Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept
YXH
YXH - 28.11.2014 2:09

Haninka: krasna mnamka smajlik - 47
Milda3: Tady maji taky slede nakyselo, ale je to hodne kysele, salat jsme zkouseli jednou, kdyz tu byla mamka, ta to kapku prislazovala, protoze se to jinak nedalo jist. Taky se tu do laku jako na okurky nakladaji vejce natvrdo.

 
Haninka
Haninka - 27.11.2014 23:20

Podle receptu od monji - včera uděláno, dnes snězeno
obrázek - P1100943.JPG

 
Milda3
Milda3 - 27.11.2014 20:15

Ivi: já zavináče kupuji taky v tescu nebo kauflandu,taky jsem je kupoval v albertu když je měli ve slevě,byly všude chuťově tak nastejno,stojej taky všude skoro stejně tak 13.90,teď je mají v kauflandu ve slevě za 9.50 to se vyplatí když je kolem cesta

 
Dytriska
Dytriska - 27.11.2014 13:41

Veronaska: No, to nemáš vůbec za co :) ráda jsem pomohla, hlavně že jsi sehnala vše potřebné a fakt doufám, že ti to bude vyhovovat, tak jako mě ;) Nerada bych špatně radila :D A ať se jídlo vydaří ;)

 
orinka
orinka - 26.11.2014 19:11

evropka: no, chybí tady. Včera bylo pozděsmajlik - 58

 
Ivi
Ivi - 26.11.2014 18:26

Anahir: Koupila jsem v Tescu, bylo to při ruce a zrovna mě napadlo, že ten salát zkusím. To víš, už jsem ve věku, kdy jsem ráda, že udržím myšlenku, tak musím jednat hned. smajlik - 68

 
Anahir
Anahir - 26.11.2014 18:03

Ivi: kde kupuješ zavináče?

 
Ivi
Ivi - 26.11.2014 18:01

Anahir: JJ, muž říkal, že je nesrovnatelný s jakýmkoliv koupeným, že tak dobrý už ani nepamatuje kdy a jestli vůbec jedl. smajlik - 68 Jo a zavináče jsem stáhla z kůže. smajlik - 75

 
TULI
TULI - 26.11.2014 14:58

evropka: my ji takyyyyyy smajlik - 44smajlik - 44smajlik - 44smajlik - 44smajlik - 44smajlik - 44smajlik - 44smajlik - 44smajlik - 44smajlik - 44smajlik - 44

 
evropka
evropka - 26.11.2014 14:20

orinka: každým dnem,mám pozdravovatsmajlik - 105

 
monja
monja - 26.11.2014 14:12

Ivi: jojo recepis na rybí salát od Mildy3 jsem si taky napsala .... je báječnej smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47

 
Anahir
Anahir - 26.11.2014 12:39

Ivi: jo? Supr. Ještě jsem se k němu nedostala, ale recept jsem si dala na lednici. Magnetuju si tam všechny, co chci postupně vyzkoušet. Moc jich není neb dělám přísnou selekci abych neplýtvala surovinamismajlik - 68

 
orinka
orinka - 26.11.2014 8:06

evropka: no jo, ale tady výrazně chybí. Do kdy to má mít opravené, nevíš?smajlik - 58

 
Ivi
Ivi - 25.11.2014 21:14

Dneska jsem udělala rybí salát podle Milda3 a byla jsem velmi pochválená! smajlik - 68smajlik - 47

 
evropka
evropka - 25.11.2014 19:03

orinka: není,je v pohoděsmajlik - 64

 
orinka
orinka - 25.11.2014 18:39

Milda3: TULI: aha, tak to jo, to pro ni musí být hodně krušné.smajlik - 76

 
TULI
TULI - 25.11.2014 18:20

Milda3: ano ja - na nastvalo vas - uz min. tyden smajlik - 22smajlik - 22smajlik - 22smajlik - 22

 
TULI
TULI - 25.11.2014 18:20

orinka: nefunguje ji pc smajlik - 17smajlik - 17smajlik - 17smajlik - 17

 
Milda3
Milda3 - 25.11.2014 18:10

orinka: někdo psal že má rozbité PC

 
orinka
orinka - 25.11.2014 17:37

Holky, kde je Sharon? Už jsem jí i vzkaz poslala...a nicsmajlik - 55

 
TULI
TULI - 25.11.2014 15:41

monja: smajlik - 60smajlik - 60smajlik - 60smajlik - 60smajlik - 60vypada to moooc hezky smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47

 
YXH
YXH - 25.11.2014 14:57

monja: Paradni smajlik - 47smajlik - 47

 
Veronaska
Veronaska - 25.11.2014 10:52

Dytriska: Děkuju moc za tip :) už jsem koukala na jejich stránky a našla jsem tam snad všechno, co jsem sháněla :) vytrhla jsi mi trn z paty, děkuju :)

 
Linda
Linda - 25.11.2014 9:35

monja: delam podobny, ale pouzivam nalev z okurek, tady maji vynikajici kysele okurky v super nalevu smajlik - 57, jenom davam obycejnou zelatinu a ma mproblem odhadnout mnozstvi versus kyselost nalevu, takze nekdy se mi rozpada a jindy div sam neodpochoduje smajlik - 16

A vcera u nas kureci pidi rizecky a k nim kdo chtel tak peceny brambor a nebo testovinovy salat, tzatziki
Dneska odbudu rodinu hotdogem - nevim sama kdy dorazim domu a ostatni se budou schazet v rozmezi 17 - 22h
Na zitra jsou objednane rarasci (pokud si vzpomenu vecer je nalozit smajlik - 42)

 
monja
monja - 25.11.2014 7:28

Milda3: Haninka: Anahir: díky jste milý smajlik - 24 ale je to úplně obyč aspik na vaječnou tlačenku ale bez majonézy ...
Úplně trapně jednoduchá šunka v aspiku:
Ingredience:
2 vejce natvrdo,
25 dkg šunky,
10 dkg tvrdého sýra,
1 sklenička (350g) kyselé zeleniny - Moravanka, Hradiš'tanka, Kunovjanka ( cibulka, hrášek, mrkev, celer, petržel, okurka, kapie )
2 balíčky aspiku v prášku
Sleju si nálev ze zeleniny a doplním do polovičního množství vodou s octem, solí, pepřem cca 250 ml.Děkdy do toho rovnou vložím na nynaření ty feferony z Moravanky smajlik - 68 Je lepší udělat to kyselejší smajlik - 58
Rozmíchám aspik a na mírném ohni ohřívám k bodu varu - nesmí se vařit.
Mezitím si na kostky pokrájím šunku, okurky a sýr, překrájím napůl cibulky a vejce na plátky nebo na čvrtky.
Připravím si formu - já používám silikonovou bábovku nebo srnčí hřbet -vymastím trošku olejem nebo vyložím fresh folií, naleju trošku svařeného aspiku, pohážu krájenou kapií a pokladu vejcem, naliju další trošku aspiku a nechám odstát, zbytek aspiku smíchám s pokrájenou šunkou, sýrem a zeleninou a postupně po lžicích přidávám, dokud je co :-)
Do rána nechám ztuhnout v chladu a pak už jenom dobrou chuť !!!

 
batum
batum - 25.11.2014 0:02

Téééda paráda jste dobrýsmajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47já tu slintámsmajlik - 31

 
Haninka
Haninka - 24.11.2014 21:14

monja: já chci recept, prosííím... smajlik - 77 vypadá to fakt luxusně smajlik - 57

 
Anahir
Anahir - 24.11.2014 19:38

monja: já to teda nejím, ale ten Tvůj vypadá fakt hodně dobře, že bych snad i ochutnala.

 
Milda3
Milda3 - 24.11.2014 18:26

monja: to vypadá nádherně,taky jsem tu vajíčkovou chtěl dát do formy na bábovku

 
monja
monja - 24.11.2014 15:26

Milda3: taky dělávám aspik s moravankou a s vejciobrázek - aspiksz.jpg a je u nás moooc oblíbenej smajlik - 105

 
Linda
Linda - 24.11.2014 9:16

Milda3: teda nechces prijet a vyrobit mi zasoby takovyhle dobrot smajlik - 57

 
denda04
denda04 - 24.11.2014 8:53

Milda3: smajlik - 47smajlik - 60smajlik - 58smajlik - 57

 
YXH
YXH - 24.11.2014 1:07

Milda3: Paradni smajlik - 47

 
Ivi
Ivi - 23.11.2014 20:47

Milda3: smajlik - 47smajlik - 60 Vajíčkovou tlačenku mám ráda! Taky občas dělám.

 
Milda3
Milda3 - 23.11.2014 20:34

Ivi: tak vajíčková tláča je hotová,jednu menší už snědli a vedle s tím jsem se odměnil

obrázek - PB230025(1).JPGobrázek - PB230029.JPG

 
YXH
YXH - 23.11.2014 16:50

babkatapka: Ivi: Holky nadherne smajlik - 60smajlik - 57

 
Milda3
Milda3 - 23.11.2014 16:45

Ivi: Dýňovou bych si dal taky,ale až tak příští týden,mám na ni zavařeno ve sklenicích,to si chlapi zaslouží když mejou okna a když je meješ ty ,tak se odměň sama,já si většinou koupím flašku rumu a vypiju ji ve slabších grogách a paní stejně remcá,ale kvůli tomu že beru warfarin,ale ten trošek to ani nepozná,zrovna dnes mi ho syn koupil,ale za moje,poslal jsem ho pro želatinu na vaječnou tlačenku a salám,jak jsem dělal ten rosol tak sice ztuhl,ale byl moc měkej tak jsem ho rozpustil přecedil a uvařil vajíčka a s novou želatinou je z toho vajíčková tlačenka ,teď tuhne na balkoně

babkatapka: to je dobře že i když jsi sama že se nešidíš,vypadá to moc pěkně,já z hlívy dělám něco jako držkovou,ani to není poznat ono to vypadá stejně jako ta tvoje gulášová

 
Ivi
Ivi - 23.11.2014 15:36

Na zítra k snídani pár rohlíčků z křehkého těsta s mákem.
obrázek - P1400068.jpg

 
denda04
denda04 - 23.11.2014 15:34

babkatapka: smajlik - 47máš to smajlik - 58smajlik - 57

 
babkatapka
babkatapka - 23.11.2014 14:01

obrázek - P8260022(5).JPG

obrázek - P8300023(1).JPG

obrázek - P9050024(1).JPG

obrázek - P9060025(1).JPG

obrázek - P9070026(1).JPG

 
Ivi
Ivi - 23.11.2014 12:54

U nás pro mě dýňová polévka a na přání mužské části osazenstva řízek a salát. Dnes se pochlapili a myli okna a zasklenou lodžii. Tak prý když tak těžce pracují, musí dostat hodně najíst! smajlik - 68

 
Milda3
Milda3 - 23.11.2014 6:13

orinka: smajlik - 68

 
orinka
orinka - 23.11.2014 5:41

Milda3: jéžiš, ale já nemyslele Topolánka, já to myslila hezkysmajlik - 47smajlik - 61

 
YXH
YXH - 23.11.2014 0:37

TULI: Misto jitrnic vyhrala tvoje pizza a moc se povedla takze dekuju za receptik, fotky budou pozdejc.

 
batum
batum - 23.11.2014 0:14

Teda tady je dietkasmajlik - 34smajlik - 34smajlik - 34

Milda3 - ty děláš chutěsmajlik - 47.....mám v mrazáku jitrnice..zítra budou s brambory a zelísmajlik - 93smajlik - 34

 
Milda3
Milda3 - 22.11.2014 22:51

orinka: já a jednička,ani náhodou

 
orinka
orinka - 22.11.2014 19:31

Milda3: jsi holt jednička a dobrému jídlu rozumíšsmajlik - 47 Tak dobrou, jdu se odpojovatsmajlik - 31

 
Milda3
Milda3 - 22.11.2014 18:16

YXH: no,ono taky doma udělaný jsou lepší,i když masný výrobky z Globusu nejsou nejhorší,kdyby třeba do prejtu nebo jaternic dali buchtu jak se pekla na zabíjačky místo rohlíků nebo co tam dávaj,tak by to bylo ještě lepší a to koření
evropka: já z toho zas tak moc nesním,s jídlem se snažím krotit,ale moc to nejde,mám teď doma dva syny a vnučku a druhou skoro každej den a ti se o to postaraj

 
evropka
evropka - 22.11.2014 17:57

Milda3: to bych asi nedala....cpu se už několik dní chleba,pomazánka a celé avokádo, nemohu se toho přejíst

 
YXH
YXH - 22.11.2014 16:12

Milda3: Pekne smajlik - 47 No jo, kdyz ja to mam do Globusu kapku z ruky smajlik - 85 tak si jitrnicky musime delat sami a klobasy taky. Jestli se chvili neozvu, tak jsem spadla do mrazaku a manzel sedi na viku smajlik - 68smajlik - 68

 
Milda3
Milda3 - 22.11.2014 16:03

YXH: obrázek - PB220023.JPG

 
Milda3
Milda3 - 22.11.2014 15:56

YXH: tak dnes jsem měl k obědu prejt ,brambory na šťouchačku a zelí a ovarovou polífku s kroupama,v lednici mám taky jaternice a jelítka,ale to jsem koupil s tím prejtem včera v Globusu maj to tam docela obstojný

 
YXH
YXH - 22.11.2014 15:48

Milda3: Vypada to nadherne. Jsi bezva kucharsmajlik - 47
Dostala jsem chut na jitrnice, brambory a zeli, tak pujdu lovit do mrazaku, vim ze by tam nekde jitrnice mely byt smajlik - 68smajlik - 68

 
Milda3
Milda3 - 22.11.2014 14:50

orinka: jen ty nožičky 3 oni je dělaj jen snad poloviční a zadní koleno,jinak tedy ,plecko,srdce,2 jazyky,játra a v sáčku jsem je ještě asi hodinu a půl povařil na mírným ohni,ale mohl jsen tam dát více vývaru,no to příště před Silvestrem a do toho aspiku jsem pro jistotu přidal pytlík želatiny

obrázek - PB220018(1).JPG

 
orinka
orinka - 22.11.2014 13:30

Dytriska: di s tou svou reklamousmajlik - 59 do ....... ale do asiashopu to nebude<smajlik - 27

 
orinka
orinka - 22.11.2014 13:29

Milda3: a jak jsi zajistil tuhost? Mně se minule stalo, že tlačenka neztuhla, ani když tam byly nožky, koleno a na závěr jsem do chladnoucí zamíchala i práškovou želatinusmajlik - 55 Na aspik jsem si ještě nikdy netroufla, tam mám strach, že to furt poteče.smajlik - 26

 
orinka
orinka - 22.11.2014 13:29

Milda3: a jak jsi zajistil tuhost? Mně se minule stalo, že tlačenka neztuhla, ani když tam byly nožky, koleno a na závěr jsem do chladnoucí zamíchala i práškovou želatinusmajlik - 55 Na aspik jsem si ještě nikdy netroufla, tam mám strach, že to furt poteče.smajlik - 26

 
Dytriska
Dytriska - 22.11.2014 12:56

Veronaska: já nakupuji na e-shopu, konkretně asiafood.cz, jsem s nimi s pokojená, vždycky seženu, co potřebuji a doma to mám do dvou dnů

 
Milda3
Milda3 - 22.11.2014 9:19

orinka: to je ten aspik,čekám až trochu ztuhne tak dám další vrstvu zeleniny a zaleju

obrázek - PB220016(2).JPG

 
Milda3
Milda3 - 22.11.2014 8:57

orinka: a teď jsem dělal z toho zbylého vývaru aspik s vejcema a moravankou co si dělám doma,paní protože vývaru zbylo dost tak dělá polívku s kroupama,na ten aspik jsem zvědavej,to mě napadlo dnes ráno

 
orinka
orinka - 22.11.2014 8:52

Milda3: no to je paráda! Dcera mi z hor hlásila, že se jí taky tlačenka podařila, maso kupuje ve Světlé Hoře u Bruntálu a vím, že tam prodávají skutečně nádherné. A levnější, než tady, ve městě. Jsi vynikající kuchařsmajlik - 47

 
Milda3
Milda3 - 21.11.2014 22:09

já taky,tlačenka hotová,akorát to příště budu krájet na větší kousky

obrázek - PB210015(3).JPG

 
Ivi
Ivi - 21.11.2014 17:22

Tak hlásím, že vánočka chutnala moc, sežrali ji hned. smajlik - 47 A kdybych chtěla, měla bych i objednávky. smajlik - 68 Děvčata díky za recepty! smajlik - 61

 
YXH
YXH - 21.11.2014 14:40

orinka: Ja taky, ale bylo -20 to bych to pak pul dne rozmrazovala, a v lednici bylo dost mista, cast se da zapnout na chladnejc, tam tomu nic byt nemelo. Dcera koupila ty samy zebra asi 4 dny pred nami a varila je hned, bylo ji druhy den spatne, spis to vypada ze meli nejakou potvoru v krame. Proto se taky na nic ani neptali. Je to poprve co se mi tam neco takoveho stalo, jednou zelenina, tu jsme brali hned druhy den zpatky a taky bez problemu penize hned na ruku, a ted tohle. Maso tam maji krasne a za dobrou cenu. Kupuju tam porad. Jenom tentokrat to proste nevyslo. smajlik - 26

 
Milda3
Milda3 - 21.11.2014 14:14

orinka: už se blížej vánoce a zase začnou nenechavci šmejdit po balkonech cukroví,my jsme v sedmičce,ale vloni někdo ukradl cukroví a dort v pátým patře,ale chytli ho protože se po půlnoci vracel jeden chlap z vedlejšího baráku z hospody kam v pátek chodili hrát a viděl ho jak leze dolů,tak zavolal policajty a ten co to diriguje na 158 tam poslal hlídku co byla hned vedle v ulici,ale říkali ti okradení (vrátili jim to) že dostal jen pokutu na komisi,že toho prej nebylo přes pět tisíc a je to známá zlodějská firma,bílej

 
Milda3
Milda3 - 21.11.2014 14:04

tak jsem dnes nakoupil masa na tlačenku a už se to vaří,jsem zvědavej jak to dopadne,paní už několikrát říkala jak by si dala upečenej bůček se zelím a knedlíkem,tak jsem ji koupil dvě a čtvrt kila vykostěnýho a pěkně prorostlýho libovějšího bůčku a dostal jsem mírně vynadáno že jsem to všechno měl nechat až před vánocema,jako by se to potom nedalo koupit znova,já jsem si k tomu bůčku (ten já nemusím,jenom kousek studenýho) koupil králíka za 230 kč, kilo za 180, toho já jím sám nikdo ho nechce,půl se udělá s bůčkem a půl na smetaně

 
TULI
TULI - 21.11.2014 13:21

orinka: at ti to nepoklovou vrany na balkone smajlik - 68smajlik - 68

 
orinka
orinka - 21.11.2014 11:14

psala, že tam u vás mrzne, já v těchto dnech dávám hodně věci ven - na lodžii. Je tam stejná teplota jak v ledničce a mám v ní tím pádem víc místa.smajlik - 58

 
YXH
YXH - 21.11.2014 1:40

orinka:smajlik - 55 Mozna u vas..... Mam dobrou lednici tak je to normalni, ze ho necham 2 dny. Dala jsem ho tam v patek v 8 vecer kdyz jsme prisli z kramu a vyndavala v pondeli v 7 rano. Nechala jsem tam jeste jine maso a to bylo fajn. Tady s tim problemy nemaji, kdyz to smrdi, dostanes penize nazpatek. Videli cedulku kdy bylo koupene a do kdy se melo spotrebovat (to bylo do stredy). Takze tohle tu je vpohode. smajlik - 55

 
Marol
Marol - 20.11.2014 22:17

Ivi - Vánočka se Ti moc povedla .smajlik - 47smajlik - 5

 
Ivi
Ivi - 20.11.2014 20:33

SvetlaH: Díky! Monika Brýdová má dobré recepty. smajlik - 47 Já dělala podle podobných receptů, ale zpětnou vazbu jak chutnala vánočka budu mít až zítra. smajlik - 75

Renda68: Ten koláč vypadá dobře, asi ho někdy zkusím! smajlik - 47

Veronaska: V Praze je hodně obchodů s asijskými potravinami. Často sousedí s čínskými restauracemi. A mimo Prahu vídám asijské potraviny v asijských obchodních centrech. A mívají tam leckdy překvapivě velký výběr. Možná se rozhlížíš na nesprávných místech - v supermarketu tyhle speciality nedostaneš (a pokud náhodou ano, tak za nehoráznou cenu). smajlik - 61smajlik - 54

 
TULI
TULI - 20.11.2014 19:23

Linda: dneska noky s ragu a vepr. maso s mrkvou

vcera vepr. panenka, rukola, pec. brambory

zitra bude losos a smaz. kalamary .....

v sobotu grilovat maso na ohynku ....a v nedele oblozeny rohlik , nebot vezeme synatora naa fotbal a pres obed nebudeme doma ... vecer jeste nevim .... jo a zitra vecer bude pizza ...smajlik - 1smajlik - 1smajlik - 1smajlik - 1smajlik - 1

 
orinka
orinka - 20.11.2014 18:23

Linda: dnes jsem vařila na dva dny, měli jsme zeleninový vývar s domácími nudlemi a kvasnicovými knedlíčky, klasickou sekanou pečeni, bramborovou kaši a salát z pekingského zelí. Na neděli uvažuju koupit slepici, ale tu těžkou, že bych udělala polévku a rizoto. Anebo koupit velké kuře, vykostit a udělat z něj roládu. Plním strouhaným celerem s vajíčky, je to moc dobré. (usmažím cibuli, na ní orestuju nastrouhaný celer. Pak zamíchám 3 vejce. Opepřit, osolit). V tom mase je opravdu výborný a na řezu i pěkný. Příloha - rýže. Ale taky bych měla chuť na klasickou rajskou omáčku s knedlíkem. Ještě uvidím, něco uklohním určitě.

 
orinka
orinka - 20.11.2014 18:19

YXH: hele, kdybych koupila chlazené maso v pátek a nechala je v lednici do pondělka, to bych měla důvodné obavy, že jsem to tam nechala moc dlouho, a proto je cítitsmajlik - 55 V ledničce nechávám maso nanejvýš den, pak hned spotřebuju. Jinak do mrazáku. Máš kliku, že ti ho vzali zpátky, to bych si netroufla, po třech dnech.

 
YXH
YXH - 20.11.2014 14:35

ivi: pradadni vanocka smajlik - 47
Linda: Vcera cina, predevcirem brokolicova polevka se syrem a topinky se syrem (grilled cheese sandwich).
Chtela jsem delat zebirka, koupila v patek, dala do lednice, v pondeli rano vyndala, ale nelibily se mi, a nevonely nejlip, tak jsem je odnesla zpatky do kramu, penize vrati bez problemu, ale na zebirka uz delsi dobu chut mit nebudu smajlik - 97

 
Veronaska
Veronaska - 20.11.2014 11:31

Dytriska: díky za reakci :) Pořád koukám po obchodech, ale prostě nemůžu sehnat, co potřebuji :( může se zeptat odkud máš ingredience ty?

 
Renda68
Renda68 - 20.11.2014 8:36

Jablečný koláč :
200g másla
200g krupic. cukru
225g polohrubé mouky
prášek do pečiva
3 celá velká vajíčka
150g nasekaných ořechů
150g hrozinek /dávám na půl s brusinkama/
2 lžíce rumu
špetka soli
3 jablíčka
Povolené máslo utřít s cukrem, přidat jedno po druhém vajíčka a pořádně promíchat. Dále mouku s práškem do pečiva, hrozinky, ořechy, 1 jablíčko na kostičky, rum, případně crcnout mléka. Ale těsto má být hutné. Přendat do formy /já peču věnec/, nahoru do těsta zapíchat plátky jablek, posypat krystalem /asi 3 lžíce/ a skořicí. Původně mám být tlučený hřebíček. Péct na 160 a trošku hlídat. Cukr začne karamelizovat,tak aby se nespálil - když začne hnědnout, přikryju formu peč.papírem. Po upečení se má původně rozležet do druhého dne, ale za ten měsíc, co mám recept, jsem ho pekla 3x a ještě nikdy nevydrželsmajlik - 58

 
Renda68
Renda68 - 20.11.2014 8:23

Linda: u nás budou "červený" špagety a koláč s tvarohem a povidlím. Udělala jsem jeden veliký na plech, k malým jsem se nějak nedonutila smajlik - 72smajlik - 68. A zítra pečené uzené koleno, bramborová kaše a nějaký salát. Pro smajlik - 43 zítra místo masa květák. V sobotu jdem na oslavu a v neděli bych chtěla udělat znojemskou s rýží a jablečný koláč. Našla jsem úplně úžasný recept. Podělím se. Jdu ho vytáhnout smajlik - 75

 
SvetlaH
SvetlaH - 20.11.2014 8:21

takto upečená vánočka je sice hranatá, ale velmi chutná, mohu jen doporučit
sestra a známí říkají, že mnou upravená verze je chutnější, asi to bude tím rumem smajlik - 27

 
SvetlaH
SvetlaH - 20.11.2014 8:18

Pokud je ještě aktuální požadavek na vánočku, tak toto je recept od Moniky Brýdové:
suroviny:
200 ml mléka
3 žloutky rozkvedlané v mléce (já dala 2 celá vajíčka, protože co s bílkama)
200 g rozpuštěné Hery (dala jsem jen půlku, ale zato jsem přidala 2 lžíce rumu na vůni a tak )
100 g krystalového cukru
1 vanilkový cukr
1 lžička soli
2 lžičky citrónové kůry
špetka muškátového oříšku
500 g polohrubé mouky (dala jsem hladkou OO, protože jsem to přehlédla )
1,5 lžičky sušeného droždí
60 g rozinek (ty jsem neměla, ale za to jsem měla doma ještě plátkované mandle, tak tam šly)

nastavení pekárny: program Základní nebo Toustový (já dala toustový), stupeň propečení kůry Světlý, velikost Velký

 
Linda
Linda - 20.11.2014 7:22

Ivi: ta vypada nadherne smajlik - 60..... me se vzdycky rozjedou i kdybych do nich narvala cely balicek spejli smajlik - 16

Co porad varite? U nas predevcirem karbanatky s pecenym bramborem a tzatziki, vcera domaci pizza, dneska ??????

 
denda04
denda04 - 20.11.2014 7:06

Ivi: smajlik - 60smajlik - 47smajlik - 60smajlik - 57

 
Ivi
Ivi - 19.11.2014 22:03

TULI: Chicht! smajlik - 34 Mělo tam být ušmudlila. smajlik - 33

 
TULI
TULI - 19.11.2014 20:48

Ivi: a jak se to SKUDLI ???? smajlik - 68

nadherna, vystavni smajlik - 5smajlik - 5smajlik - 5smajlik - 5smajlik - 5smajlik - 5

 
TULI
TULI - 19.11.2014 20:48

Ivi: a jak se to SKUDLI ???? smajlik - 68

nadherna, vystavni smajlik - 5smajlik - 5smajlik - 5smajlik - 5smajlik - 5smajlik - 5

 
TULI
TULI - 19.11.2014 20:47

Ivi: obrázek - 6(79).gif

 
Ivi
Ivi - 19.11.2014 20:20

Tak jsem uškudlila vánočku. Pekárna zapracovala jako vždy perfektně, výsledný kus je obrovský a doufám, že bude i jedlý. smajlik - 68
Před pečením:
obrázek - P1400057.jpg
Po upečení:
obrázek - P1400060.jpg

 
Anahir
Anahir - 19.11.2014 18:08

orinka: smajlik - 75

 
Petraukulele
Petraukulele - 19.11.2014 17:20

Ahojte, dávám recept na dýňovo-mrkvovou bábovku s ořechy :) Je fakt mňamkózní :)
120 g dýně hokkaido
1 středně velká mrkev
2 vejce
50 ml obilného "mléka"
50 g vlašských ořechů
100 g hladké špaldové mouky
1/2 prášku do pečiva bez fosfátů
2 polévkové lžíce medu
2 lžíce řepkového oleje

našla jsem to na stránkách světa zdraví - http://www.svet-zdravi.cz/recepty/dynovo-mrkvova-babovka-s-orechy

 
orinka
orinka - 19.11.2014 16:49

Anahir: děkuju, teprv teď mi napadlo sem nakouknout.smajlik - 24

 
Dytriska
Dytriska - 19.11.2014 0:02

Veronaska: Ahojky, taky ráda zkouším nové věci a je pravda, že většinu věcí scháním přes net. V normálním obchodě se nechytám.

 
Ivi
Ivi - 18.11.2014 23:18

Marol: Díky moc! smajlik - 61smajlik - 54 Vyzkoušený recept je poklad. smajlik - 47 Ještě jsem dostala jeden vyzkoušený recept do vzkazů, tak porovnám a pak dám vědět, jak akce dopadla. smajlik - 68

 
Marol
Marol - 18.11.2014 22:38

Ivi - Můj ověřený a dobrý recept na vánočku. smajlik - 57
Všechno pokojová teplota.
2 dl mléka, 2 žloutky, 1 vanilkový cukr, trochu soli, citronová kůra, panák rumu, 10 dkg cukru krupice, 10 dkg másla, 1/2 kg polohrubé mouky, 3/4 kostky droždí, máčené rozinky v rumu.
Upletenou vánočku, potřu vajíčkem a posypu lupínky mandlí.

 
Ivi
Ivi - 18.11.2014 20:46

Milda3: Najít recept si umím sama, jsou jich mraky. Ale neumím z toho vyčíst, která je OPRAVDU DOBRÁ. Proto chci nějaký vyzkoušený recept na těsto. smajlik - 61

 
Milda3
Milda3 - 18.11.2014 20:28

Ivi: třeba tady je i s videoreceptem

http://ekucharka.net/vanocka-video-a-obrazek

jinak je tam dost receptů,stačí jen zadat do vyhledávače

 
Ivi
Ivi - 18.11.2014 20:09

Kuchařky, potřebuju pomoc! smajlik - 94smajlik - 94 Chce se po mě upéct vánočka do práce. Musím ji upéct zítra, protože ve čtvrtek pojede z domu. Kdo z vás má nějaký o s v ě d č e n ý r e c e p t ??? Moc prosím, napište mi některá, která vánočky pečete. smajlik - 81smajlik - 77 Já je dělala jen párkrát, protože každoročně dostávám od tchýně, takže nemám skoro žádné zkušenosti a na experimenty nemám čas. smajlik - 61

 
TULI
TULI - 18.11.2014 17:57

Anahir: presne tak - jak to pises smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47


je to jednoduche ale moc hezke ...smajlik - 47

 
YXH
YXH - 18.11.2014 14:58

TULI: smajlik - 60smajlik - 60

 
Linda
Linda - 18.11.2014 13:08

Ivi: diky smajlik - 31

 
Ivi
Ivi - 18.11.2014 12:49

Linda: http://www.recepty.cz/recept/gyros-s-tzatziky-64587

http://www.vasevyziva.cz/news/tzatziky-s-kurecim-masem/

http://recepty.vareni.cz/salat-s-kurecim-masem-a-tzatziky/

http://dify.cz/sendvic-z-celozrnneho-chleba-s-kurecim-masem-a-tzatziki/

 

-- Kompletní archiv diskuse --


Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77204.
    Archiv anket.