Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Magazín pro Šťastné ženy

 

Biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček

Potřebujete: na dvojitou dávku: 6 žloutků, 28 dkg cukru, 28 dkg oříšků, 28dkg polohrubé mouky, sníh z 6 bílků, nasekanou čokoládu, rozinky, případně kandované ovoce, špetku skořice.

Postup: Prosátý cukr a žloutky ušleháme doběla a přidáme ostatní ingredience, nakonec vmícháme zlehka mouku a pevný sníh ze 6 bílků. Pečeme dorůžova ve dvou rovných chlebíčkových formách, které důkladně vymažeme a vysypeme moukou. 

"Pokud biskupský chlebíček brzy nezbaštíte, vydrží dlouho v alobalu v lednici či v chladu," dělí se o radu čtenářka sharon. Děkujeme za recept.

Lenka Moučková


15.10.2009   Rubrika:   |   Komentářů 42   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Biskupský chlebíček

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-15 | 16-30 | 31-42
Arna
Arna - 15.10.2009 17:27

obrázek - Obraz005(21).jpg
Je trošku placatý,asi to fakt chtělo na vyšší teplotu, ale je chuťově výborný. Na čokoládu jsem si vzpměla až když jsem tam měla sníh, tak tam není. Je tam to ovoce, rozinky a ořechy.
Díky, sharonsmajlik - 61

 
Boubel
Boubel - 15.10.2009 17:06

Arna: Tak to dám na míň. Peče dobře, ale u dvířek je větší teplo, takže to musím šoupnout dál od nich.

 
Arna
Arna - 15.10.2009 16:55

Boubel: To je moc, tak 140-150, ale je to asi podle toho jak ti peče trouba. Už jsem to vyndala, čekám až to vychladne. Budu referovat.

 
Boubel
Boubel - 15.10.2009 16:53

Arna: Na kolik to pečeš? Já dala 175°C.

 
Arna
Arna - 15.10.2009 16:20

smajlik - 3Tak už peču. Bylo to hrozně hustý,tak jsem zvědavá jaký to bude.

 
Boubel
Boubel - 15.10.2009 15:38

Hm, to zní dobře a vypadá to jednoduše smajlik - 77
Tož ho jdu spáchat a pak napíšu, jak chutnal smajlik - 57

 
Ota
Ota - 15.10.2009 15:03

Arna: nene, te´d těžko nemaje v okolí trouby mimo sebe

 
sharon
sharon - 15.10.2009 14:12

Arna: smajlik - 34

 
Arna
Arna - 15.10.2009 13:57

Ota: Už pečeš? Já už mám kandovaný ovoce.

 
sharon
sharon - 15.10.2009 13:50

Ota: vlašský Otíku vlašský....můžou být pomletý,ale i posekaný

 
Ota
Ota - 15.10.2009 13:31

sharon: asi opět za budu za vola ... jaký voříšky tam patří ?

 
♥Mamina6♥
♥Mamina6♥ - 15.10.2009 10:30

Arna: smajlik - 68smajlik - 68taky taky

 
Arna
Arna - 15.10.2009 10:28

Mamina6: Ale ty semínka, ty jsousmajlik - 47 Jako oříšky, ozobávám to.smajlik - 68

 
♥Mamina6♥
♥Mamina6♥ - 15.10.2009 10:26

Arna: Tak to já ne, já vršek mažu máslemsmajlik - 47je to křehčejší a chutnějšísmajlik - 60smajlik - 60

 
Arna
Arna - 15.10.2009 10:22

Mamina6: Jj, já taky. A vršek potřu vejcem a posypu slunečnicovými semínky. Když mi po vánočním pečení zbydou mleté ořechy,perník a drcené piškoty, tak to dám do sklenky a pak taky použiju do štrůdlu.

 

Zvolte stranu: 1-15 | 16-30 | 31-42
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77226.
    Archiv anket.