Ovocné tvarohové řezy
Potřebujete:
Na těsto: 6 vajec, 6 lžic moučkového cukru, 6 lžic polohrubé mouky, 2 lžíce oleje, 1/2 sáčku prášku do pečiva
Na náplň: 1/2 kg měkkého tvarohu, 1 kostku Hery, cukr moučku podle chuti
Na želé: 1/2 litru šťávy z kompotu, 1 a 1/2 sáčku vanilkového pudinkového prášku, cukr podle chuti, 1 konzervu broskví nebo 2 konzervy mandarinek, pokud máte, použijte čerstvé voce například jahody, maliny, borůvky....
Postup: Žloutky s cukrem ušlehejte do pěny, po kapkách přidávejte olej. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Pak do ušlehané směsi opatrně vmíchejte mouku s práškem do pečiva a sníh. Vylijte na plech a pečte na 200 stupňů dorůžova.
Krém: Heru s cukrem ušlehejte na hladkou kaši a po částech přidávejte tvaroh, až vám vznikne hladký krém. Podle chuti oslaďte a natřete jej na vychladlý upečený piškot. Navrch poklaďte kousky ovoce a nakonec želé.
Želé: Šťávu z kompotu rozmíchejte s pudingem a cukrem a za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Nechte chvíli zchladnout a nalijte na piškot. Před podáváním nechte moučník několik hodin ztuhnout v lednici.
1.7.2011 Rubrika: Moučníky | Komentářů 42 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Ovocné tvarohové řezy
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.já bych do krému nedávala vůbec žádný tuk, asi bych pomíchala tvaroh se šlehačkou a dala do toho želatinu. Anebo bílý jogurt a želatinu. Zdá se mi to jaksi moc kalorické. A co se souboje Hery a másla týče, volím máslo. Cenově už to takový rozdíl není, když kunerol Hera stojí 20 a máslo o 7 víc....
Nám taky nikdy nestihne želé oschnout
Já taky nevím, co je to ,,osychá", ale proto, že se to velice rychle sežere
Světlonoska: jak osychá. ještě mi teda želé nikdy neoschlo, ale je fakt, že dělám ze želatiny nebo agaru, to pudinkový se mi nelíbí.
Heru jako náhražku masla také nepoužívám,ani ve stavu velké "nouzeŽelé na povrchu rádo osychá,tak ho slabě zamáznu kremem,nebo přikryji folii
Tak děvčata, posílejte recepty, máte-li nějaké zajímavé.
aha
no asi když nikdo nic neposílá, tak jsou jen od Lenky Moučkové
Zvědavka: kdysi tu bývaly recepty od čtenářek..s jejich nickem...jak je to teď ví bůh...
A já nechci rejpat, chodím tu jen krátce...ale bývají tu i jiné recepty než od paní Lenky Moučkové????? Většinou mi totiž přijdou nic moc
Aja: Taky redukuji vejce a úplně v klidu
sharon: Něco podobného děláma je pravda, že to máslo se tam dát musí, ale taky raději to máslo něž Heru. A želatinu dělám různě, tahle je náhodou dobrá.
A teď mi to nedalo a dívám se na svůj recept, je to téměř totožné, jen nahoru se lije čokoláda a říká se tomu Míša buchta. Ale já už ji dávno dělávám taky s ovocem.
Nemám ráda želé na zákuscích. Sním jen aspikový šunkový závitek, nebo rybí závitky v rosolu.
Sofffie: jenže tohle by asi tak neztuhlo a to ovoce a želatina by nedrželo...si myslím....
Do měkkého tvarohu netřeba přidávat tolik tuku. Já tam přidávám jenom ušlehanou šlehačku nebo dvě zakysané smetany a je to vynikající taky. Vždyť i mlsat se dá mnohem zdravěji, ne?
Heru do krému , tak to ani náhodou......Hera je na pečení, do krému jedině máslo.... a želé ze šťávy z kompotu dělám taky, je náhodou super, krásně zprůhlední, je třeba vyzkoušet.....nebo na čerstvé jahody udělám želé z vody a jahodového sirupu + ten vanilkový pudink a trochu cukru......
Hera smrdí nebo co...
Takové recepty redukuju, tam kde je šest vajec, dávám tři
manka: Moje mamka třeba chuť Hery ráda.. Je to subjektivní. Ona by krém určitě z Hery udělala, já zase ne...
anitech: jsem to měla strach napsat, ale já teda taky, úplně jsem si to představila, brrr
Já taky nerada chuť Hery, nahradila bych kvůli svému mlsnému jazyku máslem
anitech: chut Hery neznám, tudíz nesoudím. Sama bych dala bud jenom tvaroh s cukrem a nebo kdybych se chtela rozsoupnout tak máslo.