Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Cukrové brambory

Cukrové brambory

Potřebujete:

Těsto:
4 vejce, 4 lžíce horké vody, 20 dkg cukru, 20 dkg polohrubé mouky
Žloutky ušleháme s vařicí vodou, přidáme po částech cukr a dobře prošleháme a po částech zašleháme mouku. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který vařečkou zapracujeme do ušlehané hmoty. Těsto naplníme do formy na muffiny (nejlépe do papírových košíčků) a pečeme při cca 185 °C asi 10 minut (zkusíme špejlí).

Krém:
1/8 l mléka, 1 dkg solamylu, 3 dkg cukru, 1 žloutek
Mícháme ve vodní lázni do zhoustnutí. Necháme vychladnout (za občasného míchání).

15 dkg másla, 6 dkg cukru, 2 lžíce kakaa
Ušleháme a do ušlehaného postupně přidáváme vychladlou kaši. Krém necháme vychladit, potom naplníme do překrojených muffin a opět dáme vychladit.cukrové brambory

Marcipánová hmota na potahování podle aldosky
150 g sušeného mléka, 270 g kvalitního moučkového cukru, 30 g ztuženého tuku, 50 g tekutého medu, 1 lžička rumu, několik kapek mandlového aroma, 2-3 lžíce vody

Postup:
Sypké přísady prosejeme, smícháme, přidáme rozehřátý tuk, med, rum a během zpracovávání přidáváme podle potřeby vodu (s tekutinami opatrně, hmota musí být dostatečně tuhá, i když tvárná).
Je-li hmota tuhá příliš, při rozvalování či zpracovávání praská, přikápneme malé množství vody, nebo hmotu přepracujeme navlhčenýma rukama.
Když je hmota naopak řidší, lepí se a nedrží tvar, zapracujeme prosátou směs moučkového cukru a sušeného mléka (v poměru 2:1).

Hmotu na potahování si rozdělíme na tolik dílů, kolik máme muffin. Každý díl vyválíme na placičku (nejlépe mezi mikrotenovými sáčky) a zabalime do něj naplněný muffin. Zabalený muffin vyválíme v misce s kakaem a odložíme na podnos. Hotové brambory pocukrujeme.

Za recept děkujeme čtenářce Ivi. Recept na marcipán poskytla aldoska.

Lenka Moučková


31.8.2010   Rubrika:   |   Komentářů 44   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,7/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Cukrové brambory

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-44
evropka
evropka - 31.8.2010 16:52

YXH: 30km 300km byl určo překlepsmajlik - 66

 
YXH
YXH - 31.8.2010 15:40

Slozite nebo ne, asi to zkusim. Brambory miluju od mala a bohuzel nemam tu vyhodu, abych si skakla do cukrarny (tady ani takova jako jsou u nas neni, mozna asi 300 km odsud). Tudiz se na ne budu muset vrhnout sama.smajlik - 68

 
Elí
Elí - 31.8.2010 15:26

Ívi:na srazík já ti upeču koláčky a ty mě brambory,,Jóóóósmajlik - 16

 
talenka
talenka - 31.8.2010 14:33

Markýza: tohle je hmota od aldosky a můžu potvrdit, že je to chu´tově vynikajícísmajlik - 57smajlik - 47

 
orinka
orinka - 31.8.2010 14:32

tohle nesmím udělat, protože jeden kousek by to nebyl a jak by byl plný talíř, tak bych začala a......smajlik - 76brambůrky jsem mívala vždycky moc ráda, od dětství, jenomže od té doby už mi přibylo na váze, jéje!smajlik - 68

 
Markýza
Markýza - 31.8.2010 14:28

vypadá to velmi chutně - ale: marcipán mám raději pravý, tyhle sušenomlékové náhrady nějak nemusím smajlik - 26
a žloutky s vařící vodou nejdou ušlehat fakt, já to zkoušela, vždycky se tak nějak, hmm, zdrcly, jako by se lehce uvařilysmajlik - 26

 
PEGG
PEGG - 31.8.2010 14:27

manka - 31.8.2010 8:57 - napiš recept, raději hned, založím si ho k vánočním, jinak si na to nevzpomenu. Mám v hlavě průvan a čím dál větší. Díksmajlik - 61smajlik - 45

 
sharon
sharon - 31.8.2010 11:10

mňam, určitě bych si dala tak tři kousku a k tomu hořkou kávičku......výroba na mě moc složitá, když je ale mají v cukrárně čerstvé , neodolám už jen proto že v kakau je hořčík....smajlik - 57
smajlik - 105klobouk dolů před výrobcem.......smajlik - 47

 
TULI
TULI - 31.8.2010 10:52

- taky jsem to nikdy nejedla, ani z cukrarny si to nepamatuju ...ale slintam - dala bych si rict ! smajlik - 57smajlik - 57smajlik - 57

 
Sofffie
Sofffie - 31.8.2010 9:44

To musí být pekelně dobrý. Kdybyste to některá dělala, prosím o zaslání vzorku! Děkuji předem. smajlik - 60

 
manka
manka - 31.8.2010 9:34

talenka: smajlik - 58

 
talenka
talenka - 31.8.2010 9:26

manka: tak ho před Vánocema nezapomeň poslat do redakce smajlik - 64

 
Linda
Linda - 31.8.2010 9:24

To jsem v zivote nejedla, to muze být smajlik - 57. Ale na me je to desná patlacka.

 
manka
manka - 31.8.2010 8:58

talenka: smajlik - 57

 
manka
manka - 31.8.2010 8:57

PEGG: já na ty naše brambůrky mám jiný recept, s děckou krupičkou, dělá se to hezky.

 
talenka
talenka - 31.8.2010 8:47

manka: to je bomba nápad smajlik - 68

a tenhle recept vypadá mňamózně smajlik - 57

 
PEGG
PEGG - 31.8.2010 8:45

Mě se nějak nedaří ten marcipán, nemám cukrářské střevo. Už jsem ho zkoušela několikrát,chuťově výborný, ale nebyl takový hlaďoučký a to jsem všechno poctivě přesála přes jemné sítko. smajlik - 76

 
evropka
evropka - 31.8.2010 8:08

Eva2: já prostě to sladké ráda jím,ale nemám tu trpělivost a "cukrářské střevo"..raději uvařímsmajlik - 47

 
manka
manka - 31.8.2010 8:02

PEGG: my to tak děláme léta. ale do krabiček svatebních jsem je nakonec nedala, i když jsem je měla hotový. Byly moc velký, přece jen dva piškoty, krém, marcipán, byl toho pěkný kousek. tak jsme je snědli jen taksmajlik - 57

 
PEGG
PEGG - 31.8.2010 7:51

To mají rády moje děti,ale raději je koupím, přijde mi to děsně složitésmajlik - 68smajlik - 72
manka - 31.8.2010 6:48 - to mě zaujalo, jako cukroví by to mohlo být dobrésmajlik - 47

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-44
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77205.
    Archiv anket.