Biskupský chlebíček
Potřebujete: na dvojitou dávku: 6 žloutků, 28 dkg cukru, 28 dkg oříšků, 28dkg polohrubé mouky, sníh z 6 bílků, nasekanou čokoládu, rozinky, případně kandované ovoce, špetku skořice.
Postup: Prosátý cukr a žloutky ušleháme doběla a přidáme ostatní ingredience, nakonec vmícháme zlehka mouku a pevný sníh ze 6 bílků. Pečeme dorůžova ve dvou rovných chlebíčkových formách, které důkladně vymažeme a vysypeme moukou.
"Pokud biskupský chlebíček brzy nezbaštíte, vydrží dlouho v alobalu v lednici či v chladu," dělí se o radu čtenářka sharon. Děkujeme za recept.
15.10.2009 Rubrika: | Komentářů 42 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Biskupský chlebíček
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Je trošku placatý,asi to fakt chtělo na vyšší teplotu, ale je chuťově výborný. Na čokoládu jsem si vzpměla až když jsem tam měla sníh, tak tam není. Je tam to ovoce, rozinky a ořechy.
Díky, sharon
Arna: Tak to dám na míň. Peče dobře, ale u dvířek je větší teplo, takže to musím šoupnout dál od nich.
Boubel: To je moc, tak 140-150, ale je to asi podle toho jak ti peče trouba. Už jsem to vyndala, čekám až to vychladne. Budu referovat.
Arna: Na kolik to pečeš? Já dala 175°C.
Tak už peču. Bylo to hrozně hustý,tak jsem zvědavá jaký to bude.
Hm, to zní dobře a vypadá to jednoduše
Tož ho jdu spáchat a pak napíšu, jak chutnal
Arna: nene, te´d těžko nemaje v okolí trouby mimo sebe
Arna:
Ota: Už pečeš? Já už mám kandovaný ovoce.
Ota: vlašský Otíku vlašský....můžou být pomletý,ale i posekaný
sharon: asi opět za budu za vola ... jaký voříšky tam patří ?
Arna: taky taky
Mamina6: Ale ty semínka, ty jsou Jako oříšky, ozobávám to.
Arna: Tak to já ne, já vršek mažu máslemje to křehčejší a chutnější
Mamina6: Jj, já taky. A vršek potřu vejcem a posypu slunečnicovými semínky. Když mi po vánočním pečení zbydou mleté ořechy,perník a drcené piškoty, tak to dám do sklenky a pak taky použiju do štrůdlu.