Kuře pečené na zelí
Potřebujete: 4 kuřecí stehna, 1/2 kg kysaného zelí, 1 cibuli, 10 dkg špeku, sůl, cukr na zelí
Postup: Zelí dejte do pekáčku i se šťávou a podle chuti přidejte cukr. Posypte nakrájeným špekem a nahoru položte osolená kuřecí stehna. Přikryjte a pečte v troubě, v průběhu pečení stehna propíchněte, aby se tuk vsákl do zelí. Ke konci odklopte a nechte dopéct kůrčičku. Podávejte s bramborovým knedlíkem.
5.1.2012 Rubrika: Drůbeží | Komentářů 49 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Kuře pečené na zelí
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.monja: také peču kuře se zelím nacpaným dovnitř ,zkusím tedy i to pivko
Linda: aha, tak to jo. my máme zelí svoje, jen maso a pivo koupím (nebo najdu dole ve sklepě). A ty se na to nech pozvat někým tady, až přijedeš
manka: kysany zelí = dovoz
doporucované cerné pivo na podlití = dovoz
a navic bych to rodine musela násilim nacpat do chránu a za to mi nestojí .
Ale já bych si smákla .
to maso mám samo v torubě oba plechy střídám jednou nahoře jeden dole (né venku špatně jsem to napsala )
Sofffie: taky porcuji vše i maso .když peču kuř, čtvrtky , bůček , i krkovičku je to mňamka my tomu řikame trojboj a každej si vybere co chce myslím masko jak zbyde tak manža má bůček na studeno jak přijdou děti na oběd tak mám 2 plechy masa a peču to najednou na sřidačku ,aby to bylo upečené najednou
taky dělám zelí zvlášť a potom ho dám do pekáče pod maso...ale obvykle to ted dělám s čistým masem tj. bez kostí...buď kuřecí prsa nebo vepřové.
když už jsme u toho podlévání pivem, já budu teď o víkendu péct králíka, myslíte si, že by bylo dobré ho podlít místo vodou, tak pivem? černým?
orinka: no já to kuře naporcuju, nikdy ho nepeču celé. To jsem nějak zapomněla napsat, díky za připomínku.
Sofffie: jak-kůží dolů, kůží nahoru? Vždyť má kůži po celém těle, ne? Že tys myslela prsíčky dolů a potom opačně? Ale jinak se připojuju s chválou piva pod kuře, z nouze i světlé jde použít, ale černé dělá divy. Vznikne náramná chuť. Na jeden pekáč s masem 1 láhev piva.
Jarča*: Jo a z černých piv je na to nejlepší Kozel.
Jarča*: Ještě tedy dodám, že je zapotřebí osolit kuře víc než běžně solíte, protože to pivo si sůl hodně vytáhne do šťávy.
Už mám vytisknuto - i se soffiiným příspěvkem Vyzkouším VŠECHNO
Já dělám zelí odděleně. Kuře posolím, posypu kmínem dám do pekáčku (kůží dolů) a zaleju černým pivem. Půl hodiny peču, pak otočím kůží nahoru, doleju zbytek piva a peču další půlhodinu. S bramborovým knedlíkem a červeným zelím je to lepší než kachna. Vařila jsem to i jako slavnostní jídlo na tchýniny osmdesátiny a máminy sedmdesátiny. Neskutečný žrádlo!
(A děkuju pěkně, už mám kvůli vám zase hlad.)
Světlonoska: brambory a zelé, to je zdraví celé - - - -a navíc to moc dobře chutná
manka: I zapečené brambory proložené zelím jsou mnam,taky je mužu jist celý týden
Ano,buček na zelí je boží
TO si musim pamatovat. uvarim to az si budu potrebovat splhnout
manka: to taky nevypadá špatně
LenkaT: já jsem to tady už jednou psala ten recept na pastýřský koláč, dolů do pekáče ochucené orestované mleté maso, na to kysané zelí a nahoru bramborová kaše a na ni pár plátků másla - zapečený, ty chutě se propojí a je to výborný, to dovedu jíst i tři dny po sobě.
já dám do pekáče na kostky nebo na kolečka brambory, na to zelí a navrch kousky kuřete, rozporcované nebo jen stehna a peču dohromady.
S pivem jsem ještě nezkusila, ale zkusím