Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Kuře pečené na zelí

Kuře pečené na zelí

Potřebujete: 4 kuřecí stehna, 1/2 kg kysaného zelí, 1 cibuli, 10 dkg špeku, sůl, cukr na zelí

Postup: Zelí dejte do pekáčku i se šťávou a podle chuti přidejte cukr. Posypte nakrájeným špekem a nahoru položte osolená kuřecí stehna. Přikryjte a pečte v troubě, v průběhu pečení stehna propíchněte, aby se tuk vsákl do zelí. Ke konci odklopte a nechte dopéct kůrčičku. Podávejte s bramborovým knedlíkem.

Lenka Moučková


5.1.2012   Rubrika: Drůbeží   |   Komentářů 49   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Kuře pečené na zelí

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-49
Pegyša
Pegyša - 5.1.2012 10:37

monja: také peču kuře se zelím nacpaným dovnitř ,zkusím tedy i to pivko

 
manka
manka - 5.1.2012 10:19

Linda: aha, tak to jo. my máme zelí svoje, jen maso a pivo koupím (nebo najdu dole ve sklepě). A ty se na to nech pozvat někým tady, až přijedešsmajlik - 58

 
Linda
Linda - 5.1.2012 10:17

manka: kysany zelí = dovoz
doporucované cerné pivo na podlití = dovoz
a navic bych to rodine musela násilim nacpat do chránu a za to mi nestojí smajlik - 36.
Ale já bych si smákla smajlik - 57.

 
denda04
denda04 - 5.1.2012 10:14

to maso mám samo v torubě oba plechy střídám jednou nahoře jeden dole (né venku špatně jsem to napsala smajlik - 72smajlik - 76)

 
denda04
denda04 - 5.1.2012 10:12

Sofffie: taky porcuji vše i maso .když peču kuř, čtvrtky , bůček , i krkovičku je to mňamka my tomu řikame trojboj a každej si vybere co chce myslím masko jak zbyde tak manža má bůček na studenosmajlik - 58smajlik - 47 jak přijdou děti na oběd tak mám 2 plechy masa a peču to najednou na sřidačku ,aby to bylo upečené najednou smajlik - 58

 
medved
medved - 5.1.2012 10:11

taky dělám zelí zvlášť a potom ho dám do pekáče pod maso...ale obvykle to ted dělám s čistým masem tj. bez kostí...buď kuřecí prsa nebo vepřové.

 
LenkaT
LenkaT - 5.1.2012 10:02

když už jsme u toho podlévání pivem, já budu teď o víkendu péct králíka, myslíte si, že by bylo dobré ho podlít místo vodou, tak pivem? černým?

 
Sofffie
Sofffie - 5.1.2012 9:56

orinka: no já to kuře naporcuju, nikdy ho nepeču celé. To jsem nějak zapomněla napsat, díky za připomínku. smajlik - 47

 
orinka
orinka - 5.1.2012 9:48

Sofffie: jak-kůží dolů, kůží nahoru? Vždyť má kůži po celém těle, ne? smajlik - 68 Že tys myslela prsíčky dolů a potom opačně?smajlik - 14 Ale jinak se připojuju s chválou piva pod kuře, z nouze i světlé jde použít, ale černé dělá divy. Vznikne náramná chuť. Na jeden pekáč s masem 1 láhev piva.

 
Sofffie
Sofffie - 5.1.2012 9:36

Jarča*: Jo a z černých piv je na to nejlepší Kozel. smajlik - 47

 
Sofffie
Sofffie - 5.1.2012 9:35

Jarča*: smajlik - 68 Ještě tedy dodám, že je zapotřebí osolit kuře víc než běžně solíte, protože to pivo si sůl hodně vytáhne do šťávy. smajlik - 57

 
Jarča*
Jarča* - 5.1.2012 9:17

Už mám vytisknuto - i se soffiiným příspěvkemsmajlik - 68 Vyzkouším VŠECHNOsmajlik - 47smajlik - 57

 
Sofffie
Sofffie - 5.1.2012 9:05

Já dělám zelí odděleně. Kuře posolím, posypu kmínem dám do pekáčku (kůží dolů) a zaleju černým pivem. Půl hodiny peču, pak otočím kůží nahoru, doleju zbytek piva a peču další půlhodinu. S bramborovým knedlíkem a červeným zelím je to lepší než kachna. Vařila jsem to i jako slavnostní jídlo na tchýniny osmdesátiny a máminy sedmdesátiny. Neskutečný žrádlo! smajlik - 47
(A děkuju pěkně, už mám kvůli vám zase hlad.smajlik - 59)

 
manka
manka - 5.1.2012 9:00

Světlonoska: brambory a zelé, to je zdraví celé - - - -a navíc to moc dobře chutná

 
Světlonoska
Světlonoska - 5.1.2012 8:54

manka: I zapečené brambory proložené zelím jsou mnam,taky je mužu jist celý týdensmajlik - 68smajlik - 58smajlik - 57

 
Světlonoska
Světlonoska - 5.1.2012 8:53

smajlik - 94Ano,buček na zelí je božísmajlik - 94smajlik - 93smajlik - 47

 
tornado-lou
tornado-lou - 5.1.2012 8:48

TO si musim pamatovat. uvarim to az si budu potrebovat splhnout

 
LenkaT
LenkaT - 5.1.2012 8:45

manka: to taky nevypadá špatně smajlik - 47

 
manka
manka - 5.1.2012 8:36

LenkaT: já jsem to tady už jednou psala ten recept na pastýřský koláč, dolů do pekáče ochucené orestované mleté maso, na to kysané zelí a nahoru bramborová kaše a na ni pár plátků másla - zapečený, ty chutě se propojí a je to výborný, to dovedu jíst i tři dny po sobě.

 
LenkaT
LenkaT - 5.1.2012 8:33

já dám do pekáče na kostky nebo na kolečka brambory, na to zelí a navrch kousky kuřete, rozporcované nebo jen stehna a peču dohromady.
S pivem jsem ještě nezkusila, ale zkusím smajlik - 75

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-49
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77204.
    Archiv anket.