Anahir:
sharon: díky, příště zkusím podle tebe. Ten piškot se mi po překlopení na tácek přilepil, i když jsem ho trochu poprášila moukou
LenkaT: v plastové konvičce rozšlehám 2 vejce + lžíci oleje nebo rozpuštěné máslo
v míse se smíchá....1 hrnek hl.mouky + 1/4 hrnku cukru krupice + 1 káv.lžička prašku do pečiva + špetka soli + 1/4 hrnku mléka a ta rozšlehaná směs a vše ještě vyšlehám....
teď do střední dortové formy dám pečící papír ten pokladu kousky másla a posypu cuprem se skořicí a na to navrším tak 4 střední nahrubo nastrouhaná jablíčka...celé to zaleju tím těstem a do růžova upeču.....
na vychladlé dám tácek a obrátím vzhůru nohama a papír sloupnu....už necukruju jen popráším jemně skořicí....
naše Káťa si k tomu dala skoro celou ušlehanou šlehačku....
Linda: tak to ani nepoznali,tudíž se nic neděje
Tak jsem vcera upekla kacenku, holkam s brknedlem, nam s bramborem, cerveny zeli , sosik ....a az ted rano cestou do prace jsem si uvedomila, ze jsem zapomela pridat do omacky rybizovy zele .....
YXH: máš vidět, jak nenamazaný padá do mého chlapa
Už jsem ho aspoň naučila, že když to nenamazaný loupí, tak ať to loupí do páru a já mám pak co pospojovat.
Je fakt, že toho nemusim pak tolik spojovat.
Omlouvá ho to, že peču jen když se mi chce a některý roky se mi prostě nechce. Tak se pak musí dojíst
Linda: Neboj do vanoc mas jeste casu dost, aspon se cukrovi nevypari. Nenamazane to neni ono
Mnam, kacenu bych si dala taky, citim tu vuni pres ocean.
U nas vcera kruta v udirne a brambory. Jeste trochu zbylo, tak uvidime co s tim.
Tak jsem vcera nakoupila dalsi varku surovin - blbost kvete uz podruhy jsem pri nakupu zapomela koupit marmeladu, takze kdyz uz jsem horko tezko upekla tu jednu davku lineckyho tak ho porad nemam cim namazat - a dneska pecu kachnu k veceri, dostavi se mi po 14 dnech potomek vycerpany studiem na zkousky
sharon: jaký máš recept na obrácená koláč? Já dnes dělala z piškotovým těstem, Dobrý je to. Máš jiný?
Linda: Mozne to je, ze kdyz se to hodne nepropracuje (taky desne slovo) tak se to muze drobit. Na kolac to nevadi, ten se muze snadno naplacat do pekacku, ale cukrovi se vali, a pak to asi vadi.
Anahir: delam z masloveho hned, kdyz to propracuju, tak se tahne pekne. Zkousela jsem margarin, pridat trochu misto masla, ale asi to neni stejne jako hera, ty placicky se roztekly, takze stezi bylo poznat co to je
Anahir: to znam ...ja ho vcera nechala odlezet v kuchyni na stole, udelala jsem ho jako prvni a vyvalovala a pekla jako posledni, chutna dobre, peklo se fajn, ale pri vyvalovani to byl des bes
Linda: není zač.
máslo by vadit rozhodně nemělo co se týče trhání. Mě se jen s máselnými těsty blbě pracuje, protože v lednici ztuhnou do máselný tuhosti což hérové nedělají a mě to prostě rozčiluje, když nemůžu dělat něco hned, když si zrovna usmyslím. Protože vyndat ráno těsto, že odpoledne budu péct, takhle nefunguju, to by mě to nadšení taky mohlo přejít. Rozhodnu se válet, vykrajovat, péct a musím mít těsto hned
Anahir: diky, musim nejdriv koupit mouckovy cukr a Heru fakt nemam, pecu z praveho masla tak uvidim jak to dopadne
YXH: tak me pri cteni tveho receptu napadlo, jestli jsem ho malo neprohnetala - sakra to je ale lby slovo - budu zkouset dal
sharon: je to blbý, ale zas na druhou stranu, když jsem si teď poradila i bez myši, říkám si: nedostaneš Alzheimera, nedostaneš Alzheimera. Jo, jde to tím dotykem taky, ale děsně pomalu a zdržuje mně to. A to jsem k tomu ještě neposadila muže, ten zápasí i s myší, protože ho to vůbec nebaví a čte si akorát články.
orinka: díky děvče... sice to tu nepatří ale....mě stále nejde otevřít mejly, FB a obrázky se nezobrazují ...můj osobní AT to opraví ale kdo ví kdy má toho chlapec moc a já tomu nerozumím....když tu byl tak mi ukazoval ten harddisk jak pracuje...no čučela jsem jako stará vrána a nechápala....a donesla jsem mu pletení aby mi poradil a to zace čučel on... říkám vidíš chlapče každý umíme něco jinýho....
a já dnes ráno v půl páté pekla obrácený jablíčkový koláč... odpolko dcera s dětma pro miluláše a švagrová se švagrem....pohodička nade vše....dcera pověsila záclony a to mi hodně pomohlo....
orinka: Jak je videt, mysi nemaji rady kafe.
Linda: Linecke po babicce.
210 g hladke mouky, 140 g masla, 70 g cukru (normalni jemny krystal), 2 zloutky. Jsem lina, davam do hnetace abych nehonila mouku po vale, pak dohnetu rucne. Nerozteka se a dobre se s tim dela. Na mrizkovy kolac s tvarohem delam dvojitou davku.
A tento mám na rohlíčky, který mi dala kamarádka, když jsem fňukala, že rohlíčky nedělám, neb z nich mám vždycky placky.
Takže z těhle se placky neudělali a byly i chuťově lepší
150g hladké mouky
30g moučkového cukru
100g másla (zde me vlastnosti másla nekrkaly jako u lineckého)
1 žloutek
50g mletých vlašáků
Linda: dám ti můj, recepis jest poděděn po tetě, která ho podědila zas po své mamince, takže je mu už mnoho let.
Mě se netrhá, tetě se netrahlo, mojí mamce se netrhalo taky nikdy, tak snad tu nit nepřetrhneš
Jen teda nevím, kde v Dánsku seženeš Héru. Dávala jsem tam jednou na zkoušku máslo a strašně mě to štvalo neb má jiné fyzikální vlastnosti než Héra a děsně mě to štvalo.
50dkg hladké mouky
33 dkg Héry
16,5 dkg moučkového cukru
2 žloutky
citonová kůra z celého citronu
Dam kralovstvi za recept na linecky, ktery se netrha pri vyvalovani !!!!!!!...... kokosky jsou mamozni, udelala jsem z jedne davky, ale uz jsou napul sezrany takze jdu hledat kokos a budu delat z dvojnasobny, rohlicky jsou v troube, sice se krapatko rozjizdi, ale to je drobnost. Ale to linecky mam chut ...udelala jsem jenom kolecka z jedne davky a jsem totalne vycerpana, takze pokud mate nekdo vyzkouseny netrhajici se testo sem s nim
orinka: ta technika vůbec nespolupracuje
sharon: vítej děvče! tak abys věděla, tentokrát se to zařízení pos*alo mně, tedy myš. A musím na stará kolena nacvičovat dotyk, než se mi na to podívá vnuk. Musím připustit, že kurzor a myš zamrzly poté, co jsem do myši lehce cákla kafe.
Já včera třískala plechama a upidlila jsem ke kokoskám ještě šest druhů a tím končím. Ještě něco budu mít od maminky, protože pečeme každá něco, tak počítám, že budu mít tak deset nebo jedenáct druhů což je víc než dost. Ale děláme malé dávky, aby to bylo jen pár kousků od každého.
Linda: Na 180°C (u mé trouby to je tak cca 170 - 175°C) a hlídala jsem to - až zrůžoví, ven s tím. Odhadem to bylo tak 7 - 10 minut, ale je lepší to opravdu sledovat.
Milda3: Ivi: na kolik stupnu a jak dlouho jste pekli kokosky od Kominice? Diky.... uz mam vytazeny masla a dneska bude velky pecici den (teda velky na me, chystam se na 4-5 druhu ) a beda rodine ,jestli to nebudou jist
Haninka: mně sněhové se nikdy nepovedlo
orinka: taky od oka.....
Haninka: asi tě nepotěším, dělávám od oka. Prostě našlehám bílky s cukrem nad parou - na kastrol s vodou posadím smaltovanou zadělávací mísu - a spirálovou metlou šlehám bílky s cukrem tak dlouho, až je to tuhé. Na 1 bílek dám asi 6 dg cukru. No, a do toho přimíchám od oka kokosu, pak sázím dvěma lžičkama na pečící papír malinké hromádky. A ve velmi mírné troubě je usuším. Hodně nabudou při pečení, tak ty hromádky dávat dál od sebe.
orinka: mě se to sněhové minule moc nepovedlo, máš osvědčený recept?
Milda3: Haninka: děkuju, já dělávám takové kokosky nebo možná spíš pusinky ze zbylých bílků šlehaných v páře, a tohle je kouzelně jednoduché. Muž má kokosky strašně moc rád, tak aspoň vím, co je dobré.
Kubikum: Jitus vsechno nejlepsi k svatku
Ty kokosky se vám povedlišikulkové
Milda3: To máš jedno, hlavně, když chutnají!
Ivi: máš je hezčí nežli já,asi trochu tužší těsto,příště dám menší vajíčko a trochu míň másla
Pro dnes mám hotovo! Zítra se chci dát trochu víc do pečení, tak jsem si na rozjezd švihla kokosky.
orinka: taky jsem je dělala a povedly se, měla jsem asi hustější "těsto" než Milda, dělala jsem z toho lžičkou spise kuličky, ono se to pak roztáhne
janulka51: určitě se jí povedou,není to nic těžkého
no,mě se to nesypalo aji jsem si říkal ,že to vajíčko mohlo být i menší,trochu se to roztáhlo a když je to hutnější tak to jde spíš nahoru,jak jsem se někde dočetl,ale takhle je to taky dobrý
Milda3: 4.12.2014 13:51 také je zítra bude dcera dělat.
Milda3: hele, já to ještě nikdy nezkusila, když si to představuju - opravdu stačí na spojení kokosu a cukru jedno vajíčko a ždibek másla?? Nesype se to?
Milda3: Taky se na ně chystám!
Milda3: mnam voni az pres ocean!
tak jsem zkusil kokosky podle kominice a vypadaj moc dobře,podle paní a vnučky jsou i prej moc chutné,jak se to peklo ,tak to vonělo,že jak jsem to vytáhnul tak mi hned každá jednu vzala ještě horký
Jéje, a já že neznám žádnou Blanku!!! Kdepak, tady je ta pravá a jediná. Tak Blani, přicházím až teď, ale přeju upřímně všechno nejlepší k svátku a hlavně dobré zdraví!
YXH: Aha! No, ono by to v podstatě šlo udělat na oplatku jak psala Renda68: a nebo i polít jen čokoládou a posypat na něčím na ozdobu, jak jsem psala já. Fantazii se asi meze nekladou! Až budeš dělat, hoď i fotečku, jo?
Blani vsechno nejlepsi k svatku
Ivi: fotka je z netu, vlastni nemam. Vypada to, ze smes ovoce nalili na graham crackers, nevim jestli se daji koupit u vas nebo ne, tak jsem poslala moji verzi s cerealiemi. Fotit muzu az zase budu delat. vypada to jako tohle ale jsou v tom ty golden graham placicky. Snad to bude presnejsi fotka
připojuji se ke gratulaci.....hlavně hodně zdravíčka Blani
babkatapka: vše nej k narozeninám
Udělala jsem Mildův rybí salát a je moc dobrý. Chutově mi hodně pripomíná rybí pepřenky. Dávala jsem ale málo pojiva. Na 2 zavináče a 1 Moravanku jsem dala tak vrchovatou lžíci tatarky. Chtělo by to asi víc, ale mě to tak chutnalo.
Ivi: já bych řekla, že to je na dortové oplatce. někdy tak dělávám čokohrudky na Vánoce. Nakrájím dortovou oplatku, udělám na ni kopečky /zbylou čokoládu smíchám se zbytkem mandlí, hrozinek, oříšků, vloček... čehokoliv/ a nechám ztuhnout. Hezky to vypadá a rychle mizí
babkatapka: Blani, připojuji se k Mildovi a taky přeji všechno nejlepší, hlavně zdraví
tak jsem vecer prosla veskerou postu a pripravila hned 3 recepty k vydani + clanek , uvidime kdy Meryl bude mit cas je vydat
PRO VSECHNY: pokud mi chcete poslat recept (klidne i stary ktery jste uz redakci kdysi posilali a nikdy nevysel) tak muzete bud sem pod recept dne do kolonky "poslete nam recept" nebo me do vzkazu a nebo primo na mail evao72@seznam. cz, ktery je delany primo na recepty. Na tento mail muzete posilat i fotky
PS. beru jakykoliv recept na cokoliv , jedina pdminka je NESMI byt opsany z internetu!!!!
YXH: Může to být moc dobré , ale nějak mi s tím neladí ta fotka. Píšeš, že rozpustíš čokoládu, do ní přimícháš ostatní, rozprostřeš na plech a pak už jen krájíš, ale na fotce máš dvě vrstvy - bílou a béžovou (posypání na ozdobu chápu). To máš čokoládu s cereáliema a na tom další vrstvu čokolády a na tom posyp?
babkatapka: proto že tady Vás vídám nejčastěji,tak Vám popřeji tady,
všechno nejlepší a příjemné prožití svátečního dne
Linda: Nemyslela jsem to zle Posilala jsem ze zacatku par receptu a ani nevysly, nevim jestli se to nekde neztratilo, tudiz kdyz to Milda da sem, tak si to precteme hned. Jestli se ti bude tenhle recept hodit a libit, tak ho muzes pouzit. Mame to moc radi a je to hodne jednoduche.
Delame na vanoce mimo jine tohle rika se tomu volne prelozeno "brusinkova kura".
1/2 kg cokolady (muze byt bila nebo tmava, podle toho co cloveku chutna)
1 hrnek Golden Graham Nestle (cerealie) daji se koupit i v cz nebo orisky, ci pistacie
1 hrnek susenych brusinek (nebo sekanych merunek, ci visni)
Postup:
Ve vodni lazni rozpustime cokoladu, do ni zamichame prisady (orisky nebo cerealie) a susene ovoce. Rozprostreme na alobalem vylozeny plech asi tak na 1 cm silnou vrstvu, nechame trochu ztuhnout a vychladnout a pak nakrajime na kousky. Nebo hodne studene z lednice ci mrazaku muzeme dle libosti nalamat.
Nekdy pridam i lentilky nebo barevne sypani.
Linda: co třeba dát štolu. Pokud by byl zájem dám recept.
orinka: tak mi neco vanocniho poslete ... mam pripraveno ve vydani cesky chleb ze spanelska a tim koncim a sama pecu jenom linecky - z toho novotou svitici recept neudelam ani kdybych se prerazila
(......pravda krapet kecam mam tam pracny ,ale musim je nejprve predelat k obrazu redakce )
TULI: chtělo by to něco vánočního.
Linda: ten vajickovy salat uz tu strasi pekne dlouho ....
Milda3: jo a jeste prosim fotky do mailu evao72@seznam.cz
YXH: no dovol, zase taaak moc pozadu nejsem, jenom par tydnu ..... a vubec ja bych ho mohla obslehnout i tak a dat do vydani, at si pocte i ten co sem na vareni nechodi
Milda3: co tomu rikas???? Mam povoleni od autora????
monja: Ahooooj jak se vede? Dlouho jsi tu nebyla
Linda: Kdyz ono sem to je rychlejsi....
Milda3: pošli mi prosím, recept ba ten vlašák, děkuji
Milda3: máš stejnou mísu na saláty jako já, myslím, že i smalt je oprýskaný na stejném místě...na první pohled jsem si řekla, co tady dělá moje mísa mám ji po babičce
jo a kdybyste myslely na me tak mohl Milda 3 poslat svuj fantasticky recept do redakce a mohli jsme se rozloucit s vajicky na vecne casy
janulka51: KOKOSKY od KOMINICE - mam i ja ulozene - jsou rychle, dobre, vonave
Milda3: klidne jsi to mohl dat i sem ...je to dobry recept !!!
evropka: janulka51: jooo taky se na ně chystám ... od nich pak voní celý byt a to jsou teprve krásně voňavé vánoce.... kdepak je kominici asi konec ? vloni, když jsme tu řešily její kokosky, tak se ozvala ....
Jinak letos moc nepeču a chystám se na celozrnnou vánočku, zatím hledám různé recepisy a pak zplodím asi nějakou kombinaci všech .... doufám, že mi vykyne a nebude dobrá tak na vytloukání oken zdravím všechny kuchařinky
janulka51: díky
evropka: Kokosky od kominice, "jež kolemjdoucí tahají za frňák"
Potřebujete: 100 g kokosu, 100 g moučkového cukru, 1 vejce, 1 lžičku másla (klasické máslo, ne margarín)
Postup: Všechno smícháme dohromady, pomocí dvou lžiček děláme bochánky a klademe na plech s pečicím papírem. Pečeme při 180 °C dozlatova.
děvčata prosím kde najdu notoricky známý recepty"kokosky od kominice?kuju
Milda3: děkuji dávám do receptů.
andys: Dovolil jsem si to poslat na vzkazík
TULI: najdu prosím někde recept? Děkuji
Milda3: 29.11.2014 18:19 mám to moc děkuji za radu a inspiraci na rybí salát.V týdnu koupím zavináče a hned to zkusím.Rybí salát má přítel rád.Děkuji.
vlasak od LIDULE delam i ja ...moc dobry ...
janulka51: když si tady na vaření dáš stránku 121-150 tak tam je to i s fotkama
Milda3 - 16.11.2014 10:33
když si ho uděláš ,tak dobrou chuť,je opravdu lepší nežli kupovanej a hlavně tam jsou ryby
Milda3: 29.11.2014 15:07 prosím recept na rybí salát-vypadá dobře.Děkuji.
Vlášák od lidule je výborný často ho dělám a všichni kdo ho ochutnali chtějí recept.
Ivi: tak tak
Milda3: Mnam, ja ryby moc nemusim, ale ten salat bych si urcite dala. Tak aspon olizuju monitor
Milda3:
Anahir: Jak říkám - nejdůležitější je udržet myšlenku!
Milda3: Máš to krásný!
Milda3: pěkný pěkný, přímo k sežrání
Už jsem si napsala do peněženky ceduli ,,ZAVINÁČE" jinak na to zas zapomenu, protože je to tovar co nekupuju.
tak jsem se zas pustil do rybího salátu z 1 a 1/2 kila zavináčů a dvou moravanek a vlašák podle lidule
tady ještě nebyl rybí úplně hotovej
rybí už hotovej
Ivi: Jako priloha nebo do salatu podobne jako okurky. Je to docela dobre, kdyz se to udela doma, kupovane jsem zkusila jednou a bylo to hrozne.
Děkuji za pochvalu, byl dobrý, příští týden asi udělám znovu, mám aspikove dobroty rada.
Haninka: tyjo, vypadá to dobře.
Já jsem byla v obchodě a zas jsem zapomněla na ty zavináče
Haninka: teeeda - jednicka s hvezdickou
Milda3: jojo, jen ať si to hezky doma pěstuje, pak to bude dvakrát tolik bolet. Někdy to ale není zub, takhle falešně dokáže hodně bolet dáseň. Pozná se to podle toho, že bolí VŠECKY ZUBY v oné oblasti. Pokud jen jeden, ať letí na ošetření, než chytne zánět okostice. Většinou to pak vyjde na svátky, kdy není po ruce zubař.
IVUSKA 56: No jo, to víš, každý si musí najít to svoje! Nejlépe metodou pokus omyl!
Milda3: ja u zubare byla v pondeli a dostala jsem penicilin na 10 dni a objednavku na velice prijemny zakrok
Linda: nejseš ty náhodou nějak telepaticky spojená s mojí paní? Dnes k obědu zelňačka a segedínský guláš a zuby ji bolely taky,a k zubaři nechce že se to uklidnilo a ozývá se jen když vezme teplé nebo studené
Ivi: ja to mam s noclehem a se snidani, takze predpokladam ze v hotelu budou rano k dispozici vajicka (na jakykoliv zpusob)
Ivi: tak to bych teda asi byla taky na sr*čičku
Linda: Rajskou nebo segedin bych si dala, když zbude pošli! Ale po merendě já dávám přednost míchaným vajíčkům na sr*čičku.
Haninka: namazany chleba jim cely tyden k obedum, protoze mam bolavy zub a nemuzu ani teply ani studeny. Dneska to snad bude buffet (aspon byva) tak z neho neco vyberu a zitra si konecne poradne uvarim a snim to vlazny
Linda: no já být po flámu a sama doma, tak si možná namažu chleba...
dneska vyrazim na letosni prvni vanocni merendu tak uvidim, cim nas sefik pohosti ..... a zitra bych mela byt doma sama a tak si udelam nejakou ceskou mnamku, zatim se rozhoduji mezi rajskou a kuretem na paprice, i kdyz takova zelnacka nebo dokonce segetin by taky nebyly marny - bude to zitra tezky rozhodovani
dnes odlehčovací bezmasý den, po těch hodech - zeleninová polévka s krupicovými nočky a jahelník se švestkama.
Haninka: vypadá to moc hezky a jedle
Haninka: Povedl se ti!
YXH: Vejce natvrdo do láku jako na okurky? A to se pak jí k čemu? Nějak si to neumím představit, k čemu bych takové jídlo předhodila. To je chutí a vymejšleností na světě panečku!
-- Kompletní archiv diskuse --