Mléko, sýry, tvarohy v naší kuchyni
V době ledniček a dlouhých lhůt trvanlivosti se vám možná bude tento článek zdát trochu zbytečný. Ale pár rad a fíglů, jak správně uchovávat mléčné výrobky či jak s nimi naložit, se může hodit každému.
Aby bylo mléko lahodné
Sýry stále čerstvé
Aby šlehačka dlouho vydržela
Tvaroh by ve vaší kuchyni neměl chybět
Zdroj: J. Břízová, 1 000 rad pro domácnost
21.6.2007 Rubrika: | Komentářů 51 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Mléko, sýry, tvarohy v naší kuchyni
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.tyrkys: to ne, ale doma bys je musela nalít do ...................................................
tyrkys: Tak vám se tedy konkrétně se za Lidl omlouvám ...
a vy vážně věříte nápisům živá jogurtová kultůra ?
manka: přesně, nikdy nevíš, jestli to po cestě nepochpípe a včera živý jogurt je dnes kaput
shrnu to ... rozhodně doma někotroluju jogurty ... dělali jsme to jen jednou viz níže popsáno proč .......
a na základě výsledku jsme si vybrali nejemom chutný nebo cenově přiměřený ale též co možná nejzdravější
Překvapuje mě, že ženy jenž normálně okupují Coutry lify a bio koutky prostě věří tomu co jím v Lidlu napíší na JOGURT
samí blbci nebo samý blbky
Lhasa: když tam není napsané "živá kultura" a navíc stojí 2,99 tak ani nemá smysl dělat nějaké testy
Já věřím Hollandii a třeba Revitalu od Olmy, levné šmejdy v Lidlu nekupuju
Ota: když jsme tady samí blbky, že sem vůbec lezeš
takže příště až budete kupovat jogurt, vemte jen jeden od každé značky co se vám líbí a doma udělejte zkoušku, pak můžete nakupovat spokojeně dál, dokud teda u výrobce nedojde ke změně technologie výroby
Lhasa: konečně někdo rozumný jezusmarja
Holky, holky, já vám rozumím, ale tady bych se Oty zastala Skutečně živá jogurtová kultura je totiž mnohem zdravější než všechny ty, co se živě jenom tváří... Třeba batolata by jiné než živé jogurty jíst neměla. A jelikož skoro na všech jogurtech najdete ve složení "jogurtová kultura, bakterie atd.", může to mást, že zrovinka tenhle jogurt funguje a zajistí ve střevech to správné prostředí. Jenže nezajistí a kromě pár prověřených značek jsou to všechno neživáky. A o tom, že "živáky" dost podporují právě prostřednictvím střevní mikroflóry celkovou imunitu, což pomáhá mj. alergikům, ekzematikům, lidem se sníženou imunutou, jste už určitě slyšely
manka: tyrkys:
nu taky metoda .... takže když na jogut někdo napíše živá jogurtová kultura tak to znamená že je živá i v okamžik kdy ho kupujete ?
My jsme k tomu původně dospěli když jsem svým synům ukazoval jak vzniká jogurt ... taky jsem dělali sýr a syrečky
Aby hoši viděli že jídlo se nedělá v supermárketu v regálech ..
A on nám jogurt prostě vyrobit nešel ... protože onen chutný jogurtík prostě měl v sobě zabitou kulturu aby déle vydržel ....
Jo jsem prostě takovej debil kterej nechce aby z dětí vyrostli konzumenti letákových akcí atak ....
manka: tak to ani mě nenapadlo
tyrkys: musí to přece prověřit, jestli nelžou
Ota: když je sám kupuješ, proč si tedy ještě v krámě nepřečteš složení a radši děláš pokusy?
Ota: domácí typ mám doma, ale ten s tebou teda nemá společnýho naštěstí vůbec nic
Ota: ne, ty seš Rimmer!
manka: tyrkys: jen do mě .... je vidět ,že domácí typ by u vás asi neuspěl
to bych asi musel sprdnout především sebe .... nákupy většinou dělám sám
btw asi si představujete, že jsem takový ten domácí buzerant co přijde nic neudělá a do všeho kecá a všechno organizuje ..... hmmm no bylo by to pohodlný ...
tyrkys: Jo!
Meryl: ještě jedna věc ... jsou i lidé kteří si prostě jogurty doma vyrábějí a né všichni používají jogurtovač ... cena je pak cca 25-35 procent kupovaného ...
Ota: to se teda divím, že zrovna ty to nepoznáš hned, že musíš dělat pokus na lednici