"Tiramisu" ze sýru Cottage
Potřebujete: 3 kelímky sýru Cottage bez příchutě, 2 vaničky plnotučného tvarohu, 3 pol. lžíce cukru, 2 vanilkové cukry, 1 kelímek šlehačky, piškoty, káva, rum, kakao na posypání
Postup: Suroviny dejte do mísy a vyšlehejte. Nakonec vmíchejte ušlehanou šlehačku. Uvařte silnou kávu, smíchejte s rumem podle chuti a nechte trochu zchladnout. Na dno formy naskládejte vrstvu piškotů, polejte kávou s rumem, na ni rozetřete část krému. Na něj pak naklaďte opět piškoty s kávou a zakončete vrstvou krému. Přiklopte víkem nebo zakryjte fólií a nechte v chladu důkladně zatuhnout, nejlépe přes noc. Před podáváním posypte kakaem.
Za recept děkujeme čtenářce sharon
15.2.2011 Rubrika: Moučníky | Komentářů 44 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Související odkazy:
Diskuse ke článku - "Tiramisu" ze sýru Cottage
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Lilinka: ona ta cena je skoro stejná....když je Cottage v akci tak toho využiju..
Lilinka: já teď mačkám banány do palačinkovýho těsta....
Dělat falešné tiramisu z cottage by mě nenapadlo. Ale zkoušet to nebudu, u nás se to dělá ve velkém a to bych se nedoplatila. Takže zůstanu u pomazánkového másla. Jinak občas přidám i banán, to je taky mňamka.
Kadla: a proč tento smajlík ? vždyť dělat tento recept nemá nikdo příkazem....
janulka48: není zač...
Kadla: jednoduchá odpověď...prostě nám to chutná....
Sharon: Tedy, upřesňuji, fakt kvůli těm hrudkám?
Sharon: Zajímalo by mne, jaký je rozdíl oproti receptu, kdy se to dělá z mascarpone (originál italský recept). Je to z cottage lepší? Nebo méně tučné? Nebo levnější? Tím chci říct, proč cottage a tvaroh a ne originál mascarpone, který se dá normálně sehnat v obchodě. Je to z cottage lepší?
sharon: sýr Cottage mám moc ráda-hrudky mi nevadí,tak tento recept určitě vyzkouším-děkuji za inspiraci
ještě to dělám tak , že plastovou obdéníkovou misku vyložím mikrotenem, potom ten přečuhující přehnu přes a zavřu víkem......
LenkaT: my to poprve měli u známých a můj muž už to jinak nechce, prý je to takhle i zdravější než z PM...
Bridgetj: tvaroh dávám kvůli vápníku na kosti, ten v pom.másle není.....to není recept o tom, co tam správně má přijít....to je o hrudkách
děvčata tohle je právě dělané pro ty komu hrudky chutnají jako nám....vím, že každá děláme jinak, správně patří mascarpone to vím taky......možná jsem měla v ůvodu receptu předeslat JEN PRO TY CO MAJÍ RÁDI HRUDKY......taky jsem dělávala z pomazánkového másla...ale tohle nám prostě chutná...
PEGG: Přijde tam pomazánkové máslo se šlehačkou. Tvaroh už se tam nedává.
Bridgetj - 15.2.2011 6:51 pomazánkové máslo? A jinak je ten postup stejný?
ale zase je cottage zdravý a mascarpone ucpe všechny cévy v těle
Linda: JJ,TAKY NEHRUDKUJU
jinak já sama Cottage jím, mě to nevadilo, ale mám doma frfňaly
Bridgetj: možná by to šlo rozmixovat, nevím, nezkoušela jsem to, ale když už budu chtí dělat tiramisu po česku, tak jedině z pomazánkového másla. U nás tahle varianta z Cottage neprošla