Vaříme s Lindou 2.díl
Kuřecí frikadeller .... aneb cosi mezi čevapčiči a karbanátkem
Potřebujete:
500g mletého kuřecího masa (pokud se mi nepodaří koupit mleté kuřecí maso umelu si sama z prsíček nebo jelikož neumím vykosťovat kuře a mám obvykle z tohoto kuchařského postupu spoustu zbytků, namelu ty)
2-3 mrkve nastrouhat nahrubo (jako na okurkový salát)
1 větsí cibuli nasekat na drobno (a nebo umlýt s masem)
3 hrstě ovesných vloček (pokud nejste příznivcem vloček mužete je umlít společně s masem)
2 vejce
Sůl
Pepř
..... a doporučuji nějaké bylinky nadrobno nasekané, já dávám petrželku
Postup:
Smícháme všechno dohromady a necháme asi 10 minut stát, aby se vločky nasákly a směs zahustily. Potom vytvarujeme karbanátky o průměru cca 6-7cm a 2 cm vysoké, které smažíme na pánvi v rozpuštěném tuku.
Podáváme s různě upravenými bramborami a zeleninovým salátem.
16.3.2014 Rubrika: Drůbeží | Komentářů 45 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Vaříme s Lindou 2.díl
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.sharon: hm..jsi gurmánka
evropka: že to dodá na chuti.....
sharon: co tím chtěl básník říct
orinka: a malou lžičku povidel...
přidala bych tam i česnek. A kdo zná Adžiku nebo Čubricu, tak mi odsouhlasí, že to s ní bude taky dobrý.