Mléko, sýry, tvarohy v naší kuchyni
V době ledniček a dlouhých lhůt trvanlivosti se vám možná bude tento článek zdát trochu zbytečný. Ale pár rad a fíglů, jak správně uchovávat mléčné výrobky či jak s nimi naložit, se může hodit každému.
Aby bylo mléko lahodné
Sýry stále čerstvé
Aby šlehačka dlouho vydržela
Tvaroh by ve vaší kuchyni neměl chybět
Zdroj: J. Břízová, 1 000 rad pro domácnost
21.6.2007 Rubrika: | Komentářů 51 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Mléko, sýry, tvarohy v naší kuchyni
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Meryl: to je přeci vhodná podvečerní aktivita poté, co zkontroluješ kvalitu činnosti rodiny (správně vyskládaná myčka a pod.), zkontroluješ i kvalitu jogurtů, abys mohla rodinu sprdnout, že koupili šmejd
Meryl: no k čemu ... mě taky chutná ledacos ale pokud mě chutná živá kultura tak ji prostě preferuju ...
A bohužel i některé jogurty tvářící se jako živé jsou ve skutečnosti v podstatě sterilní směsi umrtveného jogurtu a škrobu .....
Ota: to je zajímavý. Ale k čemu ti to je? Mně jogurt bu´d chutná, a tak si ho kupuju, nebo nechutná a nechám ho být.
babkatapka: stejně tak maso ... pokud je potřeba přežít bet lednice ...
a máslo v míse s vodou
tvrdý sýr se dobře uchová v ubrousku namočeném do octa. Mám vyzkoušené
Pokud si někdo chce ověřit, že jogurt co kupuje má v sobě skutečně živé kultury
stačí jednoduchý test ...
Nejlépe večer před spaním ....
Povařit mléko na 55-60 stupňů ( plnotučné)
Do vyvařené sklenice nalít mléko a nechat vychladnout na cca 30-35 stupnu přidat lžičku vašeho oblíbeného bíleho jogurtu. Sklenici zavřít a nechat na teplém místě např u topení , mě se docela osvědčilo položitji na vrchol lednice nad tu větrací mřížku.
Ráno by mělo být jasno ...
tyrkys: neboj bude z toho "tvaróžek"
To s tím sýrem je fakt? Zkusila bych to, ale bojím se, že se ten tvaroh v pivu spíš rozplizne ještě víc
stará dobrá paní Joza Břízová ta už bude po smrti tak čtvrt století ale pořád aktuální
podle umolousané Malé rodiné školy vaření jsem začínal ....
Mléko a mléčné výrobky nemohu. Bohužel.
děkuji za rady