Zapečené lečo
Potřebujete: 600 g sterilovaného leča, 250 g oloupané klobásy, 800 g brambor uvařených ve slupce, 60 g másla, 2 vejce, 200 ml kysané smetany, 300 g tvrdého sýra, 300 ml mléka, 40 g hladké mouky
Postup: Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Z mléka, másla, hladké mouky a soli připravíme bešamelovou omáčku a necháme ji vychladnout. Pak do ní přidáme vejce, nakrájené brambory a promícháme. Do máslem vymazané zapékací misky rozložíme na dno polovinu brambor, vrstvu leča, nakrájenou klobásu a vše přikryjeme druhou polovinou brambor. Zalijeme kysanou smetanou, poklademe máslem a posypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme ve vyhřáté troubě.
21.7.2010 Rubrika: | Komentářů 49 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Zapečené lečo
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.jo a ta smetana,to je taky síla....proč proboha?
Jarča*: zrovna včera zděnda říkal,proč na všechno patlaj sýr??teda on to říká pořád!!!!!!!!!!naučila jsem se hodně používat parmazán.....ajdááám usmažím
Jarča*: no, právě, mně totiž nejde ani dohromady smetana a lečo, lečo a brambory, klobása a smetana, já nevím
evropka: manka: no, právě, samé dobré věci, ale je jich tam nějak moc
mně to jaksi dohromady nejde, nemůžu si pomoct.
moc velká šlichtička,taková ala "mistr babica"
kubikm: a smetanu taky dáváš?
muž totiž klasické české lečo nerad...tak musím dělat bez vajec a uzenin
Jarča*: já dělám něco podobného, ale bez bešamelu , uzeniny a vejce
jen brambory...nebo špecle...na to lečo, nahoru zase brambory a plátkový sýr
To bych zkusila - ale smetana, máslo a ještě sýr, není to moc mastného najednou? Asi bych něco vynechala.