GATEAU - cte se gatooooo
je velice jednoduche .... mrknete se na obrazky
http://ricette.giallozafferano.it/Gateau-di-patate.html
Linda: Nam tu chodi v obchodech cinkat na rolnicky na prispevky. Nevim jak to chodi v Evrope
batum: chobotnice taky nejim.nechutna mi to.alé krevety muzu
batum: chobotnice taky nejim.nechutna mi to.alé krevety muzu
YXH: armadu spasy jsem zatim nepotrebovala tudiz netusim zda existuje . Jabka jsem rozdala, neco vzala dcera do skoly do kuchyne a neco si rozebrali kolegove
A dneska bude veprova pecene, koupila jsem vcera pekny kuds masa uz v marinade, tak ji soupnu do vetsiho pekace a necham tak hodinu peci a pak prihodim k ni do stavy brambory a nejakou zeleninu a necham vsechno spolecne dopeci.
Zitra viking dela kvetak v mase a udelam k tomu nejak michany salat.
V nedeli asi zbytky
TULI - paráda,slintám tu,ale ty příšerky nénénéné,ano umíš je udělat,zvykla jsi si,obdivuji tě,ale já bych měla smrt
TULI: ty seš zvíře. Já tu slintám
TULI:
to je paradni!!!
Koleno voni az sem
Linda: Tak jedine rozdat. Neni u vas neco jako armada spasy, kde by vzali prebytek ovoce pro ty, co nemaji penize?
Kdyz jsem delala ve skleniku, davali jsme okurky a rajcata (cerstve trhanou zeleninu) ktera nebyla standartni (pokrivene okurky atd) armade spasy a pak taky jeptiskam do domova duchodcu.
TULI: nazdar Tulindo ty to tady teda tapetuješ co je to bramb.gateau ???? jo a pošli sem ty zapék.těstoviny s ragů
TULI: ...tedy Simčo...kam se hrabe Rettigová......
TULI: jo, a cos dala do té kuřecí rolády?
TULI: a mně by zas zajímalo jak děláš to gatooooooooooo
jinak fotky jsou super, vypadá to hodně jedle všechno
já dnes dostala chilli papričky, tak k večeři bude lečo, mňam
TULI: jak delas ragu zapecene s testovinami? Vypada to zrave, to by mohlo doma zaujmout
orinka: YXH: Piafka: sklep nemam, puda je zateplena a garaz je jenom dereveny pristresek - zaprve tam mrzne a za druhy by to lakalo mysi ap odobnou havet = uskladnit nelze. A ja ma malergii na jablecnou kyselinu, muzu kolac nebo pyre - proste vsechno kde jabka projdou tepelnou upravou, ale ne syrova, takze most , navic nemam odstavnovarc. A viking to vubec neji. Jedine mozna to vino ,ale netusim jak udelat a opet jak a kde uskladnit.
z<amrazila jsem co se dalo (to pujde na kolace kdyz me chytne mlsna), udelala jsme pure a zavarila - to pridavam do asijske kuchyne, udela to prijemne sladko lyselou prichut do ciny a woku apod. Manzel miluje bucek v jablcich, tak ho tim krmim nekolikrat do tydne (musim koupit dalsi bucek ), udelala jsme nekolikrat kolac chlapum do prace a zbytek jsem rozdala.
TULI: no vidíš, to už je lepší
pecene kure a pec. brambory
rolada z kur. prs .a pec. zelenina
zapekane testoviny s ragu ....
kureci prsa nalozene a brambor. gateau - gatoooo
fenykl a mrkev
koleno a brambory pecene
lasane
HEZKY VECER ....
KAVOVE MUFINKY ..... ale nic moc - nasla jsem recept na netu - desne suche ...
TULI: Nadhera tu chobotnici bych si dala a ty krevety taky
Linda: No jo nekdy se priroda zblbne. Jsem na tom podobne s visnema. Co takhle nalozit jablecne vino?
Linda: A co mošt nebo uskladnit jabka ve sklepě?
Linda: a křížaly jsi už udělala?
cawan: však udělej , nikdo ti nebrání.....mě reklama nezajímá....
TULI: tak já s dovolením beru ty potvůrky, sladký moc nemusím. Sakra, já bych si dala chobotničku
TULI: sladké já ostatní pro
Já mám elektrický sporák a přijde mi, že je to žrout energie. Napadlo mě ještě, že bych si mohla udělat srovnání elektřiny, třeba by mi to pomohlo http://srovnanielektriny.cz/
TULI: všechno ano ale příšerky NE !!!.........
ale je to na zvyku.....
TULI: chobotnici ti prenecham ,ale jinak je to zradylko . Ale jezdit na Sicilii na stravu - to je prece jenom krapatko z ruky
U nas patri veprova panenka k levnejsimu masu. Zrovna tento tyden jsem ji videla v akci 5kg pod 200ddk (mrazenou ,ale to mi nevadi), coz je necelych 40ddk za kilo (=pro TULI ca 5euro za kilo, pro ostatni ca 120kc za kilo). Takze tu kupuji pomerne casto, narvu do mrazaku a pak premyslim co s ni podniknout
Linda: jablka se letos urodila všude, taky máme hodně. zavařeno už mám, ještě budu sušit aby bylo na zdravé mlsání.
TULI: ještě že jsi tam dala to sladký, jinak bych se fakt asi
Zblaznila se mi jablon , oskubala jsem vcera poslednich asi 6 nakupnich tasek jablek, tri jsem uz rozdala, minimalne dalsiho pul roku nechci videt zadny kolac, v mrazaku je asi 5 sacku s ocistenyma jabkama, zavarila jsem jablecne zele v hrnci na testoviny (to je asi 5l - nejvetsi co mam), do prace nosim jablecny moucniky kazdy tyden..... a porad jeste mi doma strasi 3 tasky .
Dneska bude k veceri bucek v jablcich - ja to teda nerada ale viking se po tom muze utlouct, tak to ma ted posledni dobou kazdy tyden .
pokracovani asi zitra ......
cokol. buchta
pernik na plechu
kavovy dort
salat letni - fazulky, brambory, rajcata ... cervena cibulka
RYBY , RYBKY ..PRISERKY
tak ze jsem se dokopala po X mesicich neco zmensit ....
cim zacnu ? tak kdyz je tu MANKA - -- jeji NEJOBLIBENEJSI .......
manka: Ivi:
ja si klidne koupim vepr. panenku , nalozim si ji do koreni a trochu oleje a na druhy den udelam mini rizecky
TULI: ty malinký jsem dělala včera Simonce a ještě mi 5 zbylo, budu je mít zítra k obědu, mňam, taky mám malý ráda. teda řízky
TULI: Máš ráda škrabánky?
Ivi: ja radsi 5 malinkatych nez jeden velky
batum: Těch řízků jsem dělala 16 - z pečeně b. k. Není sice největší, ale malý není. Pro tři lidi a psa akorát.
u nás gulášová polévka,bramknedle plněné párkem,cibulka a kys.zelí....ke kávě mramorbábovka
Ivi - koblihy voní až sem ale není ten řízek malý
Ivi: trenovat se musi vid aby clovek nezapomnel, a pak to o vanocich nezkazil. Dobry napad na pristi tyden, taky bych mela zkusit jestli ho jeste svedu. Udelala jsi mi na nej chut.
Ty koblihy jsou uzasne mnam.
Haninka:
Dneska řízek.
A na odpoledne ke kafíčku pár tvarohových kobližek s rumovými rozinkami.
Minulý týden jsem k snídani dělala obyčejné koblihy s mandarinkovou marmeládou a pro velký úspěch chtěli znovu. Tak tenhle týden jsou pro změnu ty tvarohové.
U nás je posvícení, takže polévka z drůbků, kachna, knedlíky, zelí a koláčky
YXH: Ne, jen do dnes, na ten tréning. Do vánoc stejně ještě párkrát potrénujeme.
Ivi: Do vanoc??
U nás zítra tréning na štědrovečerní večeři. Salát už mám v lednici, aby se rozležel.
Linda: taky jsme zabijávali, někdy i 2x do roka. Maso se jedlo celý rok jen z mrazáku, když tam bylo nějaké sádlo, tak to bylo už poznat. Manžel má na to čuch, když je maso déle v mrazáku. Potom jsem krmila tlačenkou psa, rozdávala co se daloteď kupuji prejt jelitový, občas nějaký plátek tlačenky a maso jen na chvíli do mrazáku
Dneska delam chili. O vikendu budou steaky a salat. Ma byt jeste hezky tak bude grilovacka.
Linda: to mi pripomnelo jeden zazitek. Meli jsme znameho reznika a ten nam od farmaru taky vdycky "dohodil" a rozporcoval prasatko. Byl to stary pan (nemec) odstehovali se, ale pokazde, kdyz prijel do mesta tak se stavili a on jenom mrkal a ocicka mu svitily, ze zase bude moct porcovat prase. (driv mel svoje reznictvi, pak uz byl v duchodu a nudil se )
Jednou taky prijel a povida, za 350 bude pekny pasik. No tak jo. Druhy den prijel a mel pasiky dva pry se mu zdal nejaky mrnavy, tak vzal radsi dva Cena byla moc dobra, on to rozporcoval a tak byla zasoba na jak dlouho. Jenom holky mely kamaradky a kdyz prisly k nam na navstevu a videly v garazi viset 2 prasata, hnedle z toho dostaly psotnik.
Drzim palce at to v te bance neni moc veliky rozdil
batum: ty jsi zlatá ale pivo fááákt nepiju......z toho prý rostou prsa a to nemám zapotřebí......
sharon - každý máme rád něco jiného,já Volare děvčeale segedín,byl výborný zbyl i na dnešek,můžeš se stavit,dám ti i pivo k tomu
YXH: my jsme kdysi kupovali pulku prasete primo od majitelu a oni vzdycky pozvali rovnou i reznika, ktery naporcoval (co bych si ja pocala s celou pulkou prasete v panelaku). Poprve kdyz se me ptal jestli chceme i na sadlo na vyskvareni tak jsem mu to odkyvala, ze konecne bude dobre domaci - z pulky prasete asi z 40kg masa jsem dostala jeden pytlik odrezku sadla . Bylo dobry, ale vysmazila jsem z toho pidi rendlicek
Vcera jsem dorazila domu az pred sestou, totalne vyflusana, predstava, ze bych mela jeste varit me privadela do kolen a tak jsem cestou koupila teplou pastiku a cerstvy chleba a byla uvareno .
Dneska jdeme na jednani do banky , meli bychom zacit splacet hypo (prvnich 10 roku se plati jenom uroky a nasledujicich 20 roku jenom splatky, ktery jsou ovsem krapatko vyssi), tak uvidim co nas ceka a nemine, buh vi v kolik budeme doma takze udelam jenom br kasi a posypu opecenou slaninou.
Ivi: veproveho, ackoliv tenhle pasik je baculaty, ty nase tolik sadla nemaji
YXH: Co jsi mi to poslala za smajlíka? Však to je právě na panence to boží, že je jemná a přitom tak rychle hotová!
Linda: No prave. Tluste nemusim, ale nekdy to je proste zapotrebi, jak rikas na peceni, aby to melo chut a podobne. Taky kdyz delame klobasy, tak hledam raminko, co ma aspon trochu sadla, jinak to nejsou klobasy ale troud.
Ivi: Panenka tady u nas narychlo at uz na platky ci nudlicky jde, ale nesmi se nechat dlouho, jen tak orestovat, jinak je to jako piliny.
batum: já nevoním segedínem .....ale Addidasem.....
sem se přemohla od včera máme knedlo zelo
nevím jak vy, ale segedín už voní z libového bůčku
orinka: ....to bych neuspěla...........
dnes pražené sojové nudličky, vařený brambor s tatarkou z Tofu, rajčatový salát, polévka čočková s klobásou. Ty sojové nudličky vážně chutnají jak škvarky.
Linda: Tjn, to máš pravdu. Já se nezříkám bůčku nebo krkovice, ale právě jen na něco.
Ivi: ja tlusty nemusim, takze mi to vyhovuje, ale jsou jidla kde je potreba trosku tuku pro chut, zkus ze drevenyho veprovyho udelat vepro-knedlo-zelo aby stava mela tu spravnou chut.
Linda: YXH: U nás jsme taky na "dřevnaté" maso! Řízky z panenky nebo z pečeně milujeme, stejně tak všelijak připravené plátky a nudličky. Asi bychom se měli odstěhovat do Kanady nebo do Dánska.
Linda: závitky
já dnes dělala buřtguláš z ostravských klobás z Globusu a zítra pojedu vepřové medailonky , žampiony a rýži + zeleninu - salát...................a porád dokola...................pekla jsem tu pudinkačku a dnes jsem ji dojedla s pařížskou šlehajdou...
YXH: danove maji taky jenom dreveny prasata, cert vi jak to delaji
manka: nikdy me nenapadlo delat rizky z panenky, to budu muset vyzkouset. U nas bud nakrajet na platky, posypat korenim a narychlo orestovat na panvi, nebo naplnit pestem s cesnekem a obalit slaninou a na gril a nebo dcera dorazila se smesi v kastrolu (takovy lepcejsi gulas) ale vynikajici
manka: U nas je veprove malo tucne (je jine nez v cz), panenka je uplne jenom ciste maso, narychlo to jde a pak balene do slaniny. Proste tu pestuji jiny druh prasat
Linda: Svarny tak to jo. Horsi je ze musis varit.
batum: Parada! Smazenak bych si taky dala
HURA...navstivil me dnes rano svarny remeslnik a uz mi funguje varna deska....ovsem to znamena ,ze zas budu muset zacit varit ..... vcera ryzova kase z mikrovlnky, na kterou dorazila omladina. A my ohrivanou lasagne zbytek od nedele. A dneska dorazim domu buhvi kdy (musim nadelat aspon cast me ranni absence), takze jenom hodim na panev mrazene cinske (jarni) roladky - netusim jak se jim rika cesky - a k tomu ryzi.
Tak u nás včera vařil Liška,byly jsme děvčata na výstavě dýní......obalovaný sýr s hranolkama + kávička s medovníkem
dneska musím sama,ale zakoupila jsem buchtičky,tak bude šodó
YXH: já je teď dělala z krkovice, ale řízky z panenky jsou u nás doma nejoblíbenější.
batum: Jakekoliv co vypada dobre. Tentokrat to bylo z kyty, ale pouzivam cokoliv co mi padne do oka. Jenom ne panenku, ta by byla asi moc sucha, tu nadivam a balim do slaniny.
YXH - krkovice - plecko - kýta ....co za maso
YXH: Ivi: jo tak to ještě jednou zkusím, já jsem na ty nepolotovarový věci, proto jsem dala čerstvý, ale možná ho příště smíchám přímo s tou hořčicí.
manka: Chce to dat dost hodne krenu a horcice. Ja na zkousku dala taky min, tak uz vim na priste, ze musim pridat.
manka: Já dávala ten smetanový křen ze skleničky a dala jsem ho fakt dost, až jsem si říkala, že se mi to blbě obaluje. Ale jiné chutě objevili i moji chlapi a bez nápovědy. Dej tomu ještě šanci a zkus to ještě jednou!
manka: denda04: Máte to ve vzkazu - on to ani žádný recept není, spíš jen nápad.
Ivi: prosím taky ten receptík
Ivi: já chci ten makový koláč
Ivi: tak já jsem ty řízky s křenem dělala včera a nějak jsem nepoznala rozdíl, ale je fakt, že jsem dala čerstvý křen, tak nevím no.
Ivi: Dekujuuuuuuuuu
YXH: Máš to ve vzkazíku.
tady se zase žere
orinka: Jo ta bublanina je moc dobra Jenom jsem mela blbej plech a tak se mi to poradne nevyklopilo Vznikla mi zvlastni varianta kolace vzhuru nohama Proste svestky byly na taliri vespod a vrsek jsem "slepila" citonovou polevou. Kdo nevedel proc nic netusil a smakovalo to vsem. Priste dam pecici papir, maslo a mouka nepomohly
Ivi: Ta buchta vypada nadherne mohla bych prosim receptik ?
Ivi:
u nás taky vepř. kostky ,ale na hřibech ,rýže, živej okurek
ke koláč švestkovojabkovej
U nás dnes vepřové kostky s ananasem a jasmínovou rýží, ke kávě křehký koláč s mákem s tvarohovým přelivem, sypaný mandlovými lupínky a k večeři na přání koblihy s marmeládou a kakao.
sharon: do Velkého Týnce?
máme svíčkovou z kuřete a zrovna ve dvou pekáčích vařím houskové knedle. Dojídáme makovou bublaninu se švestkama, hrníčkovou, ta je opravdu skvělá a snadná.
u nás včera česnekačka polévka + karbanátky + brambor + salát z čínského zelí a pekla jsem pudinkačku buchetku
dnes pečené kousky kuřátka na slanině + hranolky + salát z čínského zelí........no a zbytek pudinkačky odpol ke kávě......................
evropka: a my jdeme na Martina na husičku do Zámecké restaurace - už máme rezervaci.....s přáteli....už se těším....
Ivi: To vis ze jo, hlavne ze smakuje
evropka: Dekuju
YXH: vítej
YXH: Já když to dám do vyhledávače, tak to najde pod názvem mnichovský řízek spoustu receptů na řízek s cibulí a nebo na plněný řízek. Ale to je jedno, hlavně, že to chutnalo.
evropka:Uz letim na generalku
Ivi: Jsem rada ze to chutnalo. Ja to videla v televizi (jeden cestujici kuchar byl v Mnichove, tak jsem to omrkla jak to delali )
Ale tadyhle je recept a vypada to stejne. Dala jsem do vyhledavace Munchner Schnitzel.
http://www.chefkoch.de/rezepte/685481171032294/Muenchner-Schnitzel.html
manka: YXH: Hlásím, že jsem dneska k obědu zkusila řízek s křenem a hořčicí (pod názvem mnichovský řízek jsem našla něco úplně jiného) a bylo to dobré! Dala jsem dijonskou hořčici a smetanový křen (podle doporučení YXH jsem dala víc) a mužským se dělaly boule za ušima.
generálka na Martina
manka:
YXH: tak to určitě vyzkouším, křen máme moc rádi.
-- Kompletní archiv diskuse --