Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Články

Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-46
Týden ruské kuchyně na Šťastných ženách

Týden ruské kuchyně na Šťastných ženách

Rusko je země extrémů. Žili a žijí tam lidé velice bohatí, pro něž není problém snídat šampaňské s kaviárem, ale také lidé velice chudí, kteří jsou odkázáni na to, co si vypěstují na zahrádce za domem. Co však mají všechny ruské stoly společné, je cit pro estetiku stolování a pocit, že ačkoli večeříte uzenou rybu s kyselou okurkou, vlastně máte hostinu o několika chodech jako car...

27.8.2007   Rubrika:   Komentářů 8

Je tmavé pečivo skutečně celozrnné?

Je tmavé pečivo skutečně celozrnné?

Odborníci na zdravou výživu a hubnutí jednohlasně doporučují konzumaci cereálií – tedy i konzumaci tmavého, míněno celozrnného pečiva. Pokud nahradíte bílé pečivo celozrnným, uděláte jedině dobře. Při nákupu si však dávejte pozor. Ne každé „tmavé“ pečivo je skutečně celozrnné.

23.8.2007   Rubrika:   Komentářů 5

Týden španělské kuchyně na Šťastných ženách

Týden španělské kuchyně na Šťastných ženách

Španělská kuchyně je velice rozmanitá. Zatímco v některých oblastech jsou tradičním jídlem „potvory z moře vytažené“, jinde preferují ragú, omáčky, rýži, onde zase nedají dopustit na rožnění...

20.8.2007   Rubrika:   Komentářů 11

Kali orexi! aneb Týden s řeckou kuchyní

Kali orexi! aneb Týden s řeckou kuchyní

V řecké kuchyni můžete rovnou zapomenout na to, na co jsme zvyklí u nás: buchty, omáčky, máslo. Na řeckém jídelním lístku to bude nahrazeno spíš grilovaným masem či rybami, ovčími a kozími sýry, zeleninou, hustým řeckým jogurtem a spoustou olivového oleje. Právě proto je řecká kuchyně tak zdravá....

13.8.2007   Rubrika:   Komentářů 4

Malý průvodce vínem aneb Že su vůl, pil jsem grúl

Malý průvodce vínem aneb Že su vůl, pil jsem grúl

Máte rádi víno? Decinku k večeři či lahvičku k posezení s přáteli? Kupujete víno v krabici, nebo se ve vínech vyznáte a v obchodě si vybíráte své oblíbené odrůdy z osvědčených vinařství? Víte, jaký je rozdíl mezi vínem stolním a výběrem z cibéb? Pokud ne, pokusíme se vám to trošku objasnit...

10.8.2007   Rubrika:   Komentářů 18

Bazalka – královna vaší kuchyně

Bazalka – královna vaší kuchyně

Představte si horký letní den kdesi ve slunné Itálii: malá pizzerie na promenádě vedle písečné pláže, moře šumí, pofukuje lehounký větřík a před vámi leží jídelní lístek. Můžete si vybrat skoro jakékoli jídlo a jistě tam bude bazalka pravá, nejtypičtější bylinka italské kuchyně...

3.7.2007   Rubrika:   Komentářů 5

Mléko, sýry, tvarohy v naší kuchyni

Mléko, sýry, tvarohy v naší kuchyni

V době ledniček a dlouhých lhůt trvanlivosti se vám možná bude tento článek zdát trochu zbytečný. Ale pár rad a fíglů, jak správně uchovávat mléčné výrobky či jak s nimi naložit, se může hodit každému...

21.6.2007   Rubrika:   Komentářů 51

Při krájení cibule nemusíte brečet a další zeleninové rady do kuchyně

Při krájení cibule nemusíte brečet a další zeleninové rady do kuchyně

Cibule je základ. Bez ní se nedá uvařit téměř nic. Jen kdyby při krájení tak nenutila k pláči. Této nepříjemnosti se zbavíte tak, že cibuli předem nahřejete v teplé troubě...

19.6.2007   Rubrika:   Komentářů 15

Jdeme na ryby aneb Co pak s rybou v kuchyni?

Jdeme na ryby aneb Co pak s rybou v kuchyni?

Rybí maso je zdravé, lehké a chutné. Pravda, ne každý ho má rád, ale myslím, že většina lidí si občas nějakou rybku k jídlu dopřeje. Ať už je to česká klasika – kapr nebo pstruh, či nějaká z moře...

13.6.2007   Rubrika:   Komentářů 25

Aby brambory dobře chutnaly

Aby brambory dobře chutnaly

Brambory v různých podobách patří neodmyslitelně k našemu jídelníčku. Pokrmů, které z nich můžeme připravit, je bezpočet. Uvařit a připravit brambory tak, aby byly skutečně dobré a neztratily příliš vitaminů a živin, není jen tak.

6.6.2007   Rubrika:   Komentářů 6

Jak připravovat maso, aby skvěle chutnalo

Jak připravovat maso, aby skvěle chutnalo

Prvním předpokladem vynikajícího pokrmu je koupit maso správně. Mělo by být čerstvé. Jak to poznáte? Čerstvé maso má suchý povrch a jasně červenou barvu. Když do něj říznete, je v místě řezu vlhké, ale nelepkavé. Příjemně nakysle voní. Tuk čerstvého masa je bílý nebo nažloutlý a tuhý...

4.6.2007   Rubrika:   Komentářů 14

Poslední díl seriálu o koření

Poslední díl seriálu o koření

Dnes vám naposledy představíme druhy nejznámějšího koření a to, k čemu se nejlépe hodí.

25.4.2007   Rubrika:   Komentářů 3

Co a čím okořenit? Další pokračování miniseriálu.

Co a čím okořenit? Další pokračování miniseriálu.

Dnes si představíme další druhy koření a jejich využití.

24.4.2007   Rubrika:   Komentářů 2

Vyznáte se v koření? Další díl malého seriálu.

Vyznáte se v koření? Další díl malého seriálu.

Dnes pokračujeme v představování jednotlivých druhů koření. Jestliže někdy zápolíte se správným odhadem, které koření se k jakému jídlu nejlépe hodí, třeba vám náš stručný přehled přijde vhod...

23.4.2007   Rubrika:   Komentářů 10

Kořenit hodně, nebo málo? Hlavně přiměřeně a správně.

Kořenit hodně, nebo málo? Hlavně přiměřeně a správně.

S čím však mám problém stále, to je koření. Je ho k dispozici tolik, že není v mých silách se v něm pořádně vyznat a zorientovat. Natož si zapamatovat, které koření se k čemu hodí nejlépe. A tak jsem se rozhodla, že se pokusím do tajů různých ochucovadel proniknout...

20.4.2007   Rubrika:   Komentářů 20

Capellini, fusilli, lasagne… Kdo se v tom má vyznat?

Capellini, fusilli, lasagne... Kdo se v tom má vyznat?

Těstoviny jsou všelijaké: vaječné, bezvaječné, celozrnné, barevné, ochucené... a tvarově tak variabilní, že stojí za to si je trošku podrobněji představit. Až si budete lámat hlavu nad jídelním lístkem v nějaké pizzerii, třeba vám naše informace přijdou vhod...

10.4.2007   Rubrika:   Komentářů 11

Ohřívat, neohřívat? Skladovat, neskladovat? Bezpečné a nebezepčené potraviny.

Ohřívat, neohřívat? Skladovat, neskladovat? Bezpečné a nebezpečné potraviny.

Jedním z nejdůležitějších pravidel, které je nezbytné si zapamatovat, je, že uvařený pokrm se musí do dvou hodin ochladit nebo zmrazit. Počítejte i s dobou, kdy byl pokrm na stole.

13.2.2007   Rubrika:   Komentářů 24

Slovenské štědrovečerní menu

Slovenské štědrovečerní menu

Vyzkoušejte něco nového...

22.12.2006   Rubrika:   Komentářů 3

Čtenářské vánoční recepty III.

Čtenářské vánoční recepty III.

Další várka vašich receptů...

21.12.2006   Rubrika:   Komentářů 3

Čtenářské vánoční recepty

Čtenářské vánoční recepty

Inspirace od vás...

18.12.2006   Rubrika:   Komentářů 3

Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-46
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77214.
    Archiv anket.