Linda: S tvarohem neni zac.
Dosusovala jsem v troube majoranku. Zapla jsem troubu a kdyz byla jenom malo tepla, jsem ji vypnula a dala plech s majorankou dovnitr ale nechala dvirka pootevrena. Na plech jsem dala pod majoranku jeste papirovou uterku (rovnou jsem na ni majoranku odrolila a pak z papiru soupla do sklenicky).
Muzes to tam dat i po peceni, kdyz trouba chladne, ale nesmi byt moc tepla a otevri ji at to muze vetrat.
Linda: no, já suším volně i v sušičce. a nevím na jakou nejnižší teplotu máš troubu. pokud bys tam měla cca 40 stupňů, tak by to určitě šlo a bylo by to za chvilku.
sušené byliny se používají v menším množství, protože jsou pak intenzivnější. mám sušené bylinky ráda, ale všechny se mi sušit nedaří, třeba obyčejná zelená bazalka ne a ne. Ta červená varieta ano, ale zelená ne.
určitě jsou lepší než sušené...taky mrazím co se dá , do mikrosáčků.....libeček, kopr, pažitku, petrželku.....i stroužky česneku....
catcat: a nepřijde ti, že mají pak intenzivnější vůni než při sušení?
Linda: taky bylinky mrazím. Dokonce vcelku a pak odlamuju potřebné množství. Jsem přirozeně líná a tak si to takhle usnadňuju
Linda: mátu, petrželovou nať a libeček mrazím. Řekla bych, že se dá mrazit všechno.
Linda: tak to jo....ono se suší dobře někde v kůlně kde to luftuje.....není pak lepší zamrazit ....?
sharon: ja mam doma 80-90% vlhkost, zkousela jsem takhle susit jednou a vsude byl bordel z bylinek, poradne stejne neuschly a jeste nez stacily jakz takz uschnout jsem v nich mela pavuciny ,protoze ted srpen - zari se pavouci stahujou do baraku. Vloni jsem nasla recept na suseni v mikrovlnce. Sice to asi znici vitaminy ,ale je to rychly a bylinky si zachovaji barvu a vuni, ale je to desny bordel a da to pomerne dost prace (na pixlu oregana padlo cele odpoledne), takze pokud nekdo umi bezpracneji beru cokoliv.
Linda: to jsem ještě neslyšela ...bylinky v troubě ....suš přirozeně , na vzduchu........sousedka suší třeba levanduli po celém bytě ...natáhne prostěradla a suší.... mám od ní krásnou kytici ....jinak bylinky posvazuj na svazky a suš volně na vzduchu.....
Nemate nekdo zkusenost se susenim bylinek v troube? Jak dlouho na kolik stupnu atd.? Nebo nejak jinak rychlo susit diky
YXH: dekuji, ale s mym pristupem k vareni nevim nevim, to by me musela prepadnout maxi mlsna na tvaroh
A vcera u nas pizza bifteky s testovinama a dneska budou alobalovy balicky (kotleta, brambory, nejaka zelenina a koreni) a uvidim jestli bude pocasi na gril a nebo je soupnu do trouby. Zitra jsem doma sama tak asi dojim zbytky a nebudu vubec varit a na nedeli jeste netusim.
Dneska salat, je porad horko, cloveku uz ani nechutna jist.
Zitra fazolky s bramborem.
Linda: tvaroh se da udelat docela snadno doma.
2 l mleka
1/2 l slehacky
1/2 l podmasli, nebo treba i kefir nebo jogurt
1 maly citron
trochu soli a cukru na ochuceni podle vlastni chuti
Mleko a slehacku privedeme do varu (osolime osladime podle chuti)
Mezitim smichame kysele mleko (kefir, jogurt) s citronovou stavou
Kdyz mleko zacina varit, vrazime do toho kyselou smes a nechame vysrazet. Kdyz to trochu zchladne, tak precedime pres platynko.
sharon: ja si upecu kolac sama pro sebe tak 2x do roka, tak jsem si udelala tvarohovo-svestkovy .
Linda: já tam tvaroh nedávám....řidší kynutý těsto na tenko , hodně švestek a máslovou drobenku...a finito......švestky posypu ještě trošku cukrem a skořicí.....
sharon: ja vul zapomela v cechach koupit tvaroh a v mnichove minuly tyden jsem si na nej taky nevzpomela (sice nemecky je jiny, ale do buchty pouzitelny) a tak jsem musela vzit za vdek danskym hnusem - to se neda ochutit, konzistence podivna, az kdyz buchta uplne vystydne tak lze poznat jestli to bude jedly..... chutove ho v kolaci nepoznam, ale kozistenci to ma spravnou . Jeste je obcak k mani v Lidlu jakysi tvaroh, ale to je akcni zbozi a holt musim mit chut na ceskou buchtu kdyz je zrovna akce v Lidlu
orinka: Vypadaji krasne
Dneska pro vnoucata buchticky s kremem, zbylo testo tak uzliky a par kolacku s povidly pro dceru.
Loupacky muzu zkusit na sobotu k snidani, s tim kakaem
Já jsem prvně v životě upekla loupáčky, opravdu jsou jak malované a chutnají náramně. Myslím, že odkazem tady už nic nepokazím, tak kdybyste si chtěly upéct - nic to není a těsto je fajn. Pekárnu nevedu, dělala jsem to klasicky vařečkou v míse a povedlo se.
http://bonvivani.sk/recepty/lupacky
Linda: ten peču často................
tak já dneska k obědu tradičně šopák a místo zákusku meloun. Jak je teplo, mám jednotvárnou stravu
Tak jsem v mrazaku ulovila rybu, na zelenine a k tomu brambory, zitra to kure pro ktere jsem puvodne sla.
Linda: Parada, jeste zes ten bucek potkala Ja jdu honit slepici do mrazaku. Jestli se neozvu tak jsem tam zapadla za ni
Linda: no vidíš, a hned máš vystaráno
Tak jsem nakonec cestou domu potkala nadherny bucek ( a mrazak pritom praska ve svech ), takze dneska ho upecu. A napadlo me udelat zitra masovo-zeleninove karbose s tzatziki (a asi k nim hodim do trouby par brambor). A dostala jsem taky neco jako tvaroh a mam doma asi pul kila svestek, tak si upecu kolac s drobenkou
Ivi: poslu osobni turbolet at muzes priletet. Udelam cerstve az dorazis
Linda: nebo jestli mas kousky masa, tak cinu, nebo spejle na grilu.
nejaky gulas neni spatny napad a muzu do neho vrazit i nejakou zeleninu - uvidim co z toho vyleze jestli gulas anebo nejaka neurcita majda na spagety .....jeste me napadla lasagne, ale netusim jestli mam mlete hovezi
Linda: a co lečo? To by z mrazáku nešlo?
Linda: udělej nějaký guláš, do toho můžeš dát cokoliv.
Netusim co varit .... v ramci ruzneho stehovani jsem minuly tyden likvidovala 2 mrazaky a do vcerejska jsme doma dojidali vsechny zbytky z nich a odedneska bych mela opet zacit varit ..... mrazak mi div nepraska ve svech (pravda polovina z obsahu je ovoce a zelenina, s tim nic moc nenadelam), ale stejne spousta masa a me nenapada co z neho udelat
YXH: Virtuální nee , byly by celé tuhé a šlehačka by spadla! To by chtělo pěkně čerstvoučké!
Ivi: Muzu poslat virtualni ale to uz neni ono
YXH: Škoda, že jsi tak daleko!
Dneska asi vdolky s povidly a slehajdou.
evropka: Diky az se ochladi tak vyzkousim.
evropka: Díky!
YXH: Ivi: Děvčátka děkuji moc a moc ráda vám dám recept,ale nikdo to nedokáže popsat lépe než recept z webu kam ráda chodím čerpat,myslím že si pošmáknete
http://www.kublanka.cz/hlavni-jidla?page=4
evropka: Krasne housky, mnam. Prosim jestli bych mohla receptik.
evropka: Ty bulky vypadají dobře! Podělíš se o recept?
Dnes jsem dělala hovězí hamburgery a bulky podle nového receptu a byly teda vláčné,bezvadné
Ještě abych se přiznala k té závisslostí,předsmažené kalamáry,moji útěchou je že je dělám v troubě,ale musím to stopnout jsem jako
Ivi: mňam dělám třikrát týdně a nemohu se nasytit
Jo, a na návštěvě jsem ochutnala těstoviny s tofu a bylo to moc dobrý, takže to doma prubnu taky.
Ivi: ten je
U nás včera halušky a dnes gnocchi s něčím co najdu v lednici
Kdo má nad tím pořád přemejšlet, že
Dopadlo to jinak, nasla jsem jablka, tak je strudlik.
Ivi: Krasny
Diky za inspiraci. Mam svestky i boruvky a i drobenku jeste v mrazaku. Nemit "LENORU", tak ho udelam Dobre jdu na to
U nás dnes pikantní vepřové nudličky s pečenou žlutou paprikou a jasmínovou rýží, k večeři pečené kuřecí špalíčky se zbytkem rýže a asi okurkovým salátem. Jako moučník napůl švestkový a borůvkový koláč.
Tentýž pocukrovaný:
Dneska gulasovka a bramboraky
evropka - nenech se prositpochlub se
evropka: že by na slupce od banánu?
orinka: jo, samozřejmě....zapomněla jsem napsat, že ten velký dlouhý pekáč je samozřejmě přes dva hořáky, na jednom by to nešlo
Včera jsem konečně klasicky navařila - drůbeží polévka s domácíma nudlema, pak jsem uvařila dva houskové knedlíky. To není nic zvláštního, ale konečně jsem našla radu, jak na obyčejném čtyřplotýnkovém sporáku uvařit dlouhé knedlíky!! Jde to parádně, na pekáči s vodou, přikrýt dalším pekáčem a po 20 minut neotevírat. Žádná pára a výsledek No, a k tomu pečené kuřecí kýty a buď špenát anebo kedlubnové zelí (mražák). Dobré to bylo
U nás fleky s uzeným a budou i zítra
a ještě jsem odpol. upekla kynuté suky s rozinkama....ale jen z jedné dávky co dala těsto pekárna.....
evropka: jejda, nestyď se a svěř se!
já se úplně stydím tady napsat na čem teď ujíždím každý den,to mě vykážete
tak já dneska k obědu šopák a kousek chleba se šunkou. A jako dezert kus ananasu. K večeři jako obvykle nic, páč přijdu zas domů večer a to už nemám chuť, leda tak na rajče. A jsem doma sama
catcat: Vcera cuketa, rajcata a steak. Dneska asi papriky, mam jich dost ze zahradky. Na vikend grilovacka a domaci fettuccine s vinnou omackou. Jinak nevim
sharon:
stavím se na mlsek donesu
u nás hrášková s opečeným rohlíkem na másle...plněné papriky s rajdou.....odpoledne tiramisu z pravého mascarpone...mám koupeno tak musím...
tady se nevaří???
Jehlička - ovečka =luxus
Helenam vse nejlepsi k svatku
Cinderella: kdepak,já s kamarádkou u Zdenouše jsem ale tudlevá taky byla
evropka: Zdenda vařil?
YXH: Ivi: děkuji dívky
evropka:
evropka: To jste si dali do čeníšku! A k tomu zeleninka, mňam!
včerejší pražma,byla luxus
já udělala zapékané těstoviny s lilkem a paprikami dvojí barvy + jarní cibulky, se sýrem, jogurtem a vajíčkama, jako koření jsem použila kari. Docela dobré, i postudenu. Letní boršč od včera máme ještě na dva dny, hurááá.
V pátek k večeři rychlovka - opečené zbylé brambory a cibule, do toho hozené pokrájené pečené maso, pokrájená červená paprika, to celé zalité vejcem. Včera k obědu grilovaný sedlčanský Pepa s pikantní švestkovou omáčkou a dneska kuřecí horní stehna pečená v remosce s vařenými brambory a okurkovým salátem. K večeři v sobotu i v neděli branné cvičení s úderným názvem "ulov si!" Teplo neteplo, hlad je hlad!
TULI: děkuji, já to viděla i jinde,
Všem děkuji za přáníčka, děláte mi radost
Já nevařím, jsem sama uvařená, tak dneska řecký jogurt s mysli, ořechama, brusinkama a slunečnicovýma semínkama. Lepší jak teplé jídlo
Dneska jenom salat a houby, budeme u dcery slavit narozky. Tudiz grilovacka a salaty.
Jehlička: Ten je božííííí!
Jehlička: pěkný.....máme Honzíka ale 18 ti letýho ....
Jehlička: Taky bych chtela byt Honzikem Ten je krasnej. Ovecka primo k sezrani, jenom by mi ji bylo lito nakrojit
Pěkný den...
tak mám zase splněno
babkatapka: BLANI - ja uz ti psala jinde..... ale jeste jednou TY NASE KUCHARINKO SIKOVNA
VSECHNO NEJLEPSI K NAROZENINAM....A HLAVNE ZDRAVICKO
babkatapka - vše nejlepší,hodně zdraví
babkatapka: a já se taky přidávám - hodně zdraví a ještě jednou hodně zdraví, taky štěstí, spokojenost, prostě všecko nej!
babkatapka: taky přeji vše nejlepší hlavně hodně zdraví
babkatapka: Neni divu, v tom horku se varit ani nechce. Delala jsem boruvkove knedliky tak jsme je meli k veceri a jeste vcera k obedu s vnoucaty. Zbytek sel do mrazaku.
Dneska asi houbove rizky a brambory, k tomu michany salat.
Zitra pres noc hlidame mrnousky tak pujdeme do Wendy's oni maji radi jejich hamburgry. ja o to moc nestojim, ale kdyz jim clovek udela radost tak jednou za cas to jde.
babkatapka: VSECHNO NEJLEPSI a do dalsich let hodne zdravi a elánu
Anahir: sahara pokračuje, dneska jsou těstoviny s naťovými cibulkami, cuketou a zelenými paprikami + Niva. K tomu rajčata.
Jehlička:
Jehlička: to je hezkýýý
to jsi opravdu vyválela tak dlouhou ,,nit" abys dosáhla vzhledu klubka?
orinka:
zítra mizím k mamce, takže až se vrátím jistojistě přijedu nafasovaná rajčaty a jinou zeleninou, takže to zkusím.
Jehlička: to je krása, já jsem se lekla, že se někdo spletl a dal to sem místo na tvoření a on je to dort
orinka: jéje, uklepla jsem se, to patřilo Anahir
Santé: dobře si mě odhadla, takové chutě mám. Jen si s tím nedávám práci a nezdobím se s tím. Zelenina, to je ono. Dneska budou těstoviny cibulí, cuketou, zelenými paprikami a Nivou.
TULI: Ahooooj Simčo! Že se taky dáš vidět.
Cinderella: ahooooj jak zijes POPELUSKO ???
Jehlička: Je jako úplně opravdové!
Klubíčko...dortík na přání,plněno lipánkovým krémem.
sharon: jej to vypadá prudce jedle
Anahir: já žeru maso a ještě navíc mi chutná to ledový kafe a už si ho jdu namixovat......
Anahir:
hm, tak mě chutná jen ledový kafe a jinak všechno do sebe soukám i když mám zrovna hlad...
a nééé abyste mi řekly, že to je z toho že nežeru maso
Santé:
Tak mi holky taky chutná i v těch vedrech, která fakt nesnáším. Nejím pouze, když je mi blbě a to už mi dlouho nebylo.
orinka: koukej, ty jsi na ty bezmasý jídla...to by mohlo být dobrý
http://ona.idnes.cz/ctenarsky-recept-zeleninova-spirala-dvy-/recepty.aspx?c=A150809_201753_recepty_jid
-- Kompletní archiv diskuse --