Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept
Založila korinka1 poslat vzkaz
Moje rodinka .
Naší pejsci.
zpět na seznam

Cukrové brambory

Vynikající dobrota od čtenářky Ivi...

 

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Ivi
Ivi - 1.9.2010 23:04

punh: Tak sem hoď to cukroví, cos dělala na Vánoce. smajlik - 64smajlik - 64 Dobrého cukroví není nikdy dost! smajlik - 5

 
punh
punh - 1.9.2010 20:17

Ivi: před rokem jsem nastoupila do nové práce a jelikož to je SŠ, kde se učí i cukráři, tak jsem se nechala od svých holek poučit, jak se vyrábí marcipán. Vyzkoušela jsem to na Vánoce a byla pochválená.smajlik - 61

 
Ivi
Ivi - 1.9.2010 14:47

punh: Vůbec se neomlouvej, aspoň jsme si zopákly základní informace. smajlik - 25smajlik - 68 Mě by jen zajímalo, jestli Markýza má ráda jen svůj doma vyrobený nebo jestli někde kupuje. smajlik - 68smajlik - 68 On každý musí najít svoji chuť, a protože chuť má každý jinou, tak to, co jednomu chutná, jinému nechutná. Ale proto není horší. Navíc by byla příšerná nuda, kdyby všem chutnaly jen stejné věci. smajlik - 58smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 61

 
punh
punh - 1.9.2010 14:00

Ivi: omlouvám se, jestli to vyznělo jako poučování, to jsem nechtěla. Akorát mně chutná i ten "falešný" (bílek + moučkový cukr + sušené mléko + mandlové aroma) a byla jsem překvapená, že se mi z něj podařilo vykouzlit hezké a chutné vánoční cukroví.
Jinak jsem marcipán párkrát viděla v obyč. obchodě (COOP), prodávali ho jako váleček (bílá hmota) asi 200 g kolem 35 Kč. Určitě se dá koupit i v cukrárně. Ale netuším, jak moc jsou tyto marcipány "pravé".

 
Ivi
Ivi - 1.9.2010 7:48

punh: Já vím co je marcipán. Jen bych ráda věděla, v jaké podobě a kde ho Markýza kupuje. Ale děkuji za poučení. smajlik - 61

YXH: JJ, mám hodně podobný recept (z 250 g a navíc mám v receptu ještě lžičku citronové šťávy), ale nerada tohle patlám a na potahování čehokoliv mi to nevyhovovalo. S touhle hmotou od aldošky se moc dobře pracuje, protože to má vychytané.

 
YXH
YXH - 1.9.2010 3:09

Ivi: Nevim jestli je pravy nebo ne, ale delam tenhle a je dobry taky, delala jsem hribecky, a ruzne ozdoby na dort - 225 g loupanych mandli, 225 g mouckoveho cukru, 2 bilky, 3 ml mandlove treste. Mandle se bud jemne nastrouhaji nebo daji do mixeru a nechaji se uplne rozdrtit az z nich je lepkava koule, pak pridam bilky a cukr. Promicham, uhnetu a na pocurkovanem vale zpracovavam. Stejne tak pripravuju v mixeru i orechy na rohlicky, je z nich hmota podobna lineckemu testu pak pridam ostatni prisady a rohlicky se mi nelamou (teda pokud jim kluku sikovne rucky nepomuzou, aby mohli "zmetky" konzumovat) smajlik - 68, je to jemnejsi nez na strojku. Delam to leta a funguje to, teda pokud muj smajlik - 43 a zetak nepomahaji. smajlik - 68smajlik - 42

 
punh
punh - 31.8.2010 23:13

Ivi: Marcipán je cukrářská hmota, jejímž základem jsou oloupané a rozdrcené sladké mandle a cukr, které se prohnětou do požadované konzistence, případně se zahřívají a odpařují do požadované vlhkosti. Jejich vzájemný poměr není přesně stanoven, ale obecně platí, že čím větší podíl mandlí, tím vyšší jakost marcipánu. Jedna z receptur požaduje například pro základní surovou marcipánovou hmotu nejméně 50 % mandlí a nejvýše 50 % cukru. - našla jsem to v encyklopedii, to má asi Markýza na mysli.
Mně moc chutná i "falešný" marcipán, naučila jsem se ho dělat loni a na Vánoce udělala marcipánové hvězdičkysmajlik - 57

 
Ivi
Ivi - 31.8.2010 22:32

Markýza: Čemu říkáš pravý marcipán?

 
Markýza
Markýza - 31.8.2010 22:15

Ivi: s horkou ano, nikoli však s vařící, jak je uvedeno v receptu smajlik - 26

talenka: já věřím, a jestli je to ta, co si myslím, že by to měla být, pak je mi jasné, že je to skvělé, ale pravý je pravý - "když můžu mít klobásu, proč se spokojit s párečkem" - řečeno s Margaretsmajlik - 58

 
Minda
Minda - 31.8.2010 22:02

TULI: Tak kanadskou cukrarnu mam taky kousek, ale tam me to ani nelaka... ja myslela tu pravou ceskou v Montreale, tam to mam daleko smajlik - 80

 
evropka
evropka - 31.8.2010 21:25

TULI: tulino,ty mrško,já měla dnes italský zákusek,hádej jakej?smajlik - 58

 
míša
míša - 31.8.2010 21:06

Ivi: musím polykat naprázdnosmajlik - 76smajlik - 57až přivezeš vzorek, pak je taky vyzkoušímsmajlik - 57

 
TULI
TULI - 31.8.2010 20:48

Minda: no jo , ceske zakusky - rakvicky , venecky ... to je sranda !!! smajlik - 68

taky mame cukrarnu kousek , ale delaji uplne neco jineho jak v Cesku .. skoda ! smajlik - 26
taky dobre , ale jine ....smajlik - 68

 
Kadla
Kadla - 31.8.2010 20:41

Prosím vás, nechcete mi to některá udělat a poslat? Já jsem děsně líná, ale sladké mám strašně ráda a marcipán obzvlášť smajlik - 16

 
Minda
Minda - 31.8.2010 20:31

evropka: Rakvickyyyy smajlik - 76 ja bych si taaak dala smajlik - 85

 
evropka
evropka - 31.8.2010 19:58

Minda: HNED POD vchodem,ale páč se jejich sortiment od roku1989 nezměnil,hrdě odolávámsmajlik - 58ale rakvičky mají velké,s pravou šlehačkou,to bych křivdilasmajlik - 47

 
Minda
Minda - 31.8.2010 19:13

evropka: smajlik - 34smajlik - 34smajlik - 34 Smarjaaa, to ti tedy nezavidim... ja bych tam byla urcite pecena-varena... takhle se precpu sladkyho jednou do roka smajlik - 16

 
Ivi
Ivi - 31.8.2010 18:58

Elí: smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 47smajlik - 75

Markýza: Žloutky ušlehat s horkou vodou fakt jdou. Taky jsem na to hleděla s nedůvěrou, prvně jsem se s nima i rozloučila, protože jsem čekala, že to "ušlehané" za stálého míchání pošlu do Hamburku. Mělo by ti to udělat takovou nadýchanou pěnu.

YXH: Nemusíš se děsit, není to nijak složité, ten popis je složitější, než samotná práce. smajlik - 68 Je fakt, že jsou v pracovním postupu prostoje kvůli chlazení, ale to jde zorganizovat. Marcipán můžeš udělat den předem a ostatní jde rozložit podle potřeby. smajlik - 54

 
evropka
evropka - 31.8.2010 18:51

Minda: smajlik - 56smajlik - 56smajlik - 56smajlik - 56já 5 msmajlik - 72

 
Minda
Minda - 31.8.2010 18:38

evropka: Ja mam do cukrarny pres 100 km, takze ty 300km preklep byt nemusi... Tady holt nejsou na kazdym rohu smajlik - 26

 
evropka
evropka - 31.8.2010 16:52

YXH: 30km 300km byl určo překlepsmajlik - 66

 
YXH
YXH - 31.8.2010 15:40

Slozite nebo ne, asi to zkusim. Brambory miluju od mala a bohuzel nemam tu vyhodu, abych si skakla do cukrarny (tady ani takova jako jsou u nas neni, mozna asi 300 km odsud). Tudiz se na ne budu muset vrhnout sama.smajlik - 68

 
Elí
Elí - 31.8.2010 15:26

Ívi:na srazík já ti upeču koláčky a ty mě brambory,,Jóóóósmajlik - 16

 
talenka
talenka - 31.8.2010 14:33

Markýza: tohle je hmota od aldosky a můžu potvrdit, že je to chu´tově vynikajícísmajlik - 57smajlik - 47

 
orinka
orinka - 31.8.2010 14:32

tohle nesmím udělat, protože jeden kousek by to nebyl a jak by byl plný talíř, tak bych začala a......smajlik - 76brambůrky jsem mívala vždycky moc ráda, od dětství, jenomže od té doby už mi přibylo na váze, jéje!smajlik - 68

 
Markýza
Markýza - 31.8.2010 14:28

vypadá to velmi chutně - ale: marcipán mám raději pravý, tyhle sušenomlékové náhrady nějak nemusím smajlik - 26
a žloutky s vařící vodou nejdou ušlehat fakt, já to zkoušela, vždycky se tak nějak, hmm, zdrcly, jako by se lehce uvařilysmajlik - 26

 
PEGG
PEGG - 31.8.2010 14:27

manka - 31.8.2010 8:57 - napiš recept, raději hned, založím si ho k vánočním, jinak si na to nevzpomenu. Mám v hlavě průvan a čím dál větší. Díksmajlik - 61smajlik - 45

 
sharon
sharon - 31.8.2010 11:10

mňam, určitě bych si dala tak tři kousku a k tomu hořkou kávičku......výroba na mě moc složitá, když je ale mají v cukrárně čerstvé , neodolám už jen proto že v kakau je hořčík....smajlik - 57
smajlik - 105klobouk dolů před výrobcem.......smajlik - 47

 
TULI
TULI - 31.8.2010 10:52

- taky jsem to nikdy nejedla, ani z cukrarny si to nepamatuju ...ale slintam - dala bych si rict ! smajlik - 57smajlik - 57smajlik - 57

 
Sofffie
Sofffie - 31.8.2010 9:44

To musí být pekelně dobrý. Kdybyste to některá dělala, prosím o zaslání vzorku! Děkuji předem. smajlik - 60

 
manka
manka - 31.8.2010 9:34

talenka: smajlik - 58

 
talenka
talenka - 31.8.2010 9:26

manka: tak ho před Vánocema nezapomeň poslat do redakce smajlik - 64

 
Linda
Linda - 31.8.2010 9:24

To jsem v zivote nejedla, to muze být smajlik - 57. Ale na me je to desná patlacka.

 
manka
manka - 31.8.2010 8:58

talenka: smajlik - 57

 
manka
manka - 31.8.2010 8:57

PEGG: já na ty naše brambůrky mám jiný recept, s děckou krupičkou, dělá se to hezky.

 
talenka
talenka - 31.8.2010 8:47

manka: to je bomba nápad smajlik - 68

a tenhle recept vypadá mňamózně smajlik - 57

 
PEGG
PEGG - 31.8.2010 8:45

Mě se nějak nedaří ten marcipán, nemám cukrářské střevo. Už jsem ho zkoušela několikrát,chuťově výborný, ale nebyl takový hlaďoučký a to jsem všechno poctivě přesála přes jemné sítko. smajlik - 76

 
evropka
evropka - 31.8.2010 8:08

Eva2: já prostě to sladké ráda jím,ale nemám tu trpělivost a "cukrářské střevo"..raději uvařímsmajlik - 47

 
manka
manka - 31.8.2010 8:02

PEGG: my to tak děláme léta. ale do krabiček svatebních jsem je nakonec nedala, i když jsem je měla hotový. Byly moc velký, přece jen dva piškoty, krém, marcipán, byl toho pěkný kousek. tak jsme je snědli jen taksmajlik - 57

 
PEGG
PEGG - 31.8.2010 7:51

To mají rády moje děti,ale raději je koupím, přijde mi to děsně složitésmajlik - 68smajlik - 72
manka - 31.8.2010 6:48 - to mě zaujalo, jako cukroví by to mohlo být dobrésmajlik - 47

 
Eva2
Eva2 - 31.8.2010 7:50

evropka: souhlasím,na mě též moc složité,ale jako host bych byla dobrá na kalorie bych nekoukalasmajlik - 66
Krásné a určitě výbornésmajlik - 47

 
evropka
evropka - 31.8.2010 7:44

anitech: přesně tak,mám plnou pusu slinsmajlik - 57,je to kalorická bomba ,ale na mě moc složité,raději se na ně nechám pozvatsmajlik - 47když si je náhodou někde koupím v cukrárně,tak už nebývají tak dobré jako kdysismajlik - 26

 
anitech
anitech - 31.8.2010 7:21

Je to strašidelně dobré, ale musí se to jíst se zavřenýma očima ,aby člověk před nimi neměl kaloridké tabulkysmajlik - 68

 
manka
manka - 31.8.2010 6:48

dělávám to z piškotů slepených krémem a obalený v marcipánu. Mňam, u nás nesmí chybět v cukroví na Vánoce

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77231.
    Archiv anket.