Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept
Haninka
Haninka - 19.5.2015 19:10

Ivi: on i oříšek ve studentské pečeti je pěkný mrcha...smajlik - 76

 
orinka
orinka - 19.5.2015 18:08

teď už jsem od rána v pohodě, všecko je na svém místě a k večeři jsem si udělala topinky s pomazánkou. Pomazánku asi pošlu Lindě, ať zmizí brambory se slaninou, pomazánku jsem odpoledne vymyslila vlastní hlavou z rozežranosti.

 
Ivi
Ivi - 19.5.2015 18:01

Haninka: orinka: Aspoň jste lámaly na kůrce a na topince. Já kdysi ulomila kus stoličky na houskovém knedlíku! smajlik - 76smajlik - 80

 
sharon
sharon - 19.5.2015 17:31

Haninka: taky dobrý.smajlik - 26...manžel se kdysi ohnal rukou po vose a hned brýle za tři tisíce - a zrovna na beton.........smajlik - 68smajlik - 68

 
sharon
sharon - 19.5.2015 17:30

orinka: smajlik - 75..holka já mám zubály svoje jen dvě korunky a tu jednu jsem získala z čerstvého chleba....kouska do kůrky a zub byl v řiti ...smajlik - 68
na zítra jsme vymyslela.....mám dvě grilovaní prsa a tak je pokrájím a zapeču s brokolicí + brambor + bulgur + zalité vejcem a zasypané sýrem.....mišmaš v jedné remosce.....smajlik - 26

 
Haninka
Haninka - 18.5.2015 22:33

orinka: mě topinka s tatarákem přišla na tři tisíce - zlomený zub = kořenová nástavba + korunka smajlik - 76

 
orinka
orinka - 18.5.2015 18:51

dnes mačkané vařené brambory s máslem a podmáslí. Já. Manžel falešná dršťková z hlívy a bramborem, jablečné lívance, těstoviny se sýrem. Důvod mé diety? Čerstvý chléb z pekárny od Tržnice (to je varování pro Sharon). Umělé zuby nic neříkaly na tvrdou topinku, zvládly grilovaná kolena, ale kůrku z čerstvého chleba ne. Snímačka praskla raz dva. Dnes jsem teda nahoře bez, zítra ráno si jedu se 4 stovkama pro opravenou k zubaři. Chleba za 4 stovky - to jde, ne?smajlik - 42

 
YXH
YXH - 17.5.2015 23:59

babkatapka: Paradni smajlik - 60smajlik - 60 prijdu na piskot a vymenim za orechove rohlicky nebo za jablecny strudl smajlik - 58 Dneska bylo chladno, tak jsem pekla.

 
sharon
sharon - 17.5.2015 18:50

babkatapka: smajlik - 47smajlik - 57smajlik - 57

 
babkatapka
babkatapka - 17.5.2015 17:18

obrázek - P1010025(20).jpg

obrázek - P1010026(30).jpg

obrázek - P1010027(21).jpg
taktéž ke kafíčku a na snídaně v týdnu. Střídám na snídani ovesnou kaši a když upeču to buchetkusmajlik - 57

 
Ivi
Ivi - 17.5.2015 16:48

Ke kafíčku a zítra k snídani švestkový koláč sypaný skořicí.

obrázek - Svestkovy_kolac_se_skorici_Z.jpg

 
YXH
YXH - 17.5.2015 15:16

Sekana na grilu (dela dcera) brambory a salat. Zitra nemam zdani smajlik - 68smajlik - 68

 
Ivi
Ivi - 17.5.2015 9:46

U nás dnes pečené kuře s rýží a okurkový salát. smajlik - 61

 
YXH
YXH - 15.5.2015 14:52

Linda: smajlik - 47smajlik - 47
BBQ omacka nebo marinada:
1 salek (250 ml) kecupu
1 salek octa
1/2 salku (125ml) melasy
1/2 salku medu
1 lzicka (cajova) tekuteho koure
1/2 lzicky soli (nebo podle chuti)
1/4 lzicky cesnekoveho prasku ale muze se dat cerstvy prolisovany
1/4 lzicky suseneho cibuloveho prasku
Podle chuti tabasco.
Delam to bajvoko, ale tohle je puvodni recept.
Vse se da do hrnce a pomalu se to necha prevarit asi 30 - 45 minut. Varenim to houstne. Pouzivame na zebra i na steaky, muze se do toho maso nalozit, nebo se tim potirat. Kdyz zbyde, tak co nespotrebuju, dam do sklenice nic se tomu nestane, da se skladovat i nekolik tydnu.

 
Linda
Linda - 15.5.2015 13:09

Haninka: me hlavne vadi, ze se musi po kazdem pouziti vycistit. probrat brikety (nekdy po kratkem grilovani se muzou znovu zapalit), vysypat popel, zapalit a clovek ceka az hodinu az jsou rozpaleny, manipulace je sice lehka, ale muze byt nebezpecna, a nakonec 10 minut grilujes a opet cely vecer aby clovek daval pozor, aby nahodou do vychladajiciho nekdo nevrazil.... navic pomalym vychladanim se vsechny zbytecky marinady silene napecou na rost a pak ho drhnout a pokazdy!!!! smajlik - 76.... je vynikajici na cele pecene (treba na vanoce - kachnu hodim do trouby a veprovou pecen na grill), ale na rychle denodenni grilovani je lepsi plynovy, ten se zapne, za chvilku je horky, upeces a vypnes a za chvilku je studeny. Muzes na nem regulovat teplotu.... jednou jsme meli s sebou v kempu kamoscin a v podstate jsme na nem delali vsechno - rano snidani volska oka se slaninou a na pizzovem kameni jsme upekli v nem i housky, vecer jsme na nej hodili maso smajlik - 47...cely kemp se na nas chodil divat co dneska delame na grilu

 
Haninka
Haninka - 15.5.2015 12:42

Linda: přesně tak, hodinu čekat na rozpálení je strááášně dlouhooo

 
Linda
Linda - 15.5.2015 12:14

manka: Haninka: my mame weber na brikketty, ten je dobry na dlouhe grilovani - pecene a tak, ale kdyz na nem chceme jenom udelat par parku nebo kotlety tak je to zbytecne pracny a zlouhavy k vuli kousku masa, ktery je ugrilovany za par minut. Navic poradne rozpaleni briket trva i hodinu a kdyz clovek prijde z prace tak se mu do toho nechce (aspon nam ne). Takze ted jsme koupili plynovy opet weber (manzel je na znackovy veci) a je fantasticky kdyz cloveka prepadne chut na chutovku tady a ted
puvodni:
obrázek - puvodni(1).jpg
novy:
obrázek - novy(4).jpg

 
Haninka
Haninka - 15.5.2015 12:07

manka: x let jsem prahla po grilu - krbu na zahradě. Když došlo na akorát, tak jsem usoudila, že hotový je lepší, protože si ho můžu dotáhnout kam potřebuju, i pod pergolu, když prší, takže vyhrál ten. Akorát jsem nedala dopustit na ten na grilovací brikety a teď pokukuju po plynovém, protože když grilujeme samy holky, tak nám trvá dlouho, že ho roztopíme a pak jak u toho kecáme, tak nestíháme grilovat a ono nám to někdy vyhasne...smajlik - 76

 
manka
manka - 15.5.2015 11:57

Linda: a jakýpak gril jste koupili ? my pořád zvažujem zda postavit na zahradě nebo koupit hotový gril.

 
manka
manka - 15.5.2015 11:55

Linda: kuřecí prsa nakrájená na dlouhé úzké nudle a napíchnout na jehlu nebo špejli, potřít marinádou:vajíčko, olej, česnek, zázvor, troška kurkumy. obalit v sezamu a grilovat. teď jsem to někdy viděla v telce, dělal to tam Stupka a k tomu griloval zeleninu. my to budeme mít v neděli.

 
manka
manka - 15.5.2015 11:53

Renda68: tak snad bude chutnat. nejlepší je to fakt s bramborovou kaší a pěkně polít tím máslovým výpekem.

 
Linda
Linda - 15.5.2015 9:50

Potrebovala bych inspiraci na grilovani..... manzel koupil asi pred mesicem novy gril a griluje skoro kazdy vecer a ja uz nevim co vyndat z mrazaku smajlik - 26..... a nebo nejake recepty na marinady, at kdyz uz je to stejne maso at aspon chutna jinak smajlik - 16

 
Renda68
Renda68 - 15.5.2015 8:56

manka: už mám naložený plátky s česnekem a zítra budou. Už se nemůžu dočkatsmajlik - 47

 
Renda68
Renda68 - 15.5.2015 8:50

Ivi: my máme z obrácenýho koláče nejraděj ty zapečený jablíčka s krystalem, máslem a skořicí, takže se už ani neobtěžuju kazit to těstemsmajlik - 68smajlik - 68. Někdy to tak v polovině sypnu drobenkou a nechám dopíct. Neskutečná dobrotasmajlik - 60. A když jsou jablíčka na kolečka, tak to i hezky vypadásmajlik - 68

 
sharon
sharon - 15.5.2015 8:50

z hovězího řízek jsem jedla jednou a byla to hrůza - ale asi to bylo kuchařkou...smajlik - 68 doma jsem ho nikdy nedělala...a obrácený koláč - pokud je to ono - na dno formy jablíčka a na to těsto takže obráceně ...ten máme rádi.....smajlik - 68

 
manka
manka - 15.5.2015 7:30

Ivi: proč bychom tě kamenovaly. každý máme jiné chutě. u nás je to jedno z nejoblíbenějších jídel. Tentokrát jsem to dokonce před vložením do trouby zalila Moravankou, bylo to jiné a taky dobré (tedy pro nássmajlik - 58)

 
manka
manka - 15.5.2015 7:29

Linda: klidně je tam šoupni. a naložení den předem do česneku je samozřejmě možné. O to je maso chutnější. Jen někdy není čas a jsem ráda, že si vzpomenu vytáhnout maso.

 
Linda
Linda - 15.5.2015 7:29

Ja se je chystam vyzkouset (myslim obracene rizky) az se u nas ochladi - ted kazdy vecer grilujeme. Tak uvidim co na ne rekne vikingsmajlik - 26. Obraceny kolac jsem nikdy nedelala, u nas takovyhle veci jim jenom ja a nepotrebuji se vykrmovat smajlik - 16. Ale zkousela jsem jednou rozstrilene ptacky (jsem si rikala je to stejny a da to min prace) a uspech ani ne nulovy, spis pod bodem mrazu smajlik - 48

 
YXH
YXH - 15.5.2015 0:12

Ivi: Obraceny kolac taky nemusim, zkousela jsem nekolikrat, ale nic moc. To radsi udelam zelatinu a to ovoce naplacam navrch smajlik - 68

 
Ivi
Ivi - 14.5.2015 17:10

Holky asi mě ukamenujete, ale mě obrácené řízky (a ani obrácený koláč) neoslovily. A navíc mi to připadá poněkud neapetýtlich. smajlik - 26

 
Renda68
Renda68 - 14.5.2015 16:19

manka: Santé: holky, já je udělám 1/2 na 1/2 a uvidíme. Jenom nevím jestli je nezkusím "nanečisto". Úplně náhodou jsem včera koupila krásný hovězí, škoda zamrazit a ptáčky známe smajlik - 68smajlik - 68

 
Linda
Linda - 14.5.2015 14:31

manka: pokud dovolis, soupla bych ty obracene rizky do receptu dne, vypadaji mamozne smajlik - 57

 
YXH
YXH - 14.5.2015 14:19

manka: Dekuju, vyzkousim. Veprove tam tusim mam a hovezi taky, tak uvidime co z toho vykouzlim smajlik - 31

 
Santé
Santé - 14.5.2015 13:36

U nás se obrácené řízky dělají tak, že se vetře utřený česnek a pak postup stejný jako u manky.smajlik - 31 smajlik - 31

 
manka
manka - 14.5.2015 12:48

Renda68: jo jo, to se musí hezky propéct a chutě propojit.

 
orinka
orinka - 14.5.2015 12:22

Milda3: děkuju, jsi velice svědomitý, žes nezapomněl.smajlik - 47

 
orinka
orinka - 14.5.2015 12:20

TULI: budeš mít sraženinu.

 
Renda68
Renda68 - 14.5.2015 8:16

manka: no tak to jsem domasmajlik - 76, hodinu jsem to potom v troubě určitě neměla. Napsala jsem si jen "zapéct v troubě"smajlik - 55. Naše mamka je dělávala a my jsme je všichni milovali a když jsme je potom zkoušely - já i švagrová, tak byly tužší. Příští týden máme oslavu, tak je udělám a překvapímsmajlik - 60. Díky mocsmajlik - 75

 
manka
manka - 14.5.2015 7:21

YXH: obrácené řízky:
plátky masa osolím, opepřím, potřu hořčicí a obalím ve strouhance. Strouhanku do masa pěkně zaklepu paličkou. potom obalím v rozšlehaných vejcích a osmažím na tuku pěkně dozlatova. Na pekáček nakladu maso a posypu hodně krájenou cibulí /nahrubo/ a něčím mastným, my dáváme domácí uzený bůček nakrájený na nudličky. no a zaleju výpekem a troškou vody a dusím hodinu. před koncem přidám máslo. dělám to z králíka, z vepřového, ale nejraději to máme z hovězího. ale tu hodinu určitě dodržet, u hovězího i dýl. podávám s bramborovou kaší, to je nejlepší, hezky polít tím výpekem.
dobrou chuť.

 
manka
manka - 14.5.2015 7:17

Milda3: aha, tak to my kupujeme kůže zvlášť, ale zas tam nedáváme kolena.

 
YXH
YXH - 13.5.2015 22:23

Nakonec to vyhraly boruvkove knedliky s domacim tvarohem.

 
Milda3
Milda3 - 13.5.2015 15:19

manka: píšu snad že to dělám bez kuží? jen nekupuji kůže zvlášť,kůže je na zadních kolenech jsou masitější nežli přední,na nožičkách taky a z těch je hlavně ten kolagen co to rosoluje a drží v kupě,tady vydíš že ty kůže tam jsou a ne málo

obrázek - P4220239.JPG

švagr dělá občas tlačenku taky a nožičky a kůže tam nedává,ale nakonec když to má přijatelně vychladlé,tak tam lije aspikovou želatinu a má to taky dobrý,já ji používám taky na vaječnou tlačenku,nebo zeleninový aspik s vejcem a šunkou

obrázek - P5130267.JPG

 
YXH
YXH - 13.5.2015 15:09

Haninka:Halusky ne, ale specle muzu udelat smajlik - 75 Dekujuuuuuu
manka: Jak delas obracene rizky? Nebo co to vlastne je?? Muzu receptik.
Na rizoto mam pripravene kure, ale meli jsme kure v nedeli, tak to nechci delat hned po sobe. smajlik - 26 bude asi ve ctvrtek.

 
manka
manka - 13.5.2015 13:05

Milda3: a copak jde tlačenka bez kůží?

 
manka
manka - 13.5.2015 13:03

Renda68: z čehokoli, z vepřového, z králíka a z hovězího třeba zadního. nenakládám, ale důležité je nechat v troubě aspoň hodinu, hodinu a půl. mňam, úplně na ně mám chuť.

 
Milda3
Milda3 - 13.5.2015 11:49

orinka - 22.4.2015 17:05 (odpovědět, poslat vzkaz)

Milda3: já jsem viděla, že v samoobslužném pultu Globusu prodávají i vepřové kůže na tlačenku, to mi nikdy nenapadlo k tomu koupit, taky to k tomu dáváš?
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

dnes jsem něco hledal a všiml jsem si,že jsem ti neodpověděl,tak ty kůže taky občas kupujeme,ale ne na tlačenku,ale na huspeninu,nožičky,koleno zadní,ty kůže, cibule ,bobkový list,sůl,pepř a trochu octa, podle chuti,je to výborný na klouby

 
Milda3
Milda3 - 13.5.2015 10:25

zdravím,tak dnes paní zase běhá po dokorech,tak jsem si udělal oběd i večeři sám,do Wok pánve jsem dal dva zmrzlý 10 dkg kousky filé z aljašské tresky,350 g pytlík mražené mrkve s hráškem,přidal trochu vody a sůl a dal pod pokličku dusit,uvařil jsem 1 sáček dlouhozrnné rýže a smíchal to s tím v pánvi a přisolil připepřil a to všechno bez kapky tuku,od ledna se snažím hubnout ,už jsem schodil 8.5 kila a takřka bez hladu,jím 6x denně,dnes jsem si dal k snídani krajíc chleba s trojůhelníčkem sýra a turka bez cukru,teď ke sváče housku s jablkem,k obědu si dám ten myšmaš,odpol ke sváče cléb s máslem máznutým jen jemně plátek eidamu a šunky a čaj s citronem bez cukru,k večeři opět ten myšmaš a zbyde i zítra na svačinu (je toho asi víc jak 700 g) a druhá večeře bude strouhané jablko s mrkví,to mi obezitoložka povolila jen zeleninové saláty,někdy tedy zhřeším,ale to občas můžu,už jsem měl dost dlouho chuť na pořádný hospodský guláš a včera jsem si byl dát udělat dvoje nové brýle,tak jsem se stavil na gulášek,měli hovězí se žampiony a na víně s pěti knedlíky a byl moc dobrej,ale lepší by byl pořádnej maďarskej,doma se to tak jako v hospodě neudělá

obrázek - P5130266.JPG

 
sharon
sharon - 13.5.2015 9:32

u nás kuřecí játra na cibulce s rýží a živej okurek se zakysankou......

 
Haninka
Haninka - 13.5.2015 8:36

YXH: u nás budou brynzové halušky se slaninou, to jsem Ti pomohla, viď? smajlik - 64

 
Renda68
Renda68 - 13.5.2015 8:36

manka: a z čeho je děláš? Já jsem je zkoušela asi 2x a vždycky byly takový tužší. Nakládáš je předem?
U nás včera znojemská s rýží a dnes "červený" špagetysmajlik - 57

 
manka
manka - 13.5.2015 6:04

YXH: já dnes budu dělat obrácené hovězí řízky a bramborovou kaši.

 
YXH
YXH - 13.5.2015 3:26

Lasagna zavitky dopadly dobre. Ale nevim co zitra.... Holky poradte smajlik - 26

 
YXH
YXH - 12.5.2015 14:48

Linda: Davam jogurt a naredim trochu mlekem. Zatim se mi buchta nesrazila. Delavam tu jak pise Ivi.

 
andys
andys - 12.5.2015 8:46

Linda: To nevím , zkus to jogurt je proti kefíru hustější.

 
Haninka
Haninka - 11.5.2015 21:53

Ivi: smajlik - 34smajlik - 34smajlik - 34smajlik - 47

 
Ivi
Ivi - 11.5.2015 21:28

TULI: Mléko s citronem. smajlik - 42smajlik - 34smajlik - 33

 
TULI
TULI - 11.5.2015 21:06

a kdyz vymackam do mleka citron ?? budu mit ??? smajlik - 26

 
sharon
sharon - 11.5.2015 19:49

Linda:
Bábovka s kefírem

Ingredience

Vejce 2 ks
Cukr krupice 2 dl
Olej 2 dl
Kefír 1/2 l
Polohrubá mouka 400 g
Prášek do pečiva 1 ks
Rozinky
ořechy, kandované ovoce apod.
Tuk
Bábovka s kefírem
Postup přípravy:


Do mísy dáme vejce, cukr a našleháme. Pak postupně přidáváme olej a směs napěníme.

Vmíchme mouku prosátou s práškem do pečiva střídavě s kefírem a promícháme s rozinkami, hrubě nakrájenými ořechy nebo kandovaným ovocem.

Těsto vlijeme do větší bábovkové formy, vymazané tukem a vysypané moukou a v předehřáté troubě upečeme. Pečeme přibližně na 175 - 180 °C asi 50 - 60 min. Špejlí zkusíme jestli je upečená. Prochladlou bábovku vyklopíme.

To je originál recept, já si ještě rozděluju vejce a udělám si sníh. Nejčastěji jí dělám bez ořechů, rozinek i kandovaného ovoce a je skvělá.obrázek - 5467.jpgobrázek - index(9).jpeg
obrázek - images(58).jpeg

 
Ivi
Ivi - 11.5.2015 17:56

Linda: Tenhle recept je po jakési prabábě mé kamarádky a holky ho dělaly vždy, když jim zbylo mléko a zkyslo. Později šlo i koupit acidofilní mléko. Je to opravdu jednoduché.

Rychlý koláč

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1 hrnek acida
1 prdopeč
2 vejce

Vejce rozmícháme s cukrem, přidáme acido a mouku s práškem do pečiva, těsto nalijeme na pekáč, poklademe ovocem a posypeme drobenkou (nemusí být).


 
Linda
Linda - 11.5.2015 17:41

Ivi: jo posli, diky.... ja si na internetu najdu slozeni kefiru a ceskyho acido atd a porovnam to v obchode s mistnim smajlik - 68
tady maji takovy podivny tekuty neco jako tvaroh, do buchty je to ok, jenom se to uz neredi mlekem jako cesky a soupala jsme do toho navic jeden vanilkovy pudinkovy prasek na zahusteni a vysledek byla docela dobra tvarohova buchta. Jednou sjem koupila jinou znacku ale vyrobek se jmenoval stejne a vysledek byla neurcita hrouda jakesi mlecne smesi a testo plavalo v tekutine - ani splachnout do wc to neslo smajlik - 66, takze ja s mlecnymi produkty uz neexperimentuju smajlik - 68

 
Ivi
Ivi - 11.5.2015 15:49

Linda: Myslím, že se bát nějakého sražení nemusíš, když to zamícháš do těsta. Nebudeš to přece samostatně vařit. smajlik - 75 Hele a existují nejen kefírové a jogurtové, ale i acido buchty. Kdybys chtěla litou acido buchtu, můžu ti sem napsat recept. Tyhle recepty jsou sice z druhohor a každá starší hospodyně je zná, ale jsou osvědčené, jednoduché, rychlé a chutnají. smajlik - 61

 
Linda
Linda - 11.5.2015 10:58

sharon: u nas je spousta techle kyselych mlikovych veci ,ale co z toho je tak nejvice podobne kefiru netusim, navic spousta z nich se pri tepelne uprave srazi, takze vrazit je do buchty je dost riskantni smajlik - 26, jogurt je nejjistejsi smajlik - 16

 
sharon
sharon - 11.5.2015 9:48

Linda: u vás není kefír ?..nebo psané acidofilní mléko ?...............

 
sharon
sharon - 11.5.2015 9:47

Linda: to si myslím že nebude ono......smajlik - 26

 
Renda68
Renda68 - 11.5.2015 9:26

Linda: s bílým jogurtem dělám rychlovku - 1 velký kelímek jogurtu, 1 velký kelímek polohrubé mouky, 1/2 kelímku ml.cukru a prášek do pečiva. Vyšlehat, nahoru jahody, borůvky, tvaroh s rebarborou nebo cokoliv a drobenku smajlik - 47

 
Renda68
Renda68 - 11.5.2015 9:24

Ještě jsem zapomněla na cibuli smajlik - 55

 
Linda
Linda - 11.5.2015 9:19

andys: sharon: da se misto kefiru pouzit bily jogurt???

 
Renda68
Renda68 - 11.5.2015 9:17

manka: čočkový karbenátky : uvařím čočku /půl sáčku/ bez koření v trošce vody - raděj přilívám aby jí nebylo moc a nechám vychladnout. Přidám 2 vajíčka, asi lžíci hladké mouky, lžíci hořčice, lžíci kečupu, lžíci majonézy - faktsmajlik - 68, sůl, trošku libečku nebo vegety, majoránku, česnek 2-3 stroužky. Zamíchám, přisypnu špetku prášku do pečiva - aby nebyly "zdusaný" a dosypu strouhankou. Potom dělám mokrýma rukama klasický karbošky, který dávám na plech pocákaný olejem, pocákám ještě vršky karbošek a dám péct na 250 stupňů smajlik - 47

 
sharon
sharon - 11.5.2015 9:12

andys: kefírku pekávala už moje maminka.......je fakt dobrá a vlhká....smajlik - 68

 
andys
andys - 11.5.2015 8:03

YXH: Je dobrá že je bez vajec.

 
YXH
YXH - 10.5.2015 23:57

andys: Mnam smajlik - 47
Dneska babovka a male satecky s tvarohem sypane drobenkou. smajlik - 58

 
andys
andys - 10.5.2015 20:08

Pro ty co to neznají :

KEFÍROVÁ BUCHTA.

(1 sklenička 200ml.) rozpis na velký plech.

3 skleničky pol. mouky
2 - " - moučkového cukru ( je to moc , já dávám jen 1)
1 vanilkový cukr
1 sklenička nasekaných ořechů
1 lžíce jedlé sody
3 - " - lžíce kakaa ( dávám 1 a půl)
2 skleničky kefíru
1/2 skleničky oleje
Vychladlou buchtu namazat marmeládou a polít čokoládou.

Čokoládová poleva

2 čokolády na vaření
10 dkg másla
1 zakysaná smetana
čokoládu s máslem rozpustit ve vodní lázni, přidat zakysanou smetanu a natřít na marmeládu.

Fakt rychlá a dobrá buchta.

 
YXH
YXH - 10.5.2015 16:50

babkatapka: smajlik - 47smajlik - 47

 
sharon
sharon - 10.5.2015 16:45

já dnes pekla úplně stejný honzovky s povidly a v dortové formě......obrázek - 34a64fffe8_99654480_o2.jpg

 
sharon
sharon - 10.5.2015 16:41

babkatapka: stehenní milujem - lepčí jak prsní.....smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 57

 
babkatapka
babkatapka - 10.5.2015 16:20

obrázek - P1010023(31).jpg

 
YXH
YXH - 10.5.2015 15:51

Ivi: smajlik - 60 smajlik - 57
Jehlička: smajlik - 47U nas dneska smazene kureci mini rizecky, brambory a michany salat.
Vcera burty na ohni, delali jsme venku a decka si vzpomnely, ze maji chut na burty. smajlik - 90 Jako dezert byly s'mores obrázek - smore.jpg
Grahamova susenka, na ni cokolada a na tom opecene marshmallows. Pravy taborakovy dezert smajlik - 47 Mrnousci meli cokoladu az za usima, ale smakli si vsichni smajlik - 68

 
Jehlička
Jehlička - 10.5.2015 9:53

Pěkný den.
U nás dnes na oběd budou kuřecí nohy naložené v jižanském koření (jsem si dnes zase namíchala jižanské koření,už mi došlo) a upeču je v pečícím sáčku s brambory a zeleninou. smajlik - 4

 
denda04
denda04 - 10.5.2015 8:35

Ivi: ten koláčsmajlik - 58smajlik - 57smajlik - 47

 
sharon
sharon - 10.5.2015 8:07

babkatapka: obrázek - s10447(5).gif jako z intercontinentalu......

 
Ivi
Ivi - 9.5.2015 20:12

U nás dnes k obědu vepřové plátky s thajským zeleným kari a jasmínovou rýží.
obrázek - Veprove_se_zelenym_kari_Z.jpg
Ke kafi a zítra na snídani borůvkovo-brusinkový koláč.
obrázek - Boruvkovo_brusinkovy_kolac_Z.jpg

 
Ivi
Ivi - 9.5.2015 20:12

orinka: Njn, taky musím vařit a hlavně péct menší dávky. Nám mražené pečivo nechutná. smajlik - 75

 
denda04
denda04 - 9.5.2015 17:13

babkatapka: smajlik - 47smajlik - 58smajlik - 57

 
YXH
YXH - 9.5.2015 15:59

Jehlička: Nadhera smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 60 Bude mit velikou radostsmajlik - 47
babkatapka: Bezva, dneska nevarim, zvu se na tu cocku, smajlik - 64smajlik - 64 Privezu domaci klobasu na oplatku smajlik - 58

 
babkatapka
babkatapka - 9.5.2015 15:01

obrázek - 015(72).JPG

obrázek - 016(64).JPG

obrázek - 021(47).JPG

obrázek - P1010022_01(1).jpg

 
Jehlička
Jehlička - 9.5.2015 10:31

děkuji...smajlik - 43

 
denda04
denda04 - 9.5.2015 9:35

Jehlička: smajlik - 47smajlik - 60smajlik - 47

 
sharon
sharon - 9.5.2015 8:57

Jehlička: obrázek - s10447(5).gif nádhera

 
orinka
orinka - 9.5.2015 6:28

Ivi: Ještě nedávno pro čtyři - 3 seniory (včetně mě) a 1 22 letého hromotluka, teď vařím jen pro nás dva s manželem. Pořád si musím zvykat vařit a péct méně, i když s tím pečením jsem musela zbrzdit, jinak musím zamražovat.

 
Ivi
Ivi - 8.5.2015 22:11

Jehlička: Krása! smajlik - 60smajlik - 60smajlik - 57smajlik - 47

 
Jehlička
Jehlička - 8.5.2015 20:39

něco malého na dnešní mamčinou oslavu... smajlik - 4
obrázek - semifreda_a_krouzky...jpg

 
YXH
YXH - 8.5.2015 17:59

Linda: smajlik - 47 Navic nektere "novotiny" nejsou zrovna nejpozretelnejsi, aspon ne pro nas obycejne lidi. smajlik - 68 Nerikam, ze nemusi byt dobre, ale proste jiny kraj, jiny mrav a kuchyne.

 
Ivi
Ivi - 8.5.2015 10:50

orinka: Jednoduché recepty se vždycky hodí mít v zásobě! smajlik - 47smajlik - 75 Pro kolik lidí vaříš?

 
Linda
Linda - 8.5.2015 7:22

orinka: kdybych mela uverejnovat jenom to co nikdo nezna, tak tu velice rychle pomreme hlady smajlik - 42..... podle me prave takovehle stare osvedcene recepty lidi zapominaji a ve vecne honbe co zas dneska budeme varit se hodi jim je cas od casu pripomenout .... nevadi, tak priste smajlik - 58

 
orinka
orinka - 7.5.2015 17:21

Linda: no jo, máš pravdu, ale nenapadlo mi, že by to někdo chtěl - já myslím, že to každý znásmajlik - 55

 
TULI
TULI - 7.5.2015 14:44

Renda68: mrkni se sem na obrazky - kdyvìby te neco zaujalo - pisni mi a ja ti to klidne prelozim ...smajlik - 47

https://www.google.it/search?

q=polpo+ricetta&es_sm=93&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=Rl1LV

brSLsnZU6HlgYAF&ved=0CD4QsAQ&biw=1280&bih=929


je to jenom jeden odkaz - rozdelila jsem to ....jinak by se to sem cele neveslo

 
YXH
YXH - 7.5.2015 14:42

Milda3: smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47 Mnam to vypada moc dobre. smajlik - 57

 
TULI
TULI - 7.5.2015 14:42

Renda68: ja nijak - ja to nemam rada ...

ale manza - kdyz je dela - uvari do mekka, nakraji na male kousky - prida oliv. olej, citron, sul, fefronku a petrzel .... a necha vychladit v lednici ...

 
Linda
Linda - 7.5.2015 14:12

orinka: vidis to holka a kdybys tuhle dobrotu misto sem poslala me do e-mailu nebo do vzkazu tak jsme se mohli "zbavit" tech vecnych brambor se slaninou smajlik - 16
PS. uz jsem zapracovala na naprave a snad brzo zmizi smajlik - 64

 
orinka
orinka - 7.5.2015 14:05

dnes jsem udělala - měla jsem 1 kuřecí prso a asi 1/4 kg eidamu - kuřecí placičky. Jsou fakt výborné i postudenu, každý je chválí. Nakrájet nadrobno, nastrouhat sýr, přidat 3 vajíčka, 2 lžíce Solamylu, česnek dle chuti, 1 nadrobno krájenou cibuli, sojovou omáčku, já dávám i Adžiku a hodně libečkové nati, teď to roste jako blázen. 3 hodiny jsem to nechala v lednici a pak lžicí nabírala hmotu, smažila dozlatova placičky. Nedá to moc práce a výsledek předčí očekávání. Jo, a tohle moc nesolit, sýr je slaný ažaž.

 

-- Kompletní archiv diskuse --


Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77230.
    Archiv anket.