetu přeposílaný. Možná je tam postup a ingredience tak blbě naschválsmajlik - 42 Já tohle viděla kdysi strašně dávno v televizi, a té paní se to povedlo.

 
chrpa
chrpa - 22.12.2014 9:38

Milda3: můžeš přidat recept na ty normální klobásy?

 
Milda3
Milda3 - 22.12.2014 8:45

zbyly mě tak dva metry střívek a nechtělo se mi spát ,tak jsem se pustil do výroby cikánské bramborové klobásy Goja,jen jsem o tom slyšel,nikdy jsem to neviděl ani nechutnal,našel jsem si na netu recept a pustil se do toho,za půl hodiny jsem měl hotovo,je to stejné jako na bramborák ale bez vajíčka,kilo brambor,česnek 3 stroužky,hladká mouka 2 lžíce,sádlo 1 lžíce,majoránka,pepř,sůl a těsto řidší,nacpal jsem to do střívka a dal vařit,píšou tam minimálně 20 minut vařit,po varu jsem snížil plamen a po 10 minutách se na to šel podívat,bylo to rozvařené a tak jsem to vylil do mísy a spláchl,tak jsem se opět přesvědčil že co zavání cikánštinou,tak ruce pryč od toho,tedy mimo cikánský pečeně v hospodě

 
orinka
orinka - 22.12.2014 6:48

sharon: milá zlatá, taky jsem důvěřovala reklamě, koupila si Colafit, posléze i Priessnitz s čímsi navíc, naše kočka pajdá na přední packu (taky už babka), tož jsem i jí zakoupila Colafit pro zvířata a.....pendrek. Krom blahého pocitu, že pečuju o zdraví, se to na kloubech neprojevilo. Možná, kdyby se srovnalo před a po nějak na krevních odběrech, nevím. smajlik - 55 Na tlačence si člověk aspoň pochutnásmajlik - 42

 
Ivi
Ivi - 21.12.2014 23:14

YXH: Milda3: smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 60smajlik - 60 Pánbůh vám to požehnej! Vy jste tedy stateční jedlíci! smajlik - 42smajlik - 34smajlik - 33

 
YXH
YXH - 21.12.2014 21:07

Vanocky hotove 4 velke a 4 mensi, nektere se kapku svezly ale to neva, po nakrajeni to nebude videt. Jeste dosusuju zbytek penoveho a rolady jsou taky pripravene k naplneni (to az 24 az prijdu z prace). Jeste musime do kramu ulovit lososa smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68

 
YXH
YXH - 21.12.2014 21:04

babkatapka: Milda3: Mnam smajlik - 60smajlik - 60smajlik - 60smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47

 
Milda3
Milda3 - 21.12.2014 18:09

tak klobásky jsou připravený na uzení,akorát nemám doma provázek,paní mi ho odvezla na zahradu tak je povážu zítra tam,je toho přes 6 kiloobrázek - PC210058.JPG

 
sharon
sharon - 21.12.2014 17:50

orinka: taky jsem to četla o tom kolagenu.....zrovna tak i o gumových medvídcích - těch prý by musel člověk sníst denně kbelík....Colafit beru třetí měsíc a že bych něco pozorovala nemůžu říct....smajlik - 26 ještě mám na 1 měsíc a pak se na to vyprdnu, dala jsem za to přes 600 kč a myslím že zbytečně....

 
orinka
orinka - 21.12.2014 17:18

Milda3: no jo, ten kolagen je pak vykoupen vyšší hmotností - to už je lepší koupit si Colafit, tam je kolagenu....jéje!smajlik - 68

 
babkatapka
babkatapka - 21.12.2014 16:35

obrázek - PA050004(1).JPG

obrázek - PA050003(1).JPG

obrázek - PA050005(1).JPG

obrázek - PA010035(1).JPG

 
evropka
evropka - 21.12.2014 15:50

Milda3: fakt tolik?smajlik - 63 na klouby je to opravdu balzám...
já jsem celou noc konfitovala bůček,nebe v hubě ale bez kolagenusmajlik - 68
obrázek - koko(7).jpg

 
YXH
YXH - 21.12.2014 15:38

orinka: Tak to je podobne jako se delaji tady, (cinnamon buns, skoricove housky) jenom jeste davam rozinky a orechy, a nepotiram vejcem. Tady se po upeceni natiraji s cream cheese (lucina) rozmichany s cukrem. Ja si to usnadnuju, rozmicham trochu kysanky s mouckovym cukrem a poliju to s tim.
Milda3: Nadhera smajlik - 47

 
Milda3
Milda3 - 21.12.2014 12:48

evropka: já si dělám sulc snad celej život ,nikdo to u nás nejedl a asi před třemi roky začaly paní pobolívat kolena a někde slyšela že ten kolagen v tom je dobrej na klouby,tak ho začala jíst taky a má s kloubama zatím klid,tak snad na tom něco je,já jsem s tím taky neměl problém i když poslední 4 roky nosím 35 kilo navíc

 
evropka
evropka - 21.12.2014 12:15

Milda3: kristapána to se klouby pomějousmajlik - 47

 
denda04
denda04 - 21.12.2014 9:19

Milda3: smajlik - 47smajlik - 60smajlik - 58smajlik - 57 máš to super myslím ty tlačenky joooooosmajlik - 99

 
Milda3
Milda3 - 21.12.2014 8:17

odpoledne namelu na klobásy ,nacpu do střívek a v pondělí to zajedem na zahradu vyudit

 
Milda3
Milda3 - 21.12.2014 8:02

tak tlačenky jsou hotový,jsou v 16kách obalech a délka je přispůsobena hrnci
prostřední největší dvě krajní menší a ta nejmenší se vařila zvlášť,už se k nim nevešla

obrázek - PC210056.JPGobrázek - PC210057.JPG

 
sharon
sharon - 20.12.2014 16:14

Milda3: .15:43........tak to je mi jasný že to porozdáváš.....smajlik - 56

 
sharon
sharon - 20.12.2014 16:11

orinka: tobě se holt ničím nezavděčí.....smajlik - 98smajlik - 68.datle jsou v hořké čokoládě a obalené skořicí....a jsou mňam....

 

-- Kompletní archiv diskuse --


Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77204.
    Archiv anket.