Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Ovocné tvarohové řezy

Ovocné tvarohové řezy

Potřebujete:

Na těsto: 6 vajec, 6 lžic moučkového cukru, 6 lžic polohrubé mouky, 2 lžíce oleje, 1/2 sáčku prášku do pečiva

Na náplň: 1/2 kg měkkého tvarohu, 1 kostku Hery, cukr moučku podle chuti

Na želé: 1/2 litru šťávy z kompotu, 1 a 1/2 sáčku vanilkového pudinkového prášku, cukr podle chuti, 1 konzervu broskví nebo 2 konzervy mandarinek, pokud máte, použijte čerstvé voce například jahody, maliny, borůvky....

Postup: Žloutky s cukrem ušlehejte do pěny, po kapkách přidávejte olej. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Pak do ušlehané směsi opatrně vmíchejte mouku s práškem do pečiva a sníh. Vylijte na plech a pečte na 200 stupňů dorůžova.

Krém: Heru s cukrem ušlehejte na hladkou kaši a po částech přidávejte tvaroh, až vám vznikne hladký krém. Podle chuti oslaďte a natřete jej na vychladlý upečený piškot. Navrch poklaďte kousky ovoce a nakonec želé.

Želé: Šťávu z kompotu rozmíchejte s pudingem a cukrem a za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Nechte chvíli zchladnout a nalijte na piškot. Před podáváním nechte moučník několik hodin ztuhnout v lednici.

Lenka Moučková


1.7.2011   Rubrika: Moučníky   |   Komentářů 42   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Ovocné tvarohové řezy

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-42
orinka
orinka - 1.7.2011 13:06

já bych do krému nedávala vůbec žádný tuk, asi bych pomíchala tvaroh se šlehačkou a dala do toho želatinu. Anebo bílý jogurt a želatinu. Zdá se mi to jaksi moc kalorické. A co se souboje Hery a másla týče, volím máslo. Cenově už to takový rozdíl není, když kunerol Hera stojí 20 a máslo o 7 víc....

 
Kadla
Kadla - 1.7.2011 13:04

Nám taky nikdy nestihne želé oschnout smajlik - 16

 
Zvědavka
Zvědavka - 1.7.2011 12:58

Já taky nevím, co je to ,,osychá", ale proto, že se to velice rychle sežere smajlik - 68

 
manka
manka - 1.7.2011 12:52

Světlonoska: jak osychá. ještě mi teda želé nikdy neoschlo, ale je fakt, že dělám ze želatiny nebo agaru, to pudinkový se mi nelíbí.

 
Světlonoska
Světlonoska - 1.7.2011 12:50

smajlik - 97Heru jako náhražku masla také nepoužívám,ani ve stavu velké "nouzesmajlik - 66Želé na povrchu rádo osychá,tak ho slabě zamáznu kremem,nebo přikryji foliismajlik - 94

 
Kadla
Kadla - 1.7.2011 12:47

Tak děvčata, posílejte recepty, máte-li nějaké zajímavé.

 
Zvědavka
Zvědavka - 1.7.2011 12:46

aha

 
manka
manka - 1.7.2011 12:41

no asi když nikdo nic neposílá, tak jsou jen od Lenky Moučkové

 
sharon
sharon - 1.7.2011 12:17

Zvědavka: kdysi tu bývaly recepty od čtenářek..s jejich nickem...jak je to teď ví bůh...smajlik - 26

 
Zvědavka
Zvědavka - 1.7.2011 12:13

A já nechci rejpat, chodím tu jen krátce...ale bývají tu i jiné recepty než od paní Lenky Moučkové????? Většinou mi totiž přijdou nic moc smajlik - 66

 
Zvědavka
Zvědavka - 1.7.2011 12:12

Aja: Taky redukuji vejce a úplně v klidu smajlik - 47
sharon: Něco podobného děláma je pravda, že to máslo se tam dát musí, ale taky raději to máslo něž Heru. A želatinu dělám různě, tahle je náhodou dobrá.

A teď mi to nedalo a dívám se na svůj recept, je to téměř totožné, jen nahoru se lije čokoláda a říká se tomu Míša buchta. Ale já už ji dávno dělávám taky s ovocem.

 
dadka
dadka - 1.7.2011 11:31

Nemám ráda želé na zákuscích. Sním jen aspikový šunkový závitek, nebo rybí závitky v rosolu.

 
sharon
sharon - 1.7.2011 11:17

Sofffie: jenže tohle by asi tak neztuhlo a to ovoce a želatina by nedrželo...si myslím....

 
Sofffie
Sofffie - 1.7.2011 11:14

Do měkkého tvarohu netřeba přidávat tolik tuku. Já tam přidávám jenom ušlehanou šlehačku nebo dvě zakysané smetany a je to vynikající taky. Vždyť i mlsat se dá mnohem zdravěji, ne? smajlik - 54

 
sharon
sharon - 1.7.2011 10:01

Heru do krému smajlik - 76, tak to ani náhodou......Hera je na pečení, do krému jedině máslo....smajlik - 76 a želé ze šťávy z kompotu dělám taky, je náhodou super, krásně zprůhlední, je třeba vyzkoušet.....nebo na čerstvé jahody udělám želé z vody a jahodového sirupu + ten vanilkový pudink a trochu cukru......

 
Aja
Aja - 1.7.2011 9:25

Hera smrdí nebo co...
Takové recepty redukuju, tam kde je šest vajec, dávám třismajlik - 34

 
Kadla
Kadla - 1.7.2011 9:02

manka: Moje mamka třeba chuť Hery ráda.. Je to subjektivní. Ona by krém určitě z Hery udělala, já zase ne...

 
manka
manka - 1.7.2011 8:53

anitech: jsem to měla strach napsat, ale já teda taky, úplně jsem si to představila, brrr

 
Kadla
Kadla - 1.7.2011 8:48

Já taky nerada chuť Hery, nahradila bych kvůli svému mlsnému jazyku máslem smajlik - 16

 
Linda
Linda - 1.7.2011 8:45

anitech: chut Hery neznámsmajlik - 26, tudíz nesoudím. Sama bych dala bud jenom tvaroh s cukrem a nebo kdybych se chtela rozsoupnout tak máslo.

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-42
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77200.
    Archiv anket.