Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept
Linda
Linda - 18.11.2014 12:01

catcat: vyjadruj se presne - kureci kousky - co a jak mam s tim kurem provest???? smajlik - 26

 
catcat
catcat - 18.11.2014 11:52

Linda: kuřecí kousky, přeci smajlik - 31

 
Linda
Linda - 18.11.2014 10:56

Mam silenou chut na tzatziki a do rana si tu lamu hlavu, co bych k nemu mohla vecer udelat smajlik - 26

 
denda04
denda04 - 18.11.2014 10:14

TULI: smajlik - 47smajlik - 60smajlik - 58smajlik - 57

 
Anahir
Anahir - 18.11.2014 9:08

orinka: naleješ doprostřed formy trochu světlého těsta, pak do prostřed toho světlého naleješ trochu tmavého, pak zase trochu světlého a zase trochu tmavého.....
Jak se to rozlévá tak to takhle dělá takové kroužky.
Pak vezmeš špejli nebo párátko a uděláš od středu ke kraji čáry a tím se ti udělají ty hvězdicové cípky.

 
Linda
Linda - 18.11.2014 7:30

Veronaska: ciste thajske suroviny asi tezko splasis, ale pokud jsi ochotna experimentovat tak nejaky vietnamec ve vetsim meste by mohl mit ve svem kramku asijske ingredience (myslim vietnamce so prodavaji potraviny) - ja osobne nepoznam rozdil napriklad mezi cinskou sojovkou a japonskou smajlik - 26.... a v nejhorsim maji v tescu, opet neni to original thajske, ale lze tam vybrat z ruznych asijskych "zahadnosti"

 
orinka
orinka - 18.11.2014 7:28

TULI: no to je paráda!!! jak jsi docílila té barevnosti??smajlik - 6

 
batum
batum - 17.11.2014 23:03

Děvčata nevaří - nepeče - zkušenosti - někdo z vás ....z Amarantové moukysmajlik - 56

 
batum
batum - 17.11.2014 23:00

Pohodové dny plné dobrot přeji všemsmajlik - 61

Já dělám rybí salát z vařeného kapra -- oberu maso, přidám Moravanku,zamíchám a zpět do skleničky zavřu a šup do lednice.......kdykoliv mám chuť,dám do misky a přidám majolku......je to rychle a dobrésmajlik - 61

 
Jehlička
Jehlička - 17.11.2014 19:55

smajlik - 5TULI: vypadá to moc dobře smajlik - 57

 
TULI
TULI - 17.11.2014 19:10

jelikoz se mi zda - ze varim furt dokola- tak aspon to - co pecu - je neco noveho ....

obrázek - aaaaaaaaaa__316_x_237_.jpgobrázek - BUCHTA_1__400_x_300_.jpg

 
TULI
TULI - 17.11.2014 17:23

Ivi: Milda3: DEKUJIIIIII smajlik - 105

 
Milda3
Milda3 - 16.11.2014 20:46

TULI: ryb tam máte dost,tak si je můžeš naložit sama,není to žádná věda,na netu je návodů,receptů dost,třeba tady

https://www.google.cz/search?q=dom%C3%A1c%C3%AD+zavin%C3%A1%C4%8De&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:cs:official&client=firefox-a&channel=fflb&gfe_rd=cr&ei=t_1oVMLeGcSF8QedyYHYBQ

jdou udělat z různých ryb,ale určitě máte na trhu sledě

 
Ivi
Ivi - 16.11.2014 20:07

TULI: Zavináče možná u vás nemáte (i když myslím, že nějakou tu kyselou rybu taky budete mít), ale můžeš si je udělat. A vlastně v půlce receptu můžeš plynule přejít na ten rybí salát. smajlik - 68

http://www.chutastyl.cz/recepty/maso/ryby-plody-more/sladkovodni/domaci-zavinace-1684/#.VGj1MfN0yHs

 
TULI
TULI - 16.11.2014 19:25

Milda3: a kde koupim v IT zavinace ?? smajlik - 10

 
YXH
YXH - 16.11.2014 15:27

TULI: Dekuju smajlik - 31
Milda3: Vypada to nadherne smajlik - 47smajlik - 60 Ja ryby moc nemusim, ale na tenhle salat mam uplne chut. smajlik - 47
TULI: Mnam smajlik - 47 delam podobne kolac, davam trocu min cukru ale pridavam jeste okapany ananasovy kompot (ze strouhaneho ananasu).

 
Anahir
Anahir - 16.11.2014 15:26

Milda3: díky, to vyzkouším, vypadá to dobře, jednoduše a žádné komplikované přísady.
Zkusím půlku smíchat s jogurtem a půlku s tatarkou.

 
Ivi
Ivi - 16.11.2014 14:43

smajlik - 5smajlik - 47Milda3:

 
TULI
TULI - 16.11.2014 14:25

Milda3: ty jsi rychlovka !!!!!! smajlik - 5smajlik - 5smajlik - 5smajlik - 5smajlik - 5smajlik - 5

 
Milda3
Milda3 - 16.11.2014 14:11

Ivi: tak jsem konečně udělal tu marmeládu z 1 kg,je toho 6 skleniček od přesnídávek a 3 skleničky na měsíčky,ochutnal jsem ztuhlou z ledničky (zkouška tuhosti na talířku) a je dobrá,budou to mít holky asi hlavně na palačinky

obrázek - PB160011.JPG
obrázek - PB160012(1).JPG

 
TULI
TULI - 16.11.2014 13:41

trosku je to pod obrazkem popletene .. proste jsou to mafiny s mrkvou a mandlema .... dobre, rychle a DIETNI bez oleje ci masla .... a mekoucke - to bude tou mrkvou smajlik - 47

 
TULI
TULI - 16.11.2014 13:39

obrázek - MRKEV_M.jpg

obrázek - MRKEV_M.jpg recept ...

500 g Mrkve - nastrouhat a nebo nejakym pomocnikem nasekat ...smajlik - 68
100 g mandle . . .taky jsem v mixeru nasekala
3 vejce
200 g cukru
180 mouky hladke
1 sacek prasku do pec.
podle chuti skorice - - ja dala asi lzicku

vyslehat vajicka s cukrem . pridame , mrkev , mandle , mouku, prdopec ...a skorici ....

dat do kosicku a upect -pri 180 st .. -

 
denda04
denda04 - 16.11.2014 10:34

Milda3: smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 60

 
Milda3
Milda3 - 16.11.2014 10:33

Anahir: překopíruju to co jsem dával na zahrádkářích

Milda3 - 13.10.2014 11:18 (odpovědět, poslat vzkaz)

zdravím, patřilo by to spíš na vaření,ale přišel jsem na to na zahradě tak to pro inspiraci dám sem

já měl už od mala rád rybí salát,ovšem co zprivatizovali Rybenu v Žalhosticích a dělali dál dobrý rybí salát,tak pak postavili před roky novou v Mlékojedech kam přestěhovali výrobu,jim chtěl někdo papírově tu novou výrobnu ukrást,výroba zanikla a roky se to táhne soudama,tak je k dostání rybí salát od Varmuži a ten stojí za .......... když ho paní koupila tak jsem ochutnal tak lžičku nebo dvě a měl jsem toho dost a někdy v červenci na zahradě mi přivezla z Tesca zavináče,byli pěkně kyselý a tak mě napadlo si z nich udělat salát,dělám si sám nakládanou zeleninu na způsob Moravanky a majolku jsem tam měl tak nebylo nic lehčího než se do něj pustit,nakrájel jsem na menší kousky tu cibuli ze zavináče a jelikož oproti mládí mi už nechutná kůže tak jsem ji sloupnul a obě půlky jsem ještě přeříznul po délce na půl a nakrájel na kostičky,z nakládané zeleniny jsem odstranil květák a nařezal na menší kousky papriky a kolečka okurek na kostičky a vše smíchal a dal majolku a jeden malej pytlíček tatarky a salát byl hotov a pochutnal jsem si na něm jako za mlada a už jsem ho dělal víckrát a chutnal všem kdo ho ochutnali,levněji než v obchodě nevyjde 10 dkg zavináče stojí 13.90,ale ta chuť a hlavně že v tom jsou oproti tomu ne moc dobrému salátu v kelímku ryby,tak to stojí za to

obrázek - houby__zahrada_a_rybi_salat_009(1).JPG
tady už je jeden zavináč rozkrájenej

obrázek - houby__zahrada_a_rybi_salat_010(1).JPG
stažená kůže,nakrájená cibule a na kousky nakrájený filet

obrázek - houby__zahrada_a_rybi_salat_011(1).JPG
moje vlastnoručně nakládaná zelenina jako Moravanka,jde tam celá sklenička,mám ji mnohem měkčí nežli kupovanou

obrázek - houby__zahrada_a_rybi_salat_012(1).JPG
takhle to vypadá promíchané

obrázek - houby__zahrada_a_rybi_salat_014(1).JPG
a takhle už hotové i s majolkou

paní si část odebrala a místo majolky si tam dala selský jogurt a bylo to taky lepší nežli

 
Anahir
Anahir - 16.11.2014 9:19

Milda3: můžu požádat o recept na rybí salát?

 
Milda3
Milda3 - 15.11.2014 18:06

tak rybí salát je hotovej,na přání vnuček jsem tam dal trochu víc majolky a a dvě kila mandarinek připraveno na očištění od těch žilek,to snad budu dělat do půlnoci,z kila udělám marmeládu a z druhýho kila zkusím kompot,jo a přes dvě kila jsem jim nechal k snědku

obrázek - PB150007.JPG

 
TULI
TULI - 15.11.2014 18:01

Jehlička: ty klasicke miluju - nadheraaaaaaasmajlik - 5smajlik - 5smajlik - 5smajlik - 5smajlik - 5smajlik - 5smajlik - 5smajlik - 5smajlik - 5

 
TULI
TULI - 15.11.2014 18:01

YXH: slbe - vyvalime to valeckem .....

 
YXH
YXH - 15.11.2014 16:45

YXH: Kruci, kde se mi tam vzal ten blby smajliksmajlik - 76
Jehlička: Ten je krasnej smajlik - 47smajlik - 60 Stepankovi vsechno nejlepsi k narozeninam. smajlik - 45
TULI: Dekuju, vyzkousim. Jine nez susene drozdi nekupuju, po pravde receno nevim, jestli by mi ho v obchode kde maji pekarnu prodali. Ale ja ho rozpoustim do vlazne vody s trochou cukru a pak teprve davam do mouky. Delas slabe testo, nebo silnejsi?

 
TULI
TULI - 15.11.2014 16:13

YXH: testo dela manza ..... zkousime jeste porad ruzne druhy mouky ....MANITOBA je fajn , posledne hladka 0 .. minule semola ....

da kilo mouky ..kosticku drozdi 42g a nebo jedene sacek suseneho ....( zajimave, ze ja zkousela i susene a neslo mi to vykynout a mu to jde ...ze by to bylo rukama ??) smajlik - 72

pak da vlaznou vodu, sul, lzicku cukru ..a tak 2 lzice oleje ...ne olivac ....smajlik - 26smajlik - 72

 
Jehlička
Jehlička - 15.11.2014 15:48

Tak u nás byl smažený sýr,manžel chtěl kněmu opečené brambory a synátor krokety.smajlik - 64

 
Jehlička
Jehlička - 15.11.2014 15:47

všem děkuji smajlik - 61

 
orinka
orinka - 15.11.2014 13:21

Milda3: že my dva jsme se nepotkali v mládí, to by se nám to vařilosmajlik - 68

 
Milda3
Milda3 - 15.11.2014 13:06

orinka: my kulajdu z hub v mražáku (kopr nedáváme),karbenátek a brkaši s kys.okurkou,já se nacpal jen kulajdy,dle švagra jsme si tomu zvykli říkat žablabuňk,ani on neví kde k tomu názvu přišli,ale už před snad dvaceti roky se to u nás taky uchytilo,jsou tu holky a přišel taky druhý syn,tak jestli něco zbyde tak si dám kaši s karbošem až večer a když ne,řekl jsem že nechci,tak se nic neděje,poslal jsem syna s vnučkou do Tesca pro kilo zavináčů na rybí salát,tak si dám to

Ivi: tak jsem řekl synovi ať koupí 5 kg mandarinek,maj je asi za 17 kč a 2 kila pomerančů,tak udělám tu marmeládu asi na zkoušku jen tak ze dvou a půl kila,snad budou mít ten gelfix nebo něco podobného

 
orinka
orinka - 15.11.2014 10:09

dnešní menu: květáková polévka (z mrazáku), smažený celer, šmyklavý bramborový šalát dle Táni, jako dezert moučník Šalamoun s kokosem, neb je bleskový. Maso bude zítra.

 
Anahir
Anahir - 15.11.2014 9:36

Jehlička: smajlik - 60

 
denda04
denda04 - 15.11.2014 8:46

Jehlička: smajlik - 47smajlik - 60smajlik - 47smajlik - 58smajlik - 57

 
batum
batum - 14.11.2014 22:58

Jehlička - to je škoda rozkrájetsmajlik - 34ten je krásnýsmajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47

 
Ivi
Ivi - 14.11.2014 22:23

Jehlička: Tygřík je boží! smajlik - 60smajlik - 47

 
Milda3
Milda3 - 14.11.2014 20:42

Jehlička: je krásnej,to z něj bude mít ten Štěpánek radost,hlavně z toho hezkýho tygra

 
Jehlička
Jehlička - 14.11.2014 20:40

tak zase jeden....krémový vanilkový dort,ozdoby z marcipánu
obrázek - Tygr_1....jpg

 
Veronaska
Veronaska - 14.11.2014 19:37

Zdravím, v létě jsme byli s přítelem v Thajsku a chtěla bych zkusit uvařit něco z tamnější kuchyně. Ale mám problém se surovinami, nikde je nemůžu sehnat :(

 
Milda3
Milda3 - 14.11.2014 18:31

orinka: taky jsme dávali jablíčka oloupaná,byla moc dobrá

 
orinka
orinka - 14.11.2014 17:05

Milda3: jo, a my jsme u babičky spolu se zelím dávali i jablíčka, mělo to potom lepší chuťsmajlik - 57

 
orinka
orinka - 14.11.2014 17:04

Milda3: však jo! My jsme ho nedávali do zelí nikdy, co se u babičky pamatuju. Ale moje kolegyně se odstěhovala do Čech, tam ho nedostane koupit, a každý rok jí ho u nás v Olomouci v jedné drogerii kupuju a posílám. Prý by se jí bez něj zelí kazilo. Já vím, že se dává kvůli pěkné barvě (asi), ale určitě bych ho do zelí JÁ nedávala, nemám ráda chemii, když to není bezpodmínečně nutné. Ovšem, to jí neřeknu, co si o tom myslím, snad to není tak škodlivé.

 
YXH
YXH - 14.11.2014 15:05

Ivi: Nejen dsmajlik - 74obre ale bez prace smajlik - 68smajlik - 68 jsem lina smajlik - 68
TULI: Mnam dekuju za napad, tu bych mohla udelat zitra. Mam ruzne salamy, syr taky, rajcata svoje uz nemam jenom mrazena, ale kdyz se rozpecou, tak to tolik nevadi, kdyz jsou z kramu.
Mas nejaky osvedceny receptik? Muzu o nej poprosit smajlik - 77 Prosim prosim smajlik - 77smajlik - 77

 
Ivi
Ivi - 14.11.2014 7:35

YXH: Jé, to je dobrý nápad ty borůvky. Až zase budou, tak to zkusím, mohlo by to být moc dobré! smajlik - 47

 
YXH
YXH - 14.11.2014 1:06

Ivi: Ikea je bezvasmajlik - 47
Ja tak delala i boruvky a byly bezva hlavne na zmrzlinu smajlik - 58 svestky jsme delavali bez cukru, ale byly to hodne zrale od strejdy ze zahrady ani cukr nepotrebovaly, krasne se v nich udelalo jakoby zele. Tech jsem byla schopna na posezeni zbodnout celou zavarovacku. smajlik - 68

 
Milda3
Milda3 - 13.11.2014 20:29

orinka: ne nedávám,jen nakrájenou cibuli a sůl,na těch 7 kilo zelí jsem dal 8 dkg soli,myslím si že by ten pyrosiřičitan draselný ani nebyl vhodný,ani nevím že by ho tam někdo dával,s tím tak sířit sudy na víno a nevím jak by to reagovalo s kyselinou mléčnou s kyselinama se to prej nemá rádo

 
TULI
TULI - 13.11.2014 19:26

Ivi: u nas taky domaci pizza smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47

 
orinka
orinka - 13.11.2014 16:48

Milda3: a dáváš do toho i pyrosiřičitan draselný? Do toho kysaného zelí.

 
Ivi
Ivi - 13.11.2014 15:35

YXH: Ikea má marmelády dobré. Když mi dojde moje domácí borůvková (která je samozřejmě lepší) a ještě nejsou borůvky, chodím taky kupovat do Ikea. smajlik - 47

 
Ivi
Ivi - 13.11.2014 15:33

K večeři u nás domácí pizza. smajlik - 57

 
Ivi
Ivi - 13.11.2014 15:31

YXH: Tak jak děláš višně jdou udělat i švestky a je to prima vlastně na všechno. smajlik - 47

TULI: Tu kůru dávat nemusíš, to jen komu to chutná. smajlik - 75

 
TULI
TULI - 13.11.2014 15:29

Milda3: prave - NIKDY nerikej NIKDY - ze jo smajlik - 75

sharon: noooooooooooooooooo - tak skoro kazda smajlik - 68

 
Milda3
Milda3 - 13.11.2014 15:01

TULI: já myslím že by se mnou brzy vyběhli,čím jsem starší tak se víc blížím tomu, co jsem si jako mladej říkal že takovej bych být nechtěl

 
sharon
sharon - 13.11.2014 14:54

TULI: každá ne....smajlik - 68smajlik - 68

 
TULI
TULI - 13.11.2014 14:52

Milda3: ty jsi sikovny ...tebe by kazda zena chtela za manzela smajlik - 47

Ivi: dik ....pomerancu a mandarinek mame opravdu dost na kazdem rohu ....ale ja nesnasim tu kuru ..ane ve van. buchtach ...je mi po ni tezko .....citim ji jeste na druhy den

 
YXH
YXH - 13.11.2014 14:39

Milda3: Vsak ona si pochutna uvidissmajlik - 47

 
YXH
YXH - 13.11.2014 14:37

Ivi: Ja vim ze doma delane je lepsi a casto lacinejsi, proto si delam ten tvaroh a mascarpone, to mi tady moc nechutna a ceny jsou nehorazne. S marmeladou to neni tak zle, jsou hodne sladke, ale da se to snist. Casto kupuju v Ikea. Taky dcera a zetaka maminka delaly marmelady, tak mam zasoby na dlouho. smajlik - 58 a bez prace smajlik - 68 Mame visne a hroznove vino, tak to taky zpracovavaly. Visne zavaruju jenom vypeckovane trochu posypu cukrem a zavarim. Ono to pak zhoustne a je to dobre do palacinek a strudlu. Matejovo maminka delala marmeladu z jablek ale ochutila je skorici, je to moc dobre.

 
sharon
sharon - 13.11.2014 13:32

u nás dnes zbytky od včera - včera byl bazén a posléze oběd v restauraci....smajlik - 57
pro Orinku . U Facků.....smajlik - 68smajlik - 47

 
Milda3
Milda3 - 13.11.2014 12:52

Ivi: tak už paní přišla od doktora a první se ptá kolik tý marmelády chci dělat a na špízy v troubě nic,to už si zvykla,že když je pryč tak něco udělám

 
Ivi
Ivi - 13.11.2014 12:36

Milda3: smajlik - 68 No jo, v našich krajích jsou pořád citrusové marmelády trochu neobvyklé. Asi nejvíc lidí dělá jahodovou a tu já právě skoro nemusím, přijde mi mdlá. Mám raději třeba merunkovou, borůvkovou nebo rynglovou, tak mi pomerančová nebo mandarinková marmeláda vyloženě vyhovuje. smajlik - 75 Tak si dáte čerstvé mandarinky a taky si pochutnáte! smajlik - 47

 
Milda3
Milda3 - 13.11.2014 11:58

Ivi: tak asi tu mandarinkovou dělat nebudu,koupil bych je sám,ale paní prohlásila že jamů a marmelád máme dost a jestli je koupím tak je se synem a vnučkama radši sežere,myslím že v pondělí nebo v úterý jsem jich koupil 5 kilo a zmizeli ještě ten den a to už včera paní koupila 2 kila taky,synivi je36 ale žere to jak mlejn

 
Milda3
Milda3 - 13.11.2014 11:50

tak jsem se ráno pustil do zelí,jelikož loni jsem ho měl 40 litrů,tak ještě je dost ve sklenicích,tak dělám do malýho zeláku jen ze 7 kilo

obrázek - PB130003.JPG

a jelikož je paní po doktorech od rána a přijde asi až odpoledne tak jsem se pustil do špízů a uvařil jsem brambory ve slupce,ty oloupu a nakrájím na kolečka a opeču na másle,ty má ráda a už ji slyším jak říká ,no to je dost že tě napadlo něco udělat

obrázek - PB130002(2).JPG

 
Ivi
Ivi - 12.11.2014 19:53

TULI: Zkus mrknout na tohle, to by myslím bylo pro tebe, protože u vás je to všechno čerstvé.
http://conovehonakopci.cz/?p=6680

Já většinou ubírám cukr a přidávám gelfix, i když vím, že je to chemie. Ovšem proti průmyslovým marmeládám je to jako prdeček.
Včera jsem měla asi 4,2 kd mandarinek, z toho bylo 3,4 kg očištěných nakrájených (nechala jsem je cca 15 min. dusit), rozmixovala jsem je ponorným mixerem (nechtělo se mi to cedit - navíc mi kousky neva) a přidala štávu ze dvou citronů, pak jsem do toho šoupla 1,5 kg cukru rozmíchaného s želírfixem 2:1 z Labety (tedy celkem 3 pytlíčky), povařila cca 10 minut a plnila do flašek. Já takhle dělám všechno ovoce, protože nemám ráda gumově tuhou marmeládu, ze které je cítit nejvíc ze všeho cukr. Dělám všechno jako takovou hodně hustou rozvárku - marmeláda je pevná, ale neteče a je měkká a nadýchaná. U pomerančové nastrouhám kůru z jednoho nebo víc pomerančů (jen to oranžové, podle toho z kolika kilo ovoce dělám) a přidávám to před dovařením do výrobku.

 
TULI
TULI - 12.11.2014 19:30

Ivi: a muzes prosim tenapsat presne kolik ceho ?? na kilo mandarinek pul kila cukru ??? a presny postup ?? dekuji .... ja jsem na marmosky MIMON smajlik - 68

 
orinka
orinka - 12.11.2014 18:19

Milda3: já mám docela ráda pomerančovou, právě kvůli nahořklé chuti. Dělávám i pomerančový dort, do kterého krom jiného patří rozmixovaný pomeranč i s tou kůrou. V kombinaci s mletými ořechy a dalšími dortovými ingrediencemi (dětská krupička, cukr, vejce - žloutky, sníh) je to velká lahoda. Rafinovanost.

 
Milda3
Milda3 - 12.11.2014 18:10

Ivi: já to dělám taky různé po domácku a kam se hrabou ty kupované.tedy z mandarinek jsem je nedělal,koupím a zkusím udělat

 
Ivi
Ivi - 12.11.2014 15:16

YXH: Njn, já bych taky raději ležela, ale to, co je tady běžně ke koupení nejde srovnat s tím, co si doma vyrobíš - ani chuťově, ani cenově. Možná máte větší a kvalitnější nabídku. Tady je to hodně nastavované jablkama (nic proti jablíčkům, ale v borůvkové marmeládě je fakt nemusím). Já navíc zkrátila výrobní postup co to šlo, takže raději tu chvíli obětuju. Ale borůvkovou mám jako rozvařené borůvky, meruňková je plná meruněk atd. Zase tak moc toho nedělám a i moji mužští, kteří marmelády moc nemusí, si rádi vezmou. smajlik - 75

 
YXH
YXH - 12.11.2014 14:36

Ivi: Vypada nadherne, jsi sikulka smajlik - 47 Mamka mi rikala ze delala nejakou z dyne a pridala do toho pomerancovou stavu a kuru. Rikala ze je to moc dobre. Ja ji tady kupuju, je to lacinejsi a hlavne min prace smajlik - 68

 
Anahir
Anahir - 12.11.2014 14:22

Ivi: děkujismajlik - 61

 
evropka
evropka - 12.11.2014 13:19

Ivi: šikulasmajlik - 47

 
Ivi
Ivi - 12.11.2014 11:47

Linda: Tak jestli udržím myšlenku až domů, tak ti pošlu rodinný recept na pracny. smajlik - 68

 
Linda
Linda - 12.11.2014 11:02

A vubec vsechny kucharky myslí na me kudy chodí a pokud najdete nejaký super recept a predeláte ho k obrazu svému ci dokonce vymyslite nejakou dobrotu tak mi to supem poslete, abychom si mohli vsichni spolecne pochutnat (prece jenom vajícková pomazánka tu strasí uz druhý týden smajlik - 42) smajlik - 16

 
Renda68
Renda68 - 12.11.2014 10:54

Ivi: nám taky kousky nevadí. Děkuju, určitě zkusím hned o víkendu smajlik - 31

 
Ivi
Ivi - 12.11.2014 10:41

orinka: JJ, loupaly se krásně a byly nádherně zralé a chutné. Koukala jsem, že budou mít i ostatní markety - Billa, Tesco. Asi je přebytek, když Putin zakázal dovoz. smajlik - 68

 
Ivi
Ivi - 12.11.2014 10:38

Renda68: Oloupu kůru a oberu všechny ty bílé třásničky, které jdou obrat. Pak to nakrájím na plátky a dám dusit. Když se to trochu rozvaří, vezmu to ponorným mixerem. A dokonce ani necedím, protože mě kousky nevadí. Ale pokud bys chtěla mít čirou jako želé, můžeš přepasírovat přes síto nebo tkaninu.

 
Renda68
Renda68 - 12.11.2014 9:06

Ivi: prosím, ty mandarinky loupeš úplně ze všech šlupek? Myslím takový ty co jsou na jednotlivých měsíčkách. Nebo mixuješ i s tím? A mixuješ vůbec? Nebo se rozvaří? Mandarinky máme rádi, tak bych vyzkoušelasmajlik - 58

 
Linda
Linda - 12.11.2014 7:24

Ivi: tomu rikas par sklenicek? smajlik - 80smajlik - 16
Anahir: my mame radi pomerancovousmajlik - 57, kupuju ji - to se nevyplati delat doma, ale musi se davat bacha jakou clovek kupuje, protoze pokud tam daji celou kuru (i to bily pod kurou) tak je nahorkla smajlik - 66

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 12.11.2014 7:14

orinka: já je teda nevařím den předem, ale normálně oloupu brambory dám vařit do slané vody a ještě teplé nastrouhám a dál jako ty.

 
orinka
orinka - 12.11.2014 5:19

Ivi: byla jsem na ně už dvakrát, mají výborné. Bez pecek, dobře se loupou.

 
Ivi
Ivi - 11.11.2014 22:49

Anahir: JJ, jen ty citrusy líp houstnou, protože mají dost pektinu. Já tedy nedělám moc tuhou, nemám to ráda. smajlik - 61

 
Anahir
Anahir - 11.11.2014 21:54

Ivi: čeče, já jsem snad nikdy neochutnala marmeládu z citrusů. budu to muset vyzkoušet.
Postup je asi stejný jako u jakýkoliv jiný marmelády, žejo.....

 
Ivi
Ivi - 11.11.2014 19:23

Došla mi domácí pomerančová marmeláda a v Kaufu měli levné mandarinky, tak jsem dneska ušmrdlala pár skleniček mandarinkové.
obrázek - P1400050.jpg

 
YXH
YXH - 11.11.2014 16:31

IVUSKA 56: Jo jsou to halb und halb. Z tech varenych udelat knedne neni tolik prace, jenom musim najit bramborovy skrob. Tady je prevazne jenom kukuricny a nevim co by to udelalo. smajlik - 26

 
sharon
sharon - 11.11.2014 16:20

orinka: ááááá dobrej tip....hodolandu udělám po neděli.....smajlik - 47.............mňam..........

 
orinka
orinka - 11.11.2014 16:12

sharon: taky jsme měli luštěninovou polévku - cizrnovou. A jako další hodolanskou máčku s domácím chlebem. Moučník jsem nedělala, moc by si zvyklismajlik - 68

 
sharon
sharon - 11.11.2014 15:30

u nás dnes čočková polévka, listový špenát s vejcem a bramborem a dvě velké nohavice kynutého jablkového závinu....a pod jablka jsem natřela moji dýňovou marmeládu......
uf ...a to mám myčku nádobí v práci....smajlik - 26

 
orinka
orinka - 11.11.2014 9:37

IVUSKA 56: přišla jsem na to, že je to vlastně hodně rychlé a snadné. Brambory se uvaří den dopředu, pak jen oloupou - v receptech píšou, že se jen rozmačkají - já teda strouhám ale určitě to jde pomačkat taky. Přidá se škrob, vajíčko, mezitím vaří voda....uvařené je to za pár minut. Škoda si kazit dobré jídlo kupovanými polotovary.

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 11.11.2014 7:23

sharon: pytlíkové jsem kupovala jedině pod stan, ale tam už vzhledem k věku nejezdíme, takže už ne.

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 11.11.2014 7:22

YXH: no v krabičkách si je taky kupuju jako rychlovku. Je na nich napsáno Halb und Halb. Já ale myslela polotovar jako těsto, z toho uděláš jen ty kuličky, ale má to omezenou trvanlivost. Jsou ale lepší, ale nejlepší jsou ty domácí, ale nejsou tak rychlé. Asi je v neděli udělám a možná bude i husa i když Martina je už dneska, ale v týdnu je to blbost, tak si počkáme na víkend.

 
sharon
sharon - 10.11.2014 16:07

helena123: to je jako reklama na Knorr...............smajlik - 68 u nás pytlíkové nefrčí...ani když jsem pracovala , to jsem raději na tři dny uvařila jednu a tu stejnou ale nevadilo.....smajlik - 66

 
helena123
helena123 - 10.11.2014 15:39

sharon: chápu, svíčková to nenísmajlik - 58 to se asi ani nedá srovnávat, jsou to jídla z rozdílných oblastí... ale byla jsem právě mile překvapená, když jsem ochutnala polívky od Knorru. Musím přiznat, že mi zatím chutnaly všechny, co jsem měla... a co jsem koukala, tak mají i sympatické složení. Líbí se mi, že tam není zbytečně moc soli jako v jiných podobných výrobcích. Proto, když je fofr, tak po nich neváhám sáhnout
YXH: ano, pórková je také supr smajlik - 58 určitě ochutnej s liškami, stojí za to.

 
orinka
orinka - 10.11.2014 14:35

sharon: a určitě je na tebe hezčí pohled než na holohlavého halamusmajlik - 25

 
orinka
orinka - 10.11.2014 14:33

IVUSKA 56: ty důlky tam být samozřejmě nemusejí. Ale je to s nimi lepší, protože se v nich drží omáčka nebo šťáva nebo rozpuštěné máslo a tak...pro mlsouny.smajlik - 57

 
YXH
YXH - 10.11.2014 14:27

orinka: Dekujusmajlik - 61
IVUSKA 56: Taky jsem koupila v krabicce nemecke a byly dobre, ale meli dva druhy. Jeden to se prida voda a uplaca se 12 kulicek (ty nam chutnaly) ale pak byly dalsi, primo ve varnem sacku a ty nejely nikomu, takze musim priste dat pozor co kupuju.
helena123: S liskama bych si dala, ale tu jsem tady nikde nevidela, ale maji bezva porkovou, tu jsme zkusili.

 
sharon
sharon - 10.11.2014 13:53

helena123: tak po tom by se mi asi špatně spalo....smajlik - 68

 
helena123
helena123 - 10.11.2014 13:49

Jéé svíčkovou mám hrozně ráda! Hlavně ve spojení s brusinkami.. vždycky si je tam v průběhu jídla ještě přidávámsmajlik - 16 teď jsem na ní dostala chuť! Nicméně čas na to, abych si ji uvařila, budu mít až o víkendu..škoda. Na dnešek mám k večeři přichystanou polévku od Knorru s liškami smajlik - 57 neztratím čas ani energii s přípravou, což se často hodí.. a taky chuťově je fajnsmajlik - 58

 
sharon
sharon - 10.11.2014 13:10

uf...talíř ( ten největší co doma mám) plný svíčkové 4 knedlíky a dva kusy masa.....uf...jen funím.....smajlik - 68....včera manžel prý že Pohlerich může jít do zadele.....smajlik - 68smajlik - 68

 

-- Kompletní archiv diskuse --


Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77204.
    Archiv anket.